KasiaT Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 Jestem na zaproszenie. Śliczne,malutkie biedactwo-jak ktoś mógł ją zostawić,widać ,że sezon wakacyjny zbliża się dużymi krokami :-( Quote
Martika&Aischa Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 KasiaT napisał(a):Jestem na zaproszenie. Śliczne,malutkie biedactwo-jak ktoś mógł ją zostawić,widać ,że sezon wakacyjny zbliża się dużymi krokami :-( Niestety :( teraz będzie prawdziwy wysyp :( Quote
Martika&Aischa Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 Biegną zamówić malutkiej banerek ............ Quote
Gabi79 Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 Martika@Aischa napisał(a):Niestety :( teraz będzie prawdziwy wysyp :( Czy to się nigdy nie skończy??????????? Ludzie wyrzucą psa, jak śmiecia i jadą sobie na urlop, jak gdyby nigdy nic - potwory:angryy: Quote
AgusiaP Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 Martika@Aischa napisał(a):Biegną zamówić malutkiej banerek ............ To ja dotrzymuję Ci kroku :lol:czujesz mój oddech za plecami?:evil_lol: Quote
Martika&Aischa Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 AgusiaP napisał(a):To ja dotrzymuję Ci kroku :lol:czujesz mój oddech za plecami?:evil_lol: Niezmiennie od prawie 2 lat :cool3::cool3::cool3::cool3::cool3::cool3: Quote
iwonamaj Posted June 19, 2012 Author Posted June 19, 2012 Martika@Aischa napisał(a):Niezmiennie od prawie 2 lat :cool3::cool3::cool3::cool3::cool3::cool3: I tak ma być...Amen. Quote
AgusiaP Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 Gabi79 napisał(a):Czy to się nigdy nie skończy??????????? Ludzie wyrzucą psa, jak śmiecia i jadą sobie na urlop, jak gdyby nigdy nic - potwory:angryy: I nie zdają sobie sprawy co czuje wtedy pies to juz ich kompletnie nie obchodzi...:-(:-(:-( mimo tych wszystkich programów,które puszczają w telewizji... Quote
bela51 Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 No tak, zaczyna sie lato ! Zobacze, czy mam cos swojego co sie kwalifikuje do sprzedania. Bo na razie to handluje cudzymi rzeczami i nie bardzo moge nimi sie rozporządzac. Quote
Martika&Aischa Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 Szybciutki bazarek na wizytę u weta dla Perełki. Tak na szybko ;) Bo mnie z roboty w końcu wywalą i będę żebrała o BDT :( http://www.dogomania.pl/forum/threads/228458-Szpilki-Czółenka-Buty-Gwiazd-Dla-Perełki-22-06-20-00?p=19262137#post19262137 Quote
brzośka Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 to by się zgadzało - prezent Mikołajkowo-Gwiazdkowy, teraz wylądował na bruku :mad: Quote
Gabi79 Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 AgusiaP napisał(a):I nie zdają sobie sprawy co czuje wtedy pies to juz ich kompletnie nie obchodzi...:-(:-(:-( mimo tych wszystkich programów,które puszczają w telewizji... Do niektórych niestety nic nie dotrze, oni nie wiedzą, że źle postępują, nie widzą w tym nic niewłaściwego. Szkoda słów....... Quote
iwonamaj Posted June 19, 2012 Author Posted June 19, 2012 Perełka ma bazarek :loveu::loveu::loveu:. Dziękujemy!!! Quote
Mysza2 Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 (edited) Jestem i nikogo nie będę wieszać, ja mam już dużo fantów i miałam z nich robić 2 bazary, na Dianę (fanty od Iwonkimaj AgusiP, Martiki) i Amorka (fanty od Ady Vebby Amelii64 i moje) Bazarki są w trakcie robienia. To może ja wszystko połączę to co mam, dołożę to co wygrzebiecie i zrobię jeden duży na 3 psiaki, Dianę Amorka i tą malutką. Może tak być? Zaraz poczytam o tych sterylkach bo na wątku Saby tej z Dańdówki ktoś nam wykład robił. znalazłam, można prze 1 cieczką "Wczesna sterylizacja suk (przed pierwszą cieczką lub pomiędzy pierwszą i drugą cieczką) zapobiega powstawaniu nowotworów gruczołu sutkowego u suk! Kiedy można wykastrować sukę? Zabieg można wykonać prawie w każdym wieku. Jak wspomnieliśmy wcześniej, najlepiej przed lub po pierwszej cieczce. Na podstawie doniesień światowych i własnych obserwacji, zalecamy wykonanie zabiegu powyżej 4-5 miesiąca życia i nie później niż przed drugą cieczką. Późniejsza sterylizacja nie ma już działania profilaktycznego przeciwko nowotworom gruczołu sutkowego. Ważny jest jeszcze moment, w którym wykonujemy zabieg. Najlepszym momentem jest okres spokoju płciowego, czyli 1 miesiąc przed cieczką lub 3 miesiące po jej zakończeniu. Chodzi o to, aby zabieg nie spowodował wyrzutu prolaktyny i nie wywołał laktacji. W takiej sytuacji, mimo sterylizacji, u suki może pojawiać się laktomania. U suk występuje jeszcze jeden "bezpieczny" moment sterylizacji. Otóż do 14 dnia po zakończeniu cieczki progesteron jest prolaktynoniezależny i w związku z tym 10-14 dnia po zakończeniu cieczki można wykonać sterylizację bez żadnych negatywnych dla zdrowia suki konsekwencji, nawet, jeżeli w czasie cieczki doszło do kontaktu z psem. Więcej na temat cyklu płciowego u suk przeczytać można TUTAJ " http://www.therios.eu/?act=3&id=13 Edited June 19, 2012 by Mysza2 Quote
Gabi79 Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 Mysza2 napisał(a):Jestem i nikogo nie będę wieszać, ja mam już dużo fantów i miałam z nich robić 2 bazary, na Dianę (fanty od Iwonkimaj AgusiP, Martiki) i Amorka (fanty od Ady Vebby Amelii64 i moje) Bazarki są w trakcie robienia. To może ja wszystko połączę to co mam, dołożę to co wygrzebiecie i zrobię jeden duży na 3 psiaki, Dianę Amorka i tą malutką. Może tak być? Zaraz poczytam o tych sterylkach bo na wątku Saby tej z Dańdówki ktoś nam wykład robił. Jeśli chodzi o mnie to popieram!!!!!!!!!! Myszko, jesteś KOCHANA:loveu::loveu::loveu: Quote
iwonamaj Posted June 19, 2012 Author Posted June 19, 2012 O tak, bardzo, bardzo kochana Myszka :loveu: Quote
Zosia123 Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 Widzę, że macie kolejną bidę. Ona jest w moim typie... :( Myszko dorzuć te ciuchy, które się nie sprzedały na bazarku Ramzesa i Atosa. Quote
iwonamaj Posted June 19, 2012 Author Posted June 19, 2012 Perełka ma już pierwsze swoje pieniążki :loveu:... http://www.dogomania.pl/forum/threads/228458-Szpilki-Cz%C3%B3%C5%82enka-Buty-Gwiazd-Dla-Pere%C5%82ki-22-06-20-00?p=19262137#post19262137 Quote
Rudzia-Bianca Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 Dzięki za zaproszenie :) Iwonamaj posłałam Ci pw . Quote
Mysza2 Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 Zosia123 napisał(a):Widzę, że macie kolejną bidę. Ona jest w moim typie... :( Myszko dorzuć te ciuchy, które się nie sprzedały na bazarku Ramzesa i Atosa. Dzięki Zosieńko :):) To już dorzucam. Quote
yolanovi Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 jaka biedulka wystraszona. jakims bardzo skromny grosikiem bede mogła wesprzeć. kiedy malutka ma jechać do weta? Quote
Martika&Aischa Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 yolanovi napisał(a):jaka biedulka wystraszona. jakims bardzo skromny grosikiem bede mogła wesprzeć. kiedy malutka ma jechać do weta? Witaj ciocia Jola kochana :) Pojedzie jak tylko będziemy miały jakieś pieniążki. Obecnie ruszamy z bazarkami z nadzieją że kilka groszy wpadnie. Quote
yolanovi Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 to ja poproszę o konto do wpłat. jakiś ostatni grosz wysupłam na biedę ;) Quote
Recommended Posts