helen90 Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 jej się cały czas mordka cieszy. wesołek z niej :) Quote
Onaa Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 Dzięki niezawodnej taks, będą szeleczki dla małej łobuzicy, dziękuję :loveu:. Quote
AtaO Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 A jak minęła pierwsza noc no i dzionek Saruni w nowym domku? Quote
Lobaria Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 Mam nadzieję, że nie narozrabiała na maxa... Quote
helen90 Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 sarunia jak tylko zobaczyła,że się obudziłam wparowała mi do łóżka i skakała na głowę :P i chyba się we mnie zakochała straszliwie, bo płacze strasznie jak wychodzę i nawet jak ide do łazienki to czeka pod drzwiami i ogólnie gdziekolwiek się nie ruszę tam i ona. Przylepka:) zdecydowanie odpowiada jej towarzystwo kobiet, bo na współlokatorów nie reaguje tak wylewnie, choć oni kradną ja na spacery i dają smakołyki :D Quote
Lobaria Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 helen90 napisał(a):sarunia jak tylko zobaczyła,że się obudziłam wparowała mi do łóżka i skakała na głowę :P i chyba się we mnie zakochała straszliwie, bo płacze strasznie jak wychodzę i nawet jak ide do łazienki to czeka pod drzwiami i ogólnie gdziekolwiek się nie ruszę tam i ona. Przylepka:) zdecydowanie odpowiada jej towarzystwo kobiet, bo na współlokatorów nie reaguje tak wylewnie, choć oni kradną ja na spacery i dają smakołyki :D To nie spała w łóżku??? Jak się to Tobie udało? Quote
Justyna Lipicka Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 jaka ona sliczna:) a ten płacz jej przejdzie jak się przyzwyczai, z moją Luna też tak było, nawet do kibelka nie mogłam iść;) Quote
helen90 Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 pawel11 napisał(a):Super, że tak Jej się trafiło :) a podziękowała :) zaraz z nią idę na weta na szczepienie, bo wczoraj przez Wrocław i odbiór obrazów nie wyrobiłam się czasowo. Mam pytanie, czy wiecie czym ona była wcześniej karmiona? bo ryżu nie chce jeść i wyjada z niego same mięso, resztę zostawia. Suchą karmę też o tyle o ile, choć nie wiem ile ona wczoraj zjadła bo chłopaki jej dosypali do michy jedzonka,żeby miała pełną... Czasem podejdzie i coś tam skubnie. Teraz nie wiem, czy ona jest taka ekonomiczna,że nie potrzebuje dużo zjeść czy od boczku na dzień dobry jej się w pupie poprzewracało :D Quote
Onaa Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 Tam gdzie była to nie miała rarytasów, więc pewnie dlatego ciągnie ją tylko do mięska :). Ale może tutaj sie wypowiedzą jeszcze inne osoby, ja myślę że ona musi się przyzwyczaić po prostu. Quote
helen90 Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 no nie jestem chyba najlepszą osobą do przyzwyczajania do zwykłego jedzonka. Sarunia za to,że taka grzeczna była u weta i szczekała na naklejone na drzwiach psy dostała dzisiaj: http://imageshack.us/photo/my-images/845/dscf1833y.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/443/dscf1834iga.jpg/ no i teraz jak ma prawdziwą zabawkę do chrupania którą właśnie skutecznie obrabia na dywanie(bo w kuchni nie ma mnie na oku) mogę się zająć projektami !!! <jupi> ^^ Quote
helen90 Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 a i ma teraz książeczkę zdrowia, zaszczepiona przeciw wściekliźnie,parwowirozie, nosówce, zapaleniu wątroby, leptospirozie. Tak więc jest zabezpieczona dobrze, przynajmniej tak mi się wydaję. Quote
Lobaria Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 :evil_lol: to jest to, czego potrzebowała... Jeszcze poszczuję portretem Pepunia, "brata" Saruni... Quote
helen90 Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 Mam nadzieję,że zdjęcie Klona Saruni nie było skierowane do mnie. Bo ja drugiego psiaka nie wezmę, trzeba zachować zdrowy rozsądek i robić to z głową. Quote
Lobaria Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 [quote name='helen90']Mam nadzieję,że zdjęcie Klona Saruni nie było skierowane do mnie. Bo ja drugiego psiaka nie wezmę, trzeba zachować zdrowy rozsądek i robić to z głową. Wiem, wiem, to tak na wsjakij słuczaj, gdyby komuś z Twoich znajomych sie spodobał - tak na zawsze... Przy okazji chwalenia sie gnatami, to jednak mój Blunio miał mniejszego... Quote
Onaa Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 No chyba że Sarunia migiem domek znajdzie to może jeszcze się i Pepuś na dt załapie ;). Quote
helen90 Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 Sarusia poznała dzisiaj potencjalny domek i przypadła im do gustu, wiedzą,że szuka stałego domku i myślę,że mogą zechcieć jej go dać, a jeśli nie, to pomoga mi szukać. co do spraw organizacyjnych to komplet szczepień wyniósł 80 zł Quote
helen90 Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 a tu wczorajszy spacer z tym małym nicponiem, robienie jej fot nie jest takie proste, bo interesuje się wszytskim :)) http://imageshack.us/photo/my-images/820/dscf1859a.jpg/ Quote
Onaa Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 Helen90, a jak z jedzeniem ? Bo elik ofiarowała się na początku z karmą dla suni, tylko napisz czy ona się już troszkę przekonała do suchego. A czy szeleczki dla niej dotarły ? Quote
helen90 Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 szeleczki jeszcze nie dotarły i a suchą z ręki zje:) Quote
Lobaria Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 Kochani, złóżmy się choć po 10 zł na szczepienia Saruni!!! Quote
Recommended Posts