Ziutka Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 ewu napisał(a):Super , zaproś:) Robi się szefowo :) Quote
ewu Posted February 5, 2012 Author Posted February 5, 2012 Ziutka napisał(a):Robi się szefowo :) O kurcze... ale nobilitacja:)))) Quote
Ziutka Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 ewu napisał(a):O kurcze... ale nobilitacja:)))) No baa...szefowa jak talala :loveu: Juz poprosiłam dziewczyny na wątek. Link do ich pseudo schronu w moim banerku ;) Quote
Barkelona Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 jestem na zaproszenie Ziutki. zapytam dziś czy ktoś nie jest z Jezioran (Żardeniki są blisko Jezioran), byłoby najlepiej. Jeśli się nie uda, postaram się tam pojechać, ale może być problem, że dopiero przyszły tydzień (padł samochód :( )... Quote
__Lara Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 Ja też czuję, że to TEN domek :D Miodzio jest miodzio, nic dodać nic ująć :) Quote
Justyna Lipicka Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 trzymam kciuki za domek:) a co do transportu, to najlepiej chyba kombinować z Katowic z Figu, a z Warszawy następny, no chyba, że np Państwo by do W-wy podjechali;) Quote
ewu Posted February 6, 2012 Author Posted February 6, 2012 Justyna Lipicka napisał(a):trzymam kciuki za domek:) a co do transportu, to najlepiej chyba kombinować z Katowic z Figu, a z Warszawy następny, no chyba, że np Państwo by do W-wy podjechali;) Wątpię , to daleko...Zresztą piesio jest w Pacanowie pod Sandomierzem...:( Całą noc nie spałam...Myślę i myślę... Quote
Ziutka Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 Najpierw trzeba domek sprawdzić, potem się o transport martwić jak coś będziemy ;) Quote
Barkelona Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 Rozmawiałam z Magdą z TOZ-u :) Prawdopodobnie same będziemy mogły przeprowadzić wizytę pa. Potrzebuję tylko ankiety przedadopcyjnej, takiej którą stosujecie i co chcecie wiedzieć na temat tego domku, info o psiaku oraz termin DO KIEDY miałaby się ta wizyta odbyć. Proszę o info na priv najlepiej i zgadamy się wtedy telefonicznie i mailowo :) Quote
Ziutka Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 Barkelona napisał(a):Rozmawiałam z Magdą z TOZ-u :) Prawdopodobnie same będziemy mogły przeprowadzić wizytę pa. Potrzebuję tylko ankiety przedadopcyjnej, takiej którą stosujecie i co chcecie wiedzieć na temat tego domku, info o psiaku oraz termin DO KIEDY miałaby się ta wizyta odbyć. Proszę o info na priv najlepiej i zgadamy się wtedy telefonicznie i mailowo :) Dziękuje Ci kochana :loveu: Quote
ewu Posted February 6, 2012 Author Posted February 6, 2012 W pierwszym poście zrobiłam zestawienie finansowe, tytułem informacji:) Quote
ewu Posted February 6, 2012 Author Posted February 6, 2012 Barkelona napisał(a):Rozmawiałam z Magdą z TOZ-u :) Prawdopodobnie same będziemy mogły przeprowadzić wizytę pa. Potrzebuję tylko ankiety przedadopcyjnej, takiej którą stosujecie i co chcecie wiedzieć na temat tego domku, info o psiaku oraz termin DO KIEDY miałaby się ta wizyta odbyć. Proszę o info na priv najlepiej i zgadamy się wtedy telefonicznie i mailowo :) Mam ankietę , prześlę. Napiszę tylko do tych Państwa i podam ich numer telefonu , wtedy się umówicie. Quote
Barkelona Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 ewu napisał(a):Mam ankietę , prześlę. Napiszę tylko do tych Państwa i podam ich numer telefonu , wtedy się umówicie. ok, tylko uprzedź Państwa że wizyta może być w przyszłym tygodniu, (chyba że uda się wcześniej ale nie mogę obiecać...) czy będą czekali? i dla Was czy to dobry termin? Quote
Syla Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 (edited) Napisał mimiś Elik, ale emeryci to np.sześdziesięciolatkowie-przed nimi kilkanaście-lub więcej lat zycia. a tacy ludzie maja czas dla zwierza, uczucie, ryzyko takie samo jak w przypadku innych grup wiekowych... młodym nie-bo urodzi sie dziecko i psa oddadzą, takim z małymi dziećmi-wiadomo, -nie, starym nie...niestety 100% gwarancji nie dostaniesz nigdy...a lepiej niech pies przezyje chociaz te kilka lat w domu-w schronie nawet tyle nie dostanie Zgadzam się z mimiś w pełni.Nie wykluczam ludzi, nawet po 60tce, w przypadku psa kilkuletniego.Bardziej ufam takim starszym ludziom, niż bardzo młodym....im jestem starsza, tym bardziej tym starszym Mimo, że biorę psy tylko bardzo wiekowe, najchętniej takie po 15 roku życia, ślepe i często bardzo chore, to zaplanowałam sobie, że przestanę je brać, jak skończę 65 lat, tylko czy ja tyle dożyję?Jutro mogę dostać zawału, wylewu, nowotwór mi się wróci i może być kwestia kilku miesięcy, o ile nie mniej.Tego nigdy się nie wie i nie przewidzi.Poza tym młodym ludziom też się choroby zdarzają, wypadki np. samochodowe, rodzą dzieci z alergiami... To z wątku szczeniaczków, ale temat bardzo " na czasie", w przypadku adopcji, przez osoby "starsze" Osobiscie, to myślę, że warto uświadomić ludziom, że niezależnie od wieku, statusu majątkowego, stanu zdrowia....nigdy nic wiadomo i wszystko może się wydarzyć.Moim zdaniem odpowiedzialne, osoby starsze, też mogą adoptować młodego psa. Edited February 6, 2012 by Syla Quote
bora1 Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 cioteczki przepraszam ze smiece ale zagladnijcie chociaz do Binga http://www.dogomania.pl/threads/222254-BINGO-z-meliny-cierpi-i-b%C5%82aga-o-pomoc-!!-PILNIE-SZUKAM-DT/page3 Quote
ewu Posted February 6, 2012 Author Posted February 6, 2012 (edited) Pusto u Miodzika. Jestem w stałym kontakcie z ds dla Miodzia. Modlę,się żeby się udało z transportem. Pani do mnie mailuje, dzwoni. Rodzice są przygotowani na rozmowę przedadopcyjną i mają nadzieję,że spełnią warunki... Bardzo pragną móc zaadoptować Miodzia.Właśnie dostałam maila ,że Państwo są zmartwieni czy składana podróż nie będzie zbytnim stresem dla pieska. Pani ma niestety auto u mechanika i strasznie się tym martwi,że nie ma jak po niego pojechać , naprawa skomplikowana bo nie ma koniecznych części... Rozmawiałam dzisiaj bardzo długo... Pani Iwona jest czynnie zaangażowana w pomoc w zorganizowaniu procesu sądowego przeciw człowiekowi, który skrzywdził psa. Podawała mi szczegóły ale wybaczcie jestem wzrokowcem i wyleciało mi z głowy imię tego biedaka. Właściwie , to wiem wszystko na temat ew. przyszłej Rodziny Miodzia. Edited February 13, 2012 by ewu Quote
Ziutka Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 ewu napisał(a):Pusto u Miodzika. Ja jestem cały czas :) Czekam na wizytkę dla Miodzia :loveu: ale mam nadzieję, że domek super :) Z transportem jakoś damy rady ciotki :cool3: Quote
ewu Posted February 6, 2012 Author Posted February 6, 2012 Ziutka napisał(a):Ja jestem cały czas :) Czekam na wizytkę dla Miodzia :loveu: ale mam nadzieję, że domek super :) Z transportem jakoś damy rady ciotki :cool3: Ja wiem,że domek jest super, wiem to na 1000% Quote
ewu Posted February 6, 2012 Author Posted February 6, 2012 Gdyby nie to że wyjeżdżam,to bym pojechała pociągiem na te Mazury , tam tak pięknie:))) I zostałam już nawet zaproszona :))))) Quote
Syla Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 ewu napisał(a):Ja wiem,że domek jest super, wiem to na 1000% Na transport można się zlożyć Quote
Ziutka Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 ewu napisał(a):Ja wiem,że domek jest super, wiem to na 1000% A nie wiesz Basiu, czy dziewczyny z Olsztyna już się kontaktowały z domkiem, odnośnie wizytki ? Quote
ewu Posted February 6, 2012 Author Posted February 6, 2012 Ziutka napisał(a):A nie wiesz Basiu, czy dziewczyny z Olsztyna już się kontaktowały z domkiem, odnośnie wizytki ? Nie, ja prosiłam na pw żeby mi podały nr telefonu , to do nich drinknę ale cisza:( Quote
Ziutka Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 ewu napisał(a):Nie, ja prosiłam na pw żeby mi podały nr telefonu , to do nich drinknę ale cisza:( No to lecę się przypomnieć dziewczynom :mad: :eviltong: Quote
Recommended Posts