Mariolaok Posted June 17, 2007 Posted June 17, 2007 Dzisiaj wieczorem spotkałam na lotnisku Dakarka i jego Panią. Cudowny psiaczek, radosny, przyjazny,szalał z moją Niunią, mnie też dał buzi. Widać, że jest zadbany i bardzo kochany przez swoją Panią. Quote
Aganiok Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 no i proszę, wszystko dobrze a przyznam, że też się troszkę niepokoiłam... Quote
g_o_n_i_a Posted June 18, 2007 Author Posted June 18, 2007 Mariolaok, dziekuje za info. Pewnie jak dzwonilam to Pani Ania byla na spacerku. Dzisiaj bede sie dobijac az do skutku! Quote
ewatr Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 [quote name='Mariolaok']Dzisiaj wieczorem spotkałam na lotnisku Dakarka i jego Panią. Cudowny psiaczek, radosny, przyjazny,szalał z moją Niunią, mnie też dał buzi. Widać, że jest zadbany i bardzo kochany przez swoją Panią.[/quote] ale miło takie wiesci czytać o psiaku który kiedys miał problemy z zachowaniem a teraz jest cudny ,radosny i przyjazny :multi: :multi: :multi: brawo Dakuś :klacz: brawo :klacz: Quote
Donvitow Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=73737 Oj Gonia :loveu: . Dobrze że są lotniska.:diabloti: Quote
g_o_n_i_a Posted June 18, 2007 Author Posted June 18, 2007 [quote name='Donvitow']http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=73737 Oj Gonia :loveu: . Dobrze że są lotniska.:diabloti: Tak tak Wujaszku, gonia tez Cie kofa :loveu: A ciekawe czy Pani Ania mnie pozna :cool3: Mykam na telefonik :evil_lol: Quote
g_o_n_i_a Posted June 23, 2007 Author Posted June 23, 2007 Własnie przed chwilką skończyłam rozmowę z Panią Anią. Akurat wracała z Dakasiem samochodem z łąk. Jest dobrze, bardzo dobrze. :multi: Czy przypuszczalibyście, że Dakar mógłby się przeciągać smyczą, której tak bardzo nienawidził? Tak, Dakaś uwielbia przeciagac sie smyczką razem ze swoją Pańcią, a jaki jest zadowolony jak wygra! :razz: Z Synem Pani Ani Dakas lata na smyczy - tak się zebiskami trzyma smyczki, ze Syn kręci się z nim dookoła, a Dakas jest bardzo szczęsliwy! :loveu: Czy przypuszczalibyscie, że Dakar mógłby nosić obrożę łańcuszkową? A bo nosi i nawet kojarzy ją ze spacerkami. A spracerki sa czesto - na lotnisku, na łakach... Niedawno Dakas ze swoją Pańcią wrócił z wypoczunku na Mazurach :loveu: Było wspaniale, Dakarek bardzo pilnuje swojej Pańci. Uwielbia się też kąpać, na kazdym spacerku zalicza kałuże, a na Mazurach pływał sobie w jeziorku. :loveu: A na czym Dakaś ma kompletnego świra? Na piłkach! :evil_lol: Dakar jak widzi czarno - białą kulke to szaleje dosłownie z radości. Na spacerku potrafi chodzić z nią przez 2 - 3 godziny, aż wróci do domku. Na Mazurach pływał z nią w jeziorku. A na Mazurach było także boisko - Dakaś ponoć potrafił siedziec i uwaznie obserwowac grę w piłkę nożną, ani myslal gdzieś iść. To samo jest tu w Gliwicach. A w samej grze Dakar jest podobno mistrzem, bo nikt go nie ograł :evil_lol: Pani Ania przypuszcza, ze wczesniej mogł on mieszkac z dzieciakami i tak nauczyl sie tego mistrzostwa. Problemów ze smycza nie ma. Tzn. Pani Ania wie w jakich sytuacjach moze sie ich spodziewać i stara sie unikac. A dlaczego pląta łapki? Bo czuje sie zagrozony. Pani Ania mówiła mi, ze kiedys na spacer poszła z kimś z rodziny. Dakar szedł razem z tą osoba, a Pani Ania za nimi. Kiedy Dakar zorientowal sie, ze Pani Ania zwolinila kroku to stanał i zaczał warczeć. Pani Ania od razu zareagowała, Dakas bowiem nosi czerwony (bo wszystkim sie podoba:razz: paseczek, za który został od razu pociągnięty w dół. Jest bardzo inteligenty:loveu:, Pani Ania wielokrotnie mi to powtarzala - chociaz nie chcial ze mną gadać przez telefon. :lol: Dakaś miał dzisiaj 3 spacer, na którym jest spuszczany ze smyczy. Trzyma sie Pani Ani, dobrze sie orientuje w terenie. Pani Ania dzisiaj ukryla mu sie w trawie. Najpierw gdzies Dakarek pognał, a kiedy zorientowal sie, ze nie ma nigdzie na widoku Pani Ani, to wpadl w panikie i zaczal wracac. A jaka radość była, gdy ukochana Pancia sie znalazla!! :loveu: Jest tylko jeden problemik, z którym Pani Ania jeszcze nie daje sobie rady, ale bedzie wypytywać doświadczonych osob. Mianowicie Dakarek nie moze zostawac z małymi dzieciakami, bo nie wiedziec czemu zachodzi ich od tyłu i skacze na nich - a małe dzieci mogłby przygniesc (bo troche nabrał masy i Pani Ania jest zachwycona jego wyglądem!). Oczywiscie nie ma w tym cienia agresji, bo z dzieciakami sie bawi. Ale fakt faktem, ze zabawy są pod kontrolą, bo starsze dzieciaki mniej wiecej sie orientują jak sobie radzić. To samo jest w przypadku nieznajomych osob - tez tak naskakuje na nich od tylu. Czy to proba dominacji...? Jaki jest w konatkach z innymi psami? Pierwsze spotkanie zaczyna sie warczeniem, a juz po chwili jest ok - przynajmniej w przypadku suczek. Dakarek lubi sunie i chętnie mizia je koło pyszczka i uszu :loveu: :loveu: . Umie się ładnie bawić. Na lotnisku biega z króciutką smyczką na wszelki wypadek... Chyba zaspokoilam Waszą ciekawość? :eviltong: Quote
Aganiok Posted June 23, 2007 Posted June 23, 2007 Ech wspaniałe wieści. Co tu dużo mówić - Dakar trafił na właściwą osobę. Wielkie podziękowania dla Pani Ani :Rose: :Rose: :Rose: Quote
agnes_czy Posted June 23, 2007 Posted June 23, 2007 :loveu::loveu: Gonia- lejesz mi mniut na serce :loveu: Oj, jak się dobrze czyta coś takiego :multi: Mam nadzieję, że za parę dni... tygodni... dostaniemy podobne wiesci o Fryteczce ... Quote
Donvitow Posted June 24, 2007 Posted June 24, 2007 Wow. Na takie wieści czekałem. Gonia:loveu: piszesz sporadycznie ale za to konkretnie. Dzięki.:loveu: Quote
ewatr Posted June 24, 2007 Posted June 24, 2007 no Gonia napisane duzo i na temat :evil_lol: ;) super wiadomosci i super dom Dakarka który mu dał szanse !!! I w koncu super Dakus :calus: Quote
g_o_n_i_a Posted June 24, 2007 Author Posted June 24, 2007 Będę do Pani Ani dzwonic za jakiś tydzień lub dwa :loveu: A jak tylko Pani Ania ufoci latającego Dakasia na smyczy i spacerek z piłeczką, to ma mi przesłać. A ja od razu wstawię. Na końcu wczorajszej rozmowy Pani Ania wspomniała coś o tym, że fatalnie by się stało, gdyby Dakar nie trafił do specjalistów i zostałby skreślony... Quote
Faro Posted June 24, 2007 Posted June 24, 2007 Cieszę się ogromnie, że Dakuś wykorzystał tak wspaniale swoją szansę. Nigdy nie mozna skreślac życia nie mając pewności, ze wykorzystało sie wszystkie mozliwe środki ....... Myślę , ze przykład Dakarka jest najlepszym świadectwem na to, ze każde zwierzę powinno dostać PRAWDZIWĄ szansę. Pozdrowienia dla Pani Kierownik schroniska i podziękowania, że zaufała i dała PRAWDZIWĄ szansę Dakusiowi. Quote
Donvitow Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 Faro napisał(a):Cieszę się ogromnie, że Dakuś wykorzystał tak wspaniale swoją szansę. Nigdy nie mozna skreślac życia nie mając pewności, ze wykorzystało sie wszystkie mozliwe środki ....... Myślę , ze przykład Dakarka jest najlepszym świadectwem na to, ze każde zwierzę powinno dostać PRAWDZIWĄ szansę. Pozdrowienia dla Pani Kierownik schroniska i podziękowania, że zaufała i dała PRAWDZIWĄ szansę Dakusiowi. :loveu: :loveu: :loveu: Quote
g_o_n_i_a Posted July 20, 2007 Author Posted July 20, 2007 Szanowne Ciocie, Drogi Wujku - oto nasze Dakasiątko :loveu: Pani napisała, że Dakar nie pominie żadnej kałuzy... ...ani pościeli. Quote
Aganiok Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 no proszę - Dakuś hipopotam :) i Dakuś lew salonowy ( chyba pościelowy? :cool3: ) super! Quote
Agniest Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 hihi, rozpłaszczony w tej kałuży jak żaba :) ślicznie wygląda . Quote
credita Posted November 4, 2007 Posted November 4, 2007 czy będą jeszcze jakieś wieści od Dakarka? Quote
ewatr Posted November 4, 2007 Posted November 4, 2007 U Dakasia wszystko w porzadku , podobno chłopak był nawet nad morzem i bawił sie wysmienicie :loveu: Pani Dakarka dzwoniła do szefowej Kundelka i stad te wiesci :multi: Quote
Aganiok Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 Wsxpaniale, trochę się niepokoiłam jak oni sobie z Dakarkiem radzą, ale jak widać wszystko super! Quote
matinestka Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 halo halo Dakarku ? co tam u Ciebie???:bluepaw: Quote
Recommended Posts