NikaEla Posted October 21, 2013 Posted October 21, 2013 A Rudy Bilbuś u mojej cioci za TM :( Chodził z nią wszędzie, jak piesek, pchał się do kuchni (nawet mu pozwalano), właził na stół (tego juz nie pozwalano). Aż nagle jednego jakieś 2 tygodnie temu ciocia się rozgląda i kociaka nie ma, szukała 2 dni, pytała sąsiadów, dzieci biegających po ulicy. Nikt kota nie widział, nikt nic nie wiedział. Znalazła małego w ogródku, nie wie co mu było (nie było śladów pogryzienia, ani nic szczególnego). No i na razie nie chce kota. Quote
Maruda666 Posted October 21, 2013 Author Posted October 21, 2013 To ten maluch na wsi? Szkoda maluszka, Bilbuś [*] Może go ktoś podtruł :-( Quote
NikaEla Posted October 21, 2013 Posted October 21, 2013 Tak ten, nie wiem... tam raczej ludzie nie podtruwają zwierzaków.... Quote
Martika&Aischa Posted October 23, 2013 Posted October 23, 2013 Marudko mamy pod opieką kolejnego kota ...tym razem Pana Kota. Rozmiarów niebywałych ;-) Niestety Mohito ma ogromny ropień na brzuchu i musimy działac :-( dziewczynki zajrzyjcie do nas chociaż. http://www.dogomania.pl/forum/threads/248166-Przepiękny-MOHITO-z-ogromnym-ropniem-na-brzuchu-zbiera-na-lecznie-(-Szukamy-DT-(?p=21455394#post21455394 Marudko ten Pani Brzuch waży ok 10 kg :eviltong: Quote
Maruda666 Posted October 23, 2013 Author Posted October 23, 2013 Już zaglądam do Pana KOTA :) Waga rzeczywiście imponująca :crazyeye: Quote
Nadziejka Posted October 23, 2013 Posted October 23, 2013 Marudenko odwiedzam z milionem pozdrowien cala ekipe kocinkowa:kociak::kociak::kociak::kociak::bye::buzi::buzi: Quote
Maruda666 Posted October 23, 2013 Author Posted October 23, 2013 ewa gonzales napisał(a):Marudenko odwiedzam z milionem pozdrowien cala ekipe kocinkowa:kociak::kociak::kociak::kociak::bye::buzi::buzi: Kociaste też pocdrawiają:) Byłam wczoraj u Kumpla - ma bardzo fajny dom:) Pani z kajecikiem siedziała i zapisywała co mówiłam odnośnie karmy :evil_lol: Maluch sprawuje się dobrze, od razu załapał gdzie teraz stoi kuweta:) U rudych maluszków niestety gorzej - nie ma ich :( Zostały wydane, nie bardzo wiem gdzie:( Quote
Maruda666 Posted November 26, 2013 Author Posted November 26, 2013 Trochę mnie nie było. Wpierw nic się nie działo, a potem działo się za dużo. Nie wiem czy pisałam, że w październiku kociaki od pani Krysi zostały przez kopniętego synalka wywiezione za miasto. W ciągu kolejnych dwóch tygodni udało się znaleźć wszystkie, za wyjątkiem trzech - zaginął 2mies. maluszek, białoruda 3mies. kociczka i jeden burasek - mam nadzieję, żektoś je przygarnął. Stopniowo przejmowałyśmy z Prezeską maluchy i udało się znaleźć domki dla wszystkich maleństw. Zostały tylko cztery buraski. Ostatni rudy maluch jest jeszcze u mnie, ale szykuje się mu ( a właściwie jej, bo to 3 mies. biało ruda kociczka) fajny dom. To właśnie Bianka ; To były dobre wiadomości a teraz zła. 18 listopada odszedł nasz Edzio , mały czarnuszek przegrał walkę z FIPem:( Był z nami tylko cztery miesiące, ale bardzo nam go brakuje, był kochanym, bardzo mądrym kociakiem:( Quote
Maruda666 Posted November 27, 2013 Author Posted November 27, 2013 No i jeszcze się pochwalę, że wszystkie trzy kocie matki u pani Krysi już wysterylizowane:) przynajmniej tu nie będzie już niechcianych maleństw. Quote
Mysza2 Posted November 27, 2013 Posted November 27, 2013 Edziu , biegaj już bez trosk za TM [*] Quote
Maruda666 Posted November 28, 2013 Author Posted November 28, 2013 Dziękuję Myszko, że jesteś. Mały był naprawdę niesamowitym kotem, miał coś takiego w spojrzeniu. I naprawdę cudowny charakter. Chodzi za mną od kilku tygodni stara piosenka Alibabek -,,... od małego miał pecha ten kot..." Quote
Nadziejka Posted November 28, 2013 Posted November 28, 2013 Edziuniu kochane maleństwo :-( :-( ..... :calus: .... ech zycie zycie podle ...... Marudenlko raduje się ze kocinki już maja domki i Twojemu stadeczku wszelkiego najpiękniejszego i Wam kochani :x-mas: :x-mas: zdrowenka Quote
Maruda666 Posted November 28, 2013 Author Posted November 28, 2013 Witaj Ewuś :) Moje starszawe paskudy już grzecznie śpią:) - tylko to małe rude rozrabia:mad: Mam nadzieję, że w poniedziałek już pojedzie do nowego domu, bo moje stado już traci cierpliwość. Ku memu zdziwieniu najlepszym wujkiem okazał się Lolek - mała często śpi wtulona w niego:) Quote
Mysza2 Posted November 28, 2013 Posted November 28, 2013 [quote name='Maruda666']Witaj Ewuś :) Moje starszawe paskudy już grzecznie śpią:) - tylko to małe rude rozrabia:mad: Mam nadzieję, że w poniedziałek już pojedzie do nowego domu, bo moje stado już traci cierpliwość. Ku memu zdziwieniu najlepszym wujkiem okazał się Lolek - mała często śpi wtulona w niego:)[/QUOTE] Śliczne to małe rude:) ale niech idzie w świat i da dziadkom odpocząć:) Quote
Maruda666 Posted November 28, 2013 Author Posted November 28, 2013 (edited) Dawno moich kotów tu nie było, więc kilka zdjęć:) Tu jeszcze Edzio , to małe rude to brat Bianki - był u mnie chyba 10 dni, jest już w swoim domku, to duże to Gapcio. Na zdjęciu widać jaką drobinką był Edźko - małe rude ma około 3 mies, Edzio miał 6. Tu maleńka Bianka z Ciniutą: A tak wygląda często moja połowa łóżka :cool3:. W kolejności od poduszki - Gapcio, Ciniuta( czyli Cini- mini), Lolek i Kropa w nogach. Jemy sobie :) - tu jeszcze jest Edzio:) No i oczywiście MARUDA ( bez szóstek :evil_lol: ) Ciekawe, w jednym poście mam sygnaturę, a w pozostałych nie :crazyeye: Moje śmietnikowe biedy - zapraszamy Edited November 29, 2013 by Maruda666 Quote
Hope2 Posted November 29, 2013 Posted November 29, 2013 Marudko-ja już nie mam małych kociaków :( jeden spadł ze schodów i się zabił (chyba źle wylądował, jednego coś pogryzło, wet uznał,że najbardziej humanitarnie będzie go uśpić, o ostatniego walczyliśmy 3 dni, też był dziabnięty, ale lżej...wieczorem jeszcze się na mnie wdrapywał...a rano...echh...) Byłam w urzędzie u pana odpowiedzialnego za bezdomniaki i ochronę środowiska-powiedziałam,że jak nie zrefunduja sterylek kotkom, to każdy następny miot będę zanosić mu na biurko... Quote
Maruda666 Posted November 29, 2013 Author Posted November 29, 2013 Szkoda maluchów :( Aniu, a tych kotek to ile do sterylizacji? Jakiś bazar? - może jak urząd zobaczy, że jakiś grosz już jest to szybciej coś dołożą? Ile u was kosztuje sterylka - nasz wet od bezdomniaków bierze 12ozł. Quote
Hope2 Posted November 29, 2013 Posted November 29, 2013 Mi się uda złapać 3-pozwalają się głaskać... urzędnicy są zdania,że w gminie (całej!) nie ma bezdomnych psów/kotów... normalny beton... Ja spróbuję ponegocjowac z wetką od Zośki...może za kilka coś obniży? Quote
Martika&Aischa Posted November 29, 2013 Posted November 29, 2013 [quote name='Maruda666']Dziękuję Myszko, że jesteś. Mały był naprawdę niesamowitym kotem, miał coś takiego w spojrzeniu. I naprawdę cudowny charakter. Chodzi za mną od kilku tygodni stara piosenka Alibabek -,,... od małego miał pecha ten kot..."[/QUOTE] śpij spokojnie malutka kruszynko [*] Quote
Maruda666 Posted November 29, 2013 Author Posted November 29, 2013 (edited) [quote name='Martika@Aischa']śpij spokojnie malutka kruszynko [*][/QUOTE] Marticzka - chyba się już pogodziłam, że małego nie ma. Nie wiadomo co jeszcze by go tu czekało :( Edited November 29, 2013 by Maruda666 Quote
NikaEla Posted November 29, 2013 Posted November 29, 2013 Danusiu, czy Ciniuta to ta piękna spokojna kotka, która patrzyła z wysoka na Nikę, a Nika nie w ogóle jej nie zauważała ? Quote
Maruda666 Posted November 29, 2013 Author Posted November 29, 2013 [quote name='Nikaragua']Danusiu, czy Ciniuta to ta piękna spokojna kotka, która patrzyła z wysoka na Nikę, a Nika nie w ogóle jej nie zauważała ? Tak Eluś, to Ciniuta ( vel Cinieczka, Cini - mini - tak ma w książeczce, a mój mąż woła na nią Lejek-Dudek - to zostało z czasu gdy nam na okrągło lała w łóżka) Quote
asiuniab Posted November 30, 2013 Posted November 30, 2013 Marudko666 taka liczna kocia rodzinka, to się nie nudzicie?? Quote
Maruda666 Posted November 30, 2013 Author Posted November 30, 2013 [quote name='asiuniab']Marudko666 taka liczna kocia rodzinka, to się nie nudzicie??[/QUOTE] Nudzić przy nich to się nie da ;) :evil_lol: Quote
Maruda666 Posted December 3, 2013 Author Posted December 3, 2013 Trzymajcie kciuki:) - z rana Bianka jedzie do nowego domu. Nareszcie moje staruszki odsapną :) Quote
Recommended Posts