elik Posted April 23, 2017 Posted April 23, 2017 Taka poprawa to faktycznie dobra wiadomość :) Śpij smacznie Ovo :) Quote
inka33 Posted April 23, 2017 Posted April 23, 2017 4 godziny temu, Gusiaczek napisał: No, na koniec dnia dobre wieści - wyniki wykazały poprawę, nadal mam poniżej normy - 14,3, a było <5, zatem lek działa ! Niestety przy dzisiejszym czesaniu Guś nieco się zmartwiła, bo z brzuszka mego przecudnego wyszeczasła ogrom łupieżu, natomiast po wierzchu jest go zdecydowanie mniej - schodzi, czy jak? ;) Przede mną kolejna wizyta, ustalenie/podtrzymanie dawki leku i jakoś dam radę, bo niedoczynność tarczycy, to pikuś w porównaniu z innymi zarazami, prawda? ;) Pozdrawiam :) Ovo Ovo, dzielna jesteś jak niewiemco! :) Quote
Mattilu Posted April 25, 2017 Posted April 25, 2017 Ovo, pewnie, że dasz radę :) Buziole w nos! Quote
elik Posted April 25, 2017 Posted April 25, 2017 A Guśce to już nic się nie należy ? Guś specjalnie dla Ciebie Quote
Gusiaczek Posted April 26, 2017 Author Posted April 26, 2017 Dziękuję, że pamiętacie i o moich potrzebach emocjonalnie pozytywnych ;) :) 1 Quote
elik Posted April 26, 2017 Posted April 26, 2017 7 godzin temu, Gusiaczek napisał: Dziękuję, że pamiętacie i o moich potrzebach emocjonalnie pozytywnych ;) :) Cała przyjemność po mojej stronie :) Quote
Maciek777 Posted May 28, 2017 Posted May 28, 2017 Miałem nadrobić zaległości, a je odkładałem bo nie miałem czasu, a one rosną w tak szybkim tempie, że chyba nigdy bym tego nie doczytał więc je nadrobiłem (mniej więcej) i teraz muszę już być na bieżąco:) Popodziwiałem fotki i przemyślenia oraz oczywiście cieszę się, że wyniki badań wyszły OK:) Quote
Gusiaczek Posted June 12, 2017 Author Posted June 12, 2017 W sobotę Ovo miała robione kolejne kontrolne badanie - T4 już w zadowalającej normie, zatem dawka leku trafiona ;) Quote
Gusiaczek Posted June 13, 2017 Author Posted June 13, 2017 Nie chcę panikować, ale nadal się niepokoję .... jutro zrobię na żądanie badania: morfologia, biochemia i mocz. Dzisiaj Ovo znów wylizuje podłogi, ślini się, przełyka jakby chciała pozbyć się czegoś z gardła, nie ma upału o ona zieje bez przerwy i bardzo dużo pije .... Nie pcha się do łóżka, rzadko kładzie na posłaniu tylko chowa w przeróżnych katach, jest mniej aktywna ... W tyle głowy od jakiegoś czasu tłucze mi się myśl : Cushing :( No, ale jak rzekłam, nie chcę panikować. Edit: czytam o niedoczynności, o Cushingu i ... łeb mam kwadratowy :( wiele objawów takosamych, innych brak, może, może ..........tak, a może nie nie wiem czy iść sama z siebie na te badania, czy czekać na lekarza ? qrcze, nooo :( Quote
elik Posted June 13, 2017 Posted June 13, 2017 Faktycznie Ovo zachowuje się nietypowo, ale nie zakładaj od razu najgorszego :) Quote
inka33 Posted June 13, 2017 Posted June 13, 2017 Guś, przytulam. Ovo, zdrówka! Kciukam, jak niewiemco!!! Quote
anica Posted June 14, 2017 Posted June 14, 2017 Gusiaczku, przytulam!..i ja też nastawiam się na pozytywne myślenie!...to badanie o którym myślę w kierunku Cushinga, to wymaga kilku godzin u weta... ja pamiętam ,że z Jasieńka siedziałam...kilkanaście... bo podejrzewali po drodze jeszcze różne inne świństwa!... zobaczysz ,że Ovcia , nie ma tego 'cholerstwa' nie ma takiej opcji! Quote
Gusiaczek Posted June 14, 2017 Author Posted June 14, 2017 15 godzin temu, elik napisał: Faktycznie Ovo zachowuje się nietypowo, ale nie zakładaj od razu najgorszego :) 12 godzin temu, inka33 napisał: Guś, przytulam. Ovo, zdrówka! Kciukam, jak niewiemco!!! 1 godzinę temu, anica napisał: Gusiaczku, przytulam!..i ja też nastawiam się na pozytywne myślenie!...to badanie o którym myślę w kierunku Cushinga, to wymaga kilku godzin u weta... ja pamiętam ,że z Jasieńka siedziałam...kilkanaście... bo podejrzewali po drodze jeszcze różne inne świństwa!... zobaczysz ,że Ovcia , nie ma tego 'cholerstwa' nie ma takiej opcji! Dziękuję za słowa otuchy :) Dzisiaj rano było prawie jak kiedyś, kilka razy tylko usiłowała "coś" przełknąć. Mam nadzieję, że w ciągu dnia będzie ok. Z badaniami czekamy jednak na powrót "naszego" doktora, by zadecydował jakie, albo, co daj b., opierniczył mnie, że wymyślam i panikuję ;) Ostatnie wyniki T4 i (chyba) ft3 w widełkach, cholesterol też ... Oby się nie powtórzył ślinotok i wylizywanie podłóg, to w miarę spokojnie dotrwam przyszłego tygodnia Quote
Mattilu Posted June 14, 2017 Posted June 14, 2017 Przede wszystkim nie czytaj w googlach o objawach choroby!!! Jak zaczynam czytać takie rzeczy to od razu jestem bardzo chora na wszystko! Poczekajcie na doktora, mam nadzieję, że Was opierniczy i wykluczy wszystkie świństwa. Sciskam. Quote
Gusiaczek Posted June 14, 2017 Author Posted June 14, 2017 1 godzinę temu, Mattilu napisał: Przede wszystkim nie czytaj w googlach o objawach choroby!!! Jak zaczynam czytać takie rzeczy to od razu jestem bardzo chora na wszystko! Poczekajcie na doktora, mam nadzieję, że Was opierniczy i wykluczy wszystkie świństwa. Sciskam. Dobrze prawisz :) 1 Quote
elik Posted June 14, 2017 Posted June 14, 2017 Sądząc po objawach może to być zwykłe podrażnienie, zapalenie gardełka. Quote
anica Posted June 14, 2017 Posted June 14, 2017 8 godzin temu, Mattilu napisał: Przede wszystkim nie czytaj w googlach o objawach choroby!!! Jak zaczynam czytać takie rzeczy to od razu jestem bardzo chora na wszystko! Poczekajcie na doktora, mam nadzieję, że Was opierniczy i wykluczy wszystkie świństwa. Sciskam. to wszystko prawda! święta prawda! Quote
Gusiaczek Posted June 16, 2017 Author Posted June 16, 2017 Dnia 14.06.2017 o 18:43, elik napisał: Sądząc po objawach może to być zwykłe podrażnienie, zapalenie gardełka. Pewnie tak, ale powtarza się to co kilka tygodni i dlatego mnie zastanawia .... Tak czy siak po niedzieli idziemy do weta kontrolnie (tarczyca), więc dowiemy się co jest grane ;) Quote
elik Posted June 16, 2017 Posted June 16, 2017 11 godzin temu, Gusiaczek napisał: Pewnie tak, ale powtarza się to co kilka tygodni i dlatego mnie zastanawia .... Tak czy siak po niedzieli idziemy do weta kontrolnie (tarczyca), więc dowiemy się co jest grane ;) Słusznie, żadnych objawów nie wolno lekceważyć. Quote
anica Posted June 17, 2017 Posted June 17, 2017 A my będziemy mocno zaciskać ,żeby to nie było nic poważnego :) Quote
Recommended Posts