paula_t Posted September 23, 2012 Posted September 23, 2012 [quote name='Figunia']Witaj Paulinko u Frania! Cudny bidusiek jest, prawda? Tak teraz myślę,Ty masz dobrą rękę do domków dla takich starszaków..., może z tego szczęścia coś od Ciebie dla Franusia skapnie...[/QUOTE] Cudny, ale strasznie przerażony. Musiał naprawdę wiele w swoim życiu przejść :( Żadna dobra ręka, tylko ogłoszenia, ogłoszenia i jeszcze raz ogłoszenia. Jak Franiu będzie gotowy do adopcji, to pomogę, zalejemy internet ogłoszeniami chłopaczka;) Quote
kizimizi Posted September 23, 2012 Author Posted September 23, 2012 (edited) [quote name='paula_t']Cudny, ale strasznie przerażony. Musiał naprawdę wiele w swoim życiu przejść :( Żadna dobra ręka, tylko ogłoszenia, ogłoszenia i jeszcze raz ogłoszenia. Jak Franiu będzie gotowy do adopcji, to pomogę, zalejemy internet ogłoszeniami chłopaczka;)[/QUOTE] ja jak mam byc uczciwa to mysle ze nie ma co czekac z ogloszeniami bo zanim sie porzadny dom trafi to Franka poznamy. Dla ochotnikow dodaje tu i do 1 postu teksty na jakie ja go oglaszalam i proponujcie zmiany. Franio zwany też Przecinkiem to niewielki łaciaty kundelek, którego świat zawalił sie wraz ze śmiercią właścicieli. Franio starszy juz, okolo 10letni emeryt z domowych pieleszy trafił do betonowego kojca schroniska. Zamiast ciepła, znanych i łaskawych mu dłoni znosić musi teraz nie tylko zimno i samotność ale również strach i walkę o przetrwanie. Psy takie jak on sa zwykle gryzione przez inne mlodsze osobniki, ktore staraja sie go wykluczyc z stada. Pies nie dojada, nie ma gdzie spac, caly trzesie sie z pzrerazenia :( Jesli zostanie w schronisku czeka go smierc! Pomoz mi znalezc dom dla Przecinka, może byc nawet tymczasowy, gdzie pies bedzie mogl czekac na swoja adopcje! Schronisko nie jest miejscem dla zadnego zwierzeci, zwlaszcza starszego! Bardzo prosze o pilny kontakt w sprawie adopci psa: 668 836 964 Franek ma okolo 10lat, jest zaszzcepiony i zaczipowany. Pies jest niewielki, w klebie siega do polowy lydki. Potrzebuje cieplego poslanka i regularnego karmienia aby godnie przeżyc lata życia jakie przed nim zostaly. Edited September 24, 2012 by kizimizi Quote
ostatniaszansa Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 "Franio starszy juz, okolo 10letni emeryt z domowych pieleszy trafił do betonowego kojca schroniska. Zamiast ciepła, znanych i łaskawych mu dłoni znosić musi teraz nie tylko zimno i samotność ale również strach i walkę o przetrwanie. Psy takie jak dyzio sa zwykle gryzione przez inne mlodsze osobniki, ktore staraja sie go wykluczyc z stada. Pies nie dojada, nie ma gdzie spac, caly trzesie sie z pzrerazenia :-( Jesli zostanie w schronisku czeka go smierc!" Bardzo prosze o zmienienie tego tekstu, bo ew. chetni moze beda go odbierac z naszego schroniska i poniewaz jego sytuacja oraz schronisko sie zmienilo, to nie chcialybysmy, aby tak wlasnie byla kojarzona Ostatnia Szansa /Agnieszka ps. w srode postaram sie zrobic bardziej optymistyczne fotki, moze Franiu juz bedzie radosniejszy. Quote
kora78 Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 dokladnie, tekst trzeba mocno zweryfikowac. raz jest franio, raz dyzio, raz przecinek. trzeba to imie na franka ujednolicic i dodac cala historie o pobycie w dt i ocenie tam jego charakteru. to,ze jest mocno zestresowany nowa sytuacja, ale po 2 dniach juz ufa nowemu opiekunowi. ze akceptuje psy- na spacerach u figuni. ze jedzi autem, pkp i tramwajem. ze ladnie chodzi na smyczy ze jest wielksoci jamnika, a nie do pol lydki. ze wazy 10kg ma komplet szczepien i badan i jest zdrowy, tylko mocno wychudzony i dobrego jedzonka potrzebuje. i jest zarlokiem, zjadlby konia z kopytami. ze duzo w zyciu przeszedl i potrzebuje na poczatku zwlaszcza spokoju i serca. ze umie poszczekac. ze ma blizny po pogryzieniach. ze byl gryziony w tym schronie. ze lubi spac na kanapie. Quote
kizimizi Posted September 24, 2012 Author Posted September 24, 2012 No tekst trzeba zmienic po to go wkleilam. Ah przeoczylam jednego 'Dyzia'. ej wielkosci jamniora to on nie jest, bez przesady. W klebie dokad siega? Quote
kora78 Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 kizi, jest wielkosci jamnika. uwierz mi. widzialas go w budzie, z 4m. ja go mialam przed twarza. Quote
ostatniaszansa Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 [quote name='kora78']kizi, jest wielkosci jamnika. uwierz mi. widzialas go w budzie, z 4m. ja go mialam przed twarza.[/QUOTE] To prawda, Franiu to drobinka, wielkosci jamniczka ... duuuzo mniejszy niz wydawalo mi sie po zdjeciach /Agnieszka Quote
Poker Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 Przecinek , bo takie imię bym jednak zostawiła, ma w kłębie 30-35 cm. Ma wyższe łapki niż jamnik. Quote
ostatniaszansa Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 [quote name='Poker']Przecinek , bo takie imię bym jednak zostawiła, ma w kłębie 30-35 cm. Ma wyższe łapki niż jamnik.[/QUOTE] Zmierze go w srode ;) Agnieszka Quote
paula_t Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 Czyli już chcecie chłopaka ogłaszać? Jak będzie gotowy ostateczny tekst i wybierzecie zdjęcia, wrzućcie tutaj, każdy kto będzie chciał będzie mógł sobie skopiować i porobić troszkę ogłoszeń :) Franiu na tych zdjęciach zdecydowani nie wygląda jakby był wielkości jamnika. Quote
Figunia Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 Beataczl, wysłałam Ci swoje dane do przelewu. Za transport Franusia nic nie chcę. W końcu 40 zł może dostać ode mnie, zwłaszcza, że nie dostał jeszcze nic... Bałam się rachunku za naprawę uszkodzenia z Telekomunikacji, ale zrobili to w ramach abonamentu, więc...mogę być hojna... Quote
Figunia Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 [quote name='paula_t']Czyli już chcecie chłopaka ogłaszać? Jak będzie gotowy ostateczny tekst i wybierzecie zdjęcia, wrzućcie tutaj, każdy kto będzie chciał będzie mógł sobie skopiować i porobić troszkę ogłoszeń :) Franiu na tych zdjęciach zdecydowani nie wygląda jakby był wielkości jamnika.[/QUOTE] Paulinko, zdjęcia kłamią, sama byłam mocno zaskoczona jego posturą, bo spodziewałam się większego pieska. Moja jamniczka szorstkowłosa w najlepszych latach swego życia ważyła ponad 11 kg. A Franek waży 8,6 - jak pisałam, długo mogłam iść z nim na rękach i wydawał się lekki jak piórko. Quote
Figunia Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 [quote name='ostatniaszansa']70 zł przelejemy na konto Figuni. Tyle zwykle płacimy za badania naszych boguszków w Laboklinie . Prosimy na podanego wyżej maila podać nam nr konta Figuni. We wtorek przyjeżdza nasz wet to go zbada. E[/QUOTE] W kopercie razem z dokumentami Frania jest kartka z moimi danymi do przelewu, tak jak umówiłyśmy się telefonicznie. Ale jak trzeba powtórzę jeszcze mailowo. Quote
Figunia Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 Bardzo cieszę się, że Franuś jest u Was. Czekam na środowe zdjęcia z nadzieją, że wyraz jego mordysi nie będzie już tak tragiczny. Quote
ostatniaszansa Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 Nasza Pani Halinka mówi ,że to szkielecik , skóra i kości :-( jakby inny pies niż ten na zdjęciach .Nie ma już biegunki , łazi sobie po kuchni, na spacery wychodzi na smyczy, z psami ok., spotyka się z nimi na wybiegu. Figuniu w ferworze zajęć w schronisku , nie wzięłam żadnych dokumentów, zabierze je Agnieszka w środę. I sprawe załatwimy . Przyjeżdzają do nas lekarki z Holadnii , mają wykastrować kilka naszych boguszków, trochę grosza w "kieszeni" Fundacji i mniej dla naszego weta:evil_lol: . Pewnie Aga zrobi nowe zdjęcia Franusiowi on bardziej Przecinek ... Ewa Quote
beataczl Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 (edited) [quote name='Figunia']Beataczl, wysłałam Ci swoje dane do przelewu. Za transport Franusia nic nie chcę. W końcu 40 zł może dostać ode mnie, zwłaszcza, że nie dostał jeszcze nic... Bałam się rachunku za naprawę uszkodzenia z Telekomunikacji, ale zrobili to w ramach abonamentu, więc...mogę być hojna...[/QUOTE] poszlo dzis 110 zl przelewem, potwierdz prosze jak dojda.. wplynelo 50 zl od kizimizi dn. 24.9.12 dziekujemy bardzo ! :smile: na koncie Frania jest 388 zl. Edited September 24, 2012 by beataczl Quote
kora78 Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 ostatniaszansa, to tarzanka znow do Was jedzie? ja szukam transportu z wrocka do lodzi, moze polaczymy? Figuniu dziekujemy za przetransportowanie Franka na swoj koszt :) prosze wpisac to w 1 poscie. dajcie spokoj z tym przecinkiem. to nie jest imie dla psa. stanowcze NIE. to jest Franek i KROPKA. Quote
Poker Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 Ja mam kołdry i poduszki oraz frotowe prześcieradła czy przydadzą się w OS? Może by tarzanka wzięła trochę? Quote
kizimizi Posted September 25, 2012 Author Posted September 25, 2012 [quote name='Poker']Ja mam kołdry i poduszki oraz frotowe prześcieradła czy przydadzą się w OS? Może by tarzanka wzięła trochę?[/QUOTE] dobry pomysl. ok musze 1 post zaktywowac Quote
kizimizi Posted September 25, 2012 Author Posted September 25, 2012 [quote name='beataczl'] na koncie jest wplata od Ingrid44 - 40 zl. z dn. 10.9 .12 :) [quote name='beataczl'] wplynelo 50 zl.-11.9 od Anny J. na hotelik -brak nicku ( czy to od Ciebie jarotka?) [quote name='beataczl']wplynely wplaty dn. 6.9.12: bico - 50 zl. mari23-28 zl. dziekujemy!:smile::smile: [quote name='beataczl'] wplynelo wczoraj 20 zl. od Syli -dziekujemy bardzo :smile: [quote name='beataczl']Wpłynęły pieniazki od joaaa -10 zl.:smile: i katarzynny005 - 250 zl. :smile: dziekujemy! łącznie wplaty na dzis - 428 zl. [quote name='beataczl']poszlo dzis 110 zl przelewem, potwierdz prosze jak dojda.. wplynelo 50 zl od kizimizi dn. 24.9.12 dziekujemy bardzo ! :smile: na koncie Frania jest 388 zl. ok a wiec to mamy. Rozumiem, ze wiecej deklaracji nie ma co zbierac, tak? Quote
Figunia Posted September 25, 2012 Posted September 25, 2012 [quote name='beataczl']poszlo dzis 110 zl przelewem, potwierdz prosze jak dojda.. wplynelo 50 zl od kizimizi dn. 24.9.12 dziekujemy bardzo ! :smile: na koncie Frania jest 388 zl.[/QUOTE] Potwierdzam, 110 zł jest już na moim koncie. Dziękuję!!! Taka jestem wdzięczna za wpłaty pieniążków dla Franusia, jakby to było dla mnie... Quote
Figunia Posted September 25, 2012 Posted September 25, 2012 [quote name='ostatniaszansa']Nasza Pani Halinka mówi ,że to szkielecik , skóra i kości :-( jakby inny pies niż ten na zdjęciach .Nie ma już biegunki , łazi sobie po kuchni, na spacery wychodzi na smyczy, z psami ok., spotyka się z nimi na wybiegu. Figuniu w ferworze zajęć w schronisku , nie wzięłam żadnych dokumentów, zabierze je Agnieszka w środę. I sprawe załatwimy . Przyjeżdzają do nas lekarki z Holadnii , mają wykastrować kilka naszych boguszków, trochę grosza w "kieszeni" Fundacji i mniej dla naszego weta:evil_lol: . Pewnie Aga zrobi nowe zdjęcia Franusiowi on bardziej Przecinek ... Ewa[/QUOTE] To świetna wiadomość (lekarki z Holandii), może oprócz kilku zabiegów, wspomogą Wasz Azyl jakim groszem. Albo pokażą Was swoim rodakom i zaapelują o wsparcie... Piesek miał wielkie szczęście w sumie. Najpierw w schronisku wypatrzyły go dziewczyny i już niebawem Wy ofiarowaliście pomoc, przygarnięcie go i bezpieczny kąt. Wierzę, że będzie coraz lepiej. Byle tylko był zdrowy... Jemu też przydałaby się kastracja, bo chyba nie jest wykastrowany. Ale na pewno macie pilniejsze przypadki. Mam nadzieję, że Pani Halinka głasków mu nie szczędzi, to taki biduś straszny... Pozdrawiam wszystkich Franusiolubnych Dogomaniaków... Quote
kora78 Posted September 25, 2012 Posted September 25, 2012 a oni pozdrawiaja Ciebie :) jak Franek? lepiej juz? macha juz ogonkiem? Quote
Figunia Posted September 25, 2012 Posted September 25, 2012 a może dać mu na imię Finek...? Tak miał na imię bohater książki cudownego pisarza Jana Grabowskiego. I o ile pamięć mnie nie zawodzi, na ilustracjach wyglądał bardzo podobne do naszego pieska. W dodatku imię to łączy i Franka i Przecinka, bo sam Przecinek wydaje mi się za długie. To tylko moja propozycja, niech większość zadecyduje... Quote
Ingrid44 Posted September 25, 2012 Posted September 25, 2012 Kochany Franus :) Mysle ze pieniazki mozn jakis czas trzymac w skarpecie Franusia bo moze byc potrzebne na transport do DS za jakis czas .( Mam nadzieje ze Franus dlugo nie bedzie czekal na domek) Fundacja ma 300 pieskow pod opieka wiec ma na co wydawac pieniazki a jak Franus juz ma to niech trzyma . Quote
Recommended Posts