Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 272
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Znowu mam zaległości , ale tak będzie niestety jeszcze do końca maja .

Weszko dziękuję za filmik i zdjęcia . Przesłałam je Joli (niech ciotka też się cieszy) . Ma je wydrukować i pokazać znajomym , którzy stracili pieska . Może coś z tego wyjdzie . Problem w tym , że jeśli się zdecydują będą mogli zabrać Dafi dopiero po 16 czerwca . Wcześniej mają zaplanowy jakiś wyjazd , którego nie mogą odwołać . Zobaczymy .

Co do wyprawki Dafi , to nie macie chyba złudzeń , że nagle w "ludziach" obudziło się sumienie . Co to , to nie . Oddali je , bo Jola zadzwoniła i po swojemu :diabloti: , wytłumaczyła im , że lepiej żeby rzeczy psiaka i książeczka jednak się odnalazły . I proszę cud !
Co do szczepień to ręce mi opadły . Byłam pewna , że Dafi ma ich komplet , bo w czasie jednej z wizyt Jola zostawiła nawet pieniądze na szczepienie p/wściekliźnie , żeby mieć 100%-tową pewność , że nie będzie z tym problemu . Dramat ! :shake:

Posted

weszka napisał(a):
No wiesz oczywiście że nie pasuje! Straszne wielkopaństwo! Najlepszy by pewnie był pies młody, rasowy, z rodowodem doczepionym do obroży, wyszkolony, z zapasem karmy, zdrowy, wyszkolony - takiego to by może wzięli :mad:

Już niedługo nie będzie można wystawić psa do adopcji jeśli nie będzie biegle pisał , czytał , znał kilku obcych języków i na każde zawołanie podawał zimne piwo z lodówki no i żeby potem umiał jeszcze prowadzić samochód za swojego "pana" . Nóż się w kieszeni otwiera !!! :angryy:

Posted

carolinascotties napisał(a):
Aquirre- przepraszam za OT -ale jak nasza piękna Sonieczka -sznaucerka - którą przygarnęli Twoi Teściowie ?

Sonieczka miewa się znakomicie (nabrała ciałka , sierć ma piękną i błyszczącą , nawet zęby ma w lepszym stanie) . Zadomowiła się na dobre i zawojowała moich teściów na całego .
W towarzystwie piesków-samców odmłodniała i dokazuje jak szczeniaczek , a nie stateczna starsza pani . Jest wesoła radosna i bardzo czujna (pilnuje domu jak nikt - pyskata baba).
Trzeba tylko uważać na samochody gości , bo Sonieczka ma słabość do przejażdżek i bez pytania ładuje się do każdego auta , jak do swojego .

Posted

Aquirre napisał(a):
Weszko zadzwonię do Ciebie wieczorkiem , może będę miała już jakieś wiadomości .

OK tylko proszę tak po 22 bo wcześniej mnie nie będzie.

Posted

Wczoraj odwiedziłam Dafi. Zaaklimatyzowała się w hoteliku (całe szczęście) i w boksie nie jest już taka przestraszona, uznała go za swój nowy domek...
Oczywiście jak weszłam do niej to była euforia radości.
Pojechałyśmy do weta na szczepienie. Została też polana Fiprexem. Wet ogólnie ją obejrzał - wszystko ok - ale... ma powiększone sutki. Albo jest tuż po cieczce albo... jest w ciąży i być może dlatego tak nagle została eksmitowana z domu. Niestety w tym gabinecie nie ma USG.
W tej sytuacji nie ma na co czekać tylko szybko robić sterylkę. Umawiam się na przyszły tydzień.
DAFI jest oczywiście urocza. Podbiła serce weta, który trzyma kciuki za dobry domek dla takiej słodzizny.

Posted

AnkaG napisał(a):
Weszka a jak z kasą? Sterylka kosztuje. Hmm przejrzę co mam i pomyślę o bazarku ...

AnkaG dziękuję ale z kasą jest ok - Dafi ma cudowną sponsorkę :)
Sterylka umówiona na przyszły czwartek.