Jump to content
Dogomania

Czy specjalistyczny sklep sportowy jest według Ciebie potrzebny?  

93 members have voted

1. 1. Czy specjalistyczny sklep sportowy jest według Ciebie potrzebny?

• Tak, internetowy
      30
    • Tak, stacjonarny
      2
    • Tak, internetowy i stacjonarny
      56
    • Nie
      5

Recommended Posts

Posted

Na dogo to chyba jakaś moda, żeby zaglądać komuś w portfel, a najlepiej jeszcze rządzić jego pieniędzmi....

Sklep chce założyć dorosła osoba więc chyba liczy się z tym wszystkim co napisałaś :) niestety do własnego interesu bardzo często na początku trzeba dokładać, później albo splajtuje, albo zacznie przynosić dochody :)

• Replies 316
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Marta_Ares']Na dogo to chyba jakaś moda, żeby zaglądać komuś w portfel, a najlepiej jeszcze rządzić jego pieniędzmi....

Sklep chce założyć dorosła osoba więc chyba liczy się z tym wszystkim co napisałaś :) niestety do własnego interesu bardzo często na początku trzeba dokładać, później albo splajtuje, albo zacznie przynosić dochody :)[/QUOTE]

no właśnie, nie jestem nastolatką marzącą o własnym sklepie ;) mam swoich znajomych mających doświadczenie w handlu, w zakładaniu firmy i naprawdę mam z kim omawiać takie kwestie, ale jeśli ktoś z forum chce się podzielić swoim doświadczeniem i coś mi doradzić- ok, chętnie poczytam, ale na PW. bo to, co i jak mam zrobić uważam za sprawę prywatną, a wątek powstał po to, by dowiedzieć się, co w sklepie powinno się znaleźć.

Posted

[B][SIZE=4][COLOR=#A52A2A]Sandomierskie Przytulisko dla Psiaków zagrożone!
Wczoraj Sandomierskie Stowarzyszenie Przyjaciół Zwierząt otrzymało oficjalne pismo w sprawie wywozu prawie 40 psów do schroniska w Białogardzie!
Bardzo prosimy o wsparcie!

Wydarzenie na facebook'u:
[URL]https://www.facebook.com/events/407688752596815/408008682564822/?ref=notif&notif_t=plan_mall_activity[/URL]

Wątek sandomierskich psiaków:
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/194061-Sandomierz[/URL][/COLOR][/SIZE][/B]

[B]Bardzo przepraszam za spam ale to bardzo pilne[/B] :oops:

.

• 2 weeks later...
Posted

Metheora napisał(a):
Myśle że nie ma co sie powtarzać jestem na tak, internet też na tak.
Myślalam już wiele razy nad stworzeniem Dog Centrum- tz miejsce które w sobie zamknie - teren treningowy plus klub sportowy dla psow z sekcjami , agility, frisbee, flayball, dogtrekking itd., porady kynologiczne -wybór rasy, przygotowanie do wystaw, plus gabinet vet, salon i oczywiście sklep wszystko w jednym dużym miejscu razem z bazą noclegową dla obozów z psami treningowych i nie tylko. No i oczywiście sklep w takim duchu ja piszecie - dystrybucja karm, obroże smycze legowiska i wszystko dla sportów! Całość prowadzona przez hodowców, trenerów i kynologów którzy mają doświadczenie w sportach i z psami.
Jak wygram w Lotto to zapraszam do Wisły :P :D :D :D

cóż za piękna, utopijna wizja... ;)

Chantell napisał(a):
Ja bym prosiła o fajną suchą karmę dla psów aktywnych, niedostepną w pl :)

hehe a jaka to? bo jak sądzę, trochę się takich znajdzie :eviltong: a karmy nie są moją mocną stroną :niewiem:

Posted

motyleqq napisał(a):
cóż za piękna, utopijna wizja... ;)

Dlaczeo utopijna? Wiele fajnych zreczy wzięło się z marzeń, niech marzy a potem relizuje, jak też wygram, to się dołożę do zbudowania ośrodka! :-)

Posted

Itske napisał(a):
Dlaczeo utopijna? Wiele fajnych zreczy wzięło się z marzeń, niech marzy a potem relizuje, jak też wygram, to się dołożę do zbudowania ośrodka! :-)

No to ja też sie dołozę :diabloti: Od dzisiaj wszyscy kupujemy losy :evil_lol:

Posted

Maalwi napisał(a):
No to ja też sie dołozę :diabloti: Od dzisiaj wszyscy kupujemy losy :evil_lol:

to ja też :p kurde, może ktoś bierze niedługo ślub, to wtedy zamiast kwiatków losy :lol:

Posted

motyleqq napisał(a):
haha, może założymy fundusz na ten cel :cool3:

O, tototo! Ja się dorzucę! To po ile składka? :razz:

Co do Twojego sklepu. Uważam, że pomysł fajny i fajnie, że robisz "wywiad środowiskowy", bo znam kilka osób, które napaliło się na własny biznes, chcieli już, teraz, natychmiast i tak też zrobili. Po kilku miesiącach poszli z torbami :niewiem:. Sama chcę otworzyć coś co będzie związane z psami, bo nie dość, że będzie sprawiać mi to przyjemność, to jeszcze ta branża cały czas się rozwija. Ale póki co muszę rozwijać firmę, która już istnieje i (niestety) nie jest związana z psami.
Wracając do Twojego sklepu. Ja nie jestem zbyt sportowa, więc Ci nie pomogę, ale mnie najbardziej zainteresowały te ubrania. Sama bym sobie kupiła taką kamizelkę z motywem piesa, w której mogłabym schować smaki, kliker, telefon, aparat i jakieś inne (niezbędne na spacer z psem) pierdoły. Tylko żeby to było coś innego, coś psiego.
Nie będę się za bardzo wypowiadać, bo tak, jak mówiłam - sport to nie jest moja mocna strona. Niemniej uważam, że wiele osób by zajrzało do takiego sklepu, ale musiałabyś go dobrze rozreklamować. W Wawie jest już taki sklep?
Pisałaś coś o dofinansowaniu. Nie wiem czy już się dowiadywałaś, albo czy znasz kogoś, kto się starał o takie dofinansowanie, więc powiem, co wiem, mimo że to może nie na temat. Znajoma od 2 lat stara się o dofinansowanie na sklep zoologiczny. W tamtym roku już jej kasę właściwie obiecali, wysłali na jakiś kurs dla przedsiębiorców, kazali wynająć lokal (taki mieli warunek). Czekała na pismo, które w zasadzie miało być tylko potwierdzeniem, że dostanie pieniądze, bo oczytane panie w urzędzie twierdziły, że dostanie na pewno. Zdziwiona była niezmiernie, kiedy otworzyła pismo i wyczytała, że w tym momencie przyznają kasę tylko kobietom powyżej 45 roku życia. Także ja bym tam na nich nie liczyła. Jasne, trzeba spróbować, bo czemu by nie, ale myślę, że lepiej odłożyć sobie pieniądze i wtedy spróbować ubiegać się o kasę. Jak nie wyjdzie - trudno, otworzysz biznes za własne pieniądze. Ona już była taka szczęśliwa, że będzie miała sklep. Specjalnie zwolniła się z pracy itd. a wyszło jak wyszło.

Ten sklep to planujesz już teraz otwierać czy na razie tylko podpytujesz? ;)

Posted

Angelika, dzięki. co do dofinansowania, raczej nie dostanę, nie dają na sklepy internetowe. ale moja mama na działalność dostała bez problemu.
takiego sklepu nie ma nigdzie. żaden sklep nie ma w ofercie wszystkiego od a do z. wiem, że na początku też nie będę miała wszystkiego, ale to kwestia czasu.

co do tego, czy już teraz, niedługo się okaże. jutro idę do urzędu pracy, za tydzień mam spotkanie w sprawie kredytu. czekam na ofertę od sklepu JW Pet ;) idzie to wszystko powoli do przodu.

Posted (edited)

do wszystkich obecnych: poniżej lista zabawek, z której bardzo bardzo proszę o wybranie tych, które chcielibyście kupić w sklepie. jeśli żadną :diabloti: to też proszę o napisanie. będę bardzo wdzięczna :)

zabawka nr 1

zabawka nr 2

zabawka nr 3

zabawka nr 4

zabawka nr 5

zabawka nr 6

zabawka nr 7

zabawka nr 8

zabawka nr 9

zabawka nr 10

zabawka nr 11

zabawka nr 12

zabawka nr 13

zabawka nr 14

zabawka nr 15

zabawka nr 16

zabawka nr 17

zabawka nr 18

zabawka nr 19

zabawka nr 20

zabawka nr 21

zabawka nr 22

zabawka nr 23

zabawka nr 24

dla każdego, kto oprócz podania nr zabawki napisze dlaczego dana zabawka powinna/nie powinna się znaleźć w sklepie daję 5% rabatu na dowolną zabawkę po otwarciu sklepu :)
wiadomość na priv bądź tutaj

Edited by motyleqq
Posted

Moim zdaniem wszystkie zabawki ok, tylko mam dwa ale - po pierwsze. W niektórych (np. 15) ten plusz/futerko wygląda na tyle tandetnie, że jestem pewna, że "niedelikatne" psy przy pierwszym jej użyciu rozszarpałyby ją na amen, a drugie ale to cena. Załóżmy, że dolar jest po 3,5 PLN. Jedna zabawka 14$ plus koszty przesyłki (domyślam się, że będziesz zamawiać "masowo", ale jednak). Za jeden szarpak wychodziłoby jakieś 50PLN i jeszcze do tego twój zysk - np. 20% (choć uważam, że to i tak nadal nieopłacalne) - to wychodzi nam 60PLN za szarpak. Ja bym tam takiego drogiego gadżeta nie kupiła... Chyba, że rozwiążesz to bardziej atrakcyjnie cenowo. :)

Posted

Jak dla mnie to
zabawka nr 4 bo wygodnie się to pewnie trzyma, wydaję się sprężysta, niezbyt twarda.

zabawka nr 5 wąska, dobra do złapania dla psa część, no i 'amortyzujący' sznurek.

zabawka nr 7 długa linka, także amortyzująca, sprężysta, I miękka piłka na koncu w sam raz dla psów które nie lubią twardych(w tym mój) no i chyba do rzucania też by się nadało:)

Posted

[quote name='Olson']Moim zdaniem wszystkie zabawki ok, tylko mam dwa ale - po pierwsze. W niektórych (np. 15) ten plusz/futerko wygląda na tyle tandetnie, że jestem pewna, że "niedelikatne" psy przy pierwszym jej użyciu rozszarpałyby ją na amen, a drugie ale to cena. Załóżmy, że dolar jest po 3,5 PLN. Jedna zabawka 14$ plus koszty przesyłki (domyślam się, że będziesz zamawiać "masowo", ale jednak). Za jeden szarpak wychodziłoby jakieś 50PLN i jeszcze do tego twój zysk - np. 20% (choć uważam, że to i tak nadal nieopłacalne) - to wychodzi nam 60PLN za szarpak. Ja bym tam takiego drogiego gadżeta nie kupiła... Chyba, że rozwiążesz to bardziej atrakcyjnie cenowo. :)

co do futerka, przykład który podałaś faktycznie wydaje się byle jaki. natomiast niektóre zabawki są z prawdziwego futra królika i sądzę, że są wysokiej jakości. co do cen, trudno mi w tej chwili odpowiedzieć. są gadżety, za które warto zapłacić 60zł- np Kong. w każdym razie, ja będę zamawiać w cenach hurtowych i tylko zabawki z listy są w Cleanrunie dostępne w tej opcji

[quote name='westie_justa']Jak dla mnie to
zabawka nr 4 bo wygodnie się to pewnie trzyma, wydaję się sprężysta, niezbyt twarda.

zabawka nr 5 wąska, dobra do złapania dla psa część, no i 'amortyzujący' sznurek.

zabawka nr 7 długa linka, także amortyzująca, sprężysta, I miękka piłka na koncu w sam raz dla psów które nie lubią twardych(w tym mój) no i chyba do rzucania też by się nadało:)

dzięki :) podoba Ci się to, co mi ;)

Posted

zabawka nr 7 mogłaby być całkiem fajna. :) Tak jak Justyna napisała- amortyzująca i do tego długa rączka jest bardzo przydatna. :) Dla psów, które lubią się przeciągać, to może zastąpić np. coś podobnego do szarpaka, ale przy przeciąganiu jest lepszy komfort dla nas (:p), bo amortyzuje siłę z jaka pies się przeciąga.:loveu: taki amortyzator co mam do smyczy tez spełnia bardzo dobrze swoją rolę.:D

Posted

Ola, dzięki :)

dodałam jedną zabawkę.

Olson, co do cen i jakości- wszystko jest albo z prawdziwego futra królika albo z prawdziwej wełny. stąd ceny, a myślę, że również i jakość

Posted

[quote name='gops']było by super jakbyś załatwiła większy wybór rzeczy MAGA w Polsce , oficjalna strona:
http://www.magweb.cz/

nie działa wersja angielska i nie mogę się połapać :lol: ale dzięki, przeglądam już i będę pisać do Ciebie na PW w tej sprawie

lista zabawek do wyboru i info o rabacie na poprzedniej stronie!