Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 327
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ewu napisał(a):
O kurcze... ale nobilitacja:))))

No baa...szefowa jak talala :loveu:

Juz poprosiłam dziewczyny na wątek.
Link do ich pseudo schronu w moim banerku ;)

Posted

jestem na zaproszenie Ziutki. zapytam dziś czy ktoś nie jest z Jezioran (Żardeniki są blisko Jezioran), byłoby najlepiej. Jeśli się nie uda, postaram się tam pojechać, ale może być problem, że dopiero przyszły tydzień (padł samochód :( )...

Posted

Justyna Lipicka napisał(a):
trzymam kciuki za domek:)
a co do transportu, to najlepiej chyba kombinować z Katowic z Figu, a z Warszawy następny, no chyba, że np Państwo by do W-wy podjechali;)

Wątpię , to daleko...Zresztą piesio jest w Pacanowie pod Sandomierzem...:(
Całą noc nie spałam...Myślę i myślę...

Posted

Rozmawiałam z Magdą z TOZ-u :) Prawdopodobnie same będziemy mogły przeprowadzić wizytę pa. Potrzebuję tylko ankiety przedadopcyjnej, takiej którą stosujecie i co chcecie wiedzieć na temat tego domku, info o psiaku oraz termin DO KIEDY miałaby się ta wizyta odbyć. Proszę o info na priv najlepiej i zgadamy się wtedy telefonicznie i mailowo :)

Posted

Barkelona napisał(a):
Rozmawiałam z Magdą z TOZ-u :) Prawdopodobnie same będziemy mogły przeprowadzić wizytę pa. Potrzebuję tylko ankiety przedadopcyjnej, takiej którą stosujecie i co chcecie wiedzieć na temat tego domku, info o psiaku oraz termin DO KIEDY miałaby się ta wizyta odbyć. Proszę o info na priv najlepiej i zgadamy się wtedy telefonicznie i mailowo :)

Dziękuje Ci kochana :loveu:

Posted

Barkelona napisał(a):

Mam ankietę , prześlę. Napiszę tylko do tych Państwa i podam ich numer telefonu , wtedy się umówicie.

Posted

ewu napisał(a):
Mam ankietę , prześlę. Napiszę tylko do tych Państwa i podam ich numer telefonu , wtedy się umówicie.

ok, tylko uprzedź Państwa że wizyta może być w przyszłym tygodniu, (chyba że uda się wcześniej ale nie mogę obiecać...) czy będą czekali? i dla Was czy to dobry termin?

Posted (edited)

Napisał mimiś
Elik, ale emeryci to np.sześdziesięciolatkowie-przed nimi kilkanaście-lub więcej lat zycia. a tacy ludzie maja czas dla zwierza, uczucie, ryzyko takie samo jak w przypadku innych grup wiekowych... młodym nie-bo urodzi sie dziecko i psa oddadzą, takim z małymi dziećmi-wiadomo, -nie, starym nie...niestety 100% gwarancji nie dostaniesz nigdy...a lepiej niech pies przezyje chociaz te kilka lat w domu-w schronie nawet tyle nie dostanie

Zgadzam się z mimiś w pełni.Nie wykluczam ludzi, nawet po 60tce, w przypadku psa kilkuletniego.Bardziej ufam takim starszym ludziom, niż bardzo młodym....im jestem starsza, tym bardziej tym starszym Mimo, że biorę psy tylko bardzo wiekowe, najchętniej takie po 15 roku życia, ślepe i często bardzo chore, to zaplanowałam sobie, że przestanę je brać, jak skończę 65 lat, tylko czy ja tyle dożyję?Jutro mogę dostać zawału, wylewu, nowotwór mi się wróci i może być kwestia kilku miesięcy, o ile nie mniej.Tego nigdy się nie wie i nie przewidzi.Poza tym młodym ludziom też się choroby zdarzają, wypadki np. samochodowe, rodzą dzieci z alergiami...

To z wątku szczeniaczków, ale temat bardzo " na czasie", w przypadku adopcji, przez osoby "starsze" Osobiscie, to myślę, że warto uświadomić ludziom, że niezależnie od wieku, statusu majątkowego, stanu zdrowia....nigdy nic wiadomo i wszystko może się wydarzyć.Moim zdaniem odpowiedzialne, osoby starsze, też mogą adoptować młodego psa.

Edited by Syla
Posted (edited)

Pusto u Miodzika.
Jestem w stałym kontakcie z ds dla Miodzia. Modlę,się żeby się udało z transportem. Pani do mnie mailuje, dzwoni. Rodzice są przygotowani na rozmowę przedadopcyjną i mają nadzieję,że spełnią warunki... Bardzo pragną móc zaadoptować Miodzia.Właśnie dostałam maila ,że Państwo są zmartwieni czy składana podróż nie będzie zbytnim stresem dla pieska. Pani ma niestety auto u mechanika i strasznie się tym martwi,że nie ma jak po niego pojechać , naprawa skomplikowana bo nie ma koniecznych części...
Rozmawiałam dzisiaj bardzo długo... Pani Iwona jest czynnie zaangażowana w pomoc w zorganizowaniu procesu sądowego przeciw człowiekowi, który skrzywdził psa. Podawała mi szczegóły ale wybaczcie jestem wzrokowcem i wyleciało mi z głowy imię tego biedaka. Właściwie , to wiem wszystko na temat ew. przyszłej Rodziny Miodzia.

Edited by ewu
Posted

ewu napisał(a):
Pusto u Miodzika.

Ja jestem cały czas :)
Czekam na wizytkę dla Miodzia :loveu: ale mam nadzieję, że domek super :)
Z transportem jakoś damy rady ciotki :cool3:

Posted

Ziutka napisał(a):
Ja jestem cały czas :)
Czekam na wizytkę dla Miodzia :loveu: ale mam nadzieję, że domek super :)
Z transportem jakoś damy rady ciotki :cool3:

Ja wiem,że domek jest super, wiem to na 1000%

Posted

ewu napisał(a):
Ja wiem,że domek jest super, wiem to na 1000%

A nie wiesz Basiu, czy dziewczyny z Olsztyna już się kontaktowały z domkiem, odnośnie wizytki ?

Posted

Ziutka napisał(a):
A nie wiesz Basiu, czy dziewczyny z Olsztyna już się kontaktowały z domkiem, odnośnie wizytki ?

Nie, ja prosiłam na pw żeby mi podały nr telefonu , to do nich drinknę ale cisza:(

Posted

ewu napisał(a):
Nie, ja prosiłam na pw żeby mi podały nr telefonu , to do nich drinknę ale cisza:(

No to lecę się przypomnieć dziewczynom :mad: :eviltong: