ewu Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 (edited) Uploaded with ImageShack.us Miodzio ma różowy nosek i najpiękniejsze bursztynowe oczka , jakie kiedykolwiek widziałam... Może ma około roku, jest malutki i niezwykle sympatyczny. Pomimo swoich zalet Miodzio jest bezdomny i w swoim krótkim psim życiu przeszedł wiele złego.... Został znaleziony w krzakach, gdzie leżał przerażony i zziębnięty przez kilka dni. Potem była zimna i nieprzyjazna schroniskowa buda, którą dzielił z malutką Lusią. Pomimo drobnego ciałka bronił maleńkiej, ogrzewał ją i dbał na swój psi sposób. Miodzio dzięki łańcuszkowi życzliwych mu ludzi został zabrany ze schroniska i przebywa obecnie w Pacanowie, w Fundacji Mon Ami. Jest tam na warunkach grzecznościowych i znalezienie dla niego domu jest pilną koniecznością. To wspaniały, rycerski maluszek, który zasłużył na miłość i troskę człowieka. Proszę pomóżcie Miodziowi znaleźć kochający, dobry dom... Miodzio potrzebuje również wsparcia finansowego, dziękujemy za wszelką pomoc.Chłopak jest w dt na warunkach bezpłatnego rezydenta ale w Fundacji przebywa 18 piesków i utrzymanie takiej gromadki jest niezwykle kosztowne. Finanse Miodzia: Wpływy: 0 zł BDT w Krakowie u Elik za zgodą Darczyńcy przekazuje 220 zł Lusi na potrzeby Miodzia- Dziękujemy:) Wydatki poniesione na ratowanie Miodzia: 40 zł Miejski Zarząd Zieleni w Pszczynie opłata za wydanie psa -ewu 15,20zł Przewozy Regionalne bilet dla psa relacji Gliwice Kraków -ewu 27 zł szelki skórzane -ewu 25zł Przewozy Regionalne bilet relacji Gliwice Kraków( po połowie z Lusią)-ewu 25 zł Przewozy Regionalne bilet relacji Kraków Gliwice( po połowie z Lusią)-ewu 150 zł zwrot za paliwo dla osób , które mnie zawiozły do Pszczyny a potem do Pacanowa ( i tak pewnie dołożyły z własnej kieszeni- dziękuję:) -po połowie z Lusią -ewu 25zł Przewozy Regionalne bilet relacji Kraków- Gliwice( po połowie z Lusią)- elik 25 zł Przewozy Regionalne bilet relacji Gliwice- Kraków( po połowie z Lusią)- elik Edited November 19, 2012 by ewu Quote
ewu Posted February 2, 2012 Author Posted February 2, 2012 %20%20Uploaded%20with%20"" rel="external nofollow noopener"> Uploaded with ImageShack.us Quote
ewu Posted February 2, 2012 Author Posted February 2, 2012 %20%20Uploaded%20with%20"" rel="external nofollow noopener"> Uploaded with ImageShack.us Quote
Isiak Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Jestem na zaproszenie - i ciekawam, dlaczego Miodek ma drugi, nowy wątek? A wygląda kawaler cudnie, taki czyściutki i puchaty, że nic, tylko przytulać :) On ma obłędną tę plamkę na środku czoła, taką jak mają cavaliery - odcisk palca księżnej :) Quote
Lobaria Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Jestem, dzięki ewu za link. Chłopak słodziutki jak mniodzio, ale co do oczu się nie zgadzam - najpiękniejsze ma ten dżentelmen po lewej... Quote
Isiak Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Lobaria napisał(a): ale co do oczu się nie zgadzam - najpiękniejsze ma ten dżentelmen po lewej... Hi hi hi hi, ktoś tu jest zakochany na maksa :evil_lol: Quote
Lobaria Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Isiak napisał(a):Hi hi hi hi, ktoś tu jest zakochany na maksa :evil_lol: Na MAXA, to prawda... potem długo, długo nic i potem dopiero są moje oczęta...;) Tak mówię Bluniowi, ale też zaraz po cichu dodaję, że tuż za jego ślepkami są Pepunia:cool3: http://www.dogomania.pl/threads/215836-Czarnuszek-Pepe.-Pilnie-szuka-cz%C5%82owieka-kt%C3%B3ry-pokocha-Go-ca%C5%82ym-sercem...?highlight=Pepuniu Quote
Ziutka Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 ewu, dziękuję za link :) Jestem w gotowości, zacząć ogłaszać Miodzika :loveu: Quote
ewu Posted February 2, 2012 Author Posted February 2, 2012 (edited) Isiak napisał(a):Jestem na zaproszenie - i ciekawam, dlaczego Miodek ma drugi, nowy wątek? A wygląda kawaler cudnie, taki czyściutki i puchaty, że nic, tylko przytulać :) On ma obłędną tę plamkę na środku czoła, taką jak mają cavaliery - odcisk palca księżnej :) Musiałam stworzyć nowy wątek ponieważ wykupiłam Miodzia i Lusię z punktu przetrzymań jako osoba adoptująca. Klaudia nie mogła zabrać Lusi i Miodzia ponieważ Lusia była na kwarantannie... Ja z moją koleżnką odegrałyśmy teatr i udało się wydostać oba pieski:)) Niestety punkt podlega gminie i ludzie z gminy czytają wątki Klaudii.... Pisanie na starym wątku mogłoby zaszkodzić Klaudii.....:( i spowodować odsunięcie jej od możliwości wstępu do punktu i niesienia pomocy. Edited February 2, 2012 by ewu Quote
Justyna Lipicka Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 ja też dotarłam:) i też jestem ciekawa z jakiego powodu drugi wątek;) aaa juz doczytałam, tak właśnie sie domyślałam, że to jest powód:) jaki on puchaty:) Quote
ewu Posted February 2, 2012 Author Posted February 2, 2012 Ziutka napisał(a):Czy mam już się brać za ogłoszenia ? Bardzo prosimy:) Quote
ewu Posted February 2, 2012 Author Posted February 2, 2012 Justyna Lipicka napisał(a):ja też dotarłam:) i też jestem ciekawa z jakiego powodu drugi wątek;) aaa juz doczytałam, tak właśnie sie domyślałam, że to jest powód:) jaki on puchaty:) Lusia też będzie miała nowy wątek. Stworzy go Elik u której Lusia została w dt. Quote
Isiak Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Aaaa... dlatego. A Lusia bezpieczna w tym samym miejscu co Miodek? Czy już do DS trafiła? EDIT: już przeczytałam powyżej, posty się rozminęły :) Quote
ewu Posted February 2, 2012 Author Posted February 2, 2012 Dziękuję Elik i Iwoniam:) Bez nich nie dałabym rady pomóc tym maleństwom. Quote
ewu Posted February 2, 2012 Author Posted February 2, 2012 Isiak napisał(a):Aaaa... dlatego. A Lusia bezpieczna w tym samym miejscu co Miodek? Czy już do DS trafiła? EDIT: już przeczytałam powyżej, posty się rozminęły :) Lusia jest w cudownym dt w Krakowie u Elik:))) Quote
Justyna Lipicka Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 ooo a ja myślałam że Lusia z Miodkiem:) to czekam na link do nowego watku Lusi:) Quote
ewu Posted February 2, 2012 Author Posted February 2, 2012 Nie macie pojęcia ile osób pomogło w ratowaniu Lusi i Miodzia. Wszystkim dziękuję:) Quote
ewu Posted February 2, 2012 Author Posted February 2, 2012 Justyna Lipicka napisał(a):ooo a ja myślałam że Lusia z Miodkiem:) to czekam na link do nowego watku Lusi:) Elik zrobi i roześlemy. Mała jest u niej , dzisiaj były u weta na kontroli malutkiej. Jest zdrowa i szczęśliwa:) Quote
Ziutka Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Wyróżniona tablica Miodka :) http://tablica.pl/oferta/miodek-ma-8-9-miesiecy-zjawiskowo-piekny-psiak-blaga-o-dom-adopcja-pokochaj-miodzia-IDHPD7.html Jutro, albo jeszcze dzisiaj, pozostałe ogłoszenia ;) Lusię też ogłoszę rzecz jasna :) Quote
elik Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 (edited) Ewu, kochana zabierałam się dzisiaj kilka razy za zrobienie wątku Lusi i nici z tego. Raz już nawet tytuł napisałam i kawałek początku, ale znowu musiałam przerwać. Biorąc pod uwagę ilość moich obowiązków i związany z tym chroniczny brak czasu, obawiam się, że Lusia prędzej znajdzie domek niz ja jej wątek założę. Ewu może tak jak planowałaś, załóż także i Lusi watek, już masz wprawę :) Ja będę bieżące informacje dodawać. plisss :loveu: A Miodzio, to rzeczywisty miodzio. Słodki, całuśny chłopaczek. Przez całą drogę pociągiem zachowywał się bardzo grzecznie. Wyraźnie było widać, że pomiędzy nim i Lusią istnieje więź. Wączali się nawzajem, trącali noskami i wyraźnie ożywiali, gdy byli blisko siebie. Czasem wyglądało tak, jakby Miodzio sprawdzał co u Lusi :) Kochany i uroczy psiaczek. Edited February 2, 2012 by elik Quote
iwoniam Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Witaj Kochany Miodziulku robię Ci właśnie plakat, który mam nadzieję pomoże w znalezieniu Ci domku. Quote
iwoniam Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Ludi co prawda wątku nie zrobiłam, ale plakacik już ma :) i wysłałam pewnej osobie jej zdjęcie Może się uda... Trzymam kciuki ! Quote
Recommended Posts