Jump to content
Dogomania

Niedźwiadkowo - Wilczkowa galeria... czyli moje dwa kochane ADHD :P

Recommended Posts

Posted

[quote name='Shilomaniak']Najgorsze jest to że pies nam nie powie co z nim się dzieje,przejmujemy się , ale jakie szczęście jak kochany pyszczek się cieszy i da nam buziaka bo już lepiej z nim.[/QUOTE]
Dokładnie :)
Co prawda nie powie ale daje znaki, tylko trzeba bardzo uważnie obserwować by tego nie przegapić...

Rozmawiałam dziś z Vetką przez telefon.
Zadzwoniła sama bo chciała wiedzieć jak Ptyś :)
Bardzo się ucieszyła z wiadomości, że już normalnie sie porusza i wszystkie objawy przeszły. Jednak od razu zaznaczyła, że leczenie i tak potrwa z 2-3 tygodnie bo to tak z dnia na dzień nie przechodzi. Dobra wiadomość jest taka, że skoro te objawy tak szybko minęły to znak iż nie było to zaawansowane, czy też bardziej poważne jak się wydawało z początku. Wygląda na to, że diagnoza był trafna. Mam taką nadzieję...
Zapytałam Ją przy okazji o ten aviomarin bo nie dawał mi spokoju... Ptyś większość dnia przesypia i jest taki spokojny jak nie on...
Powiedziała, że tak ma być. Po aviomarinie poza tym, że wspomaga przy zawrotach... będzie właśnie senny, wyciszony i spokojny. Teraz dla niego to lepiej by taki był.
Chociaż bardzo mnie to denerwuje... wolę go z ADHD niż takiego grzecznego :(
Na spacerkach ożywa. Biega za patykami, śnieżkami, skacze i niezbyt chce wracać do domu.
Znalazł dziś nawet łeb ryby i udawał, że nic nie ma w pyszczku. Od razu wiedziałam, że coś ma bo patrzy na mnie wtedy takim wzrokiem... no co? nic nie mam Pańcia... a jak podchodzę to ma zamiar zwiać :)
Niedawno zabił ostatniego misia (maskotkę) i powygłupiał się z Olą. Właśnie wróciliśmy ze spacerku i dostał aviomarin. No i znowu śpi...
Apetyt dopisuje. Jak zawsze siedział z nami przy stole jak jedliśmy obiad i czekał aż coś dostanie :D Oczywiście swoje tez zjadł ze smakiem i teraz na kolację dwie kromki suchego chleba (to już obowiązek bo inaczej chodziłby za mną i się upominał) :)

Coraz bardziej jestem spokojna i wierzę, że wszystko będzie już dobrze...
Co prawda nie spałam ale zjadłam trochę obiadu i chyba dzisiejszą noc chociaż w części pośpię bo ledwo patrzę już na oczy. Jak na razie to i tak najważniejsze jest dla mnie by wyzdrowiał i znów był wesołym i zwariowanym Ptysiem.:loveu:

Dziękuję, że jesteście z Nami :Rose:

Guest wolfheart
Posted

Tak trzymaj Ptysiu,nie daj się!:multi:
Luna też wczoraj zjadła dwie sznytki chleba z pasztetem:evil_lol:

Posted

czesc!

weszłam do Waszej galerii, patrze a tu taka przykra wiadomosc :( Biedny piesek :shake: Ciesze sie ze juz powoli z nim lepiej. Ciekawa jestem skad takie rzeczy sie biorą, nawet jeśli to zapalenie ucha wewnętrznego to co mogło spowodować? i tak nagle?
Dobrze że jesteś przy nim, i czuje Twoje wsparcie!

My tez jestesmy z Toba :calus:

Posted

No to mam nadzieję, ze wychodzicie na prostą ;)
Dobrze, że szybka reakcja była i pędem do weta.. bo gdyby to się bardziej rozwinęło, to pewnie gorzej byłoby..
też mnie ciekawie skąd to może być... wetka ma jakieś podejdzenia?

u mnie Ciap uwielbia chlebek z masełkiem, albo ziemniaczki z masełkiem :D bez masełka nic nie zje :evil_lol:

Posted

Witamy :loveu:

Dziś wydaje mi się jeszcze lepiej niż wczoraj :)
Jest wyczerpany bo nie szaleje tak długo jak zawsze ale... Nie spał już tyle. Rano godzinny spacerek, gonitwa po polance i zabawa w domu ze szczurkami. Potem padł i spał z 2 godziny. Teraz przysypia ale co jakiś czas wstaje i zaczepia mnie do zabawy. Upomina się o jedzenie.
Nawet pospałam kilka godzin w nocy więc też mam troszkę lepszy nastrój i chociaż ciągle się denerwuję to myślę, że już teraz będzie coraz lepiej :)

Skoro obszczekał dziś moją Chrzestną (1-wszy raz ją widział) i pilnował cały czas jak u nas była to znak, że na bank czuje się lepiej :diabloti:

Aga te kromki to kiedyś poradziła mi Sylwia jak ząbkował by mu dawać suchy chleb albo kostkę lodu. No i tak mu już zostało, uwielbia chleb a teraz jak znajdzie lód na spacerze to też zjada a czasami przemyca do domu w pyszczku :)

Posted

[quote name='Ptysiak']Witamy :loveu:

Dziś wydaje mi się jeszcze lepiej niż wczoraj :)
Jest wyczerpany bo nie szaleje tak długo jak zawsze ale... Nie spał już tyle. Rano godzinny spacerek, gonitwa po polance i zabawa w domu ze szczurkami. Potem padł i spał z 2 godziny. Teraz przysypia ale co jakiś czas wstaje i zaczepia mnie do zabawy. Upomina się o jedzenie.
Nawet pospałam kilka godzin w nocy więc też mam troszkę lepszy nastrój i chociaż ciągle się denerwuję to myślę, że już teraz będzie coraz lepiej :)

Skoro obszczekał dziś moją Chrzestną (1-wszy raz ją widział) i pilnował cały czas jak u nas była to znak, że na bank czuje się lepiej :diabloti:

Aga te kromki to kiedyś poradziła mi Sylwia jak ząbkował by mu dawać suchy chleb albo kostkę lodu. No i tak mu już zostało, uwielbia chleb a teraz jak znajdzie lód na spacerze to też zjada a czasami przemyca do domu w pyszczku :)[/QUOTE]

Widać że zdrowieje chłopak w oczach :loveu::loveu::loveu::loveu:

Qwendi tez uwielbia suche kromki chleba a Neron za to chodzi po dworze i wyszukuję zamarzniętej wody po czym wyciąga tafle i rozdrabnia ją na miazgę :diabloti:

Posted

[quote name='dOgLoV']Widać że zdrowieje chłopak w oczach :loveu::loveu::loveu::loveu:

Qwendi tez uwielbia suche kromki chleba a Neron za to chodzi po dworze i wyszukuję zamarzniętej wody po czym wyciąga tafle i rozdrabnia ją na miazgę :diabloti:[/QUOTE]
Tylko żeby jeszcze nie był taki grzeczny bo aż za bardzo spokojnie w domu :/

Tak sobie przeglądam teraz zdjęcia i znalazłam moich Chłopców. Praktycznie wcale się nie zmienili :evil_lol:

To było 1 kwietnia :loveu:
[img]https://lh6.googleusercontent.com/-00moQS0e_O0/URarzUOc9VI/AAAAAAAAHa0/V3uiNUucDp8/s707/1.jpg[/img]

To w październiku :loveu:
[img]https://lh3.googleusercontent.com/-JOOcZFdsJ_Q/URarzjg0u6I/AAAAAAAAHbA/GQX6HMYpeiE/s628/2.JPG[/img]

A to w grudniu :loveu:
[img]https://lh3.googleusercontent.com/-h6sFsyJdY-Y/URarz_woElI/AAAAAAAAHa8/Gu0h0Dp-6kk/s577/3.JPG[/img]

Posted

Wszyscy myśleli ,że Ptyś urósł a tu nic :evil_lol:
[url]https://lh3.googleusercontent.com/-h6sFsyJdY-Y/URarz_woElI/AAAAAAAAHa8/Gu0h0Dp-6kk/s577/3.JPG[/url] dalej się na rączkach "bez problemu" mieści:evil_lol:

Guest wolfheart
Posted

dzień dobry Ptysiunie:loveu: jak miło czytać takie dobre wiadomości:multi: