Tola Posted February 12, 2020 Author Posted February 12, 2020 Dnia 7.02.2020 o 10:48, Maciek777 napisał: Dzielne kotki:) W domu się nie nudzą bo, jak widać na zdjęciu, czytają "Małe Życie";) ;) Przy takiej lekturze nudzić się na pewno nie będą;) Quote
Maciek777 Posted February 14, 2020 Posted February 14, 2020 Zazdroszczę takiego widoku przytulonych do siebie kotów. U moich to nie do pomyślenia. 1 Quote
Tola Posted February 15, 2020 Author Posted February 15, 2020 Dnia 14.02.2020 o 08:44, Maciek777 napisał: Zazdroszczę takiego widoku przytulonych do siebie kotów. U moich to nie do pomyślenia. Telma i Luizka to albo siostry, albo matka i córka, tego nie wiemy. Całe życie są razem - i w okresie bezdomności i od 10 lat u nas na wsi, przeżyły tam wiele zim, zupełnie same, miały tylko dostarczane jedzenie, jest miedzy nimi bardzo silna więź. Telma jest bardziej odważna, chodzi już po całym mieszkaniu, Luizka raczej nie wychodzi z jednego pokoju; jak Telmy długo nie ma, to zaczyna pomiałkiwać, nawoływać;) 2 Quote
Tola Posted February 15, 2020 Author Posted February 15, 2020 No i do kompletu nasze psice ;) 3 1 Quote
Gusiaczek Posted February 16, 2020 Posted February 16, 2020 Ogromnie się cieszę, że i tu trafiłam :) Moc serdeczności zostawiam 1 Quote
Tola Posted February 17, 2020 Author Posted February 17, 2020 Dnia 16.02.2020 o 14:36, Gusiaczek napisał: Ogromnie się cieszę, że i tu trafiłam :) Moc serdeczności zostawiam My tez tutaj się cieszymy z Twoich odwiedzin:) Quote
Tola Posted February 20, 2020 Author Posted February 20, 2020 Wydawało mi się, że tak niedawno pisałam o mojej Zulci i 12 rocznicy zabrania jej ze schroniska, a tu minął rok, czas pędzi... Dzisiaj minęło 13 lat, odkąd Zulka jest z nami. Wg wypisu ze schroniska ma teraz ok. 18 lat, chociaż cały czas łudzimy się z TZem, że jest młodsza... Zulcia, jak na swój wiek i choroby, z którymi się boryka (guzek na nerce, chore serce, zespół przedsionkowy), jest w dobrym ogólnym stanie. Nie słyszy, coraz gorzej widzi, nie zawsze trafia już do klatki. Są dni, kiedy trzeba ją znosić, bo nie ma ochoty wyjść na zewnątrz, ale są i takie, kiedy próbuje podskakiwać i bawić się. Moja ukochana babinka dzisiaj 2 Quote
Maciek777 Posted February 27, 2020 Posted February 27, 2020 Jak zawsze, świetne zdjęcia:) To niebezpieczne za długo się w nie wpatrywać bo człowiek się rozleniwia patrząc na te zrelaksowane zwierzaki:) To na prawdę zżyte kocice. Moje mieszkają już razem 6 lat i nie jest nic lepiej niż było na początku:P Gratuluję kolejnej rocznicy! Oby jak najwięcej ich było. Zulcia niech się dzielnie trzyma, jak do tej pory:) 1 Quote
Tola Posted March 11, 2020 Author Posted March 11, 2020 Dziękujemy za życzenia, oby się spełniały! Telma w domowych pieleszach 1 Quote
Anula Posted March 11, 2020 Posted March 11, 2020 6 minut temu, Tola napisał: Dziękujemy za życzenia, oby się spełniały! Telma w domowych pieleszach Nie wydaje mi się,że kociaki chcą wracać na działkę.Mają ciepełko i bliskość człowieka i jest im z tym raczej bardzo dobrze. Kiedyś był z nami cudny kocurek,który był wychodzącym kociakiem ale nas i nasz dom bardzo sobie cenił wysoko.Po prostu kochał dom. Quote
Tola Posted March 11, 2020 Author Posted March 11, 2020 14 minut temu, Anula napisał: Nie wydaje mi się,że kociaki chcą wracać na działkę.Mają ciepełko i bliskość człowieka i jest im z tym raczej bardzo dobrze. Kiedyś był z nami cudny kocurek,który był wychodzącym kociakiem ale nas i nasz dom bardzo sobie cenił wysoko.Po prostu kochał dom. Tak, obie kotki wyglądają na bardzo szczęśliwe, a dla nas to wielka niespodzianka, że tak pięknie odnalazły się w warunkach domowych, bo na wsi, tak jak pisałam, wchodzą do chałupy, ale drzwi wejściowe muszą być cały czas otwarte. Co prawda Luizka nie opuszcza jednego pokoju, widać, ze boi się wychodzić, ale ona ma inny charakter - jest wrażliwa, bardzo płochliwa, w przeciwieństwie do Telmy, która ustawia już Florkę;) 1 Quote
Maciek777 Posted March 12, 2020 Posted March 12, 2020 Ale Telma na tych zdjęciach jest spokojna i pewna siebie:) Na pewno w domu jest szczęśliwa. Nie wiem czy na jego rzecz chciałaby już zrezygnować z dworu, ale ciepło, sucho i miękko na pewno jej odpowiada:) Quote
Tola Posted April 12, 2020 Author Posted April 12, 2020 Zdrowych, spokojnych Świąt, abyśmy wszyscy przetrwali ten trudny czas. Quote
Tola Posted April 19, 2020 Author Posted April 19, 2020 Pięknie dziękujemy za życzenia:). Inne były te święta, wszystko teraz inne... Quote
Tola Posted April 23, 2020 Author Posted April 23, 2020 Wczoraj minęło 3 lata, odkąd Florka jest z nami:) 2 Quote
Jolanta08 Posted April 24, 2020 Posted April 24, 2020 Jak ten czas leci i jak tu nie zazdrościć takiego życia,też bym tak chciała :)) a jasny piesek wylegujący się na werandzie to pewnie gość :) 1 Quote
Recommended Posts