Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 501
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Becia, jesteś wspaniała !!!!! Łatuś już chyba wie, że nigdy nie wróci do schronu ! Ten uśmiech na pyszczku, to szczęście w oczach...czy nie warto było walczyć o taki widok !!!

Na jednym ze zdjęć, Łatek ma przednie łapki ustawione jakoś tak na zewnątrz. Czy tak stanął, czy po prostu taka jego uroda?

Posted

Havanka napisał(a):
Becia, jesteś wspaniała !!!!! Łatuś już chyba wie, że nigdy nie wróci do schronu ! Ten uśmiech na pyszczku, to szczęście w oczach...czy nie warto było walczyć o taki widok !!!

Na jednym ze zdjęć, Łatek ma przednie łapki ustawione jakoś tak na zewnątrz. Czy tak stanął, czy po prostu taka jego uroda?

taka jest jego uroda, a nie było łatwo uwierz mi .... ale jestem szczęśliwa, że udało się Łatek już nigdy nie wróci za kratki

Posted

Becia Lublin napisał(a):
taka jest jego uroda, a nie było łatwo uwierz mi .... ale jestem szczęśliwa, że udało się Łatek już nigdy nie wróci za kratki

Wiem, bo ma swoje Anioły, które nad nim czuwają...

Posted

Beciu chcę Ci ogromnie podziekować za to .ze nigdy nie odmawiasz !!!!!!!
Wiedziłąm ,ze jak zadzwonie to pomożesz .Przekaz Teresz równiez podziekowania !!
Jego usmiech wywołał u mnie potok łez ...Jest cudny .
Tak jak obiecałam wpłacę zaraz 30 zł a póżniej dla Marysi 50 zł .

Posted

funia napisał(a):
Beciu chcę Ci ogromnie podziekować za to .ze nigdy nie odmawiasz !!!!!!!
Wiedziłąm ,ze jak zadzwonie to pomożesz .Przekaz Teresz równiez podziekowania !!
Jego usmiech wywołał u mnie potok łez ...Jest cudny .
Tak jak obiecałam wpłacę zaraz 30 zł a póżniej dla Marysi 50 zł .

Funiu dzwoń ... zawsze Ci pomogę :) wiesz, że dla mnie nie ma rzeczy niemożliwych :cool3:

Posted

Havanka napisał(a):

u długowłosych piesków często łapki stoją prosto, a kudełki na bok odstają, ale.... sprawdzimy! ;)

Becia Lublin napisał(a):

nie było łatwo i wiele godzin z dzisiejszego dnia poświęciły dziewczyny dla Łatusia....
i już wyniki badań krwi są - dobre !!!!!!!!!

ja po prostu z tej ulgi i radości to słów wdzięczności właściwych nie znajduję.... tylko wciąż łzy....
teraz się przyznam - strasznie się bałam, że Łatusia już tam nie ma, że coś mu się stało..... już raz nie zdążyłam z pomocą rudemu pieseczkowi....

Posted

Och ja też płaczę:D:D:D
Powstrzymać się nie mogę od łez...

Zawsze jak go widziałam to był podekscytowany, ale nie uśmiechał się... a tu proszę...:)

A uśmiechał się tak już w schronisku, czy dopiero po wyjściu?
Pamiętam reakcję Puszka natychmiast po wyjściu za drzwi schroniska, wyobrażam sobie radość Łatka...

A żeby zaoszczędzić pieniążki dla Łatusia to jutro będziemy załatwiać miejsce pobytu tymczasowego dla niego.
Trzymajcie kciuki, bo jak dobrze pójdzie to miejsce oprócz żarełka będzie darmowe.

Posted

Becia Lublin napisał(a):
Marysiu nie płacz wystarczy, że ja musiałam się rozpłakać z nerwów i bezradności w schronie .. teraz musimy się cieszyć ze szczęścia

Beciu a co tam się działo w tym schronie??

Posted

Beciu, Ty psia czarownico, jestes nie do przecenienia. Usmiech Łatka mówi wszystko. I oby mu towarzyszyl do konca zycia, czyli jeszcze dlugo, dluuugo. :)

Posted (edited)

Odebrałam Łatka z kliniki, Pani doktor zaleciła RTG na którym wyszło, że ten kaszel i charczenie jest spowodowany zapaścią tchawicy. Łatuś dostał leki, które musi przyjmować przez najbliższy czas. Na zdjęciu wyszło też, że ma powiększone serduszko i zaleciła przyjmowanie w dalszym ciągu leków, które dostawał w schronie (dostałam receptę). Łatuś miał sesję w SPA :) wyczesany, wymyty, oczy i uszy wyczyszczone, zabrudzone kałem kołduny wycięte ... i 3-4 cm pazurki obcięte. Teraz chłopak staje prosto, nie musi przekrzywiać łapek. Najważniejsza wiadomość: po zdjęciu kamienia zębowego okazało się, że Łatek nie ma wcale 11 lat tylko jest bardzo zaniedbany, teraz ma śnieżno biały uśmiech bez nieprzyjemnego zapachu z buziaczka.

Edited by Becia Lublin
Posted

Becia Lublin napisał(a):
Odebrałam Łatka z kliniki, Pani doktor zaleciła RTG na którym wyszło, że ten kaszel i charczenie jest spowodowany zapaścią tchawicy. Łatuś dostał leki, które musi przyjmować przez najbliższy czas. Na zdjęciu wyszło też, że ma powiększone serduszko i zaleciła przyjmowanie w dalszym ciągu leków, które dostawał w schronie (dostałam receptę). Łatuś miał sesję w SPA :) wyczesany, wymyty, oczy i uszy wyczyszczone, zabrudzone kałem kołduny wycięte ... i 3-4 cm pazurki obcięte. Teraz chłopak staje prosto, nie musi przekrzywiać łapek. Najważniejsza wiadomość: po zdjęciu kamienia zębowego okazało się, że Łatek nie ma wcale 11 lat tylko jest bardzo zaniedbany, teraz ma śnieżno biały uśmiech bez nieprzyjemnego zapachu z buziaczka.

Beatko...strasznie się cieszę,że się udało:) :) :) Jesteś cudowną osobą!!!