Jump to content
Dogomania

Klusek(Olinek)-cudny szczeniak..prawie..ON..nie widzi, ale ....MA WSPANIALY DOM ! ! !

Recommended Posts

Posted

ma sie swietnie. Nie nosi ani wiaderka na szyi ani majtek, i poki co nie interesuje sie brzuszkiem. Chodzimy na normalne spacery po lakach, nic sie nie dzieje. Mam wrazenie ze goi sie na nim jak... na psie:evil_lol:
on chyba jest (z wyjatkiem oczu, bidulek) typowym przedstawicielem rasy kundel polski powstalej w wyniku ostrej selekcji naturalnej nastawionej na przetrwanie.
Nic go nie jest w stanie pokonac:eviltong:

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

foty zrobie tylko skonczy mi sie ta koszmarna zawierucha, przeprowadzam konie dzis, koncza stajnie , trzeba bylo zalatwic milion rzeczy siano torciny pastwiska itd, jak juz konie beda to jeszce tylko ogrodzenie pastuch el (tydzien temu kupilam nie doszlo poczta polska pozdrawia swoich obywateli:angryy:) i juz bede mogla przytomniej myslec.

Ola zdradz o czym gadaliscie:cool3:

Posted

[quote name='Dorothy']foty zrobie tylko skonczy mi sie ta koszmarna zawierucha, przeprowadzam konie dzis, koncza stajnie , trzeba bylo zalatwic milion rzeczy siano torciny pastwiska itd, jak juz konie beda to jeszce tylko ogrodzenie pastuch el (tydzien temu kupilam nie doszlo poczta polska pozdrawia swoich obywateli:angryy:) i juz bede mogla przytomniej myslec.

Ola zdradz o czym gadaliscie:cool3:

A moja siostra jest kierownikiem na poczcie i twiedzi że to dobra firma :) hahahaha

Rozmawialiśmy o Klusiorku i Tobie rzecz jasna :) i o kosie po wypadku którego mu przywiozłam. Pan doktor jest miły :)

Posted

Wiedźma napisał(a):
Wiecie co, jeśli macie link do jakichś superwiadomości, to mi go wyśljcie.. Mam dosyć... Zajrzyjcie do podpisu... :mad:

No nie wiem, ale mnie ten link nie działa:razz:

Posted

FILIP
(31-03-2007 18:27)
Trucizna w 60 milionach puszek karmy dla kotów i psów
2007-03-31 11:41

Jeden z najwiekszych koncernów produkujacych zywnosc dla zwierzat, Menu Foods, wycofal ze sprzedazy 95 marek kociej i psiej karmy - podal portal cnn.com. Okazalo

Szacuje sie, ze skazonych moze byc nawet 60 milionów puszek, wyprodukowanych miedzy 3 grudnia 2006, a 6 marca 2007.

Kontakt z karma nie zagraza zyciu czlowieka. Natomiast nawet w najmniejszych dawkach jest ona zabójcza dla zwierzat. Zawiera aminopterine - wysoce toksyczna substancje stosowana niegdys w chemioterapii ludzi, a obecnie popularna jako skladnik trutki na szczury.

Aminopterina krótko po spozyciu powoduje u zwierzecia zatrzymanie pracy nerek i calego system immunologicznego. W USA zabila juz kilkadziesiat psów i kotów. Weterynarze sa pewni, ze liczba zgonów bedzie wzrastac.

Nie wiadomo w jaki sposób zabójcza substancja znalazla sie w karmie. Sledztwo w tej sprawie juz trwa.

Firma Menu Foods umiescila w internecie liste zatrutych produktów dla psów i dla kotów.

link http://www.menufoods.com/recall/product_dog.html

link http://www.menufoods.com/recall/product_cat.html

link http://wiadomosci.o2.pl/?s=258&t=346243

Posted

No co tam u Olinka , aktualnie :cool3: , ja też karmie mojego Roylam dła ONów i jest ok:lol: , niestety miałem zajrzeć do was ale totalny brak czasu ostatnio :-( :-( , może po Świetach sie uda ;)

Posted

Moj burek je Brita. Dobry, sprawdzony i tanszy od zamorskich odpowiednikow. Bo czeski, a nie amerykanski :lol:

Hund, powklejaj ta wiadomosc gdzie sie da. Moze ktos akurat ktoras z tych karm ma...

Dorothy, czy mozemy sie spodziewac nowych zdjec? :cool3:

Posted

[quote name='Wiedźma']Wiecie co, jeśli macie link do jakichś superwiadomości, to mi go wyśljcie.. Mam dosyć... Zajrzyjcie do podpisu... :mad:

Mi ten link też nie działa:-(

Posted

czesc wszystkim
no mam moc roboty bo mam konie juz w domu, wiec organizacja siana slomy owsa prace stajenne ogradzanie pastwiska pastuchem i codzienne prace domowe - a jestem z tym wszystkim SAMA, nikt mi nie pomaga, wiec czuje sie usprawiedliwiona :-) naprawde wieczorem padam bez czucia. Jeszcze mi sie wczoraj Jula rozchorowala i miala 39 goraczki :-(
Teraz juz wszystko zorganizowane, wiec czasu bedzie wiecej, obiecuje zrobic nowe fotki bo Klusek to juz zaden klusek. Dlugi, na wysokich dlugich lapach, z duzymi uszami, w niczym nie przypomina kluski raczej mini doga:evil_lol:
Zdjecia beda. Szew sie zagoil ladnie, w poniedzialek wyjmiemy nitki, a do Warszawy wybieram sie jak tylko zorganizuje zastepstwo w domu.
Wesolych Swiat dla wszystkich !

Posted

Na wielkanocnym stole
baba się rozpycha,
mówiąc do mazurka:
"Ale jestem pycha".
A mazurek prycha
do czekoladowych kurek:
"To jasne jak słońce,
że jam lepszy
od początku po końce."
Jajka bardzo się zgniewały,
mazurkowi przyganiały:
"Każdy powie,
że jajko na zdrowie,
mazurek niedobry!"
Odezwał się zza firanek
okienny papierowy baranek:
"Przestańcie sobie przyganiać.
Bardzo was proszę.
Bo kurki zjem po trosze,
a jajka całe na twardo.
Przysiegam na palmę
z kokardą.
Palmy się pogniewały...
I oto nasz wierszyk cały.

Olinku! Wróć do zdrówka wszyscy się tu o Ciebie martwią i trzymają kciuki!
Dorotho! Życzę Ci wesołych świąt i abyś zapanowała nad wesołą gromadką, i abyś trochę poodpoczywała!
[SIZE=3]Martyna i Zuzia:razz:

Posted

Cukrowy baranek ma złociste różki
Pilnuje pisanek na łączce z rzeżuszki
A gdy nikt nie patrzy, chorągiewką buja
I cichutko beczy Święte Alleluja!!

Życzę zdrowych i wesołych Świąt dla całej rodziny i całego zwierzyńca!!:loveu:;)

Posted

Hej, witam.
Jestem tu po raz pierwszy i przeczytałam CAŁY wątek od początku do konca. Znam juz Malca aż za dobrze. Mnie sikanie w domu przeraża, bo sama mam kilka psów i kotów... i wiem, co to znaczy posprzątać. Ale na podłodze w całym mieszkaniu mam terakotę...

Z wątku wynika, że Hośka byla zamykana w klateczce na czas Twojej nieobecności; może warto wrócić do tego sposobu izolowania na jakiś czas suni? Pod warukiem, że nie ma ona złych skojarzeń z klatką... Moje psiaki b.lubią klateczkę (metalowa), bo w takiej klateczce się urodziły, były odchowywane i jak potrzebują trochę "intymości" to znajdują ją właśnie w metalowej klatce.

Chciałabym Ci, Dorothy, jakoś pomóc. Mam kilka podkładów, które zostały mi z ostatnich maluszkach, mogę je wysłać, nie ma problemu. Jeżeli sprawa jest nadal aktualna, to proszę podaj mi AKTUALNY r konta, a postaram się przesłać trochę kaski na Klusiorka.

I pięknie dziękuję MATINKA, że zajrzała do mojej Galerii i zostawiła znak. Ja po tym znaku, jak po sznureczku, trafiłam do Galerii Dorothy i Klusiorka oraz reszty zwierzyńca...
Czekam na odp.
Pzdr.

Posted

W związku ze zbliżającymi się świętami
Ślemy moc uśmiechów z uściskami
Święconka niech dobra będzie
By ludzie Was kochali zawsze i wszędzie
Bądźcie dla wszystkich zawsze serdeczni
Mili, uprzejmi, ułożeni i grzeczni
Niech się w życiu dobrze Wam powodzi
Niech w Waszym życiu będzie brak pożarów, lawin i powodzi
Życie niech się Wam dobrze układa
Hakita z Nerusiem & Zuluskiem te życzenia Wszystkim składa!!!
:bluepaw: :bluepaw: :bluepaw:

Posted

Asiu dziekuje no i witamy serdecznie u nas :-)
klatke mam ale Hosia bardzo jej nie lubi. A ja mam miekkie serce. Zazwyczaj wychodzac patrze na nia, ona taka grzeczniutka lezy oczy jak aniolek, to mysle a niech tam, i wychodze. Potem wracam i katastrofa... jakby w domu bylo malo to nie oszczedza mi pracy na podworku, wywleka smieci z kubla, ostatnio wywrocila i rozniosla po calym podworku, a jeszcze byl wiatr... a ja wrocilam po kursie wycienczona nakarmilam psy, konie, po czym zabralam sie do pelzania na kolanach o 21szej w nocy po calym ogrodzie i zbierania workow papierkow smieci.,...:-(
Hosia widac uwaza ze praca uszlachetnia i nie powinnam o tym zapominac i oddawac sie slodkiemu lenistwu....

Podkladow juz mi nie trzeba raczej z pieciu dodatkowych rak do sprzatania i mycia, codzien myje podlogi i odkrzam, inaczej zyc bym tu nie mogla, procz tego codzien sprzatam boksy itd, no mam co robic. Moj kochany zwierzyniec, choc czasem mam wrazenie ze konie brudza mniej niz psy....:shake:
numer konta bez zmian
Dorota Ingram
Bank BZWBK
Nr konta 85 1090 1740 0000 0000 7300 9038
buziaki dla wszystkich
D

Posted

No tak. Rąd do pracy to Ci nie przyślę, ale postaram się coś wrzucić na konto.
Policzę moje kwietniowe wydatki (wystawy) i na pewno coś się dla Was znajdzie.
Dam znać.
Pzdr.