Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 583
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kobietka, widziałam - okropne

znalazłam jeszcze to:
raz w tygodniu Warszawa - Toruń znajomy Morela80
czy ktoś jest zarejestrowany na miau - może to sprawdzić? tylko, że to wygląda na transport w jedną stronę

Posted

Kryzia napisał(a):
Toyota, na miau znalazłam wątek transportowy i tam ktoś oferuje transport na trasie Warszawa-Brodnica-Warszawa 2 x w miesiącu -weekendy - jest podany tel. i mail (nie wiem czy to aktualne). Co o tym myślisz ? Tylko ze schronu do Brodnicy to jeszcze kawałek drogi.

Dziewczyna będzie wracała z Brodnicy najprawdopodobniej w poniedziałek wieczorem na warszawskie Bielany. Jej Tz jest w Niemczech (on jest kierowcą), więc na razie trudno coś konkretnego ustalić. Transport darmowy, ale kto odbierze psa z Bielan i pojedzie do hotelu w Nieporęcie ? W dodatku w nocy to hotel nie przyjmie psa.
Raczej musimy sobie to odpuścić, bo to nic pewnego.

Posted

A ta pani z Warszawy, która w piątek przyjeżdża po tego niedowidzącego pieska, dałaby radę wziąć jeszcze Primę? Zdaję sobie sprawę, że to dla niej byłoby dodatkowe obciążenie.

Posted (edited)

Oczywiście, że możemy szukać, ale boję się dawać ją przypadkowym ludziom. Mam tragiczne doświadczenia. Podhalan Wiktor ode mnie ze schroniska umarł w transporcie: http://www.dogomania.pl/forum/threads/227292-Wiktor-za-TM-Przepraszam-Ciebie-piesku-nie-tak-miało-być-(
Transport z fb, nigdy się nie dowiemy czy zabił go stres , czy może jednak osoby transportujące zrobiły sobie postój i pies się przegrzał. Dla tak zafutrzonego psa, nawet 15 minut w upale mogło być zabójcze. W dodatku auto nie miało klimy.

Teraz co prawda upałów nie ma, ale Prima jest starszym psem, nie wiadomo w jakiej kondycji zdrowotnej. Będzie to dla niej duży stres, bo nie wyszła nigdy z boksu przez 7 lat. Nie chciałabym jej powierzyć zupełnie przypadkowym ludziom, którzy nie mają pojęcia o psach.

Jest transport sprawdzony, polecany przez dogomaniaków. Pati- c mieszka w ok. Warszawy. Określiła całą trasę na 560 km czyli 330 zł.

Edited by toyota
Posted

Kryzia napisał(a):
A ta pani z Warszawy, która w piątek przyjeżdża po tego niedowidzącego pieska, dałaby radę wziąć jeszcze Primę? Zdaję sobie sprawę, że to dla niej byłoby dodatkowe obciążenie.

Ta Pani ma w planach zaraz po powrocie do Warszawy wizytę u weta ze staruszkiem. Jedzie małym autem, pies na tylnej kanapie bez transportera. Będzie chyba jechała sama. Te psy się nie znają. Myślę, że to byłaby przesada jej to proponować...

Posted

Kryziu, źle mnie zrozumiałaś, może być z fb, ale trzeba wybadać, żeby ludzie byli jacyś pro-zwierzęcy, a nie tylko, że dla kasy jeżdżą, bo się o Primę jakoś tak bardziej boję, bo jest stara, chora i tak długo świata nie widziała.

Posted

no to wyglada na to, ze jezeli platny transport to juz chyba nie ma co szukac innej osoby, niz ta pati, jezeli jest to sprawdzona osoba i ma doswiadczenie, a co najwyzej szukac na fb badz gdzies indziej kogos z bezplatnym transportem... gdyby byly pieniadze, a nie mamy, to Prima moglaby jechac juz, w najgorszym wypadku pati pojedzie czesc trasy (ale to i tak chyba jeszcze brakuje pieniedzy), i ty toyota tak? (piszesz, ze mozesz czesc pojechac)... ps. to napisze na fb ten apel...