Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Becia Lublin napisał(a):
niestety Łatek w dalszym ciągu w schronisku :( nikt nie odebrał go przed 17
zostałam poproszona przez Funię o wyciągnięcie psa ze schroniska niestety dowiedziałam sie o tym o godz. 16 25 i nie mogłam odwołać ważnego spotkania służbowego, gdybym wiedziała o tym godzinę wcześniej Łatek byłby już wyciągnięty ze schronu i czekał na transport u mnie

Czy ja dobrze rozumiem? Łatek nie przyjedzie, bo nie ma go kto wyciągnąć ze schronu?:crazyeye:

• Replies 501
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Havanka napisał(a):
Czy ja dobrze rozumiem? Łatek nie przyjedzie, bo nie ma go kto wyciągnąć ze schronu?:crazyeye:

dokładnie tak :( :( :(

próbowałam telefonicznie załatwić adopcję tj. wypisanie umowy na Ulv w godzinach pracy biura, a odbiór później - po przyjeździe Ulv do Lublina - niestety pani z biura stanowczo odmówiła :(

Posted

Jest mi bardzo przykro...po raz pierwszy byłam bezradna jak dziecko...zawiodłam na całej linii...
W schronisku i tak nie wydaliby mi Łatka - jestem tam na cenzurowanym...w dodatku problemy w pracy...

Ech...szkoda gadać!

Jednak nie pozwólmy by Łatek utknął w schronisku na resztę swojego życia...jego nie ma nawet w zakładce "do adopcji".
Może ktoś słyszał o jakimś domu tymczasowym z opłatą za karmę i weta...najlepiej w okolicy Lublina

Posted

Becia Lublin napisał(a):
podejmijcie jakąś decyzje w sprawie Łatka czas biegnie, szkoda psiny !!!!!

dokładnie tak samo myślę!
z braku decyzji chyba ja ją tu podejmę - jesli możesz - adoptuj Łatka i umieść na 2-3 dni w klinice na badania ( chyba, że masz weta, który go przyjmie i zdiagnozuje)
szukamy transportu tu do mnie, do czasu transportu może jakiś DT na parę dni by się znalazł ( może dziewczyna, u której był Puszek?)
trudno na razie określić stan zdrowia Łatusia, czy taka podróż na drugi koniec Polski nie jest dla niego zagrożeniem, dlatego trzeba, żeby go z tego schronu zabrać i zdiagnozować ten niepokojący kaszel

Posted (edited)

Beciu, teraz w Tobie cała nadzieja ...

Z bazarku na Łatka i Ksenię, po odjęciu kosztów wysyłki, uzbierało sie 65 zł. Połowa z tej kwoty przypada na Łatka, czyli 32,50 zł.

Przelałam 50 zł na konto SHA, a 15 zł Mari23 wpłaciła bezpośrednio na konto Stowarzyszenia. Razem - 65 zł.

Prywatnie ode mnie dołożyłam 10 zł na Łatusia.

Edited by Havanka
Posted

[quote name='Marinka']Czy SHA ma konto IBAN lub SWIFT?

Na fb na wydarzeniu Łatusia jest prośba o podanie go

ma, ale zawieruszyłam ten numer, jutro rano zapytam w banku i podam

[quote name='from_wonderland']Jeszcze mój bazarek na Łatka, wciąz w rozliczeniu :shake:

wielkie, ogromne dzięki za pomoc!!!!
każdy grosik na wagę zdrowia Łatusiowego jest!

Posted

doba hotelowa w klinice wynosi 30 zł + badania + ewentualne leczenie ... ale co później z Łatusiem ? przecież nie może wrócić do schronu ... jeśli uda się go gdzieś umieścić jutro już mogę po niego jechać

Posted

Becia Lublin napisał(a):
doba hotelowa w klinice wynosi 30 zł + badania + ewentualne leczenie ... ale co później z Łatusiem ? przecież nie może wrócić do schronu ... jeśli uda się go gdzieś umieścić jutro już mogę po niego jechać

Doba w Klinice to 25 złotych ( no chyba, że szpitalna - wówczas jakieś 35 złotych) + kąpiel to 15 zł + badania (prześwietlenie 45 złotych), morfologia 15 złotych.

No właśnie, co potem...wieczorem zadzwonię do Olki u której był Puszek...trzymajcie kciuki, aby miała miejsce

Posted

Marinka napisał(a):
Doba w Klinice to 25 złotych ( no chyba, że szpitalna - wówczas jakieś 35 złotych) + kąpiel to 15 zł + badania (prześwietlenie 45 złotych), morfologia 15 złotych.

No właśnie, co potem...wieczorem zadzwonię do Olki u której był Puszek...trzymajcie kciuki, aby miała miejsce

ale w której klinice ?

Posted

Marinka napisał(a):
Na Stefczyka

a ile Łatek waży?
25 zł to jest cena za psa do 10 kg

dzwoniłam na Stefczyka i uzyskałam takie inf:
zwykła morfologia 16 zł
morfologia i biochemia 61 zł
kąpiel psa długowłosego ok 80 zł
prześwietlenie 45 zł

Marinko jeśli masz tam znajomości i niższe ceny to może Ty go tam zawieziesz ?

Posted

[quote name='Becia Lublin']a ile Łatek waży?
25 zł to jest cena za psa do 10 kg

dzwoniłam na Stefczyka i uzyskałam takie inf:
zwykła morfologia 16 zł
morfologia i biochemia 61 zł
kąpiel psa długowłosego ok 80 zł
prześwietlenie 45 zł

Marinko jeśli masz tam znajomości i niższe ceny to może Ty go tam zawieziesz ?

z wagą Łatka to ciężko trafić - nie widziałam go, ale wiem od Marinki, że jest troszkę większy od Puszka, Puszek teraz waży 10,8kg, ale on grubasek jest, Łatuś w schronisku może tłuściochem nie jest - myślę, że koło 10 kg waży, tylko czy trochę więcej, czy trochę mniej - różnica ważna, a trudna do przewidzenia

[quote name='Havanka']Powstał bazarek na Łatusia i Rastiego:http://www.dogomania.pl/forum/threads/228552-***Z-filcu-szyi-ozdobniki-i-coś-jeszcze-do-30-06-godz-20-00-na-Łatka-i-Rastiego-!?p=19268712#post19268712

bazarek - cudo!!! Havanka ma złote, pracowite rączki, a jej wyroby..... zobaczcie sami!
aż żałuję, że nie noszę biżuterii....

Posted

Przyznam, że sie wściekłam niemożliwie, że Łatek jeszcze niewyciagnięty...... szoda psa po prostu, on o prostu nie ma czasu na czekanie w nieskończoność.

Ale żeby nie było tak całkiem do bani, to poza Ksenią jeszcze jeden pies skorzystał na mojej "wycieczce" - zobaczcie- niezła historia :
http://www.dogomania.pl/forum/threads/228562-ZWYKŁY-NIEZWYKŁY!-potrącony-Torik-cudem-uniknął-śmierci-i-Olkusza-POMÓŻ!!!!

Posted (edited)

Zapytałam naszą kochaną Olkę o tymczasik dla Łatusia - sytuacja wygląda tak:

Od jutra do 10 lipca będzie u niej na tymczasku inny piesek, więc nie ma szans do tego czasu dla Łatusia.
Taka szansa otwiera się po wyjeździe tego psiaka, ale na króciutko bo w dniach 11-12.07., ponieważ 13.07. rano Olka wyjeżdża.
Wraca 22 lub 31.07.
Jeżeli więc udałoby się zorganizować transport Łatusia do hotelu na dzień 12.07. to pobyt Łatusia u Oli jest jak najbardziej aktualny i możliwy.

Edited by Marinka
Posted

[quote name='Havanka']Powstał bazarek na Łatusia i Rastiego:http://www.dogomania.pl/forum/threads/228552-***Z-filcu-szyi-ozdobniki-i-coś-jeszcze-do-30-06-godz-20-00-na-Łatka-i-Rastiego-!?p=19268712#post19268712

jeszcze raz zapraszam na bazarek dla Łatka, a z poprzedniego bazarku Havanki jest dla Łatusia 32,50zł, dodatkowo:
10,- Havanka dla Łatka od siebie (20.06.)
10,- mari23 dla Łatka od Marzenki (20.06.)
10,- Joanna S. z Jordanowa (20.06.)

Posted

Ja też przelałam kilka groszy i poprosiłam znajomych, żeby zamiast prezentów imieninowo-urodzinowych dla mnie i męża przelali pieniądze Łatkowi :) Może ktoś coś rzuci.

Posted

Soshka napisał(a):
Ja też przelałam kilka groszy i poprosiłam znajomych, żeby zamiast prezentów imieninowo-urodzinowych dla mnie i męża przelali pieniądze Łatkowi :) Może ktoś coś rzuci.

serdeczne dzięki w imieniu Łatka który na swoje "nowe życie" potrzebuje niestety sporo funduszy, ale 2 lata w schronisku to już dość smutków jak na jednego starszego pieska

w oczekiwaniu na wiadomości podam wpłaty dla Łatusia:

20,- Julianna O-S. z Warszawy (21.06.)
150,- Maria J. z Nowego Sącza(21.06.)
20,- Karolina S-D z Krakowa (21.06.)

bardzo, bardzo dziękuję w imieniu Łatusia!!!!!