Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzień dobry :)

Siedzę właśnie w pracy i dłuży mi się strasznie...
W porównaniu z wczoraj Ptyś chyba lepiej się czuje. Nie dałam mu dziś rano aviomarinu. Chciałam zobaczyć zanim pojadę na kontrolę jak będzie zachowywał się bez podania tego świństwa...
No i chyba faktycznie to go tak uspokaja i usypia bo Córka pisała do mnie przed chwilą, że wstał i zaczął się bawić, wygłupiać itd. Może nie powinien tak szaleć i po to ten aviomarin?... sama już nie wiem ale dobija mnie jak widzę go takiego smutnego i słabego :(
Obszczekał Kuriera, który przywiózł karmę i prawie Go zjadł. Potem zabrał się za rozpakowywanie worka.
Apetyt ma wilczy. W ogóle to teraz ciągle prosi o jedzenie. Nie wiem czy to tabletki tak działają czy jak... Potrafi siedzieć przy szafce ze swoimi przysmakami i czekać aż Ktoś podejdzie by mu coś dać. Wystarczy otworzyć chlebak a pies już siedzi przy nodze i prosi łapką o kromkę. Zachowuje się jakbym mu nic jeść nie dawała.
Tyle dobrze, że ma apetyt. Dużo pije nadal.
Nie wiem czy nie ma kataru. Jak śpi to cieknie mu troszkę woda z noska i mam wrażenie jakby oddychał przez zatkany noc. Może przez to osłabienie się przeziębił? Też o tym muszę wspomnieć w klinice.
Dam znać jak wrócimy od Weterynarza.

Posted

Wyliże się na pewno tylko szkoda że się tak męczy. I ten apetyt taki dziwny, może to po lekach? Chociaż zawsze mi się wydawało że leki zmniejszają apetyt. Ok to czekamy na wieści, pani doktor wszytko pewnie wytłumaczy.

Posted

Besti napisał(a):
Wyliże się na pewno tylko szkoda że się tak męczy. I ten apetyt taki dziwny, może to po lekach? Chociaż zawsze mi się wydawało że leki zmniejszają apetyt. Ok to czekamy na wieści, pani doktor wszytko pewnie wytłumaczy.

Z tym apetytem tez właśnie tak mi się wydawało zawsze jak piszesz...
Ale na tych jednych lekach pisze, że mogą wzmagać pragnienie, są moczopędne, mogą wzmagać apetyt etc... to może i po nich tak ma. Nie daję mu jednak więcej niż normalnie jeść bo nie chcę by się spasł tym bardziej, że teraz ma duzo mniej ruchu niż normalnie.

Posted

Nie martw się zanadto, stan - z tego co czytam - się Ptysiakowi z dnia na dzień poprawia, będzie dobrze :)
A apatyt faktycznie może być skutkiem podawania leków: każdy organizm trochę inaczej reaguje na konkretny środek ;)

Posted

Wybaczcie, że wczoraj nie napisałam... :(
Według Vetki jest to jakiś niewielki obrzęk. Może być spowodowany różnymi czynnikami, urazem, stanem zapalnym itd...
Wczoraj Ptyś dość dużo poszalał, mało co spał. Wizyta u veta, długi spacerek w nocy itd. Dziś znowu jest spokojny, prawie cały czas leży, śpi. Chociaż na spacerze ożywa, biega za śnieżkami i szuka patyczków. Apetyt nadal dopisuje. Pytałam o ten jego apetyt... to podobno po lekach jakie dostaje. Nie wiem czy to przez mniej ruchu bo w sumie nie daje mu więcej jeść niż zawsze ale przytył ponad kilo...
Odstawiliśmy całkiem aviomarin (bo nie ma sensu go truć skoro nie przewraca się i chodzi normalnie) i zmniejszyliśmy dawkę leku przeciwzapalnego z 1,5 na jedną tabletkę dziennie, plus nadal antybiotyk. Za 8 dni znowu wizyta kontrolna. Gdyby coś się działo oczywiście mam od razu dzwonić. Chociaż mam wielką nadzieję, że nie będzie takiej potrzeby...No i jeśli będzie tak jak jest to powoli zaczniemy odstawiać leki i może nie potrwa to leczenie aż tak długo ale minimum 2 tygodnie musi je brać.
Ta woda z noska raczej nie jest katarem ( a nawet gdyby to lekki i dostaje i tak antybiotyk, który działa ogólnie na stany zapalne ) często tak bywa kiedy psu jest gorąco i suche powietrze w domu robi swoje. Nie ma żadnej wydzieliny ropnej czy coś to tylko woda a jak śpi na kafelkach koło drzwi gdzie jest chłodno to właściwie nic mu nie cieknie i oddycha normalnie.
Teraz właśnie siedzi przy stole i dotrzymuje towarzystwa w jedzeniu mojemu Synowi :)
On musi mieć teraz dużo spokoju, odpoczynku no i ma. Staram się by nie szalał zbytnio i się nie przemęczał. Ale dobija mnie to troszkę, że jest taki poważny, spokojny :( jak dorosły pies...

Guest wolfheart
Posted

cześć Ptysiaczki:loveu:
trzymam kciuki żeby to wszystko jak najszybciej minęło i żeby Ptyś cieszył się żelaznym zdrowiem, a Ty psem dzikusem:diabloti: