Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Guest wolfheart
Posted

swoją drogą to pechowy chłopak,znowu coś się musiało do niego przyplątać:shake:

Posted

O kurcze, Ptysiu.....:shake:

A może trzeba badanie neurologiczne zrobić? Zapalenie ucha, nie wydaje mnie się. ono nie pojawia się nagle i pies drapie ucho i trzepie głową.

Trzymajcie się.

Posted

[quote name='M&S']O kurcze, Ptysiu.....:shake:

A może trzeba badanie neurologiczne zrobić? Zapalenie ucha, nie wydaje mnie się. ono nie pojawia się nagle i pies drapie ucho i trzepie głową.

Trzymajcie się.

dokładnie tak , Qwenda ma często zapalenie ucha i ogólnie to nie ma innych objawów jak tylko trzepanie uchem ....

Posted

dOgLoV napisał(a):
dokładnie tak , Qwenda ma często zapalenie ucha i ogólnie to nie ma innych objawów jak tylko trzepanie uchem ....

Ona ma duże, ciężkie ucho i jest zakryte. Trzeba jej czyścić.
A onek, jak i szpic nie ma powodu do zapalenia uszu.

Posted

M&S napisał(a):
Ona ma duże, ciężkie ucho i jest zakryte. Trzeba jej czyścić.
A onek, jak i szpic nie ma powodu do zapalenia uszu.

dokładnie , ale mimo czyszczenia to i tak czesto jeżdzmy z nia do weta i ma sypane w uszy takie coś , taki żółty proszek smierdzacy jak spalone kable , ale bardzo skuteczny ;)

Posted

dOgLoV napisał(a):
dokładnie , ale mimo czyszczenia to i tak czesto jeżdzmy z nia do weta i ma sypane w uszy takie coś , taki żółty proszek smierdzacy jak spalone kable , ale bardzo skuteczny ;)

O, fuj. Dobrze, że skuteczny.

Posted

O raany :( Trzymam kciuki za Ptysia.

Nie chcę Cię straszyć, ale koniecznie zrób prześwietlenie mózgu. I odrobacz go, bo być może ma tasiemca w mózgu. Bartuś, bezdomniak miał dość podobne objawy i niestety przegrał... :( Na pewno w jego wątku znajdziesz kilka rad, które moim zdaniem mogą być dla Was tropem. Od strony 5 mniej więcej jest historia jego leczenia i diagnozowania: http://www.dogomania.pl/forum/threads/237232-Bartu%C5%9B-wraca-z-adpcji-%28/page5

Posted

Nie wiem na razie co dolega Ptysiowi dokładnie.
Poczytam sobie wątek ale Ptyś jest odrobaczany systematycznie co 3 miesiące...
Zapalenie ucha zewnętrznego (to co opisuje Aga i Wilczki) to zupełnie coś innego od zapalenie Wewnętrznego. Nie ma objawów typu: świąd ucha, drapanie i potrząsanie nim.
Zapalenie ucha wewnętrznego:

Dotyka zapalenie błędnika, odpowiedzialnego za równowagę. Schorzenie to cechują bardzo charakterystyczne objawy, mianowicie pojawia się oczopląs, czasem porażenie twarzy, pies traci równowagę i ma problemy z poruszaniem się. Mogą wystąpić również wymioty.

Posted

W sumie to staram sie nie myśleć ale się tak nie da :/
Tysia poczytałam kilka stron ale tamten piesek z tego co wyczytałam miał zupełnie inne objawy. Ptyś nie jest osowiały i nie śpi ciągle. Ma apetyt i usiłuje się bawić. Wkurza się bo troszkę go chwieje, po aviomarinie widzę, że lepiej mu wychodzi chodzenie.
Kilka razy dziś u Nas Ktoś był i dzwonił do drzwi. Zrywa się i szczeka jak zawsze. Jak tylko coś jemy biegnie na żebry. Nie jest osowiały.
Teraz leży na swojej podusi i usiłuje zagryźć kostkę :)
Jak zawsze chodzi za mną i mnie pilnuje. Jak tylko poszłam do przedpokoju on był przy mnie by wyjść na spacer. Troszkę się potyka ale chętnie idzie i nie miał ochoty wracać za szybko do domu.
Dużo pije i sika. To chyba po leku bo Vetka uprzedzała nawet, że tak może być.
Bardzo się chce tulić. Zawsze tak ma jak coś mu jest. Śpi jak tylko siądę przy nim i go tulę/głaszczę. Ale jak wstanę to zaraz się budzi i obserwuje - żebym czasami mu nie uciekła...

Nie spodziewam się nagłej zmiany i poprawy (Vetka uprzedzała, że to potrwa) ale jestem dobrej myśli. Jutro będzie nowy dzień - lepszy.
Wierzę, że wyzdrowieje i już nic go nie zniszczy... musi tak być...

Posted

Nie chcę nic zapeszać...
W prawdzie z tego co mi mówiła Vetka to za wcześnie na poprawę ale...
Właśnie zjadł całą michę swoich "kozich bobków" ( jak to nazywa mój Teść ) wymieszanych jak zawsze z pasztecikiem ( bo bez tego nie ruszy jedzenia za nic ) i w porównaniu do tego jak ruszał się rano to teraz jest o niebo lepiej.
Jak dałam mu aviomarin to po 30 minutach był senny i spał z 2 h. Teraz chyba mu przeszło bo właśnie dokucza Córce. Nie przewraca się już tak jak wcześniej, czasami troszkę go zachwieje, wzrok ma inny i nie rzuca już tak mocno głową.
Zaczynam wierzyć jeszcze bardziej w to, że Vetka dobrze zdiagnozowała wszystko. Co prawda mówiła o małej poprawie za dzień-dwa ale może Ptyś ma więcej sił niż przypuszczała i chęć życia taką iż walczy bardziej niż można się spodziewać :)

Kocham tego psa :loveu: i tego się nie wstydzę... może i śmieszne, że traktuję go prawie jak moje dziecko. Obserwuje i cieszę z nawet niewielkiej poprawy... ale chyba coś w nim jest takiego co sprawia, że mimo tego iż nie jest to mój 1-wszy pies ale jest najbardziej wyjątkowy dla mnie i nie pozwolę by cierpiał.

Ale się rozpisałam... nudne blabla i śmieszne blabla... :/

To chyba ze stresu... najgorsze, że pies nie może powiedzieć "boli mnie brzuch Pańcia, coś mnie swędzi w łapce..."... mówi ale inaczej a czasami ciężko jest zrozumieć dokładnie co mu jest...

W ogóle to smacznego pączka Cioteczki i Wujaszki :)
Co prawda ja dziś nic nie jadłam i na 200% nie przełknę ani kęsa ale... zjedzcie pysznego, słodkiego i tłustego pączka za mnie ;) i na zdrowie :)

Posted

Dokładnie ;) nie ma co si wstydzić miłości do swojego psa :loveu:

Ptyś za chwilę będzie jak nowo narodzony :loveu: i to dzieki Tobie bo nie zbagatelizowałas jego stanu ;)

Chetnie bym zjadła za Ciebie pączka ale zaraz wybuchnę :roll:

Guest wolfheart
Posted

Iza jak ja Cię rozumiem,kochać swojego psa bardzo mocno,to żaden wstyd.Ja kocham Lunkę najbardziej na świecie i ona jest tym całym moim światem.:loveu: Wyobrażam sobie Twój strach,bo sama umieram jak Lunce coś dolega np. jak miała szytą łapkę to ja telepałam się jak histeryczka w poczekalni.Nic w tym śmiesznego...bo co ,ze ktoś powie to tylko pies...ale to jest aż Twój pies,który Cię kocha,ufa Ci i jest Ci wierny.

Bardzo się cieszę,że Ptysio tak sobie radzi i jest takim dzielnym silnym chłopakiem.:loveu: