Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W czwartek o 9 rano Dafi ma sterylkę.
Jak się podgoi i do tego czasu nie znajdzie się domek to ją "zrobię na sznaucera" bo może to jej pomoże.

Helga - zaraz odpisuję na twoje PW.

• Replies 272
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

czoko123, Helga_psiaki - dziękuję wam za zainteresowanie Dafi. Bardzo was proszę o troszkę cierpliwości, muszę pozbierać myśli, rozpatrzeć wszystkie za i przeciw żeby podjąć właściwą decyzję.
Wierzę że obdywie macie wielkie serce dla psiaków, a takiej osoby potrzebuje właśnie Dafi ale są też różne inne kwestie które mają wpływ na podjęcie decyzji stąd moja prośba o czas do namysłu do końca tego tygodnia. Wtedy Dafi będzie już po zabiegu i będzie akurat czas na podjęcie decyzji co dalej.

Posted

Zaczyna sie znowu bitwa o psiaka! jak tak,to psiak czekal na adopcje,a jezeli ktos chce adoptowac,to od razu znajduje sie kilku innych chetnych:shake: . Zaczynam powoli sie uprzedzac,co do adopcji na Dogo...,bo jest dokladnie tak jak myslalam i pisalam. O Delicje,tez sie musialam bic! NIe lubie takich przepychanek! Dano mi znac,ze sunia jest do adopcji,a tu nagle okazuje sie,ze znalazlo sie od razu kilka osob chetnych.

Posted

czoko123 nie ma żadnych przepychanek. Była długo cisza w sprawie domku, a teraz jesteście 2 chętne na psiaka. Wybacz ale nie obowiązuje zasada kto pierwszy ten lepszy. Tak jak pisałam nie naciskaj na mnie w tej sprawie. Muszę się zająć teraz sterylką Dafi i mieć troszkę czasu do namysłu. Prosze o czas do końca tygodnia, to chyba nie jest długo i jeśli naprawdę zależy wam na Dafi to poczekacie te kilka dni. A jesli nie odpowiadają ci reguły panujące na dogo, nic na to nie poradzę.

Posted

Czoko123 sory, to ja coś poknociłam, myśląć że Ty dajesz domek tymczasowy. Ale czytam już tyle wątków o rożnych psiurkach, że mi się faktycznie pomikiciło.
A własnie wczoraj w pociągu w drodze do Warszawy z Bonusikiem mówiłyśmy z weszką o tym, żeby Dafi zrobić fryzurkę. I to, że nie będzie to prosta sprawa u takiego żywego sreberka.

Posted

Osobą, które są zainteresowane adopcją Dafi, mogę powiedzieć jedno : że ona wymaga duużo opieki, bo jest totalnie rozbrykana, zwariowana i żywiołowa, a co za tym idzie, osoba ją adoptująca, musi poświęcić Dafi wiele czasu !! :roll:

Posted

takie psiutki potrzebują towarzystwa, opieki i przyjaźni rozsadnej, cierpliwej osoby.

Takie psiutki musza być nauczone posłuszeństwa - oczywiście metodami pozytywnymi :) :loveu:

Na forum gazety , w wątku Dafi pewna Pani napisała:

Czytałam wątek DAFI na dogomanii bo interesują mnie sznaucerowate sunie.Niedawno
sama taką zaadoptowałam. Nie jest to łatwy pies i jeżeli w domu jest kilka osób
i każda innaczej z nim postępuje to mogą być problemy.DAFI trzeba poświęcać dużo
czasu i stopniowo przyzwyczajać do tego , czego chce jej pani.Jeżeli się jej
popuści to będą problemy .Dobrze by było żeby DAFI szybko znalazła domeczek i
odpowiedzialnych właścicieli , znajacych charakter sznaucerowatych. Jest młoda i
już czas do domku stałego.

Posted

Biedactwo - jeszcze nie wie co ją dzisiaj czeka, ale bedzie dobrze. Będę trzymać mocno kciuki narażając się na zwolnienie z pracy, bo z zaciśniętymi kciukami raczej nie da się pracować przy mikroskopie :cool3:

Posted

czekam na info czy sąsiedzi chcieli by Dafi ;) bo właśnie szukam dla nich psiaka, będę się starała ich namówić, w końcu nie jedną osobe namówiłam na kundelka ;)

Posted

Mysha to by było super. Masz rękę do dobrych domków. Dafi jest uroczym psem i będzie z niej wiele radości. No i miałabym ją blisko. Jakby co w niedzielę możemy się umówić na oglądanie - ona jest w hoteliku w Lednicy więc masz bliziutko.

No a co do Dafi to czuje się dobrze. Zabieg zniosła dobrze. Wybudziła się bez problemów. Zawiozłam ją do hotelu, byłyśmy na krótkim spacerku. Ułożyła się w boksie na nowych fatałaszkach i mam nadzieję że wszystko będzie ok. Bardzo jej do twarzy w fartuszku po sterylce :)

Posted

kiwi napisał(a):
weszka sterylke robil guru czy twoje wetki?
wysylam dafi pani ktora szuka malej suczki, moze sie uda :)

Guru robił :) ale to już wiesz
Dzięki za promocje Dafinki :loveu: