Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 401
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Donvitow napisał(a):
Przyszłą Panią Dakara koniecznie na Dogo. !

Tak też będzie :razz: Już zapowiedziałam Pani z Gliwic, ze koniecznie musi tu zagladnac :multi:

Dzisiaj wieczorkiem zadzwonie i wypytam jak wczorajsza praca z Dakasiem.

Posted

Dostalam maila od p. Kamili :) Dakas pakuje walizki :) Nowa Pani juz wie jak poslugiwac sie smycza zeby Dakas sie nie klocil i juz chyba w sobote bedzie wielki dzien :D:D:D

Pani Kamila jest wielka :) :) :)

Posted

To moze ja jeszcze coś dodam od siebie.
Wybaczcie, ze dopiero teraz, na karku mam egzamin gimnazjalny, a doba ma tylko 24 h :(
Dakaś ładnie pracował w sobote z Panią z Gliwic. Poszedł na spacerek. Trzeba pamietać, ze smycz musi byc stale bez luzu, przynajmniej na razie, bowiem Dakaś czując luz już kobinuje z łapkami. Dakarek był na dłuugim spacerku, był w lesie i sadzie, na łąkach - oj wyszalał się! Biegał chwileczkę bez smyczy, przyszedł na zawołanie. A najgorsze było pożegnanie, oczywiscie dla Pani z Gliwic - Dakar podbiegł szczesliwy do samochodu Pańci, bo byli poza terenem ośrodka i juz łapkami był w samochodzie. A Panci się tak żal zrobiło :loveu:

Posted

Dharma napisał(a):
juz chyba w sobote bedzie wielki dzien :D:D:D

Poprawka Ciotka, sobota Pani odpada, bo ma jakieś szkolenie?
Będzie jutro dzwonic i się umawiac, prawdopodobnie po Dakara pojedzie w poniedzialek lub wtorek, jezeli nic nie wyjdzie w praniu.
Pani była zachwycona jak Dakar jej kołami się wywrócił do gory na sobotnim spacerkU! :D
A w domku... W domku już lezy obroża i smycz, miski po dawnym psiaku wyciągniete, kilka zabawek, brama juz gotowa, kojec się buduje - nie w sensie ze Dakar bedzie tam mieszkal, ale Pani chce zeby Dakar mial wlasny kącik do ktorego bedzie np. znosil swoje skarby. Pani gotowa do pracy, na poczatku chce jeszcze kilka godzin przepracowac pod okiem tresera w ostatnim dniu. W łapce obowiązkowo smaczek, Dakar to mądre psisko, ładnie podaje łapke i siada. I słucha Pańci... Potem praca w ogrodzie, wreszcie spacerki - na poligonie i lotnisku... Wszystko stopniowo, powoli, Pani ma WIELKIE chęci i WIELKIE serce! :multi:

Posted

A ja przyznam sie szczerze wierzyłam od poczatku (fakt, ze tylko na podstawie relacji osób mających do czynienia z Dakusiem) , ze jesli Dakar trafi na odpowiedniegoi człowieka , to bedzie wszystko w porządku.
Potrzebny był ktos , kto swoim autorytetem i doświadczeniem potwierdziłby na podstawie bezpośredniej , systematycznej i długotrwałej obserwacji Dakara - to co ja "czułam" - i dzieki ogromne dla P.Kamili , ze przyjęła Dakara . Bałam sie tylko , ze dłuuuuuugo będzie trwać potem szukanie dla Dakasia odpowiedniego człowieka . A tu tak wszystko pieknie sie układa - Dakaś juz ma swoją Pancię. Bardzo sie cieszę i napiszę "górnolotnie" :Nigdy nie należy "przekreslac psa" jesli nie ma sie pewności , ze zrobiło sie wszystko by go ratować, by mu pomóc . Czasami nieprzewidywalne sytuacje potrafia zmienic bieg rzeczy diametralnie .
Wiem to z doswiadczenia .......
(jeszcze dwa tygodnie temu, jesli ktos by mi powiedział, ze pies który na próbe założenia kagańca wpada w "amok" dziś pozwoli go sobie bez problemu załozyc - w zyciu bym w to nie uwierzyła . Dzis sama zakładam i zdejmuje kaganiec z pycholka tego "agresora" - tak zmieniła go tygodniowa walka o jego zycie ..... O agresywnym Maksie pod moja opieka możeci poczytac w jego temacie )

Posted

Bardzo się cieszę . pozdrowienia dla Nowej Pani Dakara i oczywiście starych znajomych z wątku. Teraz mogę się przyznać jak bardzo kusił mnie Dakar. Nawet parę razy zaciągnąłem na ten wątek moją TZ /mimo że nie cierpi kompa/ale nie chce słyszeć o drugim psie.Zresztą ma rację.

No Dakarku tylko nie wywijaj.:multi: