Pianka Posted May 9, 2008 Author Posted May 9, 2008 Majqa jestes wielka:multi: Bardzo dziekuje:loveu: W następnej aukcji uzyje się ten tekst, moze w koncu coś ruszy:cool3: Quote
majqa Posted May 9, 2008 Posted May 9, 2008 Nie ma za co Pianko, byle tylko to pomogło. :-( Jakbyśmy tego nie nazwali, aukcją charytatywną etc. to dalekim skojarzeniem jest to i tak rodzaj transakcji, odrobina serca na poczet dobra psa. Jednakże, skoro to transakcja to rządzi się prawami handlu i produkt trzeba dobrze zaprezentować (sprzedać). W takim układzie trzeba co jakiś czas zmieniać coś w opisie, dodawać w tym konkretnym przypadku, jakie efekty przyniosła/ przynosi pomoc co więcej, zmieniać tytuł. Stary staje się zbyt opatrzony, zaczyna nudzić, ginie w gąszczu innych ogłoszeń. Aha, ręczę, że wpłacający poczują się mile połaskotani, a i powagi sprawie to doda, jeśli przed numerem kontaktowym dodasz imię i tu ważna sprawa. nie napiszesz np. w sprawie....prosimy o kontakt z Anią, Franią, Małgosią czy.....tylko z Panią Anną itd. To półka wyżej w odniesieniu do traktowania klienta, w tym wypadku "cegiełkowicza". I na koniec, wcale ne marginalna rzecz. Pomyśl i rozważ, z pomocą innych dogomaniaków wchodzących na wątek, zrobienia tej aukcji wyróżnionej. Raz, że zwiększa to ilość wejść, dwa ukazuje tzw. drugie dno - "sprawa jest pilna, bo ktoś wyróżnił aukcję, wpłacę ja ale i podsunę aukcję koledze, który również kocha zwierzaki..." etc. etc. Tak ulegamy jednemu z wielu nieuświadomionych mechanizmów, a na tym skorzysta Mabel. Pozdrawiam ciepło.:loveu: Quote
agamika Posted May 9, 2008 Posted May 9, 2008 a jaki jest koszt wyróznienia ??? bo ja sie zupełnie nie orientuje :oops: w kazdym razie 10 zł moge dołozyć (wiem ze malutko :oops: ale nie mam obecnie na wiięcej :oops: ) Quote
majqa Posted May 9, 2008 Posted May 9, 2008 [quote name='agamika']a jaki jest koszt wyróznienia ??? bo ja sie zupełnie nie orientuje :oops: w kazdym razie 10 zł moge dołozyć (wiem ze malutko :oops: ale nie mam obecnie na wiięcej :oops: ) Coś mi po głowie chodzi, że ok. 50zł. Trzeba zerknąć w allegro, w cennik ale przed momentem zerknęłam w własny nie wystawiony przedmiot, kliknęłam wystaw ponownie i są tam różne opcje dodatkowe m.in. wyróżnienie i jest to kwota 12zł, zerknij proszę. Opcje dodatkowe Pogrubienie Więcej informacji Twój przedmiot będzie promowany pogrubioną czcionką. Opłata 2,00 zł. Nie podlega zwrotowi. Podświetlenie Więcej informacji Twój przedmiot będzie promowany poprzez zaznaczenie żółtym kolorem na liście przedmiotów w swojej kategorii i w wynikach wyszukiwania. Opłata 6,00 zł. Nie podlega zwrotowi. Wyróżnienie Więcej informacji Twój przedmiot będzie zawsze widoczny na początku listy przedmiotów w swojej kategorii i w wynikach wyszukiwania. Opłata 12,00 zł. Nie podlega zwrotowi. Strona kategorii Więcej informacji Twój przedmiot będzie promowany na stronie kategorii. Wymagana ocena: Opłata 29,00 zł. Nie podlega zwrotowi. Sprawdź jakich towarów nie można wystawiać z opcją "Strona kategorii" Strona główna Allegro Więcej informacji Twój przedmiot będzie promowany na głównej stronie Allegro. Wymagana ocena: Opłata 99,00 zł. Nie podlega zwrotowi. Sprawdź jakich towarów nie można wystawiać z opcją "Strona główna" Quote
majqa Posted May 9, 2008 Posted May 9, 2008 W 50zł mieści się masa rzeczy - pogrubienie, podśwetlenie, wyróżnienie, strona kategorii. Quote
Pianka Posted May 9, 2008 Author Posted May 9, 2008 "majqa" napisał(a):Aha, ręczę, że wpłacający poczują się mile połaskotani, a i powagi sprawie to doda, jeśli przed numerem kontaktowym dodasz imię i tu ważna sprawa. nie napiszesz np. w sprawie....prosimy o kontakt z Anią, Franią, Małgosią czy.....tylko z Panią Anną itd. To półka wyżej w odniesieniu do traktowania klienta, w tym wypadku "cegiełkowicza". A o tym nawet nie pomyślałam, z tym, że ja zawsze jak wystawiałam aukcje to pisałam "prosze o kontakt ze mną", mam zmienic na Panią tak?:razz: "majqa" napisał(a):W takim układzie trzeba co jakiś czas zmieniać coś w opisie, dodawać w tym konkretnym przypadku, jakie efekty przyniosła/ przynosi pomoc co więcej, zmieniać tytuł. Tytuł to zmieniam co chwile, tylko tekst ten sam. Nie pisze też o tym co przyniosła nasza pomoc, bo jusstyna85 mi kiedyś pisała, że jak ludzie zobacza, że jej się tak dobrze wiedzie to pójda gdzie indziej kupić cegiełki. "majqa" napisał(a):I na koniec, wcale ne marginalna rzecz. Pomyśl i rozważ, z pomocą innych dogomaniaków wchodzących na wątek, zrobienia tej aukcji wyróżnionej. Jest wyrózniona cały czas i ja potem odejmuje od tego co uzbieram na aukcji kwote wyróżnienia i kwote prowizji. Inaczej sie nie da. Wiec tak jak wcześnij pisałam jeśli w danym miesiacu uzbieram z aukcji 300 zł to musze odjąć z tego dwa razy wyróżnienie czyli 24 zł i jeszcze odjąć prowizje ze sprzedaży. "majqa" napisał(a):W 50zł mieści się masa rzeczy - pogrubienie, podśwetlenie, wyróżnienie, strona kategorii. Pogrubienia czy podświetlenia się nie opłaca robić. Zjada to tylko kase a nic nie daje, bo i tak jak mamy wyróżniona aukcje to jest na górze. agamika każdy grosz się liczy, nawet głupia złotówka. Podać ci na PW numer konta?:razz: Quote
agamika Posted May 9, 2008 Posted May 9, 2008 :eviltong: no inzcej nie wpłace jak nie dostane nru konta , tylko napisz mi który do bank , bo ja musze wpłacać gotówka, , nie mam mozliwości netem , a jak wpłace w danym banku, to wtedy prędzej będą . ja bym sie zastanowiła nad podświetleniem, nie musi byc przy kazdej aukcji, ale raz na jakis czas , nie zaszkodzi , a zawsze moze wzrok przyciągnie Quote
Pianka Posted May 9, 2008 Author Posted May 9, 2008 To zaraz ci wyśle numer konta:eviltong: A podświetlenie różni się tym, że w normalnej aukcji tytuł jest na białym tle, a ten podświetlony na żółtym. Jak dla mnie strata kasy:eviltong: Quote
majqa Posted May 9, 2008 Posted May 9, 2008 [quote name='Pianka']A o tym nawet nie pomyślałam, z tym, że ja zawsze jak wystawiałam aukcje to pisałam "prosze o kontakt ze mną", mam zmienic na Panią tak?:razz: NO W RZECZY SAMEJ!!! :evil_lol: (...) Nie pisze też o tym co przyniosła nasza pomoc, bo jusstyna85 mi kiedyś pisała, że jak ludzie zobacza, że jej się tak dobrze wiedzie to pójda gdzie indziej kupić cegiełki. JA BYM ZAPALAŁA PANU BOGU ŚWIECZKĘ, A DIABŁU OGAREK. TO KWESTIA UBRANIA W MIŁE SŁOWA, TAKIE WYTRYCHY, KTÓRE NIE ODSŁANIAJĄ WSZYSTKICH KART, A POKAZUJĄ CZŁOWIEKOWI, ŻE I JEGO PRZYSŁOWIOWY GROSZ SIĘ PRZYDAŁ, A NASTĘPNY WRĘCZ RZUCI NA KOLANA.:razz: (...) Pogrubienia czy podświetlenia się nie opłaca robić. Zjada to tylko kase a nic nie daje, bo i tak jak mamy wyróżniona aukcje to jest na górze. A TO MNIE Z KOLEI DO ŁBA NIE PRZYSZŁO. RACJA. (...) Widać, że i mnie się doszkolenie allegrowe przydało. ;) Quote
majqa Posted May 9, 2008 Posted May 9, 2008 W razie jakichś potrzeb modyfikacji w tekście piszcie proszę na PW. Quote
Pianka Posted May 13, 2008 Author Posted May 13, 2008 Mysia_ napisał(a):mogę tylko podnieść :roll: A co tam u niej? Czeka na dom ehhh:shake: Później zrobie nową aukcje, bo ta co wcześniej robiłam dzisiaj się skończyła. Ale jestem w szoku, pozytywnym oczywiście:-o Myślałam, że będzie źle bo nikt nie chciał kupywać cegiełek, ale jak było tak 3 dni do końca to się zmobilizowali. Wiecie co. Nigdy na żadnej aukcji nie udało mi się uzbierać takiej kwoty:-o Jak wszyscy wpłąca to będzie dobrze.... no bo wiecie niektórzy kupują a nie wpłacaja. Tyle razy niektórych upominałam, ale chyba maja to gdzieś, a mi prowizja poszła od tego. Miałam im dać negatyw, ale stwierdziłam, że jak to zrobie to wzamian oskrażą mnie o wyłudzanie pieniędzy. Ale mam zapisane te osoby, ktore się nie wywiązały....:roll: Quote
agamika Posted May 14, 2008 Posted May 14, 2008 :angryy: dokładnie kurcze :shake: Mabel w góre , .... Quote
jusstyna85 Posted May 16, 2008 Posted May 16, 2008 Pianka napisał(a):Czeka na dom ehhh:shake: Później zrobie nową aukcje, bo ta co wcześniej robiłam dzisiaj się skończyła. Ale jestem w szoku, pozytywnym oczywiście:-o Myślałam, że będzie źle bo nikt nie chciał kupywać cegiełek, ale jak było tak 3 dni do końca to się zmobilizowali. Wiecie co. Nigdy na żadnej aukcji nie udało mi się uzbierać takiej kwoty:-o Jak wszyscy wpłąca to będzie dobrze.... no bo wiecie niektórzy kupują a nie wpłacaja. Tyle razy niektórych upominałam, ale chyba maja to gdzieś, a mi prowizja poszła od tego. Miałam im dać negatyw, ale stwierdziłam, że jak to zrobie to wzamian oskrażą mnie o wyłudzanie pieniędzy. Ale mam zapisane te osoby, ktore się nie wywiązały....:roll: Zwroć sie o zwrot prowizji... Quote
Izabela124. Posted May 16, 2008 Posted May 16, 2008 http://allegro.pl/show_item.php?item=366199041 nowa aukcja Quote
Justynak Posted May 29, 2008 Posted May 29, 2008 W górę Mabelka! Taki śliczny pies jak Ty MUSI wreszcie zanleść dom!!! Quote
Justynak Posted May 29, 2008 Posted May 29, 2008 W górę Mabelka! Taki śliczny pies jak Ty MUSI wreszcie zanleść dom!!! Quote
Pianka Posted June 2, 2008 Author Posted June 2, 2008 Nie ma mnie kto zabrac do Mabel:-( Kwiecień i Maj nie zapłacone:shake: Wpłaty w maju STĘPIEŃ ELEONORA LENA58 -50 MAŁGORZATA ANNA KAPUSTKA -RENATULA-25 IZABELA GOLUB DOROTA_124 -10 AGNIESZKA BIELAN STARLET010482 -10 ELWIRA CHOCIEJ ELWIRA227 -10 EWELINA BARKIEWICZ PAULINANS100 -10 ANETA POŁUDNIEWSKA aimp -15 TOMICZEK AGNIESZKA PIPI2003 -25 MAGDALENA JUSTYNA MAJ SAUVAGEONNE-20 MAREK R MALINOWSKI Mark_74 -50 DOBRZAŃSKA AGNIESZKA ADAM_KASA -10 JONCZYK MAŁGORZATA besiorek1 -5 Agnieszka Wielgus anastazja79 -50 KONRAD LANKIEWICZ KONRAD_8 6_2008 -10 NATALIA JOANNA CHAREWICZ ZOSINA_2007 -30 MAŁGORZATA ANNA dilema1- 20 BORYCZKA MARTYNA oski_1- 5 STUŁA JERZY Jorga3 -5 POZNANSKI ARTUR NEXO NX-30 PAWLACZYK AGNIESZKA AGULINDA82-30 Anita Nowacka 666anita -30 WRÓBEL MONIKA Monika 261 -20 LABOCHA MARLENA MARLADY -20 Quote
Recommended Posts