Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Uploaded with ImageShack.us

Miodzio ma różowy nosek i najpiękniejsze bursztynowe oczka , jakie kiedykolwiek widziałam...

Może ma około roku, jest malutki i niezwykle sympatyczny.
Pomimo swoich zalet Miodzio jest bezdomny i w swoim krótkim psim życiu przeszedł wiele złego....
Został znaleziony w krzakach, gdzie leżał przerażony i zziębnięty przez kilka dni.
Potem była zimna i nieprzyjazna schroniskowa buda, którą dzielił z malutką Lusią.
Pomimo drobnego ciałka bronił maleńkiej, ogrzewał ją i dbał na swój psi sposób.
Miodzio dzięki łańcuszkowi życzliwych mu ludzi został zabrany ze schroniska i przebywa obecnie w Pacanowie,
w Fundacji Mon Ami.
Jest tam na warunkach grzecznościowych i znalezienie dla niego domu jest pilną koniecznością.
To wspaniały, rycerski maluszek, który zasłużył na miłość i troskę człowieka.

Proszę pomóżcie Miodziowi znaleźć kochający, dobry dom...

Miodzio potrzebuje również wsparcia finansowego, dziękujemy za wszelką pomoc.Chłopak jest w dt na warunkach bezpłatnego rezydenta ale w Fundacji przebywa 18 piesków i utrzymanie takiej gromadki jest niezwykle kosztowne.

Finanse Miodzia:
Wpływy: 0 zł
BDT w Krakowie u Elik za zgodą Darczyńcy przekazuje 220 zł Lusi na potrzeby Miodzia- Dziękujemy:)

Wydatki poniesione na ratowanie Miodzia
:
40 zł Miejski Zarząd Zieleni w Pszczynie opłata za wydanie psa -ewu
15,20zł Przewozy Regionalne bilet dla psa relacji Gliwice Kraków -ewu
27 zł szelki skórzane -ewu
25zł Przewozy Regionalne bilet relacji Gliwice Kraków( po połowie z Lusią)-ewu
25 zł Przewozy Regionalne bilet relacji Kraków Gliwice( po połowie z Lusią)-ewu
150 zł zwrot za paliwo dla osób , które mnie zawiozły do Pszczyny a potem do Pacanowa ( i tak pewnie dołożyły z własnej kieszeni- dziękuję:)
-po połowie z Lusią -ewu
25zł Przewozy Regionalne bilet relacji Kraków- Gliwice( po połowie z Lusią)- elik
25 zł Przewozy Regionalne bilet relacji Gliwice- Kraków( po połowie z Lusią)- elik

Edited by ewu
  • Replies 327
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jestem na zaproszenie - i ciekawam, dlaczego Miodek ma drugi, nowy wątek?
A wygląda kawaler cudnie, taki czyściutki i puchaty, że nic, tylko przytulać :)
On ma obłędną tę plamkę na środku czoła, taką jak mają cavaliery - odcisk palca księżnej :)

Posted

Lobaria napisał(a):
ale co do oczu się nie zgadzam - najpiękniejsze ma ten dżentelmen po lewej...

Hi hi hi hi, ktoś tu jest zakochany na maksa :evil_lol:

Posted (edited)

Isiak napisał(a):
Jestem na zaproszenie - i ciekawam, dlaczego Miodek ma drugi, nowy wątek?
A wygląda kawaler cudnie, taki czyściutki i puchaty, że nic, tylko przytulać :)
On ma obłędną tę plamkę na środku czoła, taką jak mają cavaliery - odcisk palca księżnej :)

Musiałam stworzyć nowy wątek ponieważ wykupiłam Miodzia i Lusię z punktu przetrzymań jako osoba adoptująca. Klaudia nie mogła zabrać Lusi i Miodzia ponieważ Lusia była na kwarantannie... Ja z moją koleżnką odegrałyśmy teatr i udało się wydostać oba pieski:))
Niestety punkt podlega gminie i ludzie z gminy czytają wątki Klaudii....
Pisanie na starym wątku mogłoby zaszkodzić Klaudii.....:( i spowodować odsunięcie jej od możliwości wstępu do punktu i niesienia pomocy.

Edited by ewu
Posted

Justyna Lipicka napisał(a):
ja też dotarłam:) i też jestem ciekawa z jakiego powodu drugi wątek;) aaa juz doczytałam, tak właśnie sie domyślałam, że to jest powód:)
jaki on puchaty:)

Lusia też będzie miała nowy wątek. Stworzy go Elik u której Lusia została w dt.

Posted

Isiak napisał(a):
Aaaa... dlatego. A Lusia bezpieczna w tym samym miejscu co Miodek? Czy już do DS trafiła?

EDIT: już przeczytałam powyżej, posty się rozminęły :)

Lusia jest w cudownym dt w Krakowie u Elik:)))

Posted

Justyna Lipicka napisał(a):
ooo a ja myślałam że Lusia z Miodkiem:)
to czekam na link do nowego watku Lusi:)

Elik zrobi i roześlemy. Mała jest u niej , dzisiaj były u weta na kontroli malutkiej. Jest zdrowa i szczęśliwa:)

Posted (edited)

Ewu, kochana zabierałam się dzisiaj kilka razy za zrobienie wątku Lusi i nici z tego. Raz już nawet tytuł napisałam i kawałek początku, ale znowu musiałam przerwać. Biorąc pod uwagę ilość moich obowiązków i związany z tym chroniczny brak czasu, obawiam się, że Lusia prędzej znajdzie domek niz ja jej wątek założę.
Ewu może tak jak planowałaś, załóż także i Lusi watek, już masz wprawę :) Ja będę bieżące informacje dodawać. plisss :loveu:

A Miodzio, to rzeczywisty miodzio. Słodki, całuśny chłopaczek. Przez całą drogę pociągiem zachowywał się bardzo grzecznie. Wyraźnie było widać, że pomiędzy nim i Lusią istnieje więź. Wączali się nawzajem, trącali noskami i wyraźnie ożywiali, gdy byli blisko siebie. Czasem wyglądało tak, jakby Miodzio sprawdzał co u Lusi :) Kochany i uroczy psiaczek.

Edited by elik