Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Figunia']To świetna wiadomość (lekarki z Holandii), może oprócz kilku zabiegów, wspomogą Wasz Azyl jakim groszem. Albo pokażą Was swoim rodakom i zaapelują o wsparcie...

Piesek miał wielkie szczęście w sumie. Najpierw w schronisku wypatrzyły go dziewczyny i już niebawem Wy ofiarowaliście pomoc, przygarnięcie go i bezpieczny kąt. Wierzę, że będzie coraz lepiej. Byle tylko był zdrowy...
Jemu też przydałaby się kastracja, bo chyba nie jest wykastrowany. Ale na pewno macie pilniejsze przypadki.
Mam nadzieję, że Pani Halinka głasków mu nie szczędzi, to taki biduś straszny...
Pozdrawiam wszystkich Franusiolubnych Dogomaniaków...

Kastracja w jego stanie zdrowia, niedozywieniu itp jest mocno niewskazana. Jak Franus nabierze sil. to mozna sie nad tym zastanawiac. Jutro zobacze Frania i zrobie usmiechniete fotki ;) /Agnieszka

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziewczyny a ja mam wazne pytanie; znacie jakis tymczas najlepiej bez psow i malych dzieci? Suczki moge byc ale psy zwlaszcza wieksze niekoniecznie.
Brutek od obraczusa musi przed zima opuscic hotel a onz psiurami srednio zyje.

Posted

ja jestem za tym, by deklaracji nie wplacano, a co ma to trzymac na czarna godzine. juz to pisalam. wyslijcie do kazdego deklarowicza pm, ze moze deklaracje dac gdzie indziej i zeby nie wplacali. ale jakby cos sie dzialo, to sobie pozwolimy znow żebrać.

a dzis stara, kudlata sunia od nas ze schronu wyszla tez :) jedzie do dt w Lodzi :)

Posted

[quote name='kora78']ja jestem za tym, by deklaracji nie wplacano, a co ma to trzymac na czarna godzine. juz to pisalam. wyslijcie do kazdego deklarowicza pm, ze moze deklaracje dac gdzie indziej i zeby nie wplacali. ale jakby cos sie dzialo, to sobie pozwolimy znow żebrać.[/QUOTE]

Kilka dni mnie nie było, a tu ponad 10 stron do czytania:crazyeye: Nie chce mi się;) Najważniejsze, że Fransua już bezpieczny:loveu:
Ja czekałam z wpłatą mojej stałej dekl. aż wreszcie pojedzie
Czyli mam nie wpłacać? Francio ma darmowy tymczas?

To ja na Mirka bym od razu przekazała, tak chcę, by ten psiak się wydostał ze schronu:oops:

Posted

dodać muszę, że w razie potrzeby, będę pieska wspomagać, ratować, choćbym miała nie jeść...
A właśnie 3 dzień poszczę, tylko piję i choróbsko, które mnie dopadło, idzie precz...

Posted

[quote name='Figunia']dodać muszę, że w razie potrzeby, będę pieska wspomagać, ratować, choćbym miała nie jeść...
A właśnie 3 dzień poszczę, tylko piję i choróbsko, które mnie dopadło, idzie precz...[/QUOTE]

ŁOJOJ, to już Figunia będzie całkiem jak Przecinek.

Posted

[quote name='Figunia']dodać muszę, że w razie potrzeby, będę pieska wspomagać, ratować, choćbym miała nie jeść...
A właśnie 3 dzień poszczę, tylko piję i choróbsko, które mnie dopadło, idzie precz...[/QUOTE]

Figuniu uważaj na siebie i kuruj się!!
Czyli co ostatecznie? Ogłaszamy Frania czy czekamy?

Posted

[quote name='ostatniaszansa']Proponuje ciuteniek się wstrzymać , jak go choć troszkę odkarmimy, poprawimy stan skóry i sierści i być może, jeżeli nie ma przeciwskazań wykastrujemy. Ewa[/QUOTE]

To jeszcze dla pewności dodam, że piesek miał w Klinice czyszczone gruczoły okoloodbytowe. Ten zabieg chyba nie jest ujęty w wypisie, dziś Franka ma badać weterynarz, więc piszę, by chłopaka niepotrzebnie znowu nie męczyć. Zwłaszcza, że bardzo płakał przy tym badaniu, a okazało się, że jest tam ok.

Prosiłabym by zwrócić uwagę na oczko, właściwie na oba. Jak porówna się zdjęcia z pierwszej strony tego wątku (z lipca) z tymi ostatnimi, to widać jak to zaciemnienie pod oczami pogłębia się i powiększa. W lipcu lewe oczko wydaje się być jeszcze zdrowe.

Posted

[quote name='Poker']ŁOJOJ, to już Figunia będzie całkiem jak Przecinek.[/QUOTE]

Wiesz Pokerku, głodówki to wspaniała rzecz. Oczywiście nie wtedy kiedy są wymuszone przez chorobę, ale takie profilaktyczne. Zaprawiona w boju już jestem, bo mam za sobą ubiegłoroczną 6-tygodniową na warzywach i owocach. Schudłam bardzo dużo (stale jedząc...), ale samopoczucie świetne, bo to i oczyszczenie organizmu i odtrucie.

Posted

[quote name='kora78']ja jestem za tym, by deklaracji nie wplacano, a co ma to trzymac na czarna godzine. juz to pisalam. wyslijcie do kazdego deklarowicza pm, ze moze deklaracje dac gdzie indziej i zeby nie wplacali. ale jakby cos sie dzialo, to sobie pozwolimy znow żebrać.

a dzis stara, kudlata sunia od nas ze schronu wyszla tez :) jedzie do dt w Lodzi :)

wysle dzisiaj pw do dekl, zeby nie wplacali stalych dekl.
jaka sunia wyszla-daj kora linka- jak ma watek.

kizimizi- podaj linka do watku Brutusa

Figunia -ja jestem zainteresowana ta dieta napisz cos wiecej , musze schudnac troche i dla zdrowia tez sie przyda :)

Posted

sunia
http://www.dogomania.pl/forum/threads/232776-Skołtuniona-zapomniana-10-letnia-sunieczka-porzucona-w-schronie-wciąż-ma-nadzieję

dieta taka zdrowa i sie duzo schudlo? woow 6 tyg, ja bym nie wytrzymala. silna motywacje malas! podziwiam!!!

Figunio, tak się jakoś zeszło, że jeszcze Ci nie dziękowałam. a [SIZE=5]za to wszystko należą Ci się ogromne podziękowania, za to, co robiłaś i robisz dla Frania :Rose:

:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

:laola::laola::laola::laola:

Posted

Jaw wyslalam deklarcje za wrzesien i pazdziernik i niech tak zostamnie w Skarpecie Franusia. Przyda mu sie napewno. Jak bedzie trzeba na cos ,to wtedy wysle ponownie. Byc moze pieniazki beda potrzebne na leki albo transport do DS (mam cicha nadzieje )

Posted

[quote name='kizimizi']prosze bardzo:
http://www.dogomania.pl/forum/threads/186166-Pies-w-typie-doga-oddany-po-2-latach-czy-trafi-do-schroniska-POMOCY!

NO TO JUZ OFICJALNIE, DZIEKUJEMY WSZYSTKIM ZA ZEBRANE DEKLARACJE! wIECEJ NIE TRZEBA ;)

dzieki.

i prosba jesli Ktos moze wesprzec dekl Mirusia z Walbrzyskiego schronu ktory zbiera na dt / w miejsce dt w Lesznie gdzie mial Franio jechac lub inne/jeszcze nie ustalone ostatecznie to podaje linka i dziekuje
[h=1]Miruś szuka dt za kasę, mlody, nieduzy, energiczny. kto przygarnie?[/h]

Posted

Beatko, to jest dieta dr Ewy Dąbrowskiej. Nie mogę znaleźć stronki, na którą kilka lat temu trafiłam i z której korzystałam, ale wyślę Ci to, co znalazłam teraz, bo są tu podane najważniejsze informacje i odpowiedzi na najb. popularne zapytania.
Nie za bardzo chciałabym tu się o tej diecie rozpisywać, żeby ktoś mi nie zarzucił, że robię darmową reklamę, czy też zachęcam do ryzykownych postów (wiadomo, zawsze znajdą się przeciwnicy tej metody leczenia).
Jak będziesz zainteresowana to wyślę więcej informacji, a właściwie to nawet i książki P.doktor, do poczytania.
A tymczasem, dla wyrobienia sobie poglądu to:

http://cudownediety.blogspot.com/p/dieta-dr-dabrowskiej-faq.html

Posted

jeszcze dodam, że to jest raczej post leczniczy i powrót do zdrowia jest tu zasadnicza sprawą. To, że się chudnie (jedząc do syta), to taki dodatkowy bonus...
A po poście konieczne jest wprowadzenie już na stałe zdrowego odżywiania, czyli rezygnacja z pewnych pokarmów.

Posted

ale ze mnie gapa , Tarzanko pięknie dziękujemy za pomoc, za transport Franusia i Brutusa a był mocno problematyczny, kłopotliwy. Właściciel Brutusa ... nakarmili go !!! zarżygany cały bagażnik, biedny Franus w stresie i siusiał i robił kupki. Ewa

Posted

jak widać dla Franusia tylko podróż pociągiem, nie autkiem.
W pociągu był idealny, czasem tylko chciał podejść do kogoś po sąsiedzku, zwłaszcza, gdy ktoś coś jadł, ale po przytrzymaniu go szeleczkami, czy leciutkim cofnięciu, zaraz kładł się. No i nie wyobrażam sobie, co bym zrobiła, gdyby zaczął koopkać po wagonie, sikać...

Posted (edited)

[quote name='kizimizi']beata a co chcialabys wziasc Brutka o ktorego pytalam do siebie ? ;)[/QUOTE]

Skate by go zezarl,albo Brutek Skate -tez nie toleruje samcow duzych to by byla jatka az sie boje myslec! ja bym nie dala rady :shake:
za tymczasem sie ogladam jakims lub hotelikiem dla Brutka -poki co ..

Figunia- czytam wlasnie,zapoznaje sie z tym co podalas ;)

Edited by beataczl
Posted

ja wczoraj pisalam, ale za duzo znakow bylo, musialam zmieniac, no i nie weszlo w efekcie. pozniej sie wkurzylam i odpuscilam.
a pisalam...

PODZIĘKOWANIA

DLA FIGUNI

Figuniu, dziękuję przeogromnie za wszystko, co zrobiłaś dla Frania i co dalej robisz, spadłaś nam z nieba tak nagle, expresowo, bez ociągania podjęłaś się pomocy tak wielkiej. Dziękuję

:angel::Rose: :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: