Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 582
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

__Lara napisał(a):
Za mało nas tutaj :( :( :(

Ja też ostatnio mniej ale pracuję w szkole językowej i teraz są zapisy i kampania reklamowa. Padam z nóg i mam mało czasu na wszystko...
Cały czas myślę o suni.
Dogomania mnie wykończy...:( Płakać się chce z tej bezsilności...:(

Posted

[quote name='Avilia']Echhh,nie jest dobrze;/ Punkt nam się zapełnił,mamy przepełnienie.Istnieje groźba Mysłowic.A tam sunia szans nie ma żadnych...
Ona nie może jechać do Mysłowic, musimy zebrać kasę, musimy.Emiś ma za 250 zł i ma miejsca.

Posted (edited)

Ja za 1 miesiąc zapłacę te 250 zł, na więcej mnie nie stać ale będzie miesiąc na zebranie deklaracji.Ratujmy ją.

Edited by ewu
Posted

[quote name='ewu']Ja z 1 miesiąc zapłacę te 250 zł, na więcej mnie nie stać ale będzie miesiąc na zebranie deklaracji.Ratujmy ją.

Jesteś aniłołem,:loveu: na fb też będziemy prosić o deklaracje, Goya ma wydarzenie.

Posted

ewu napisał(a):
Ciotki załatwiajcie szybko miejsce i transport bo ja mam chłopa w gipsie a sama niekumata w prowadzeniu auta.

Czy Emiś by Ją przyjęła? Dobrze, że klatka nie odesłana, by tylko tak można Goyę transportowć.

Posted

[quote name='Lobaria']Czy Emiś by Ją przyjęła? Dobrze, że klatka nie odesłana, by tylko tak można Goyę transportowć.[/QUOTE]
U Michelle też się chyba zwolniło. Napiszcie kochane i organizujmy transport. Jak wyjedzie Goya i Aramis , to już o dwa mniej w punkcie....

Posted

[quote name='ewu']U Michelle też się chyba zwolniło. Napiszcie kochane i organizujmy transport. Jak wyjedzie Goya i Aramis , to już o dwa mniej w punkcie....[/QUOTE]

Dokładnie.
Pani Basiu,Pani przez te nasze pszczyniaki w końcu z torbami pójdzie...

Zapytam Emisi czy przyjmie.

Posted

[quote name='ewu']Ona nie może jechać do Mysłowic, musimy zebrać kasę, musimy.Emiś ma za 250 zł i ma miejsca.

Małe sprostowanie - pobyt u mnie dla bezdomniaka to 10zł doba + karma. Miejsce, tak jak pisałam, będę miała od 23.09, ale nie dla tak małego psa - wyjdzie z kojca między szczeblami. Do domu nie mam możliwości przyjmować kolejnych psiaków. Jedynie co, to mogłabym wstawić kenelówkę do domku letniskowego, ale wydaje mi się, że Goya powinna trafić w warunki domowe na solidną socjalizację, bo w życiu do adopcji nie pójdzie. I najlepiej w miejscu, gdzie można ją też przyzwyczajać do bardziej miejskiego trybu życia. Na moim zadupiu jest to niewykonalne. Jeśli sytuacja będzie bardzo paląca, to mogę wziąć ją awaryjnie. Może okaże się, że Suńka otworzy się szybciej, niż myślimy (ak jak było z Rumbą), ale jeśli będzie "ciężkim" przypadkiem, i pobyt w warunkach, jakie oferuję nie będzie dawał spodziewanych efektów, to trzeba będzie szukać innej opcji, żeby nie marnować czasu, pieniędzy i szans na dom. Stawiam sprawę jasno od razu, żeby nie było potem jakichś niedomówień.

Posted

[quote name='Emiś']Małe sprostowanie - pobyt u mnie dla bezdomniaka to 10zł doba + karma. Miejsce, tak jak pisałam, będę miała od 23.09, ale nie dla tak małego psa - wyjdzie z kojca między szczeblami. Do domu nie mam możliwości przyjmować kolejnych psiaków. Jedynie co, to mogłabym wstawić kenelówkę do domku letniskowego, ale wydaje mi się, że Goya powinna trafić w warunki domowe na solidną socjalizację, bo w życiu do adopcji nie pójdzie. I najlepiej w miejscu, gdzie można ją też przyzwyczajać do bardziej miejskiego trybu życia. Na moim zadupiu jest to niewykonalne. Jeśli sytuacja będzie bardzo paląca, to mogę wziąć ją awaryjnie. Może okaże się, że Suńka otworzy się szybciej, niż myślimy (ak jak było z Rumbą), ale jeśli będzie "ciężkim" przypadkiem, i pobyt w warunkach, jakie oferuję nie będzie dawał spodziewanych efektów, to trzeba będzie szukać innej opcji, żeby nie marnować czasu, pieniędzy i szans na dom. Stawiam sprawę jasno od razu, żeby nie było potem jakichś niedomówień.[/QUOTE]

No i tu jest sedno;/ Goya nie może pójść z kojca do kojca.To się mija z celem.Koniecznie potrzebny ktoś kto poświęci jej czas.Sunia jest baaardzo zamknięta.

Posted

[quote name='Avilia']Dokładnie.
Pani Basiu,Pani przez te nasze pszczyniaki w końcu z torbami pójdzie...

Zapytam Emisi czy przyjmie.
Pójdę z pewnością:) Avilio spytajcie michelle04 Maniek idzie do adopcji.

Posted

[FONT=Verdana][FONT=Verdana]Mini Hotelik-dysponuję wolnym miejscem :smile:
{http://www.dogomania.pl/forum/threads/227074-Mini-Hotelik-michelle04-woj-dolnośląskie?p=19095759#post19095759}
250 zł

[/FONT][/FONT]

Posted

Cytuję:
[FONT=Calibri]
Cena za miesiąc pobytu psa małego i średniego w domu to koszt 200-250 PLN, natomiast pobyt dużego psa w kojcu: 250- 300 PLN, łącznie z wyżywieniem.
[/FONT]
[FONT=Calibri]Zainteresowanych proszę o kontakt na PW lub adres e-mail: [email protected].[/FONT]
[FONT=Calibri]Cena jest do negocjacji [/FONT][FONT=Wingdings][FONT=Wingdings][/FONT][/FONT]

Posted

Wstępnie Goya ma miejsce zaklepane u Michelle :).
Przesłałam link do wątku, czekamy na info z hoteliku.
Myślę, że będzie OK - bo zaznaczyłam na wstępie, że Goya jest totalnie dziką suczką :(.
Teraz musimy skupić się na szukaniu transportu z Pszczyny do Wrocławia, bo dalej może zabrać Ją Michelle, ale pamiętajmy tylko od poniedziałku do piątku.

Posted (edited)

Ostatecznie, gdyby miała transporter to można od Katowic(Gliwic) pojechać pociągiem do Wrocławia.
Ja ją mogę zatargać ale do Pszczyny nie dojadę bo mąż ma rękę w gipsie.
Tranporter musi być odpowiednio duży.Klaudia chyba taki ma.
Katowice -Wrocław ok 3 godzin TLK 43 zł w jedną stronę.Pies jak w transporterze - gratis.
Z Gliwic( mieszkam w Gliwicach) 2godz.30 min., 38 zł.
To też jest alternatywa. Tylko musi mi ktoś podrzucić sunię na dworzec, najlepiej w Gliwicach bo katowicki dworzec to dramat i szukanie np 5-go peronu z psem w tranporterze jest szaleństwem.Jeśli pomożecie w Katowicach , to dojadę tam pociągiem.
Jak trzeba pojadę z sunią do Wrocławia.

Edited by ewu
Posted

[quote name='ewu']Ostatecznie, gdyby miała transporter to można od Katowic(Gliwic) pojechać pociągiem do Wrocławia.
Ja ją mogę zatargać ale do Pszczyny nie dojadę bo mąż ma rękę w gipsie.
Tranporter musi być odpowiednio duży.Klaudia chyba taki ma.
Katowice -Wrocław ok 3 godzin TLK 43 zł w jedną stronę.Pies jak w transporterze - gratis.
Z Gliwic( mieszkam w Gliwicach) 2godz.30 min., 38 zł.
To też jest alternatywa. Tylko musi mi ktoś podrzucić sunię na dworzec, najlepiej w Gliwicach bo katowicki dworzec to dramat i szukanie np 5-go peronu z psem w tranporterze jest szaleństwem.Jeśli pomożecie w Katowicach , to dojadę tam pociągiem.
Jak trzeba pojadę z sunią do Wrocławia.

Mamy taki transporter.Jeżeli nikt się nie znajdzie skorzystamy z propoycji.Ale da Pani radę ją tachać?Bo lekkie to może nie być.

Posted

Witam,
zgodnie z rozmową zapraszam sunieczkę do moich chlopaków, może przy nich i dzięki nim szybciej zaufa czlowiekowi i stanie się bardziej otwarta i towarzyska :) Florek ma doświadczenie,bo kiedyś już byl z takim dzikuskiem - Adusią,która sikala pod siebie,gdy ktoś się do niej zbliżal,a teraz juz w swoim domku pannica :)
Goya też się przelamie :)