Gosiapk Posted October 31, 2012 Posted October 31, 2012 [quote name='majowa']model dziękuję dziękuję :) wczoraj było szynszyle SPA więc dziś jest obraza na całego bo jak to tak męczyć jegopuchatość co do kaszlu to trzeba uważać ja w zeszłym roku tak kaszlałam że pękłam sobie żebro, ponoć się zdarza :angryy: jeśli nic nie zalega w płucach w oskrzelach polecam takie tabletki które hamują odruch wykrztuśny, niesamowita ulga[/QUOTE] Złamane żebro od kaszlu?! :crazyeye: [quote name='Nutusia']I w dodatku ów obrzydliwy wirus postanowił, że pozbawi Gusiaczka płuc przez ich.. wyrwanie :([/QUOTE] Co to za ohydek szalej? :( Quote
majowa Posted October 31, 2012 Posted October 31, 2012 złamane nie, tylko peknięte żebro wolne do tego przyplątało się naciągnięcie mięśni, ból masakryczny, ani się śmiać ani połozyc na boku a kichanie to było przeżycie :) Quote
Gusiaczek Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 [quote name='Gosiapk']Gusiaczku, co to się dzieje z Twoim zdrowiem? :hmmmm:[/QUOTE] Dzieje się coś niedobrego:( W życiu tak mnie nie zmaskakrowało:( Jutro niestety do pracy .... Quote
Gosiapk Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 [quote name='Gusiaczek']Dzieje się coś niedobrego:( W życiu tak mnie nie zmaskakrowało:( Jutro niestety do pracy ....[/QUOTE] Czy nie powinnaś pójść na zwolnienie.:-( Quote
iwoniam Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 [quote name='Gusiaczek']Cudo, aż mi kaszel dał chwilę oddechu na zachwyt;) [IMG]http://pastelworks.net/art/chinchilla.jpg[/IMG][/QUOTE] piękny PIĘKNYYYYY! Quote
Gosiapk Posted November 2, 2012 Posted November 2, 2012 Gusiaczku jak sobie poradziłaś dzisiaj w pracy? Quote
eloise Posted November 3, 2012 Posted November 3, 2012 padło pytanie o wredność Kapslową... jak Mama śpi,to Tata nie może wejść do sypialni, jak śpi Tata, Mama ma zakaz wstępu. Jak się Tata kiedyś nachylił, żeby Mamę pocałować... do pracy poszedł z nosem krwawiącym i lekko spuchniętym. Rzuca się bez ostrzeżenia na kiwające się stopy, podrygujące palce, nie można przejść obok jego miski, bo warczy i się rzuca, nie można pogłaskać, bo warczy i gryzie... pilnuje wyimagonowanego jedzenia... Kochamy go bardzo, ale normalni nie jesteśmy ;) groziłam mu i budą i łańcuchem, ale Mama mu zawsze mówi do uszka, że ja tylko żartuję ;) Gusiaczku, wirus odpuszcza? Quote
Nutusia Posted November 3, 2012 Author Posted November 3, 2012 Nio.... niezły terrorysta z tego Kapselka...! Quote
anica Posted November 3, 2012 Posted November 3, 2012 [QUOTE] [URL="http://www.dogomania.pl/forum/members/80567-Nutusia"][B]Nutusia[/B][/URL] [IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/statusicon/user-offline.png[/IMG]Uprzejmie donoszę, że Gapciuś na całego zakolegował się z Weroniką i traktuje ją już jak domownika... Teraz żeby tylko Synek stanął na wysokości zadania ;-) [/QUOTE] ktoś musi w rodzinie te najważniejsze decyzje podejmować;) [SIZE=1][FONT=century gothic]Gusiaczku , zdrowiej!!!![/FONT][/SIZE] Quote
Gosiapk Posted November 3, 2012 Posted November 3, 2012 Niezły zbój z tego Kapsla :lol: Gusiaczek się nie odzywa, to nie wygląda dobrze. :shake: Quote
Penny Posted November 4, 2012 Posted November 4, 2012 [CENTER][SIZE=4][COLOR=#000000][FONT=comic sans ms]Serdecznie zapraszam na bazarek cegiełkowy, z którego cały dochód zostanie przeznaczony na [B]zakup pięknych i ciepłych bud dla psiaków[/B] z Przytuliska, z którym współpracuje nasze [B]Stowarzyszenie ŁAPA[/B].[/FONT][/COLOR] [COLOR=#000000][FONT=comic sans ms]Może wspólnymi siłami uda nam się uzbierać na jeszcze jedną budę.[/FONT][/COLOR] [COLOR=#000000][FONT=comic sans ms]Bazarek trwa do 11 listopada. Musimy zdążyć przed zimą.[/FONT][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][B][COLOR=#000000][FONT=comic sans ms]1 cegiełka = 5zł[/FONT] [/COLOR][FONT=comic sans ms][/FONT][/B][FONT=comic sans ms][COLOR=#000000]link do bazarku:[/COLOR][/FONT][B][FONT=comic sans ms] [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/233549-Bazarek-cegiełkowy-na-budy-dla-psiaków-z-przytuliska-(do-11-11-22-00)"]http://www.dogomania.pl/forum/thread...o-11-11-22-00)[/URL][/FONT][/B][/SIZE][/CENTER] Quote
Ellig Posted November 5, 2012 Posted November 5, 2012 [quote name='Ellig']Czesc Gapulindo, ciotka kupila ci 15 kg karmy BRIT, mam nadzieje ,ze wystarczy ci na dluzej:) [IMG]http://www.karmaexpress.pl/photos/medium_2/84134815090337.jpg[/IMG][/QUOTE] Jak sie dzisiaj okazalo, Gapulinda dostanie 16 kg karmy i przysmaki:) Quote
Gosiapk Posted November 5, 2012 Posted November 5, 2012 [quote name='Ellig']Jak sie dzisiaj okazalo, Gapulinda dostanie 16 kg karmy i przysmaki:)[/QUOTE] To jej chyba na pół roku starczy :) Quote
Akrum Posted November 5, 2012 Posted November 5, 2012 Gapciu, ostatnio coś często "wpadają" nam pod opiekę psiaki w twoim stylu: [SIZE=4][FONT=georgia][URL="http://www.tinyurl.pl?54VsdVK8"][COLOR=#ff0000][SIZE=3][B][SIZE=4]I TYM RAZEM CZŁOWIEK OKAZAŁ SIĘ KATEM - RUDY WALCZY O ŻYCIE![/SIZE][/B][/SIZE][/COLOR][/URL][/FONT][/SIZE] przyjdźcie ciocie na wątek Rudego, może wspólnymi siłami uda nam się chłopaka uratować. Quote
Gusiaczek Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 [quote name='Gosiapk']Gusiaczku, co to się dzieje z Twoim zdrowiem? :hmmmm:[/QUOTE] Jutro idę na prześwietlenie płuc, bo to jakiś koszmar jest:( [quote name='Ziutka']Jakiś fuj wirus Gusię złapał :([/QUOTE] Żeby tylko mnie ... Olga kaszle ponad 2 miesiące, wczoraj w nocy miała temperaturę pieca martenowskiego, majaki - dzisiaj zapisałam ją po raz kolejny do lekarza ... [quote name='Gosiapk']Bidulka :glaszcze:[/QUOTE] Dziękuję za dobre słowo:) [quote name='Nutusia']I w dodatku ów obrzydliwy wirus postanowił, że pozbawi Gusiaczka płuc przez ich.. wyrwanie :([/QUOTE] Dzisiejszej nocy myślałam, że to już finał życia:( Wkurzona jestem, bo mam bazarek do zrobienia, a tu ani zdrowia, sił ... :( Quote
Ellig Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 Glaskanko dla Hopki i calusy wirtualne dla Gusiaczka, zdrowiej nam szybko:) Quote
eloise Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 miewam takie napady kaszlu, jako pozostałość po astmie, która łaskawie mi odpuściła jak zaszłam w ciążę, dla mnie jedynym ratunkiem są wziewne sterydy i coś rozszerzającego oskrzela. Mój brat w wieku 18 lat zachorował na koklusz- choć lekarze nie chcieli go w tym kierunku diagnozować, "bo za stary". Moje dzieci złapały rok temu jakiś parszywy wirus i kaszlały kilka miesięcy, podobno są jakieś muko-cośtam-wirusy, które tak umęczyć potrafią. Gusiaczku, oby Was jak najszybciej zdiagnozowali i wyleczyli! Kiedyś od kaszlu dostałam zakwasów w mięśniach brzucha... Quote
Nutusia Posted November 6, 2012 Author Posted November 6, 2012 I spirometria by się przydała, oprócz prześwietlenia... U mnie żadne leki nie pomagały - w końcu samo przeszło, po dobrze ponad miesiącu tortur :( 16 kg żarełka - Gapcia gotowa nam "pęc" ;) Podzielimy wg przepisu i dokładnie wyliczymy do kiego powinno starczyć. Jak zabraknie wcześniej - będzie "post" i się wyrówna :) Quote
Gosiapk Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 [quote name='Gusiaczek']Jutro idę na prześwietlenie płuc, bo to jakiś koszmar jest:( Żeby tylko mnie ... Olga kaszle ponad 2 miesiące, wczoraj w nocy miała temperaturę pieca martenowskiego, majaki - dzisiaj zapisałam ją po raz kolejny do lekarza ... (...) Dzisiejszej nocy myślałam, że to już finał życia:( Wkurzona jestem, bo mam bazarek do zrobienia, a tu ani zdrowia, sił ... :([/QUOTE] to wygląda baaardzo niedobrze :( Quote
jola_li Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 Gusiaczku, ale Cię wrednota dopadła :( :( :(... Koniecznie badania i to jak najszybciej! I jak najszybciej wracaj do zdrowia! Quote
anica Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 Wpadłam w odwiedziny do Gapci... i trafiłam do Rupercika.... i nie wiem? czy to przez łzy?...ale oni chyba?... wyglądają jak bliźniacy?.... czasem... naprawdę zastanawiam się czy ja się nadaję... na dobrą ciocię?... czy mnie to nie przerasta:-(!... Quote
Gosiapk Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 Gusiaczku, i co wykazało prześwietlnie? Quote
Gusiaczek Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 Niestety dopiero jutro dam radę. Mało jestem na dogo i mam nadzieję, że już niedługo ten stan będzie trwał. [quote name='Gosiapk']Gusiaczku, i co wykazało prześwietlnie?[/QUOTE] Quote
Pyrdka Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 Ciocie zapraszam na bazarek skatowanego [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/235035-Cos-dla-ciała-i-ducha-Bazarek-dla-skatowanego-RUPERCIKA?p=19924367#post19924367[/url] (link w moim podpisie) Ruperta Quote
Recommended Posts