kolejna kobietka Posted September 2, 2012 Posted September 2, 2012 (edited) sorry za offtopic, zobaczcie co za wstretna jedza!!! biedny pies :-( tytuł: Tak się "tresuje" psy w schronisku... http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=A5BRTGy1Gzs dzieki bogu, ze ktos to nagral i upublicznil... Edited September 2, 2012 by kolejna kobietka Quote
Kryzia Posted September 2, 2012 Posted September 2, 2012 kobietka, widziałam - okropne znalazłam jeszcze to: raz w tygodniu Warszawa - Toruń znajomy Morela80 czy ktoś jest zarejestrowany na miau - może to sprawdzić? tylko, że to wygląda na transport w jedną stronę Quote
Basia Z. Posted September 2, 2012 Posted September 2, 2012 Kryziu przelałam na transport 2 dychy , czyżby to jeszcze nie doszło ? Quote
Kryzia Posted September 2, 2012 Posted September 2, 2012 Basiu, wpłaty piątkowe popołudniowe będą na koncie dopiero około południa w poniedziałek Jak tylko dotrą, dam znać :) Quote
Basia Z. Posted September 2, 2012 Posted September 2, 2012 Achaa, ok :). Nie mogę się doczekać wyjścia Primy "na wolność" i tej drugiej suni najlepiej też Quote
kolejna kobietka Posted September 2, 2012 Posted September 2, 2012 te druga sunie bedzie trzeba wyciagnac rowniez, popatrzcie jak ona lgnie do czlowieka, jak sie przytula przez te kraty do dloni :-( Quote
kolejna kobietka Posted September 2, 2012 Posted September 2, 2012 toyota napisala, ze jest w stanie jechac czesc trasy, to moze sprobowac szukac rowniez transportu laczonego, np toyota do Włocławka (o ile dotad jest mozliwe) i kogos z Warszawy do Włocławka i z powrotem? Quote
kolejna kobietka Posted September 2, 2012 Posted September 2, 2012 Nieporet jest blizej Warszawy niz ten Tluszcz... z tego co wyczytalam jeszcze nie ma konkretow czy Nieporet czy Tluszcz prawda? Quote
kolejna kobietka Posted September 2, 2012 Posted September 2, 2012 jest taka strona odnosnie transportu, ale trzeba sie zalogowac: http://mapapomocy.dogomania.pl/cat.php?id=1 Quote
kolejna kobietka Posted September 2, 2012 Posted September 2, 2012 oglosic sie na fb, ze szukamy transportu z okolic Grudziadza w okolice Warszawy (Nieporet badz Tluszcz), albo z Torunia badz Wloclawka we wspomniane okolice Warszawy? Quote
Kryzia Posted September 2, 2012 Posted September 2, 2012 poczekajmy na toyotę hotelik jest w Nieporęcie Quote
toyota Posted September 2, 2012 Author Posted September 2, 2012 toyota napisał(a):Hotelik w Nieporęcie potwierdził, że przyjmie Primę. Teraz pozostaje kwestia transportu. Nieporęt ;). Quote
kolejna kobietka Posted September 2, 2012 Posted September 2, 2012 a czy oglosic sie na fb w tej grupie co podalam wyzej, ze szukamy transportu z okolic Grudziadza w okolice Warszawy (Nieporet), albo chociaz z Torunia badz Wloclawka we wspomniana okolice Warszawy? Quote
toyota Posted September 2, 2012 Author Posted September 2, 2012 Kryzia napisał(a):Toyota, na miau znalazłam wątek transportowy i tam ktoś oferuje transport na trasie Warszawa-Brodnica-Warszawa 2 x w miesiącu -weekendy - jest podany tel. i mail (nie wiem czy to aktualne). Co o tym myślisz ? Tylko ze schronu do Brodnicy to jeszcze kawałek drogi. Dziewczyna będzie wracała z Brodnicy najprawdopodobniej w poniedziałek wieczorem na warszawskie Bielany. Jej Tz jest w Niemczech (on jest kierowcą), więc na razie trudno coś konkretnego ustalić. Transport darmowy, ale kto odbierze psa z Bielan i pojedzie do hotelu w Nieporęcie ? W dodatku w nocy to hotel nie przyjmie psa. Raczej musimy sobie to odpuścić, bo to nic pewnego. Quote
Kryzia Posted September 2, 2012 Posted September 2, 2012 A ta pani z Warszawy, która w piątek przyjeżdża po tego niedowidzącego pieska, dałaby radę wziąć jeszcze Primę? Zdaję sobie sprawę, że to dla niej byłoby dodatkowe obciążenie. Quote
toyota Posted September 2, 2012 Author Posted September 2, 2012 (edited) Oczywiście, że możemy szukać, ale boję się dawać ją przypadkowym ludziom. Mam tragiczne doświadczenia. Podhalan Wiktor ode mnie ze schroniska umarł w transporcie: http://www.dogomania.pl/forum/threads/227292-Wiktor-za-TM-Przepraszam-Ciebie-piesku-nie-tak-miało-być-( Transport z fb, nigdy się nie dowiemy czy zabił go stres , czy może jednak osoby transportujące zrobiły sobie postój i pies się przegrzał. Dla tak zafutrzonego psa, nawet 15 minut w upale mogło być zabójcze. W dodatku auto nie miało klimy. Teraz co prawda upałów nie ma, ale Prima jest starszym psem, nie wiadomo w jakiej kondycji zdrowotnej. Będzie to dla niej duży stres, bo nie wyszła nigdy z boksu przez 7 lat. Nie chciałabym jej powierzyć zupełnie przypadkowym ludziom, którzy nie mają pojęcia o psach. Jest transport sprawdzony, polecany przez dogomaniaków. Pati- c mieszka w ok. Warszawy. Określiła całą trasę na 560 km czyli 330 zł. Edited September 2, 2012 by toyota Quote
Kryzia Posted September 2, 2012 Posted September 2, 2012 Rozumiem, czyli musimy mieć kwotę 330 zł i wtedy transport jest od razu, czy trzeba czekać na jakiś termin? Quote
toyota Posted September 2, 2012 Author Posted September 2, 2012 Kryzia napisał(a):A ta pani z Warszawy, która w piątek przyjeżdża po tego niedowidzącego pieska, dałaby radę wziąć jeszcze Primę? Zdaję sobie sprawę, że to dla niej byłoby dodatkowe obciążenie. Ta Pani ma w planach zaraz po powrocie do Warszawy wizytę u weta ze staruszkiem. Jedzie małym autem, pies na tylnej kanapie bez transportera. Będzie chyba jechała sama. Te psy się nie znają. Myślę, że to byłaby przesada jej to proponować... Quote
toyota Posted September 2, 2012 Author Posted September 2, 2012 [quote name='Kryzia']Rozumiem, czyli musimy mieć kwotę 330 zł i wtedy transport jest od razu, czy trzeba czekać na jakiś termin? Zapytałam pati-c o sobotę w razie jakbym ja miała jechać część trasy, ale być może pati-c mogłaby wcześniej, bo z tego co wiem to ona jeździ też w tygodniu. Chodzi o tą osobę: http://www.dogomania.pl/forum/members/8009-pati-c Quote
Kryzia Posted September 2, 2012 Posted September 2, 2012 W tej chwili wg deklaracji jest 100 zł na koncie. Brakuje 230, jeszcze trochę mogę dołożyć, ale to i tak wciąż za mało. Quote
toyota Posted September 2, 2012 Author Posted September 2, 2012 Ja nie dołożę, bo cienko przendę, ale mogłabym wziąć zatankowany samochód od TZ ;). Poza tym muszę kupić jeszcze Primie obrożę na drogę. Quote
Kryzia Posted September 2, 2012 Posted September 2, 2012 Czyli jeśli nie transport z fb to tylko ten płatny nam zostaje. Trochę jeszcze poszukam po necie po wątkach transportowych z doświadczeniem w przewozie. Quote
toyota Posted September 2, 2012 Author Posted September 2, 2012 Kryziu, źle mnie zrozumiałaś, może być z fb, ale trzeba wybadać, żeby ludzie byli jacyś pro-zwierzęcy, a nie tylko, że dla kasy jeżdżą, bo się o Primę jakoś tak bardziej boję, bo jest stara, chora i tak długo świata nie widziała. Quote
kolejna kobietka Posted September 3, 2012 Posted September 3, 2012 no to wyglada na to, ze jezeli platny transport to juz chyba nie ma co szukac innej osoby, niz ta pati, jezeli jest to sprawdzona osoba i ma doswiadczenie, a co najwyzej szukac na fb badz gdzies indziej kogos z bezplatnym transportem... gdyby byly pieniadze, a nie mamy, to Prima moglaby jechac juz, w najgorszym wypadku pati pojedzie czesc trasy (ale to i tak chyba jeszcze brakuje pieniedzy), i ty toyota tak? (piszesz, ze mozesz czesc pojechac)... ps. to napisze na fb ten apel... Quote
Recommended Posts