Aleksa. Posted April 22, 2012 Posted April 22, 2012 [I]ja też stawiam na internetowy i stacjonarny[/I], bo fajnie jest coś zobaczyć i dotknąć na żywo przed zakupem.:D Quote
Beatrx Posted April 22, 2012 Posted April 22, 2012 a może byście coś większego wynajęli po prostu? bo wynajęcie czegokolwiek w Warszawie na sklep + magazyn to masakra cenowa :/ Quote
motyleqq Posted April 22, 2012 Author Posted April 22, 2012 [quote name='Beatrx']a może byście coś większego wynajęli po prostu? bo wynajęcie czegokolwiek w Warszawie na sklep + magazyn to masakra cenowa :/[/QUOTE] narazie trzyma nas umowa tutaj. jeszcze nie wiem, ile kasy uda mi się zorganizować, od tego wiele zależy. ew magazyn mógłby być u moich rodziców, ale wtedy w grę wchodzi tylko sklep internetowy Quote
Soko Posted April 22, 2012 Posted April 22, 2012 masz na myśli przeszkodzy? Przepraszam że bez cytatu ale przeglądarka mi się zamyka jak tylko to klikam.. Tak, mówię np. o tunelu, np. taki za 700zł miękki okazało się że farbuje :roll: a slalom bym sobie kupiła, ale też nie wiem czy tyczki takie a nie inne, czy faktycznie się prezentują tak fajnie jak na zdjęciu. Napisałam do ekipy zooplusa z takim zapytaniem, ale ani nie odpisali, zresztą co oni mogą wiedzieć, tylko pakują i wysyłają. Fajny byłby sklep nastawiony na dobre produkty, dobrej jakości i wiedzący, co sprzedaje. Quote
motyleqq Posted April 22, 2012 Author Posted April 22, 2012 [quote name='Soko'] Przepraszam że bez cytatu ale przeglądarka mi się zamyka jak tylko to klikam.. Tak, mówię np. o tunelu, np. taki za 700zł miękki okazało się że farbuje :roll: a slalom bym sobie kupiła, ale też nie wiem czy tyczki takie a nie inne, czy faktycznie się prezentują tak fajnie jak na zdjęciu. Napisałam do ekipy zooplusa z takim zapytaniem, ale ani nie odpisali, zresztą co oni mogą wiedzieć, tylko pakują i wysyłają. Fajny byłby sklep nastawiony na dobre produkty, dobrej jakości i wiedzący, co sprzedaje.[/QUOTE] na tym mi właśnie zależy, żeby klienci mogli uzyskać wszystkie potrzebne informacje. mam taką wizję: ludzie wchodzący z ulicy, nie mający pojęcia o sportach i zarażający się pasją w moim sklepie :lol: a co do tego, czy przeszkody by były, to tak jak napisałam stronę wcześniej- zależy, czy znalazłabym kogoś, kto by je robił Quote
Soko Posted April 22, 2012 Posted April 22, 2012 Jakbyś jakąś spółkę ze stolarzem załatwiła to byłoby ekstra :D Quote
Luzia Posted April 22, 2012 Posted April 22, 2012 Jeśli chodzi o agility to ja z kolei ostatnio myślę o robieniu przeszkód na zamówienie, tylko, że też najpierw wolę się rozeznać czy ma to sens :) Quote
motyleqq Posted April 22, 2012 Author Posted April 22, 2012 [quote name='Luzia']Jeśli chodzi o agility to ja z kolei ostatnio myślę o robieniu przeszkód na zamówienie, tylko, że też najpierw wolę się rozeznać czy ma to sens :)[/QUOTE] ooo, będę o Tobie pamiętać ;) Quote
Luzia Posted April 22, 2012 Posted April 22, 2012 [quote name='motyleqq']ooo, będę o Tobie pamiętać ;)[/QUOTE] W końcu współpraca najważniejsza :) Quote
Ciapkowa. Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 jestem jak najbardziej ZA!!!!! rewelacja taki sklep!!! + zapisuję. Quote
Brezyl Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 [quote name='Soko']Fajny byłby sklep nastawiony na dobre produkty, dobrej jakości i wiedzący, co sprzedaje.[/QUOTE] Tak, tylko produkty dobrej jakości z reguły są drogie. Tak naprawdę niższą cenę daje duże zamówienie u producenta ze strony sklepu, a na to trzeba mieć pieniądze i miejsce na przechowywanie towaru, co w przypadku przeszkód wymaga juz niezłych nakładów. Owszem można zamówić przeszkody u stolarza, ale można się zdziwić ilością reklamacji na te wyroby w pierwszym roku działalności. Moim zdaniem zmieści się na rynku jeszcze niejeden sklep ze sprzętem ale połączenie wyczynu z karmami, jest już mocno problematyczne. Chyba, że byłyby to specjalistyczne karmy dla psów sportowych, ale czy rynek jest już na nie gotowy ? Myślę zarówno o cenach, jak i producentach nie isniejących dotąd na polskim rynku. Ogólnie wielkiego sukcesu nie wróżę, ale utrzymac się z tego da się. Quote
anetta Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 Sklep stacjonarny+internetowy to by było gites :) Odbiór osobisty musi być, wg. mnie oczywiście ;) I dobrze by było żeby ceny w jednym i drugim sklepie były takie same. Quote
Yuveza Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 cena w internetowym jest chyba niższa ale dochodzi cena przesyłki:) Quote
Olson Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 A moim zdaniem to raczej kiepski pomysł, jako stacjonarny sklep. Ja np. jako jeździec (już dość zaawansowany) nigdy nie kupiłabym bryczesów czy tym bardziej kasku w Decathlonie. Sklepy ze wszystkim do sportu, nie są moim zdaniem zbyt dobrze postrzegane. Każdy woli kupić sprzęt w profesjonalnym sklepie. ;) Internetowy jak najbardziej, jednak zdecydowanie bez karm - tylko z osprzętowaniem. I z logicznymi cenami, a nie tak jak np. zooplus.pl Quote
Yuveza Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 a ja kupowałam bryczesy i kask w decathlonie :evil_lol: Quote
weszka Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 Takich sklepów internetowych jest kilka, może nie pełen sportowy asortyment do wszystkich dziedzin ale ogólnie ze sportowym zamysłem. Fajny by był natomiast sklep stacjonarny gdzie można iść przymierzyć ciuchy dla siebie czy akcesoria dla psa. No i kupić od ręki, a nie na zamówienie. Oczywiście internet ma dużą przewagę bo taniej, większy asortment itd. ale czasem trzeba coś iść dobrać czy pomacać i wtedy sklep realny jest niezastąpiony. W ogóle ostatnio w stacjonarnych sklepach zoologicznych w większości przypadków jest niewiele i ceny kosmiczne w porównaniu z ofertą internetową. Więc ja jestem ZA sklepem stacjonarnym - najlepiej w Krakowie ;) Quote
motyleqq Posted April 23, 2012 Author Posted April 23, 2012 [quote name='Olson']A moim zdaniem to raczej kiepski pomysł, jako stacjonarny sklep. Ja np. jako jeździec (już dość zaawansowany) nigdy nie kupiłabym bryczesów czy tym bardziej kasku w Decathlonie. Sklepy ze wszystkim do sportu, nie są moim zdaniem zbyt dobrze postrzegane. Każdy woli kupić sprzęt w profesjonalnym sklepie. ;) Internetowy jak najbardziej, jednak zdecydowanie bez karm - tylko z osprzętowaniem. I z logicznymi cenami, a nie tak jak np. zooplus.pl[/QUOTE] a dlaczego wykluczasz profesjonalizm w takim sklepie o jakim mówię? bo ja osobiście inaczej tego nie widzę, jak właśnie z ludźmi, którzy żyją pasją do psich sportów. czemu bez karm? mam na myśli karmy dedykowane dla psów sportowych. sama swojego czasu szukałam takiej karmy i nie była to najprostsza rzecz na świecie. tak jak pisze weszka- czasem fajnie jest iść coś pomacać, przymierzyć, zobaczyć czy jest takie, jak się spodziewamy. zwłaszcza, jeśli mamy wydać na to sporo kasy. jeśli stanie sklep, to w Warszawie ;) Quote
Cheryl Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 Według mnie pomysł bardzo dobry, rewelacyjny wręcz. Choć sama intensywnie nie uprawiam z psem sportów, jedynie rekreacyjnie to z pewnością dla psich sportowców i ich właścicieli, będzie to świetne rozwiązanie. Zawsze lepiej mieć wszystko "pod ręką" niż jeździć po sklepach w poszukiwaniu konkretnej rzeczy. Jedyną kwestią jest cena. Wiadomo, że jeśli w sklepie A coś kosztuje 3zł, a w sklepie B 5zł, to potencjalny klient wybierze sklep A. Rynek jest bardzo konkurencyjny, ale myślę też, że jeśli sklep będzie łatwo dostępny dla każdego (lub dla większej liczby ludzi) to różnica cen nie będzie miała tak wielkiego znaczenia. Sama kupując coś dla mojego psa wolę zapłacić trochę więcej, niż pojechać dalej i zapłacić mniej. Quote
wikikoniki Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 Zaglądam ;) Ja osobiście uważam, że to świetny pomysł :p Co do przeszkód, to mój tata jest stolarzem i coś mi zrobił, więc warto znaleźć kogoś, kto chciałby przeszkody robić, chociażby na zamówienie. Karmy, myślę, że mogą się przydać, różne rodzaje karm dla psów aktywnych itp. Sklep koniecznie musi być internetowy, bo ja aż tak chętna, żeby do Wawy jechać to nie jestem :diabloti: Ale stacjonarny się przydaje, bo niektórzy (np. ja) nie lubią kupować w internetowych, nie tylko dlatego, że wolą pomacać, ale też dlatego, żenie trzeba wysyłać przelewów, czekać na wysyłkę, nie znoszę tego :D Quote
gops Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 a ja jestem jeszcze za darmowa wysyłką :) zazwyczaj kurier jest darmowy od 99zł ale jest sklep gdzie jest wysyłka od 50zł za darmo i to tez przyciąga klientów. Quote
Cheryl Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 [quote name='motyleqq']tak jak pisze weszka- czasem fajnie jest iść coś pomacać, przymierzyć, zobaczyć czy jest takie, jak się spodziewamy. zwłaszcza, jeśli mamy wydać na to sporo kasy. jeśli stanie sklep, to w Warszawie ;)[/QUOTE] Jeśli stanie sklep to ja proszę o internetowy również! :lol: Quote
Pestka Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 Jak dla mnie super pomysł i pewnie byłabym stała klientką ;) Zapisuję na wszelki wypadek. Quote
Recommended Posts