Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 411
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Guciula już u mnie, ale z niego słodziak. :loveu:Wskakuje na ręce i od razu wywala brzuszek do głaskania :) Zjadł z apetytem karmę namoczoną, żebrał przy stole, jak TZ jadł kolację ;) W ogóle, bardzo lgnie do mojego TZ. Gucio jest filigranowy, ma niby warstwę tłuszczyku, ale czuć mu kosteczki. Ma taki niespotykanie jasny kolor , w wypisie wetki napisały, że błękitno stalowy ;) Ja jestem zakochana w tym szkrabku :)

Posted

m.aleksandrzak napisał(a):
jeśli istnieje "zakochanie zdalne" - to ja też jestem. po uszy ;-)

Jak zobaczysz go na żywo i przytulisz, to rozpłyniesz się z miłości :)
Robi nieziemskie miny, oblizuje się najpiękniej pod słońcem i cudownie podaje łapki (obie na raz !)

Ps. Asia, z tym kolorem - masz rację. Myślałam, że mój Amor ma dość jasną szatę, ale tak mi się tylko wydawało :)
Gucio to platynowy blondyn.

Posted

Abrakadabra napisał(a):
Jak zobaczysz go na żywo i przytulisz, to rozpłyniesz się z miłości :)
Robi nieziemskie miny, oblizuje się najpiękniej pod słońcem i cudownie podaje łapki (obie na raz !)

...w końcu jutro walentynki, nie? ;-) czyli rozpływanie się z miłości pasuje.

Posted

m.aleksandrzak napisał(a):
...w końcu jutro walentynki, nie? ;-) czyli rozpływanie się z miłości pasuje.

Myślę , ze walentynki będą u Was cały rok tak jak u nas. A odnośnie watentynek , dobrze , ze Gucio juz ma swoje imię :evil_lol:. Jak wyłapałam psiaka z meliny i 14 lutego zawoziliśmy go z męzem do dt nazwałyśmy go z dt Walenty i tak juz został.I Waluś dziś w ds ma miłości cały ogrom. Liczymy na relację i foty Gutka:diabloti:

Posted

Gucio szczęśliwie przekazany, mam nadzieję,że czekają go życiu już tylko dobre chwile, po tych traumach jakie ostatnio zafundował mu los. Po pobycie Gucia w lecznicy pozostał wielki dług: 750 zł :( Czekam na skan faktury i wkleję ją tu na wątku. Prosimy o pomoc w jego spłacie.

Posted

Jesteśmy w domu już od prawie 2 godzin ;-)
pierwsze powitanie z Fredką było hmm... emocjonalne.
ale już się dogadali ;-)
czasami jedno, czasami drugie powarkuje, ale ogólnie porozumienie jest.

tutaj w drodze do domu - na kolanach i z widokiem na mijany świat.

a tutaj już dwa szkraby w domu. i mój syn Mikołaj. wygląda na to, że Gucio jest JEGO ;-)

...chyba przegięłam z wielkością zdjęć. nastepnym razem będą mniejsze ;-)

Posted

Myślę,że się zaraz dogadają :) Gucio dogadał się nawet z moim kudłatym, merdali do siebie ogonkami a mój to jajeczny samiec ;) A kto kogo pierwszy zaczepia? Zdjęcia piękne, artystyczne, mam nadzieję ich tu dużo oglądać :)

Posted

eee, jaki zadowolony goopek (mówię o guciu - popatrzcie na jego minę na ostatniej fotce :-) ).

jeśli pierwszego dnia juz się pisaki w miarę dogadały, to będzie dobrze. moja suka z miesiąc trawi nowe psy, zanim np wpuści do sypialni, o łóżku nie mówiąc.

same sobie rozwiązą te kwestie, byle nie pozwalac im na siebie ostro warczeć i gryźć. reszta to ich sprawa w sumie.

po pierwszej serii fotek wiem już, ze będziemy mieć tu bardzo fajne fotki relacjonujące :-).
a może im fotobloga założysz ;-)?

Posted

hehehe, trochę mam jak z dwójką trzylatków. oboje na kolana się pchają jednocześnie, pilnie sprawdzają czy tamto drugie przypadkiem nie jest mocniej przytulane i częściej głaskane. pełna księgowość ;P
teraz oba zwierzaki chodzą za Danielem (moim mężem). Dobrze, że ma dwie ręce ;-)
konflikty najbardziej zajadłe są oczywiście o żarcie. dyżur przy szufladzie z karmą pełnią oboje i na wszelki wypadek wydają wojenne warkoty. się dzieje...

blog? musiałabym obadać co i jak ;-)

ps. byliśmy przed godziną u weta - zdjął szwy po sterylce, obejrzał Gucia, studiował papiery (właściwie było ich trzech - i pamiętali rozmowę tel. w sprawie rtg sprzed tygodnia!). wizyta gratis ;-)
Gucio wyjątkowo spokojnie zniósł oględziny, a po przyjeździe pod dom zdecydowanie parł do drzwi :-)))

Posted

Małgosia, dogadają się - zobaczysz!
Gutek to Dyplomata pełną gębą, nie szuka przygód, ani wczorajszego dnia :)
Poradził sobie z moją Migotką i Amorem, z jajcarzem :diabloti: Msume, więc na pewno zawładnie Fredzią.
Zobaczysz, jeszcze będą spały na wspólnym kocyku!
Zdjęcia są powalające!
Cieszę się, że Krasnal trafił do Was! Pomyśl o fotoblogu, tak jak sugerowała SBD :)

PS. Słuchajcie, musimyuregulować dług w lecznicy.
Małgosia, od jakiegoś Twojego znajomego wpłynęło 50zł (jutro będę znała dane)

Posted (edited)

nocka minęła spokojnie. Fredzia pod kołdrą, Gucio w legowisku.
Generalnie mam trochę obaw, jeśli chodzi o łózka, kanapy itp. Fredka skacze jak fryga, a Gutek, to dziadulek - choć ma skoczne aspiracje. Staram się mu organizować życie "na parterze" - i na razie wychodzi ok.
Dziś oboje zostali awaryjnie sami na 2 godziny. Po powrocie chłopaki zastali oba psiaki żywe, wyspane i niezasikaną podłogę.
Czyli dobrze jest.
najtrudniej to jednak ma mój Daniel ;-) osaczają go wszystkie ogony w domu:

Edited by m.aleksandrzak
fotka
Posted

mshume napisał(a):
Czyli Gucio nie bedzie spał w łóżku?

trochę się boje, czy w nocy nie spadnie - łóżko wysokie, a on taki... ślimaczek ;-)
za to był zachwycony legowiskiem Fredzi. z takim totalnym zadowoleniem gramoli się na drzemki :-)
wygląda na to, że się podzielili miejscówkami.

Posted

On byłby na pewno szczęśliwy śpiąc w łóżku, wiem,że to lubił i spał u poprzednich pańciostwa w łóżku, mówiłam Ci to. Domyślam się,że najpierw trzebaby go jednak wykąpać ;)

Posted

mshume napisał(a):
On byłby na pewno szczęśliwy śpiąc w łóżku, wiem,że to lubił i spał u poprzednich pańciostwa w łóżku, mówiłam Ci to. Domyślam się,że najpierw trzebaby go jednak wykąpać ;)

Mysle, że powoli będziemy odkrywać co Gucio lubi i z czym się najlepiej czuje. Na pewno uwielbia jeść :-D Fredzi się przy nim też apetyt poprawił :-P ...przy jedzeniu Gucio tak pomrukuje i posapuje, jakby się delektował każdym kęsem (lizem?)
Zaraz kończę dyżur i śmigam do domu wygłaskać towarzystwo :-)

Rozumiem, że od dogomaniowych Cioteczek podrapać za uszkiem? ;-)