Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziękuję. Zdjęcia będą jutro, bo Sunia jutro będzie już w Warszawie.

Bazarki mile widziane i tu i na Miau :)

Trzymajcie kciuki za jutrzejszą podróż Suni.

Posted

[quote name='EVA2406']Niestety, nie mają zgody na 1% bo księgowa coś nawaliła i nie mają już środków :(

[B]Bico, dziękuję :)
[/B][/QUOTE]

Niemożliwe!!! To strasznie przykre. Jeszcze do nich nie dzwoniłam, ale od dwóch lat z mężem i wszyscy moi znajomi odprowadzaliśmy tej fundacji swój 1 %. To był bardzo ważny cel i fundacja, która budziła moje zaufanie. Już jako nieliczna...
Smutne.

Posted

[quote name='bianka0']Niemożliwe!!! To strasznie przykre. Jeszcze do nich nie dzwoniłam, ale od dwóch lat z mężem i wszyscy moi znajomi odprowadzaliśmy tej fundacji swój 1 %. To był bardzo ważny cel i fundacja, która budziła moje zaufanie. Już jako nieliczna...
Smutne.[/QUOTE]

To sprawdź dokładnie na stronie internetowej MF. Pani powiedziała mi dzisiaj, że księgowa za późno wysłała sprawozdania i do tego okradła ich :(.....fajna księgowa....

Posted

Również nad tym ubolewam, rok temu przyłączyłam się nawet do współpracy w celu zdobycia 1%. (Roznoszenie ulotek itp)
Szkoda, na wsiach takie sterylizacje są na wagę złota.

Ehh... jak można okraść fundację. Co się dzieje na tym świecie.

Posted

[quote name='EVA2406'] że księgowa za późno wysłała sprawozdania i do tego okradła ich :(.....fajna księgowa....[/QUOTE]

Swoją drogą nie wyobrażam sobie jak to możliwe. Mam księgową od 10 lat, ale zanim ona pomyśli o czymś nieuczciwym, to ja już o tym wiem wcześniej :mad:
Nigdy nie zaryzykowałabym braku kontroli nad którymkolwiek pracownikiem. To już źle świadczy o tej fundacji.
Znowu straciły zwierzęta.:-(

Posted

[quote name='bianka0']Swoją drogą nie wyobrażam sobie jak to możliwe. Mam księgową od 10 lat, ale zanim ona pomyśli o czymś nieuczciwym, to ja już o tym wiem wcześniej :mad:
Nigdy nie zaryzykowałabym braku kontroli nad którymkolwiek pracownikiem. To już źle świadczy o tej fundacji.
Znowu straciły zwierzęta.:-([/QUOTE]

Jak zwykle traci najsłabszy :(

Posted

[quote name='majqa']Jeśli mowa o emilia2280 to dałam jej znać poprzez fejsa, by zwolniła skrzynkę.[/QUOTE]

Dziękuję :calus:

Porozsyłałam pw z nr konta, bo musimy zapłacić za hotelik, a za chwilę kasa będzie potrzebna na badania przed sterylką, a w Warszawie ceny badań są niestety wysokie.

Posted

Oby podróż była szczęśliwa, kto ją wiezie i gdzie w tej w-wie Sunia będzie?
Jutro zaczyna nowe życie, choć ona by wolała nic nie zmieniać i być u siebie ze swoim panem:-(

Posted

Pewnie tak, ale w tej sytuacji nie możemy jej tam zostawić :(

Wiezie ją Abrakadabra, która mi nigdy nie odmawia pomocy, a hotelik też Sunia będzie miała renomowany......u DIF :)

Dziękuję Dorotko i Aniu :)

Posted

Bardzo bardzo Wam dziękuję i trzymam kciuki za Sunię i jej podróż, ponoć to będzie pierwsza jej podróż samochodem, ale mam nadzieję że wszystko pójdzie dobrze, czekamy na dobre wieści.
Zrobiłam z samego rana o 6.00 przelewik, bo wczoraj padłam jak przecinak ;)

Posted

Bardzo dziękuję, bo jak widzisz z kasą u nas krucho :(
Już wpisuję koleżankę do listy na 1 str wątku :)

Już nie mogę doczekać się wiadomości, że Sunia już w drodze. Żeby tylko pani ją złapała.

Posted (edited)

No dobra, skoro się wydało to skrobnę coś od siebie..... ;)

Czekamy na sunieczkę.
Przez dwa/trzy dni będzie mieszkała w wiatrołapie/przedpokoju. Wstawiłam jej klatkę kenelową zakrytą kocem, żeby miała wrażenie budy i schowka a w środku koc i "coś" do grzebania, czyli jakiś ręcznik.

Będzie wychodziła na smyczy, na podwórko i w ten sposób będzie odizolowana od psów "ogrodowych".
Jutro zostanie odrobaczona preparatem [URL="http://internet.hovet.pl/index.php?ramka=opis-towaru&id_smb=20314"][B]DechinelPlus[/B][/URL], chyba, że Eva zadecyduje inaczej ;).
Potem nastąpi mega procedura zapoznawania psów ze sobą!
W tej chwili mamy, łącznie z naszymi, 11 psiaków.
Połączyć takie duże stado w odpowiedni sposób to nie lada sztuka, ale na ogół mi się to udaje! :evil_lol:
Najbardziej zależy mi, żeby sunia akceptowała inne psy i koty. Koty ogarniemy, bo się ie boją psów, ale jeśli nie ogarniemy psów i coś nie zaiskrzy to niestety nie będzie mogła u nas zostać. Mam już jednego psa agresorka do innych i którego nie mogę rozgryźć do końca. To [URL="http://www.dogomania.pl/threads/222579-Spajki....-%C5%9Aliczny-rudy-lisek-katowany-przez-quot-swojego-quot-psychola...?p=18577288#post18577288"]SPAJKI[/URL]..... biedy, katowany przez opiekuna/psychola pies, który po prostu jest zagubiony w życiu.

Ale niestety kolejnego agresywnego psa do innych po prostu nie ogarnę!

I jak okaże się, że sunia nie daje sobie rady w naszym hotelu, będzie MUSIAŁA zmienić miejsce.
Ale na razie nie wybiegajmy przed szereg i jakby co będziemy się martwić później! ;)

Edited by DIF
literówka
Posted

[quote name='DIF']No dobra, skoro się wydało to skrobnę coś od siebie..... ;)(...)
Ale niestety kolejnego agresywnego psa do innych po prostu nie ogarnę!

I jak okaże się, że sunia nie daje sobie rady w naszym hotelu, będzie MUSIAŁA zmienić miejsce.
Ale na razie nie wybiegajmy przed szereg i jakby co będziemy się martwić później! ;)[/QUOTE]
Wydało Anuś, wydało... :eviltong:
Hihihihi... jak zechcesz przejść krótki kurs agresorowo - survivalowy zapraszam do siemmm... Zresztą w ogóle Cię zapraszam. :-) Tylko daj radę (o co będzie pewno ciężko) się wybrać. ;)
Mam nadzieję, że nie będzie tak źle, że dasz radę, za co 3mam kciuki. :-)

Posted

Z informacji, które mam Sunia nie jest psem agresywnym w stosunku do innych piesków, to ponoć chodzący spokój :) ale to tylko wynika z informacji, a jaka jest naprawdę to się okaże, jestem dobrej myśli, że będzie wszystko dobrze.

Posted

Aniu, błagam nie pisz czarnych scenariuszy, bo ja i tak już jestem cała w nerwach, żeby wszystko się ułożyło dobrze.
Miałam dzisiaj przyjechać, ale nie dam rady. Będę jutro.
Aniu, nie daj Suni zejść z głodu ;), bo Dorotka nie zabrała jedzonka od tej pani. Ja jutro coś przywiozę.
Czekam na wieści z niecierpliwością.

Posted

Wieści z ostatniej chwili: Sunia już w hoteliku u DIF. Wszystko przebiegło zgodnie z planem i miejmy nadzieję, że dalej tak będzie. Sunia trochę wystraszona nową sytuacją, ale nie jest najgorzej.
Jutro zobaczę Sunię i bardzo się z tego cieszę :)

Dorotko, Aniu, bardzo Wam dziękuję :)

Posted

Sunieczka już u nas!:p

Jest przestraszona, ale spokojna.
Łagodna, delikatna i bardzo, ale to bardzo zadbana.
Sierść piękna, mięciutka i lekko pofalowana. Zero zapaszku, można od razu brać pod kołderkę! ;)
Zęby - [B]ZERO[/B] kamienia, piękne i bielutkie.

Jedno zdjęcie na razie, bo nie chcę jej stresować!

Tadam:

[IMG]http://img812.imageshack.us/img812/5062/dscf4782g.jpg[/IMG]

:loveu::loveu::loveu: