Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Uploaded with ImageShack.us

Maleńka, czarna kulka z zabawnym ogonkiem i błyszczącymi oczkami, podskakująca na króciutkich łapkach....

Ciepła, ufna, bezbronna, tuląca się do każdego człowieka, okazująca wszystkim miłość...
Jakie może budzić uczucia?
Najlepsze, opiekuńcze, dobre...
Jak się okazuje nie zawsze.....:shake:
Można wziąć takie maleństwo i wyrzucić na ulicę, tak po prostu...:-(:-(:-(

Błąkająca się,przerażona Lusia trafiła do schroniska.

Malutkie, psie dziecko w bidulu...:-(
Zimna buda, strach , trzaskający mróz....:shake: i na szczęście towarzysz niedoli, mały , dzielny Miodzio.
Lusia przeżyła dzięki opiece Miodzia.
Teraz przebywa w domu tymczasowym w Krakowie.
Jest uroczym, niezwykłym, małym szkrabem, który zasłużył na kochający dom.
Lusia zapowiada się na piękność średnich rozmiarów.

[SIZE=5]Szukamy dla niej domu- NAJLEPSZEGO!

Kontakt
w sprawie adopcji
501 545 399
[email protected]

7-go marca Lusia pojechała do swojego domu:multi:

Wpływy:
220 zł od znajomej Wia- dziękujemy serdecznie w imieniu Lusi:)
BDT w Krakowie u Elik za zgodą Darczyńcy przekazuje te 220 zł na potrzeby Miodzia

Wydatki poniesione na ratowanie Lusi:

40 zł Miejski Zarząd Zieleni w Pszczynie opłata za wydanie psa-ewu
50 zł Przychodnia Weterynaryjna L. Szczepańczyk ul. Hallera 7 Pszczyna szczepienie -parwo+nosówka( do powtórzenia za miesiąc)-ewu
25 zł Przewozy Regionalne bilet relacji Gliwice-Kraków -po połowie z Miodziem-ewu
25 zł Przewozy Regionalne bilet relacji Kraków-Gliwice- po połowie z Miodziem-ewu
150 zł zwrot za paliwo dla osób , które mnie zawiozły do Pszczyny a potem do Pacanowa ( i tak pewnie dołożyły z własnej kieszeni- dziękuję:)
-po połowie z Miodziem -ewu
25zł Przewozy Regionalne bilet relacji Kraków-Gliwice( po połowie z Lusią)- elik
25 zł Przewozy Regionalne bilet relacji Gliwice-Kraków( po połowie z Lusią)- elik

Edited by ewu
  • Replies 271
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Melduję się na wątku mojej kochanej tymczasowiczki. Będą wiadomości, będą aktualne zdjęcia tylko nieco później.
Lusia ma już ciepło w doopeczkę, jest syta i bezpieczna, a ja teraz załatwiam sprawy nie cierpiące zwłoki :)

Posted

Tofikowa napisał(a):
zapisuję.....

O fajnie,że jesteś :) Miodzio ma nowy wątek a cudny banerek odsyła do starego. Możesz to zmienić?

Posted

I ja witam, będę tu u malutkiej
była szansa na domek dla Lusi, ale pani zdecydowała się na innego - takiego, który nie grzał doopeczki w domku.
Lusia na pewno domek znajdzie,
piękna jest, malutka taka...
i kochana
znajdzie na pewno ! :)

Posted (edited)

ewu napisał(a):
O fajnie,że jesteś :) Miodzio ma nowy wątek a cudny banerek odsyła do starego. Możesz to zmienić?

O retki, reteczki ale walą ludeczki :)
Lusieńka to przesłodka, bardzo subtelna, grzeczna i czyściutka dziewczynka. Jest jeszcze niezbyt pewna, przykuca do podłogi, gdy wyciąga się do niej reke, ale z czasem przekona sie, że to nie boli, że to miłe :)
Chętnie zjada rojalka dla juniorków, podjada starszym ich karmę, za kurczaka pewnie dałaby się pokroić :evil_lol:
Wybaczcie mi, że nic dzisiaj nie napisałam, ale z czasem jestem do tyłu. Obiecuje, że się poprawię. Będą zdjęcia, bo Lusia jest śliczną panienką.

Banerek podlinkowany nowym wątkiem Miodzia.
Można wymieniać.

Edited by elik
Posted

iwoniam napisał(a):
I ja witam, będę tu u malutkiej
była szansa na domek dla Lusi, ale pani zdecydowała się na innego - takiego, który nie grzał doopeczki w domku.
Lusia na pewno domek znajdzie,
piękna jest, malutka taka...
i kochana
znajdzie na pewno ! :)

Też myślę, że to lepiej, że pani wzięła psiaczka z ciężkich warunków. Lusia ma teraz dobrze i nie będziemy się spieszyć z wyborem domku.

Dogo07 napisał(a):
Lusia dla mnie wygląda jak szczeniaczek berneńczyka.
Ale chyba nie będzie taka duża.

Od razu też tak powiedziałam, jak tylko zobaczyłam Lusię w realu.
Ona będzie malutką psiczką. Ma malutkie łapeczki.

Posted (edited)

Lusia jest prawdziwą , małą damą. Dawno nie widziałam tak spokojnego i grzecznego szczeniaczka. Mój Pączek jest małym Terminatorem.
Albo coś gryzie , albo biega jak oszalały, albo dokucza Kretce, albo szarpie Tońkę, albo szczeka bo mu się wszystko należy, albo robi siku w posłania suń, bądź na kanapę...:)) Ma jeszcze parę specjalności , wszystkie równie urocze:)))
Lusia to psi ANIOŁ:)

Edited by ewu
Posted

Słuchajcie ja zostałam skarbnikiem Lusi. Broniłam się przed tym ale nie było wyjścia. Klaudia ma marny dostęp do komputera.
Wpłynęła pierwsza wpłata: 220 zł od znajomej Wia.
Dziękuję :)
Jutro zrobię zestawienie finansowe.

Posted

Lobaria napisał(a):
Psie Janioły zdarzają się czasem, ten dżentelmen po lewej jest tego najlepszym przykładem.:loveu:
Zobaczymy, jakie ziółko z pannicy Lusi wyrośnie:eviltong:

Cudo wyrośnie:))))

Posted

Ja Pączka kocham nad życie pomimo okropnego charakteru, miłość jest ślepa:)))
Lusieńka ma same zalety i jest małą księżniczką:)