Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

I jeszcze jedno...
Czy ona może mieć na imię "Pola"?!:modla::modla::modla:
Bardzo o to z Abrusią prosimy, bo [I]Sunia[/I] to raczej nie jest imię a zarówno mnie jak i Dorocie takie imię jako pierwsze przyszło do głowy i co najśmieszniejsze wcale się nie konsultowałyśmy. Ja to imię wymyśliłam czekając na sunię a Abra w drodze do nas.... Zresztą niech sama napisze....;)

Posted

Jaka ona wystraszona. Bidulka, nie wie, że czeka ją lepsze życie.

Oczywiście, może być Polusia :). Bardzo ładne imię.

U mnie na tymczasie ( mocno już wydłużonym) jest sunia, która też miała od zawsze na imię SUNIA, ale była tak do tego imienia przyzwyczajona, że szukałam podobnego i teraz mam SONIĘ :)

Posted

[quote name='DIF']bardzo, ale to bardzo zadbana.
Sierść piękna, mięciutka i lekko pofalowana. Zero zapaszku, można od razu brać pod kołderkę! ;)
Zęby - [B]ZERO[/B] kamienia, piękne i bielutkie.

[/QUOTE]

Dobrze że Pola nie trafiła do schroniska, nawet w najlepszym szybko przestałaby być zadbana.
Dałaś jej EVA szansę na dobre życie, dzięki swojej determinacji.

Ładna z niej suczka, powinna znaleźć dom pomimo kilku latek na karku.

Posted

Ja też odetchnęłam z ulgą, bo jak zadzwoniła Abrusia z wiadomością, że sunia leży na tapczanie i warczy nie dając do siebie podejść, byłam przerażona .......bała się, że ona będzie musiała tam zostać......:(
Okazało się, że Poleńka pilnowała łóżeczka swojego pana. A gdy już zeszła, to bez problemu dała się wziąć Dorotce na ręce i spokojnie zachowując się w samochodzie dojechała do hoteliku. A trzeba zaznaczyć, że to była pierwsza w życiu Polusi podróż samochodem.
Bardzo mądra sunia z tej naszej Poli :)

Posted

[quote name='bianka0']Dobrze że Pola nie trafiła do schroniska, nawet w najlepszym szybko przestałaby być zadbana.
Dałaś jej EVA szansę na dobre życie, dzięki swojej determinacji.

Ładna z niej suczka, powinna znaleźć dom pomimo kilku latek na karku.[/QUOTE]

To prawda, że nawet w najlepszym schronisku byłoby jej trudno zachować dobry wygląd i być dobre samopoczucie.
Cieszę się, że się udało, dzięki Waszej pomocy, wyciągnąć Polę.

Jednak o dalszą pomoc bardzo proszę, bo zebranych deklaracji mamy dopiero na 170 zł, a za hotelik będziemy płacić 400 zł.
Jeszcze bardzo duzo brakuje, a ja sama nie dam rady tyle dopłacić.....:(

Posted

Nie mam pomysłu Ewciu.
Pomóżcie mi wyadoptować Maszkę od DIF, albo Melvina od funi, albo Gacusia od Murki, to zwolni się grosz dla Poli. Inaczej więcej nie dam rady. :shake:

Posted

DIF u Ciebie jest jak w raju :) Pola wygląda bardzo pięknie :) i jest to imię cudne
EVA będę myśleć kogo tu jeszcze włączyć do akcji. W sobotę zrobię przegląd i Kara wystawi jakieś moje sensowne rzeczy na bazarku. Wcześniej nie dam rady bo po pracy padam, a w piątek od rana do wieczora jestem w Wałbrzychu.
Dziewczynki w imieniu Poli bardzo, bardzo Wam dziękuję za pomoc :)

Posted

I łza mi się zakręciła jak zobaczyłam Polusię w klatce na miejscu, już taką bezpieczną.
Biedna, co ona sobie myślała, jak się czuła, łóżka kochanego pana pilnowała.
Jakie te psy są wierne, pana nie ma, ale jest jego łóżko:-(

Polu u Dif też będziesz szczęśliwa, zobaczysz.....

Posted

[quote name='DIF']
Czy ona może mieć na imię "Pola"?!:modla::modla::modla:
Bardzo o to z Abrusią prosimy, bo [I]Sunia[/I] to raczej nie jest imię a zarówno mnie jak i Dorocie takie imię jako pierwsze przyszło do głowy i co najśmieszniejsze wcale się nie konsultowałyśmy. Ja to imię wymyśliłam czekając na sunię a Abra w drodze do nas.... Zresztą niech sama napisze....;)[/QUOTE]

Jak bum-cyk-cyk! Naprawdę tak było :) Wymyśliłyśmy niezależnie od siebie :)
Fajnie, że Wam też się podoba.
Szczerze powiedziawszy, w pierwszym momencie lekko zwątpiłam, widząc jej zęby, odsłaniane przy każdej próbie zbliżenia ręki.
Sunia broniła posłania swojego Pana..., potem poszło "jak z płatka". Dała się wziąć na ręce i włożyć do samochodu.
W drodze zachowywała się wzorowo! Żadnych sensacji żołądkowych czy paniki....
Gdybym nie wiedziała, że to jej pierwsza podróż autem - byłabym przeświadczona, że pół życia spędziła na przejażdżkach ze swoim Panem.
Widać, że jest lekko przestraszona, ale u DIF z pewnością za chwilkę rozkwitnie :)
Tym bardziej, że jak wychodziłam, to jakiś mały elfik z puszeczką smakołyków spowodował szybciutkie merdanie ogonkiem i błysk w oku :)

Posted

[quote name='malicja']hej, dorzuce sie jednorazowo 40,-[/QUOTE]

Dziękuję malicjo, bardzo dziękuję :)

Bianko, wiem, że pamiętasz o nas i jak coś Ci się zwolni, to pomożesz.

Kaju, ja też poszukam czegoś i zrobię bazarek.

Awit, też się cieszę, że mała już bezpieczna i że jutro ją zobaczę na żywo.
A historia z pilnowaniem Pana łóżka jest wyjątkowo wzruszająca :(
Żeby człowiek był tak wierny jak zwierze.........pomarzyć tylko można.....

Abrusia, jeszcze raz bardzo Ci dziękuję za bezinteresowną pomoc w transporcie Polusi :). Bo musicie wiedzieć, że Abrusia nie wzięła ani złotówki za ten przewóz.

Posted

Witam u Poli :-) Dotarłam tu na zaproszenie EVA2406 Finansowo na razie raczej nie pomogę. Mam coś parkera (nie pamiętam czy to pióro czy długopis) a dokładniej ma to mój mąż. Spróbuję to od niego wyłudzić i wtedy przekażę na bazarek dla suni.

Posted

[quote name='malicja']hej, dorzuce sie jednorazowo 40,-[/QUOTE]

PW z nr konta wysłałam. Zaraz dopiszę na 1 str wątku w rozliczeniu finansowym.

[quote name='Lidan']Witam u Poli :-) Dotarłam tu na zaproszenie EVA2406 Finansowo na razie raczej nie pomogę. Mam coś parkera (nie pamiętam czy to pióro czy długopis) a dokładniej ma to mój mąż. Spróbuję to od niego wyłudzić i wtedy przekażę na bazarek dla suni.[/QUOTE]

Witam Cię serdecznie i bardzo dziękuję :). Każda forma pomocy bardzo nam się przyda.

Posted

Dzisiaj wpłynęły pieniądze od:

- Kaja8888 - 50 zł ( deklaracja miesięczna)
- Mam kai8888 - 10 zł ( j.w)
- bico - 50 zł 9 wplata jednorazowa)
- bianka0 - 60 zł ( deklaracja za 3 m-ce)

Bardzo dziękuję :)

Posted

Boże, jak się cieszę, że Pola już bezpieczna:loveu: Obiecaną kaskę przeleję jutro lub pojutrze, jak tylko dostanę emeryturę. Nie mogę obiecać na 100% ale postaram się jeszcze coś dla suni wpłacić w następnych miesiącach.:lol:

Posted

[quote name='Handzia55']Boże, jak się cieszę, że Pola już bezpieczna:loveu: Obiecaną kaskę przeleję jutro lub pojutrze, jak tylko dostanę emeryturę. Nie mogę obiecać na 100% ale postaram się jeszcze coś dla suni wpłacić w następnych miesiącach.:lol:[/QUOTE]

Dziękuję, że nie zapomniałaś o Polusi :calus:

Posted

Jestem i ja u Polusi, właśnie znalazłam wątek suni u Szafranka.Bardzo się cieszę, że Pola jest w DT.Niestety na razie nie mogę się zadeklarować stale, ale może mogłabym pomóc na razie inaczej-np. przekazać jakieś fanty na bazarek.Będę szukała na bazarek dla Szafranka to i dla Polusi coś znajdę.

Posted

[quote name='Fiks']Mogę tylko wspomóc jednorazowo 20,- A i ogłoszenia mogę zrobić.[/QUOTE]

Dziekuję :) Zaraz wysyłam PW

[quote name='szafranekm']Jestem i ja u Polusi, właśnie znalazłam wątek suni u Szafranka.Bardzo się cieszę, że Pola jest w DT.Niestety na razie nie mogę się zadeklarować stale, ale może mogłabym pomóc na razie inaczej-np. przekazać jakieś fanty na bazarek.Będę szukała na bazarek dla Szafranka to i dla Polusi coś znajdę.[/QUOTE]

Szafranku, dziękuję, że odwiedziłaś Polusię :). Jak coś znajdziesz to chętnie skorzystamy z pomocy.

Posted

Witamy się o poranku z nocnymi wiadomościami! :loveu:

Polcia wczoraj się zablokowała pod względem siku i qpy.
Po prostu nic nie zrobiła, pomimo kilkukrotnych spacerków. Ale jest tak bardzo często - stres robi swoje, także nie panikowałam. Przez całą noc miała otwartą klatkę i mogła spokojnie się załatwić na podłogę, ale nic nie zrobiła. Czekała do rana, dzielna sunia! :p
Na spacerze zrobiła siuuuuusssiuuuuuuu ;) i qpę, która dosłownie "uciekała" przed zebraniem do torebki.
Dramat! Qpsko całe ruszało się od robali! Małe, płaskie i blado różowe. ŻYWE! Wydaje mi się, że to tęgoryjec: [URL="http://www.esccap.pl/tegoryjce/"][B]klik[/B][/URL], ale specjalistą nie jestem.
Sunia już dostała dawkę [URL="http://internet.hovet.pl/index.php?ramka=opis-towaru&id_smb=20314"][U][B]DehineluPlus[/B][/U][/URL]. Niby jest to lek, który podaje się jednorazowo w ilości 1 tabl/10 kg wagi, ale zastanawiam się czy Polcia nie powinna dostać w opcji trzydniowej, czyli 1,5 tabl x 3 dni.

Pola jest bardzo grzeczna i miła. Nie bała się ani moich dzieciaków ani mojego męża. Ładnie chodzi na smyczy. Zero ciągnięcia czy szarpania.

:loveu::loveu::loveu:

Posted

[quote name='EVA2406']Dziękuję, że nie zapomniałaś o Polusi :calus:[/QUOTE]
Historie psów osieroconych po śmierci kochającego właściciela:placz: wyjątkowo mocno mnie poruszają. Kilkoro takich biedakow już ratowalam.Sama nie jestem mloda:-( i trż mam psa (tego z avatarku).

Posted

Moje siedem kilo słodyczy czyli Filuś też zaliczył wyrzucenie na ulicę.:angryy: Psi anioł czuwał nad nim i zgarnęła go Eliza s-k:lol: 24 kwietnia minie 2 lata jak Filuś mieszka ze mną:multi:Mój mały książę grzeje dupcię na podusi i jest moją radością:loveu: