Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 7 months later...
  • Replies 582
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

No witamy, fakt dawno się nie widzieliśmy na forum. Cały czas po jedzeniu trenujemy zacieśnianie więzów, ale idzie nam bardzo powolutku. O tyle już lepiej, że podejdzie do mnie, jak tylko uklęknę. Tak panicznie już nie ucieka, kiedy wyciągam rękę, żeby ją pogłaskać ( ale cały czas w pozycji na kolanach ). 2 z moich tymczasowiczek próbują ją od czasu do czasu dominować, więc coraz częściej szuka mojego towarzystwa, no i uwielbia moją Bambino. Bardzo się cieszy, macha ogonkiem i cała dupka jej chodzi. W zeszły weekend wyjechałam, większość moich michów zawiozłam do zaprzyjaźnionego hoteliku, ale Goja z wiadomych względów została w domu i przychodziła do niej ( i do jeszcze 3 innych "dzikusków" nienadających się do hoteliku ) kilka razy dziennie moja sąsiadka. Kiedy pojechałam część moich michów zawieźć do hoteliku i Gojka została sama w domu, to kuchnia była prawie nie do poznania - widać, że nie lubi sama zostawać, bo kiedy jest normalnie w domu razem z Bambino i Miką to wszystko jest ok.      

Teraz kilka letnio-jesiennych zdjęć

d5ba96d7785b7d54m.jpg

b40b775e9e94e692m.jpg

9dde2a6942778fbfm.jpg

8ea3869dde2e9853m.jpg

1bee264214f17e43m.jpg

Posted

Udało mi się odszukać maila, którego w czerwcu napisałam do Lobarii

...Jestem na etapie kolanowego oswajania Gojki. To znaczy codziennie po karmieniu na klęcząco, a nawet na półleżąco mam w zaciśniętej pięści kuleczki karmy a Gojka stoi przy tej pięści i próbuje sobie te kuleczki zabrać. Stoi tak bliziutko, że udaje mi się ją codziennie pogłaskać po główce, po pleckach, nawet dać buziaka w łepek. Potem liże mi ręce i nawet daje się pogłaskać po pyszczku. Potem hasam za nią na kolanach i czasem udaje mi się ją pogłaskać po pleckach ( już bez kuleczek w rękach ). Najważniejsze, że podchodzi coraz bliżej i nie ucieka w takim popłochu. Codziennie też rano, jak idę do pracy, to dostaje do dzióba małe ciasteczko... 

Kupiłam obróżkę na zatrzask, spróbuję jej podczas rytuału kolanowego ją założyć.

• 4 weeks later...
  • 4 months later...