Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 583
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Trzeba pomyśleć nad tekstem, może skorzystać z tego, który umieściła kobietka na fb i trochę go zmodyfikować. A co ze zdjęciem, umieścić takie jakie jest, czy takie z hoteliku, jak już w nim będzie ?

Posted

Byłam dzisiaj w schronisku i przeżyłam szok - ten guz jest taki ogromny !

Nie udało mi się zrobić zdjęcia, żeby był widoczny. Aparat ustawia ostrość na kraty, Czarny (pies) ciągle wszystko zasłania a Prima ledwo wyściubia nosa i zaraz się chowa.
Mokka jeszcze bardziej boi się dominanta i w ogóle nie wychodzi.

Coś mi się wydaje, że allegro cegiełkowe miałoby sens, gdyby udało się zrobić zdjęce Primy z guzem. Mogłabym zrobić w niedzielę przed jej wyjazdem.

Obróżki kupione :).

Posted (edited)

To ostatni dzwonek , żeby stamtąd wyszły. Niedziela już za 2 dni.
Już współczuję tym psom, które trafią do tego boksu na miejsce tych suczek. A ten dominujący pies jest agresywny również wobec ludzi? Może nadawałby się do pilnowania jakiegoś terenu zamkniętego, hurtowni ?

Edited by Kryzia
Posted (edited)

kochane, Monisia z fb wplacila na konto Domu Tymianka 40 zł dla Mokki :iloveyou:
wszyscy zyjemy jutrzejszym dniem, alez ja jestem podekscytowana!!! :multi: ale nie mozna zapominac, ze bedziemy musieli pomagac i to ostro w szukaniu domku stalego dla Mokki, Ori pomogla suni awaryjnie, pomimo tego, iz nie powinna...

Edited by kolejna kobietka
Posted

toyota napisał(a):
Do ludzi się cieszy :roll:, ale poszczekać też potrafi.

nie wiadomo jakie bylo wczesniejsze zycie tego piesia, moze jest fajnym cieplym pieskiem, po prostu znalazl sie w takiej skrajnej sytuacji jaka jest schron :sad: psiak moze sie zachowywac w nim zupelnie inaczej jak w "normalnych" warunkach... ale dobrze by bylo, gdyby go ktos wyadoptowal, zeby nie uprzykrzal zycia reszcie bidulek :sad:

Posted

To prawda, co piszesz, w takim miejscu każdemu może odbić. Kiepski ze mnie znawca, ale coś w pycholku wg mnie ma z rottweilera.

To jutro już TEN dzień. Z niecierpliwością będziemy oczekiwać informacji.

Posted (edited)

obiezyswiat75 napisał(a):
Czego Dom Tymianka potrzebuje oprócz pieniędzy?
Moze warto i dary rzeczowe zebrać?

nie wiem kochana, a chodzi o takie typu miseczki, karme itp? moze kaido sie wypowie w imieniu Ori co o tym mysli...

ten smutek w oczkach to moze tez od tego wstretnego guza z bolu :-(

Edited by kolejna kobietka
Posted

cytuję z jednego z ostatnich wpisów Ori na jej blogu:
"Podopieczni będą także wdzięczni za przesłaną karmę.

Albo lekarstwa."
kontaktujcie się w tej sprawie z Ori: [email protected]
trzymam kciuki za jutrzejszy transport, dołożyłam grosik od siebie dla suczek i też przesłałam Ori, ale wiem, że to ciągle kropla w morzu potrzeb :(