Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A Rudy Bilbuś u mojej cioci za TM :(
Chodził z nią wszędzie, jak piesek, pchał się do kuchni (nawet mu pozwalano), właził na stół (tego juz nie pozwalano).
Aż nagle jednego jakieś 2 tygodnie temu ciocia się rozgląda i kociaka nie ma, szukała 2 dni, pytała sąsiadów, dzieci biegających po ulicy. Nikt kota nie widział, nikt nic nie wiedział.
Znalazła małego w ogródku, nie wie co mu było (nie było śladów pogryzienia, ani nic szczególnego).
No i na razie nie chce kota.

Posted

ewa gonzales napisał(a):
Marudenko odwiedzam z milionem pozdrowien cala ekipe kocinkowa:kociak::kociak::kociak::kociak::bye::buzi::buzi:

Kociaste też pocdrawiają:)

Byłam wczoraj u Kumpla - ma bardzo fajny dom:) Pani z kajecikiem siedziała i zapisywała co mówiłam odnośnie karmy :evil_lol: Maluch sprawuje się dobrze, od razu załapał gdzie teraz stoi kuweta:)

U rudych maluszków niestety gorzej - nie ma ich :( Zostały wydane, nie bardzo wiem gdzie:(

• 1 month later...
Posted

Trochę mnie nie było. Wpierw nic się nie działo, a potem działo się za dużo.

Nie wiem czy pisałam, że w październiku kociaki od pani Krysi zostały przez kopniętego synalka wywiezione za miasto. W ciągu kolejnych dwóch tygodni udało się znaleźć wszystkie, za wyjątkiem trzech - zaginął 2mies. maluszek, białoruda 3mies. kociczka i jeden burasek - mam nadzieję, żektoś je przygarnął.
Stopniowo przejmowałyśmy z Prezeską maluchy i udało się znaleźć domki dla wszystkich maleństw. Zostały tylko cztery buraski. Ostatni rudy maluch jest jeszcze u mnie, ale szykuje się mu ( a właściwie jej, bo to 3 mies. biało ruda kociczka) fajny dom.

To właśnie Bianka ;

To były dobre wiadomości a teraz zła. 18 listopada odszedł nasz Edzio

• , mały czarnuszek przegrał walkę z FIPem:(
    Był z nami tylko cztery miesiące, ale bardzo nam go brakuje, był kochanym, bardzo mądrym kociakiem:(

• Posted

Dziękuję Myszko, że jesteś.
    Mały był naprawdę niesamowitym kotem, miał coś takiego w spojrzeniu. I naprawdę cudowny charakter. Chodzi za mną od kilku tygodni stara piosenka Alibabek -,,... od małego miał pecha ten kot..."

Posted

Edziuniu kochane maleństwo :-( :-( ..... :calus: .... ech zycie zycie podle ...... Marudenlko raduje się ze kocinki już maja domki i Twojemu stadeczku wszelkiego najpiękniejszego i Wam kochani :x-mas: :x-mas: zdrowenka

Posted

Witaj Ewuś :)

Moje starszawe paskudy już grzecznie śpią:) - tylko to małe rude rozrabia:mad: Mam nadzieję, że w poniedziałek już pojedzie do nowego domu, bo moje stado już traci cierpliwość. Ku memu zdziwieniu najlepszym wujkiem okazał się Lolek - mała często śpi wtulona w niego:)

Posted

[quote name='Maruda666']Witaj Ewuś :)

Moje starszawe paskudy już grzecznie śpią:) - tylko to małe rude rozrabia:mad: Mam nadzieję, że w poniedziałek już pojedzie do nowego domu, bo moje stado już traci cierpliwość. Ku memu zdziwieniu najlepszym wujkiem okazał się Lolek - mała często śpi wtulona w niego:)[/QUOTE]
    Śliczne to małe rude:) ale niech idzie w świat i da dziadkom odpocząć:)

Posted (edited)

Dawno moich kotów tu nie było, więc kilka zdjęć:)

Tu jeszcze Edzio

• , to małe rude to brat Bianki - był u mnie chyba 10 dni, jest już w swoim domku, to duże to Gapcio. Na zdjęciu widać jaką drobinką był Edźko - małe rude ma około 3 mies, Edzio miał 6.

Tu maleńka Bianka z Ciniutą:

A tak wygląda często moja połowa łóżka :cool3:. W kolejności od poduszki - Gapcio, Ciniuta( czyli Cini- mini), Lolek i Kropa w nogach.

Jemy sobie :) - tu jeszcze jest Edzio:)

No i oczywiście MARUDA ( bez szóstek :evil_lol: )

Ciekawe, w jednym poście mam sygnaturę, a w pozostałych nie :crazyeye:

Moje śmietnikowe biedy - zapraszamy

• Edited by Maruda666
    Posted

Marudko-ja już nie mam małych kociaków :( jeden spadł ze schodów i się zabił (chyba źle wylądował, jednego coś pogryzło, wet uznał,że najbardziej humanitarnie będzie go uśpić, o ostatniego walczyliśmy 3 dni, też był dziabnięty, ale lżej...wieczorem jeszcze się na mnie wdrapywał...a rano...echh...)
    Byłam w urzędzie u pana odpowiedzialnego za bezdomniaki i ochronę środowiska-powiedziałam,że jak nie zrefunduja sterylek kotkom, to każdy następny miot będę zanosić mu na biurko...

Posted

Szkoda maluchów :(
    Aniu, a tych kotek to ile do sterylizacji? Jakiś bazar? - może jak urząd zobaczy, że jakiś grosz już jest to szybciej coś dołożą? Ile u was kosztuje sterylka - nasz wet od bezdomniaków bierze 12ozł.

Posted

Mi się uda złapać 3-pozwalają się głaskać... urzędnicy są zdania,że w gminie (całej!) nie ma bezdomnych psów/kotów... normalny beton...
    Ja spróbuję ponegocjowac z wetką od Zośki...może za kilka coś obniży?

Posted

[quote name='Maruda666']Dziękuję Myszko, że jesteś.
    Mały był naprawdę niesamowitym kotem, miał coś takiego w spojrzeniu. I naprawdę cudowny charakter. Chodzi za mną od kilku tygodni stara piosenka Alibabek -,,... od małego miał pecha ten kot..."[/QUOTE]

śpij spokojnie malutka kruszynko
    [*]

Posted (edited)

[quote name='Martika@Aischa']śpij spokojnie malutka kruszynko
    [*][/QUOTE]

Marticzka - chyba się już pogodziłam, że małego nie ma. Nie wiadomo co jeszcze by go tu czekało :(

Edited by Maruda666
    Posted

[quote name='Nikaragua']Danusiu, czy Ciniuta to ta piękna spokojna kotka, która patrzyła z wysoka na Nikę, a Nika nie w ogóle jej nie zauważała ?

Tak Eluś, to Ciniuta ( vel Cinieczka, Cini - mini - tak ma w książeczce, a mój mąż woła na nią Lejek-Dudek - to zostało z czasu gdy nam na okrągło lała w łóżka)