Iljova Posted July 7, 2012 Posted July 7, 2012 (edited) A to ziółko z Łatusia :-) dobry numer z niego Edited July 11, 2012 by Iljova Quote
Havanka Posted July 7, 2012 Posted July 7, 2012 Po długiej przerwie, spowodowanej problemami z komputerem, jestem już u Łatusia. Musiałam zakupić nowy monitor ! Właśnie go podłączyłam. Wracam do żywych ! W związku z tym, pieniędzy z bazarku jeszcze nie przelałam. Zrobię to najszybciej jak sie da. Quote
mari23 Posted July 8, 2012 Posted July 8, 2012 [quote name='Havanka']Po długiej przerwie, spowodowanej problemami z komputerem, jestem już u Łatusia. Musiałam zakupić nowy monitor ! Właśnie go podłączyłam. Wracam do żywych ! W związku z tym, pieniędzy z bazarku jeszcze nie przelałam. Zrobię to najszybciej jak sie da.[/QUOTE] ależ to żaden problem! Najważniejsze, że jesteś !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Marinka Posted July 8, 2012 Author Posted July 8, 2012 [TABLE] [TR] [TD="width: 117"] [TABLE] [TR] [TD="class: xl69, width: 214"]Wpłaty:[/TD] [TD="width: 101"][/TD] [TD="width: 117"][/TD] [TD="width: 115"][/TD] [TD="width: 94"][/TD] [/TR] [TR] [TD][/TD] [TD][/TD] [TD][/TD] [TD="class: xl70"]Czerwiec 2012:[/TD] [TD][/TD] [/TR] [TR] [TD][/TD] [TD][/TD] [TD][/TD] [TD][/TD] [TD][/TD] [/TR] [TR] [TD="class: xl71"]Kto:[/TD] [TD="class: xl71"]Ile:[/TD] [TD="class: xl71"]Kiedy:[/TD] [TD][/TD] [TD][/TD] [/TR] [TR] [TD]Anna A. z Warszawy[/TD] [TD="class: xl72, align: right"]10,00 zł[/TD] [TD](11.06.)[/TD] [TD][/TD] [TD][/TD] [/TR] [TR] [TD]Ewa Magdalena L. Mrągowo[/TD] [TD="class: xl72, align: right"]20,00 zł[/TD] [TD](11.06.)[/TD] [TD][/TD] [TD][/TD] [/TR] [TR] [TD]Maria Zuzanna Sz. Kraków[/TD] [TD="class: xl72, align: right"]20,00 zł[/TD] [TD][/TD] [TD="colspan: 2"]darowizna allegro[/TD] [/TR] [TR] [TD]Joanna J. Brzeziny[/TD] [TD="class: xl72, align: right"]20,00 zł[/TD] [TD](12.06.)[/TD] [TD][/TD] [TD][/TD] [/TR] [TR] [TD]Magdalena W. Warszawa[/TD] [TD="class: xl72, align: right"]35,00 zł[/TD] [TD](12.06.)[/TD] [TD][/TD] [TD][/TD] [/TR] [TR] [TD]bazarek Havanki[/TD] [TD="class: xl72, align: right"]32,50 zł[/TD] [TD](20.06.)[/TD] [TD][/TD] [TD][/TD] [/TR] [TR] [TD]Havanka[/TD] [TD="class: xl72, align: right"]10,00 zł[/TD] [TD](20.06.)[/TD] [TD]deklaracja[/TD] [TD][/TD] [/TR] [TR] [TD]mari23[/TD] [TD="class: xl72, align: right"]10,00 zł[/TD] [TD](20.06.)[/TD] [TD]od Marzenki[/TD] [TD][/TD] [/TR] [TR] [TD]Joanna S. z Jordanowa[/TD] [TD="class: xl72, align: right"]10,00 zł[/TD] [TD](20.06.)[/TD] [TD][/TD] [TD][/TD] [/TR] [TR] [TD]Julianna O-S.z Warszawy[/TD] [TD="class: xl72, align: right"]20,00 zł[/TD] [TD](21.06.)[/TD] [TD][/TD] [TD][/TD] [/TR] [TR] [TD]Maria J. Nowy Sącz[/TD] [TD="class: xl72, align: right"]150,00 zł[/TD] [TD](21.06.)[/TD] [TD][/TD] [TD][/TD] [/TR] [TR] [TD]Karolina S-D. Kraków[/TD] [TD="class: xl72, align: right"]20,00 zł[/TD] [TD](21.06.)[/TD] [TD][/TD] [TD][/TD] [/TR] [TR] [TD]Grażyna K-Sz. Lublin[/TD] [TD="class: xl72, align: right"]25,00 zł[/TD] [TD](22.06.)[/TD] [TD][/TD] [TD][/TD] [/TR] [TR] [TD]Funia[/TD] [TD="class: xl72, align: right"]30,00 zł[/TD] [TD](25.06.)[/TD] [TD][/TD] [TD][/TD] [/TR] [TR] [TD]from wonderland[/TD] [TD="class: xl72, align: right"]60,00 zł[/TD] [TD](26.06.)[/TD] [TD][/TD] [TD][/TD] [/TR] [TR] [TD]Piotr K. z Warszawy[/TD] [TD="class: xl72, align: right"]30,00 zł[/TD] [TD](27.06.)[/TD] [TD][/TD] [TD][/TD] [/TR] [TR] [TD]Dominik Sz. Chwostek[/TD] [TD="class: xl72, align: right"]50,00 zł[/TD] [TD](27.06.)[/TD] [TD][/TD] [TD][/TD] [/TR] [TR] [TD]Payu Allegro- aukcja[/TD] [TD="class: xl72, align: right"]50,00 zł[/TD] [TD][/TD] [TD][/TD] [TD][/TD] [/TR] [TR] [TD]Payu Allegro- aukcja[/TD] [TD="class: xl72, align: right"]20,00 zł[/TD] [TD](28.06)[/TD] [TD][/TD] [TD][/TD] [/TR] [TR] [TD]Sylwia K. z Katowic[/TD] [TD="class: xl72, align: right"]20,00 zł[/TD] [TD](28.06)[/TD] [TD][/TD] [TD][/TD] [/TR] [TR] [TD]Paulina H. (Kropcia) z Poznania[/TD] [TD="class: xl72, align: right"]5,00 zł[/TD] [TD](29.06)[/TD] [TD][/TD] [TD][/TD] [/TR] [TR] [TD="class: xl73"]Razem:[/TD] [TD="class: xl74, align: right"]647,50 zł[/TD] [TD][/TD] [TD][/TD] [TD][/TD] [/TR] [TR] [TD="class: xl73"][/TD] [TD][/TD] [TD][/TD] [TD][/TD] [TD][/TD] [/TR] [TR] [TD="class: xl73"][/TD] [TD="class: xl74"][/TD] [TD][/TD] [TD="class: xl70"]Lipiec 2012:[/TD] [TD][/TD] [/TR] [TR] [TD]Payu Allegro- aukcja[/TD] [TD="class: xl72, align: right"]25,00 zł[/TD] [TD](01.07.)[/TD] [TD][/TD] [TD][/TD] [/TR] [TR] [TD]Anna Ł. Poznań[/TD] [TD="class: xl75, align: right"]10,00 zł[/TD] [TD](03.07.)[/TD] [TD][/TD] [TD][/TD] [/TR] [TR] [TD="class: xl70"]Razem:[/TD] [TD="class: xl75, align: right"]35,00 zł[/TD] [TD][/TD] [TD][/TD] [TD][/TD] [/TR] [TR] [TD="class: xl69"]Wpłaty RAZEM:[/TD] [TD="class: xl76, align: right"]682,50 zł[/TD] [TD][/TD] [TD][/TD] [TD][/TD] [/TR] [TR] [TD="class: xl69"][/TD] [TD][/TD] [TD][/TD] [TD][/TD] [TD][/TD] [/TR] [TR] [TD="class: xl77"]Wydatki:[/TD] [TD][/TD] [TD][/TD] [TD][/TD] [TD][/TD] [/TR] [TR] [TD][/TD] [TD="class: xl71"]Ile:[/TD] [TD="class: xl71"]Za co:[/TD] [TD][/TD] [TD][/TD] [/TR] [TR] [TD][/TD] [TD="class: xl72, align: right"]55,04 zł[/TD] [TD]faktura z LCMZ[/TD] [TD][/TD] [TD][/TD] [/TR] [TR] [TD][/TD] [TD="class: xl72, align: right"]300,00 zł[/TD] [TD]Transport do DT[/TD] [TD][/TD] [TD][/TD] [/TR] [TR] [TD][/TD] [TD="class: xl72, align: right"]76,00 zł[/TD] [TD]II faktura z LCMZ[/TD] [TD][/TD] [TD][/TD] [/TR] [TR] [TD][/TD] [TD="class: xl72, align: right"]270,00 zł[/TD] [TD="colspan: 3"]badania krwi, usg, leczenie, Fiprex i odrobaczanie[/TD] [/TR] [TR] [TD="class: xl73"]Razem:[/TD] [TD="class: xl74, align: right"]701,04 zł[/TD] [TD][/TD] [TD][/TD] [TD][/TD] [/TR] [TR] [TD][/TD] [TD][/TD] [TD][/TD] [TD][/TD] [TD][/TD] [/TR] [TR] [TD][/TD] [TD][/TD] [TD][/TD] [TD][/TD] [TD][/TD] [/TR] [TR] [TD="class: xl69"]SALDO[/TD] [TD="class: xl76, align: right"]18,54 zł[/TD] [TD]brak[/TD] [TD][/TD] [TD][/TD] [/TR] [TR] [TD][/TD] [TD][/TD] [TD][/TD] [TD][/TD] [TD][/TD] [/TR] [/TABLE] [/TD] [/TR] [/TABLE] Quote
mari23 Posted July 9, 2012 Posted July 9, 2012 Łatuś niestety wciąż ma luźne kupki, kolor też niezbyt "normalny" :( kaszel nasila mu się wraz z temperaturą powietrza, czyli im wiekszy upał, tym bardziej Łatuś kaszle co mnie zadziwia najbardziej - głaskany przestaje kaszleć..... może ten kaszel to jego sposób na głaski "poza kolejnością: ;) Quote
Havanka Posted July 9, 2012 Posted July 9, 2012 (edited) [quote name='mari23']Łatuś niestety wciąż ma luźne kupki, kolor też niezbyt "normalny" :( kaszel nasila mu się wraz z temperaturą powietrza, czyli im wiekszy upał, tym bardziej Łatuś kaszle co mnie zadziwia najbardziej - głaskany przestaje kaszleć..... może ten kaszel to jego sposób na głaski "poza kolejnością: ;) Łatusiowi na pewno bardzo doskwiera ten upał. Gorzej sie czuje ogólnie, no i kaszel się wówczas nasila. Przelałam już kaskę z bazarku. Na Łatka przypada kwota 95 zł. Dziś już będzie na koncie SHA. Marysiu, po jej otrzymaniu, proszę, potwierdź odbiór na wątku bazarkowym i tutaj. Edited July 10, 2012 by Havanka Quote
Becia Lublin Posted July 9, 2012 Posted July 9, 2012 oj Łatusiu może faktycznie z Ciebie jest niezły aktor i domagasz się mizianek poza kolejnością :) Quote
from_wonderland Posted July 9, 2012 Posted July 9, 2012 [quote name='Becia Lublin']oj Łatusiu może faktycznie z Ciebie jest niezły aktor i domagasz się mizianek poza kolejnością :)[/QUOTE] Oby tak było ;) cwaniak z łatki Quote
mari23 Posted July 10, 2012 Posted July 10, 2012 Dzisiaj Łatuś miał kolejną kąpiel - w szamponie "odfilcowującym", potem mu trochę kołtunów i podszerstka wyczesałam ( wetka pozyczyła mi swój trymer, nie chciała go jednak obcinać "na zero") zarówno strzyżenie, jak i jednorazowe wyczesanie podszerstka i starych "sfilcowanych" kołtunów to dla Łatusia duży "wysiłek fizyczny", wprawdzie to mnie boli ręka i staw barkowy, ale Łatusiek jednak sie męczy przy tym... wyczesuję go tak "na raty", strzyc się tak raczej nie da ;) czesząc go mocno wtulonego i nie kaszlącego odkryłam, że brak kaszlu to niestety nie brak duszności - słychać wyraźnie szmery i "świsty" przy oddychaniu nawet jak on nie kaszle ( a nie kaszle, kiedy jest ożywiony - np. przy głaskaniu, kąpieli, u wetki itp.) dlatego wetka zaleciła jednak wczoraj zmiane leków i Łatuś jest już na Vetmedinie na razie nie jest to związane z nowymi kosztami, bo Vetmedin został mi po Charlim [*], proponowałam na kilku wątkach, ale bez odzewu, więc teraz Łatusiowi się przydało za to mam całe, prawie pełne opakowanie tabletek Enarenal, kupiłam przedwczoraj.... Quote
Havanka Posted July 10, 2012 Posted July 10, 2012 Oby ten nowy lek pomógł Łatkowi . bardzo mi go szkoda, bo ten kaszel bardzo go męczy. Marysiu, jak działa ten szampon? Czy powoduje łatwiejsze wyczesywanie podszerstka? Czy możez podać mi jego nazwę? Kupiłabym swojemu. Myślałam, że obcięcie na "zero", przyniesie Łatusiowi zdecydowaną ulgę. Quote
mari23 Posted July 10, 2012 Posted July 10, 2012 (edited) [quote name='Havanka']Oby ten nowy lek pomógł Łatkowi . bardzo mi go szkoda, bo ten kaszel bardzo go męczy. Marysiu, jak działa ten szampon? Czy powoduje łatwiejsze wyczesywanie podszerstka? Czy możez podać mi jego nazwę? Kupiłabym swojemu. Myślałam, że obcięcie na "zero", przyniesie Łatusiowi zdecydowaną ulgę. i ja tak myślałam, ale wetka mówi, ze odgłos maszynki to dla niego kolejny i to dość długotrwały stres.... a czesanie połączone z przytulaneim - mniejszy i "dawkowany" po troszkę ;) szampon zaproponowała mi asystentka naszej wetki, nie był drogi, tylko 9,50 kosztował, nazwę podam, jak będę w domu, bo teraz..... pracuję ;) a to tańce Kasi w niedzielny poranek - w towarzystwie Łatusia także :) jak widać, i jemu spodobała się ulubiona piosenka Kasi "stokrotka rosła polna..." Edited July 10, 2012 by mari23 Quote
Havanka Posted July 10, 2012 Posted July 10, 2012 (edited) [quote name='mari23']i ja tak myslałam, ale wetak mówi, ze odglos maszynki to dla niego kolejny i to dość długotrwały stres.... a czesanie połaczone z przytulaneim - mniejszy i "dawkowany" po troszkę ;) szampoz zaproponowała mi asystentka naszej wetki, nie był drogi, tylko 9,50 kosztował, nazwę podam, jak będę w domu, bo teraz..... pracuję ;)[/QUOTE] Chciałabym Ci pomóc w przytulaniu Łatka... Edited July 10, 2012 by Havanka Quote
mari23 Posted July 10, 2012 Posted July 10, 2012 [quote name='Havanka']Chciałaby Ci pomóc w przytulaniu Łatka... ależ zapraszam do pomocy :) zobacz mój poprzedni post po edycji - miałam problem z fotosikiem, ale udało sie :) Quote
Havanka Posted July 10, 2012 Posted July 10, 2012 Marysiu, wiesz jak mi sprawić przyjemność !!!! Duet wyjątkowo zgrany i udany ! Tancereczka jak marzenie !Nawet Łatuś? (Puszek?) - przeszczęśliwy ! Quote
mari23 Posted July 10, 2012 Posted July 10, 2012 [quote name='Havanka']Marysiu, wiesz jak mi sprawić przyjemność !!!! Duet wyjątkowo zgrany i udany ! Tancereczka jak marzenie !Nawet Łatuś? (Puszek?) - przeszczęśliwy ![/QUOTE] no właśnie Łatuś - Puszek.... ;) dzisiaj odruchowo zrobiłam krok w stronę Puszka z tabletką dla Łatusia, ułamek sekundy, ale jednak nie w tą stronę ( obaj "warowali" czując zapach pasztetu) Łatuś właśnie dostał 95 złotych czyli bazarkową kaskę uciułaną za wykulane cudeńka Havanki - dziekuje Łatuś i dziękuję ja !!!!! Quote
Havanka Posted July 10, 2012 Posted July 10, 2012 [quote name='mari23']no właśnie Łatuś - Puszek.... ;) dzisiaj odruchowo zrobiłam krok w stronę Puszka z tabletką dla Łatusia, ułamek sekundy, ale jednak nie w tą stronę ( obaj "warowali" czując zapach pasztetu) Łatuś właśnie dostał 95 złotych czyli bazarkową kaskę uciułaną za wykulane cudeńka Havanki - dziekuje Łatuś i dziękuję ja !!!!![/QUOTE] Widzę, że nie tylko ja się mylę;) w rozpoznawaniu "bliźniaków".:cool3: A pieniążki niech idą Łatusiowi na zdrowie !!! Quote
Marinka Posted July 10, 2012 Author Posted July 10, 2012 Śliczna fotka :) Łatuniu zdrowiej... Stan posiadania Łatusia uzupełniłam w poście 6 :) Quote
mari23 Posted July 10, 2012 Posted July 10, 2012 Łatuś dziś rano miał kąpiel - w szamponie "odfilcowujacym" ;) rzeczywiście szampon rewelacyjny, ale na filc Łatusia nie do końca skuteczny - "góra" Łatunia prawie bez kołtunów, ale "spód" niestety jest tak "sfilcowany", że wyczesanie tego jest trudne i dla mnie, i dla Łatusia.... Quote
Havanka Posted July 10, 2012 Posted July 10, 2012 [quote name='mari23']Łatuś dziś rano miał kąpiel - w szamponie "odfilcowujacym" ;) rzeczywiście szampon rewelacyjny, ale na filc Łatusia nie do końca skuteczny - "góra" Łatunia prawie bez kołtunów, ale "spód" niestety jest tak "sfilcowany", że wyczesanie tego jest trudne i dla mnie, i dla Łatusia....[/QUOTE] Marysiu, to czego nie dokonał szampon, niech dokonają nożyczki. To jedyny sposób, aby pozbyć się tych kołtunów. Quote
mari23 Posted July 11, 2012 Posted July 11, 2012 [quote name='Havanka']Marysiu, to czego nie dokonał szampon, niech dokonają nożyczki. To jedyny sposób, aby pozbyć się tych kołtunów.[/QUOTE] tak tez zrobiłam i Łatuś ma.... goły brzuszek :) miał same kołtuny sfilcowane, nie sposób było tego rozczesać, podcięłam łapki a brzuszek nożyczkami przy skórze "ogoliłam" - i chłodniej mu będzie, i skóra odpocznie - pod tym filcem czerwona była bardzo, wogóle ma zaczerwienioną skórę, na grzbiecie już sierść gładko wyczesana, ale boki niestety jeszcze nie do konca dzisiaj rano po podaniu leków Łatusiowi zaryzykowałam i podałam mu Flegaminę - pół tabletki, bo wydawało mi się, że pomimo Vetmedinu i Theospirexu on jakby nie mógł czegoś zalegającego "odkaszleć" pomogło! ataki kaszlu są zdecydowanie rzadsze i krótsze - strasznie się ciesze, tym bardziej, że wetka pochwaliła i zaleciła kontynuację jeszcze jedna dobra wiadomość - Łatuś i Puszek już są przyjaciółmi :) moje jednoczesne głaskanie ich obu dało efekt - już żaden nie warczy na drugiego Quote
Iljova Posted July 11, 2012 Posted July 11, 2012 (edited) Mam wrażenie że ta durna pogoda spowalnia leczenie Łatusia i nie tylko na niego ma negatywny wpływ.... bo wiemy że ma ... Edited July 11, 2012 by Iljova Quote
Havanka Posted July 11, 2012 Posted July 11, 2012 Jak to czasami najprostsze sposoby są najbardziej skuteczne ! Ten kaszel strasznie go męczył ! Moze wystarczy zwykły syrop, żeby go wyleczyć z tego kaszlu. Dobrze, że udało sie pogodzić Puszka i Łatka. teraz będą kumplami. Żeby tak jeszcze Dropsik dołączył do tego grona, byłoby super ! Quote
mari23 Posted July 12, 2012 Posted July 12, 2012 [quote name='Iljova']Mam wrażenie że ta durna pogoda spowalnia leczenie Łatusia i nie tylko na niego ma negatywny wpływ.... bo wiemy że ma ...[/QUOTE] oj, tak! ta pogoda "wykańcza" zdrowych, a cóż dopiero takiego schorowanego biedaka... [quote name='Havanka']Jak to czasami najprostsze sposoby są najbardziej skuteczne ! Ten kaszel strasznie go męczył ! Moze wystarczy zwykły syrop, żeby go wyleczyć z tego kaszlu. Dobrze, że udało sie pogodzić Puszka i Łatka. teraz będą kumplami. Żeby tak jeszcze Dropsik dołączył do tego grona, byłoby super ![/QUOTE] niestety, kaszel jednak wciąż jest i przez tę zapadniętą tchawicę nie da się go wyeliminować całkowicie, co najwyżej złagodzić na efekty działania Vetmedinu też trzeba troszke poczekać, może będzie poprawa na razie jest poprawa w jelitowych dolegliwościach - Łatusiek powoli odzyskuje apetyt, mam nadzieję, że nie zechce dorównać Puszkowi tuszą.... znaczy umięśnieniem ;) kiedy tak patrzę na Łatusia - kaszlącego, osłabionego - naprawdę cieszę się, że jest u mnie..... w chronisku tego straszliwie upalnego lata być może by nie przeżył.... jest wpłata dla Łatusia: 20,- Joanna S. Quote
Becia Lublin Posted July 12, 2012 Posted July 12, 2012 Marysiu jesteś aniołem, uratowałaś mu życie :loveu: Quote
mari23 Posted July 12, 2012 Posted July 12, 2012 (edited) uśmiech Łatusia - najcenniejsze dla mnie pod fotelem Kasi leży Majeczka - łapkę tylko widać ;) dzisiaj odwiedził nas Olivier, pieski miały więc podwójną ilość czułości dziecięcej :) Łatuś bardzo lubi dzieci i jest bardzo całuśny :) był ożywiony i radosny, teraz niestety znów kaszle - chyba sie zmęczył troszkę, ale sam zaczepiał dzieci do zabawy :) a to widok z okna - dzisiejsza podwójna tęcza - wyjątkowo piękna, zdjęcie nie oddaje jej blasku, a aparat niestety nie objął całości sięgającej od Odry po drugi kraniec miejscowości często mam tu tęczę, mieszkam tuz przy Odrze, ale tak pięknej jeszcze nie było, szkoda, że żadne ze zdjęć nie uchwyciło tego Edited July 12, 2012 by mari23 Quote
Recommended Posts