Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 671
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

karina1002 napisał(a):
Ciekawe co on teraz sobie mysli :)

o sobie ;)

ale z tym rzucaniem się na ciocie i warczeniem na wujków to kurcze nic dobrego - zmartwiłam się, oby to była chwilowe-przejściowe

no i w dalszym ciągu trzymam kciuki za zdrowie

Posted

Z Hefrena to lwiątko wychodzi nawet uszami ;)
Hefren po prostu nikogo nie lubi w swojej kuchni. Pilnuje swojego i ma do tego prawo. Naiwnie myślałam że jest na tyle słaby że jest mu wszystko obojętne. Ale to po prostu pies.
Ćwiczę teraz z nim odbieranie miski itp. Dogadujemy się.
Bardzo chetnie chodzi na spacery, dupcia nadal mu sie zakręca, po dłuższym przejściu potyka się.
Z Lincolnem na zewnatrz poza domem nadal nie jest dobrze.

Posted

Tak wiem. Aga_Mazury podobno już mi przelała 500 zł. 300 zł mam dopłacić za paliwo, 70 za morfologie i preparaty do uszu, czyli mam 130 zł.
Przeswietlenie i leki to będzie ponad to z całąpewnością. Pamietam o deklaracjach Aleksandra! Dziekuje.
No, grunt to że nie mamy długów.

Posted

dziewczyny - jakbyscie byly w naglej potrzebie to moge wam pozyczyc jakas kase.
pozyczylam niedawno spora sume od mojej siostry, to bede miala z czego pozyczyc wam

Posted

na AFN

widnieje

Hefren 292

ale nie jest tak jak widnieje ;)

jest tak

300 zostanie narazie przesunięte z Borna <*>

wię daje nam to 592 zł

narazie załozyłam ze swoich do czasu otrzymania faktur ...500 zł i wysłałam Kasie

także na Hefrenie zostało tak naprawdę jak narazie tylko 92 zł....

więc prosimy o wsparcie....bo będzie napewno potrzebne...

a gdzie zdjęcie w żółtej koszulce?;)

Posted

dzisiaj jest program i nie mamy transportu powrotnego ok 20 30 wlasnie, wiec gdybys ela jechala w tamta strne i chciala ans zabrac ze soba to daj znac.

Posted

Z Hefrenem nie jest dobrze. Poważne zwyrodnienia w części piersiowej kręgosłupa z uciskiem na narwy. Zwyrodnienia w części lędźwiowej aż po kość ogonową. Dysplazje stawów biodrowych przy czym prawego większa i uszkodzenie tego stawu powodujące znaczna bolesność.
Trachykardia serca.

Z powodów zmain na skórze zalecane nie podawanie sterydów a jedynie na razie leków przeciwbólowych i przeciwzapalnych.
Poza tym leki z kwasem hialuronowym i z siarczanem chondroityny.
Witaminy, dobre odżywianie z ukierunkowane na kiepski stan stawów.

Posted

Kasie napisał(a):
Z Hefrenem nie jest dobrze. Poważne zwyrodnienia w części piersiowej kręgosłupa z uciskiem na narwy. Zwyrodnienia w części lędźwiowej aż po kość ogonową. Dysplazje stawów biodrowych przy czym prawego większa i uszkodzenie tego stawu powodujące znaczna bolesność.
Trachykardia serca.

Z powodów zmain na skórze zalecane nie podawanie sterydów a jedynie na razie leków przeciwbólowych i przeciwzapalnych.
Poza tym leki z kwasem hialuronowym i z siarczanem chondroityny.
Witaminy, dobre odżywianie z ukierunkowane na kiepski stan stawów.

ojejku:-( duuzo tego...

Posted

sorry za off

Cioteczki, Wujkowie z Krakowa...rozmawiałam dziś z panią...z okolic Krakowa, była zainteresowana adopcją psa z Ostródy...jednak zważywszy, że to dośc daleko i...wszystkie psy nasze są...zaproponowałam Pani pomoc Waszą w odnalezieniu najodowiedniejszego psiaka....

czy któraś z Was podejmie się kontaktu i pomocy Pani

dane do kontaktu podam na priw

"Witam :)

Dzisiaj koło południa dzwoniłam do pani w sprawie adopcji psa. Mieszkam
w Lubniu (50km za Krakowem) i mam niepełnosprawne dziecko z porażeniem
mózgowym. Potrzebuje psa spokojnego, posłusznego i kochanego :)"

Posted

Jaki biedny! Tak dokazuje ze chyba z powrotem do Ostródy jako paczka jedzie ;) Czuje sie już u siebie. Nie lubi obcych. Ktokolwiek wchodzi do niego to warczy (poza domownikami). Nas obserwuje z zainteresowaniem: no co mi przyniosłać? Kawałek parówki? No co ty...
Na spacery już sam chodzi. Otwieram tylko drzwi a Hefreniątko ciągnnie się przez korytarz na zewnątrz. Leki łyka jak leci.
Poprawy jakiejś nie ma specjalnej no ale właściwie dlaczego miałaby być? Nie ma po czym jeszcze. Oprócz tego mam wrażenie że jest zadowolony ze swego psiego losu.

Posted

Kasie odbierze pw bo niewiem czy będziesz dziś u mnie po odbiór tej paczuszki od Magdy z Zabrza dla Herfena....
Tam jest ze 3 kg karmy weterynaryjnej takiej dla staruszków maść na odleżyny i trochę witamin dla dziadków.
daj znać

Posted

Kasie napisał(a):
Jaki biedny! Tak dokazuje ze chyba z powrotem do Ostródy jako paczka jedzie ;) Czuje sie już u siebie. Nie lubi obcych. Ktokolwiek wchodzi do niego to warczy (poza domownikami). Nas obserwuje z zainteresowaniem: no co mi przyniosłać? Kawałek parówki? No co ty...
Na spacery już sam chodzi. Otwieram tylko drzwi a Hefreniątko ciągnnie się przez korytarz na zewnątrz. Leki łyka jak leci.
Poprawy jakiejś nie ma specjalnej no ale właściwie dlaczego miałaby być? Nie ma po czym jeszcze. Oprócz tego mam wrażenie że jest zadowolony ze swego psiego losu.

ooooooooo........i to daje "kopa" żeby dalej robić cokolwiek dla kogokolwiek:loveu:

Asior rozumiem, że Ty się podejmujesz znalezienia Pani odpowiedniego psa ? :) zaraz wysyłam namiary na priw :)