Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
9 godzin temu, elik napisał:

Patrze i patrze i patrze... Pycholek do zacałowania :)

Tylko że Ovo zupełnie nie jest całuśna :( Kiedy deklaruję: "BUZI!" nieruchomieje i czeka, aż buziakiem dostanie między uszy z miną: "nooooo dooobra, masz i się raduj!" ;)

Posted

Buziaki Wielkie, dla Was! czegoś mi brakowało! i wszystko jasne!.. znalazłam!  jupi.gif

...poŚwiąteczne, poSylwestrowe ,ale równie serdeczne życzenia Wszelkiej pomyślności w Nowym 2017roku zakochany.gif

muszę nadrobić zaległości... wszędzie oczko2.gif

Posted
1 godzinę temu, Gusiaczek napisał:

Tylko że Ovo zupełnie nie jest całuśna :( Kiedy deklaruję: "BUZI!" nieruchomieje i czeka, aż buziakiem dostanie między uszy z miną: "nooooo dooobra, masz i się raduj!" ;)

To zupełnie tak samo jak moja Mała. Jak się na nią patrzy, to chce się zacałować, a jak się zacznie całować, to Mała stoi, jak  na katuszach, ale jak tylko skończę, to ona zaczyna całuski, gdzie popadnie :)

• 2 weeks later...
Posted
Dnia 5.01.2017 o 08:56, Gusiaczek napisał:

Mój Baj podobnie się zachowuje co akurat mi się podoba bo można go tarmosić bez obaw o jakieś niechciane polizanie po twarzy (bo nie wiadomo co robił 5 minut wcześniej:) ) ale on nawet dłoni nie poliże.

Fotki super - jak tak patrzę na Ovkę to aż mi się spać zachciało:)

Ma dopiero 5 lat??? A ja przez ten cały czas myślałem, że to staruszka :D Nie ze względu na wygląd, ale gdzieś coś zostało napisane i tak mi się zapamiętało :D

Posted
Dnia 5.01.2017 o 10:35, anica napisał:

Buziaki Wielkie, dla Was! czegoś mi brakowało! i wszystko jasne!.. znalazłam!  jupi.gif

...poŚwiąteczne, poSylwestrowe ,ale równie serdeczne życzenia Wszelkiej pomyślności w Nowym 2017roku zakochany.gif

muszę nadrobić zaległości... wszędzie oczko2.gif

Witaj Aniu :) serdeczności i dla Was
Nadrabianie zaległości jest bardzo czasochłonne ... w pracy mamy zakaz korzystania z netu w celach prywatnych, zatem nie wiem jak uda mi się być na bieżąco :(

Dnia 5.01.2017 o 10:52, elik napisał:

To zupełnie tak samo jak moja Mała. Jak się na nią patrzy, to chce się zacałować, a jak się zacznie całować, to Mała stoi, jak  na katuszach, ale jak tylko skończę, to ona zaczyna całuski, gdzie popadnie :)

Hihihihih, no właśnie :)

6 godzin temu, Maciek777 napisał:

Mój Baj podobnie się zachowuje co akurat mi się podoba bo można go tarmosić bez obaw o jakieś niechciane polizanie po twarzy (bo nie wiadomo co robił 5 minut wcześniej:) ) ale on nawet dłoni nie poliże.

Fotki super - jak tak patrzę na Ovkę to aż mi się spać zachciało:)

Ma dopiero 5 lat??? A ja przez ten cały czas myślałem, że to staruszka :D Nie ze względu na wygląd, ale gdzieś coś zostało napisane i tak mi się zapamiętało :D

W tej chwili śpi dokładnie tak samo tylko wydarła posłanko na środek przedpokoju, by być w centrum - do każdego pomieszczenia ma wgląd i wszędzie blisko :D
Z nas dwóch na półce staruszków póki co siedzę ja i ... czekam na Ovo ;) 

• Upvote 1
Posted

Ovolinka to jeszcze młoda dziewczynka!  poczekasz jeszcze Gusiaczku, poczekasz oczko.GIF

Fotki cudne! dziewczynka do zacałowania!  ,,,szkoda ,że nie lubi...Tasia uwielbia! chyba jeszcze, bardziej jak ja ...ma potrzebę(mizianek) jupi.gif

• 2 weeks later...
Posted

Ovka! szmat czsu! wszystkiego najlepszego, jak mowia nasze ludzie :-) Mordki posiwialy nam obu, ale para w nogach jest i za pileczka sie jeszcze niezle daje czadu, dobrze mowie?!

Twoja kumpela Hopka

Posted
Dnia 18.01.2017 o 10:44, anica napisał:

Ovolinka to jeszcze młoda dziewczynka!  poczekasz jeszcze Gusiaczku, poczekasz oczko.GIF

Fotki cudne! dziewczynka do zacałowania!  ,,,szkoda ,że nie lubi...Tasia uwielbia! chyba jeszcze, bardziej jak ja ...ma potrzebę(mizianek) jupi.gif

Mam nadzieję ;)
Ovo jedynie rano wywala brzucho do miziania - to nasz przywitalny rytuał :)

Dnia 29.01.2017 o 00:39, Mattilu napisał:

Ovka! szmat czsu! wszystkiego najlepszego, jak mowia nasze ludzie :-) Mordki posiwialy nam obu, ale para w nogach jest i za pileczka sie jeszcze niezle daje czadu, dobrze mowie?!

Twoja kumpela Hopka

Cześć Hopka, fajnie, że zaglądasz :) 
Para w łapkach solidna, ale duzi ograniczają szaleństwa, bo kilka razy  miałam bardzo pokaleczone podusie, a to w połączeniu z wszechobecną solą przyjemne nie było :(

Posted

Oj tak! Soli my tez bardzo nie lubimy! Ale jak kiedys nie posypali a na dworze byla gololedz, to Mattlu malo orla nie wywinela jak ja obie pociagnelysmy, kazda w swoja strone ;-)

Hopka i Pola

Posted
19 godzin temu, inka33 napisał:

Łapkom życzę końca zimy! :)

Życzymy i my zimowego theendu ;) :)

15 godzin temu, Mattilu napisał:

Oj tak! Soli my tez bardzo nie lubimy! Ale jak kiedys nie posypali a na dworze byla gololedz, to Mattlu malo orla nie wywinela jak ja obie pociagnelysmy, kazda w swoja strone ;-)

Hopka i Pola

Dziewczyny, miejcie litość, Guś jak orła wywinęła tydzień na zwolnieniu siedziała, bo zdarła z twarzy połowę skóry i wybiła zęba, ale to nie moja wina! nie! ona po prostu bez przerwy zalicza glebę i włazi na futryny, ciamajda:D
Ovo właścicielka gamonia ;)

Posted

Boże, Ovo, co Ty mi tu za wiadomości straszne sprzedajesz?! Gusia wybiła zęba i zdarła skórę z twarzy...mam nadzieję, że wszystko się ładnie zagoiło a ząb wstawiony? Naprawdę dziewczyny, musicie bardziej uważać! Bardzo proszę...

wystraszona Mattilu

Posted
Dnia 3.02.2017 o 11:24, Gusiaczek napisał:

Dziewczyny, miejcie litość, Guś jak orła wywinęła tydzień na zwolnieniu siedziała, bo zdarła z twarzy połowę skóry i wybiła zęba, ale to nie moja wina! nie! ona po prostu bez przerwy zalicza glebę i włazi na futryny, ciamajda:D
Ovo właścicielka gamonia ;)

Boli mnie od samego czytania:/

Posted
Dnia 3.02.2017 o 17:55, Mattilu napisał:

Boże, Ovo, co Ty mi tu za wiadomości straszne sprzedajesz?! Gusia wybiła zęba i zdarła skórę z twarzy...mam nadzieję, że wszystko się ładnie zagoiło a ząb wstawiony? Naprawdę dziewczyny, musicie bardziej uważać! Bardzo proszę...

wystraszona Mattilu

Mattilu, uwaga nic nie wskóra, po prostu ten typ tak ma, kilka lat temu (pierwsze wakacje z Ovo) się rzuciłam jej na ratunek, bo "samochód !!!" - spadłam z tarasiku i cały urlop kryłam za okularami wylew pod oczkiem kaprawem ;) a Siwy rechotał, że za zupę zasłoną aż tak by mi nie przywalił :D

41 minut temu, Maciek777 napisał:

Boli mnie od samego czytania:/

Mnie zbyt mocno nie bolało, ale wyglądałam, jak po peelingu grubym papierem ściernym :D 

A tak naprawdę, to ja, Ovo, miałam największą traumę, bo była łaskawa się wywalić przy mnie! Masakra ;)

• Upvote 1
Posted
Dnia 9.02.2017 o 21:56, Mattilu napisał:

Proszę wycałować ode mnie ten szorpaty pysio!!!

Wycałowana dziękuje :)

Dnia 9.02.2017 o 22:24, elik napisał:

Ale słodziaczek :)

... i klapnięte uszko mam :)

12924579_1692122334391073_3938750821562684980_n.jpg

Uszko ułożyło się chyba specjalnie do zdjęcia ;)

15 godzin temu, Maciek777 napisał:

Baardzo fotogeniczna i jakby siwą brodę pare dni temu dostała;)

Nic się nie zmieniła od przyjazdu - dalej jak szczeniak:)

Tak, i usposobienie ma szczeniackie, gdy odpowiadam, że Ovo ma 5lat pytający zawsze mocno zadziwieni :)
Różnica w wadze - z 5.30 na 13 kg ;), ale nadal, odpukać, jest szczupła - mam nadzieję, że tak zostanie

Posted

Ovo,
po 1. uważaj Ty na linię, tak chociaż ze 3 tygodnie pewnie, bo wtedy może nadjechać kontrul straszliwa! ;)
po 2. powiedz Guśce, że do twarzy jej z Tobą wkółkową taką dogo'nową, że hej! :)

Posted
Dnia 13.02.2017 o 13:28, Gusiaczek napisał:

Tak, i usposobienie ma szczeniackie, gdy odpowiadam, że Ovo ma 5lat pytający zawsze mocno zadziwieni :)
Różnica w wadze - z 5.30 na 13 kg ;), ale nadal, odpukać, jest szczupła - mam nadzieję, że tak zostanie

Teriery wiecznie młode!!!:) Mój Baj jest dwa razy starszy, a i tak niejeden szczeniak pozazdrościłby mu zabawowego podejścia:)

Wagowo masz prawie dwie dodatkowe Ovy;)

• Upvote 1