Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Agucha napisał(a):
Wielkie dzięki za przybycie :Rose:

Czy ten transport do Olsztyna to po kosztach czy za zwrot kosztów?

Dzięki ale ważne jest też żeby to było szybko , to są starsi Ludzie i jest teraz u nich córka, która chce im pomóc na początku z Miodziem. Ta Pani potem wyjeżdza i termin jest bardzo ważny...
Ja 11 wylatujęi nie bedę w kraju do 23. Obiecałam tej pani ,że Miodzo przyjedzie szybko , dzwoniłam i ustaliłam ten weekend.
Gdyby był transport do Warszawy , to kiedy mógłby Miodzio jechać do Olsztyna?

• Replies 327
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ewu napisał(a):
Dzięki ale ważne jest też żeby To było szybko , to są starsi Ludzie i jest teraz u nich córka, która chce im pomóc na początku z Miodziem, Ja 11 wylatujęi nie bedę w kraju do 23. Obiecałam tej pani ,że Miodzo przyjedzie szybko , dzwoniłam i ustaliłam ten weekend. Gdyby był transport do Warszawy , to kiedy mógłby Miodzio jechać do Olsztyna?

Napisz proszę do szalonykot na priv.
Ona nie za często wchodzi na dogo, a tak dostanie powiadomienie na maila ;)

Ps. Co znaczy "pomóc na początku"? Z tego co wiem - Miodzio jest bezproblemowy, maleńki i raczej każdy powinien sobie z nim poradzić :) A jeżeli ludzie poważni to zrozumieją, że załatwienie szybkiego transportu na taką odległość to nie taka prosta rzecz... przede wszystkim takiego transportu, żeby z torbami nie puścił.

Posted (edited)

[quote name='Agucha']Napisz proszę do szalonykot na priv.
Ona nie za często wchodzi na dogo, a tak dostanie powiadomienie na maila ;)

Ps. Co znaczy "pomóc na początku"? Z tego co wiem - Miodzio jest bezproblemowy, maleńki i raczej każdy powinien sobie z nim poradzić :) A jeżeli ludzie poważni to zrozumieją, że załatwienie szybkiego transportu na taką odległość to nie taka prosta rzecz... przede wszystkim takiego transportu, żeby z torbami nie puścił.[/QUON

Jutro zadzwonię i pogadam z tą Panią, nie chciałabym stracić tego domku.

Edited by ewu
Posted

nie chcę się wtrącać, ale ja bym była za pozostawieniem tego, jak jest, Państwo sa umówieni, że w weekend psiak dojedzie, sami chyba zaczynają mieć wrażenie, że robią nam kłopot z transportem i to jest bardzo niedobre, bo domek jest fajny, więc ja bym nic nie zmieniała. Rozumiem, że koszty, więc zrobicie jak chcecie. Ja w każdym razie na transport w ten weekend mogę dorzucić 30 zł.

Posted

Na której konkretnie?

Bo mi Agata powiedziała, że ona niestety jedzie dopiero 26 lutego :/
Także ewentualnie ja bym mogła z psiaczkiem pojechać pociągiem w sobotę czy niedzielę, ale to już wtedy bym prosiła o zwrot ok. 60 pln :(

Posted

pati851 napisał(a):
Mam nadzieję że dowieziecie pieska do domku i będzie miał wspaniały domek. Ja dziękuję i życzę udanej podróży.

Ja też dziękuję :)

Posted

Szalony Kot napisał(a):
Na której konkretnie?

Bo mi Agata powiedziała, że ona niestety jedzie dopiero 26 lutego :/
Także ewentualnie ja bym mogła z psiaczkiem pojechać pociągiem w sobotę czy niedzielę, ale to już wtedy bym prosiła o zwrot ok. 60 pln :(

Miodzio pojedzie w sobotę rano, dziękuję za chęć pomocy.

Posted

Świetnie, że znalazł się transport bezpośrednio z Krakowa przez Pacanów do nowego domu.... Przynajmniej piesek odbędzie podróż beztresowo, przesiadki i kontakt z nowymi osobami byłyby dla niego dużym obciążeniem .

Cieszymy się, że Miodzio mógł skorzystać z naszego BDT na czas tych jakże silnych mrozów....

Posted

Justyna Lipicka napisał(a):
no właśnie jak Miodzio jedzie?? tym transportem co się na fb oferował??za zwrot kosztów czy za free?

Za zwrot kosztów jedzie z Iwoną. Ta decyzja była podjęta dzisiaj po rozmowie z domkiem

Posted (edited)

Agucha napisał(a):
Czyli na czym konkretnie stanęło? :)

Miodzio pojedzie rano w sobotę z moją znajomą -Iwoną, która go wiozła do Pacanowa.Domkowi zależy na tym żeby Miodzio był jak najszybciej. Pomoc córki ma polegać na tym, że chcą wykastrować Miodzika podczas jej obecności. Dziękuję Wam dziewczyny za zaangażowanie i chęć pomocy. Jesteście cudne:)))

Edited by ewu
Posted

[quote name='Barkelona']nie chcę się wtrącać, ale ja bym była za pozostawieniem tego, jak jest, Państwo sa umówieni, że w weekend psiak dojedzie, sami chyba zaczynają mieć wrażenie, że robią nam kłopot z transportem i to jest bardzo niedobre, bo domek jest fajny, więc ja bym nic nie zmieniała. Rozumiem, że koszty, więc zrobicie jak chcecie. Ja w każdym razie na transport w ten weekend mogę dorzucić 30 zł.
Dziękuję:))))))))

Posted

ewu napisał(a):
Miodzio pojedzie rano w sobotę z moją znajomą -Iwoną, która go wiozła do Pacanowa.Domkowi zależy na tym żeby Miodzio był jak najszybciej. Pomoc córki ma polegać na tym, że chcą wykastrować Miodzika podczas jej obecności. DZiękuję Wam dziewczyny za zaangażowanie i chęć pomocy. Jesteście cudne:)))

A więc to tak :) No to super, że się udało bezpośrednio.
Jaki będzie koszt dowozu?

Posted

Agucha napisał(a):
A więc to tak :) No to super, że się udało bezpośrednio.
Jaki będzie koszt dowozu?

Iwonka policzy jak dojedzie. Jej auto jest ekonomiczne ale i tak paliwo mega drogie...
Wstępnie 360- 380 zł .Bardzo ważne ,że Miodzio poznał Iwonę i nie będzie ciągle zmieniał środka transportu:)
A fakturę ma wziąć na mnie?

Posted

ewu napisał(a):
W pierwszym poście zrobiłam zestawienie finansowe, tytułem informacji:)

witam
będę w weekend wieźć Miodka do Jezioran tylko taka sprawa - ewu - adresik proszę :)
i może podaj Państwu mój numer telefonu. Będzie jak rozmowa Iwony z Iwoną ;)

Trasa - Kraków - Pacanów - ok 100km (99,5)
Pacanów - Jeziorany - 480,3 km
Jeziorany - Kraków - 535km
Łącznie 1100km,
mam nadzieję, że spalanie mojego auta wyniesie ok 6 l/100km,
jadąc całą trasę będę oszczędzać.
Koszt przejazdu około 400zł, mam nadzieję, że wyjdzie mniej.

Jeśli Państwo dołożą 100zł do paliwa to odbiorę je od nich. Proszę tego, kto ma, pewnie Ciebie ewu o przesłanie pieniędzy do soboty, abym miała za co zatankować.
Jeśli uda mi się zaoszczędzić na paliwie to napiszę na pewno i oddam pieniądze. Będą na inne biedulki.

Dziękuję ja także wszystkim, którzy pomagają Miodzikowi.
To wspaniały, kochany chłopak..
kładę się...
Jak coś jestem pod kom: 515192985, można telefonować i pytać ;)

ewu napisał(a):
Iwonka policzy jak dojedzie. Jej auto jest ekonomiczne ale i tak paliwo mega drogie...
Wstępnie 360- 380 zł .Bardzo ważne ,że Miodzio poznał Iwonę i nie będzie ciągle zmieniał środka transportu:)
A fakturę ma wziąć na mnie?

Posted

Agucha napisał(a):
400zł to nie 500zł! Cudnie :)

No super:razz:
Czyli mamy 220 zł od Lusi, 100 zł od ds
30zł obiecała Barkelona -razem 350 zł
Ja wyłożę 50 zł i jak by mi ze skarbonki zwrócono te 5 dych , to by było super:multi:
Napisz tylko na kogo ma być rachunek? I co mam zrobić bo nigdy ze skarbonki nie korzystałam.

Posted

[quote name='ewu']No super:razz:
Czyli mamy 220 zł od Lusi, 100 zł od ds
30zł obiecała Barkelona -razem 350 zł
Ja wyłożę 50 zł i jak by mi ze skarbonki zwrócono te 5 dych , to by było super:multi:
Napisz tylko na kogo ma być rachunek? I co mam zrobić bo nigdy ze skarbonki nie korzystałam.
...a 50zł dorzuci Mikro-Bank-Śląski .
Tylko bierzcie rachunek ;)
Wystarczy, że będzie faktura na kierowcę, który później rozliczy się z km przejechanych według tego rachunku :)

Na wątku Mikro-Banku - ktoś od danego psa musi go zgłosić i napisać o przeznaczeniu dofinansowania :)

Jeżeli jest to wypłata do 100zł, a osoba prosząca nie wpłaca nic do Banku - miło by było jakby jakakolwiek deklaracja wpłynęła, żeby Bank mógł dalej prosperować :)

Tutaj wątek M-B-Ś:
http://www.dogomania.pl/threads/189227-MIKRO-BANK-Szukamy-dobrych-serc-chc%C4%85cych-wspom%C3%B3c-grosikiem-MIKRUSKI-%29

Posted

nie ma problemu
byle do soboty były,
będziemy w kontakcie,

ewu napisał(a):
Iwonko ja jutro puszczę przelew , bo dzisiaj nakarmię konto i dopiero jutro kasa będzie zaksięgowana.