Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 411
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

z tym posikiwaniem - zobacz, czy szybkie siku przed samym pójściem spac coś pomoże?

może też miec zwyczajnie przeziebione nerki.

co do ubranka antysikowego - czy on spi na sowim poslaniu? jeśli tak, to może wygodniej podkłady kupić w aptece?

Posted

[quote name='sleepingbyday']z tym posikiwaniem - zobacz, czy szybkie siku przed samym pójściem spac coś pomoże?
może też miec zwyczajnie przeziebione nerki.
co do ubranka antysikowego - czy on spi na sowim poslaniu? jeśli tak, to może wygodniej podkłady kupić w aptece?[/QUOTE]

wysikujemy się w każdym dogodnym momencie - przed spanie i po spaniu (a jako, że Gucio śpi sporo to i sporo jest tych "przed" i "po"). Efekty są różne, ale idzie ku lepszemu :-) Stawiam zatem na emocje.
Pranie kocyków z legowiska to drobiazg. Gorzej, że zdarzały się wycieki podczas drzemek na łóżku Agatki (jest niskie, Gutek wskakuje i poleguje). No, ale temat myslę z grubsza już opanowany. Na dłuższe nieobecności i ryzyko podlania - mamy opaskę z wkładką, a poza tym właśnie wysikiwanie prewencyjne, spacerowe :-)

Posted

...a dziś osłupiałam.
Gucio GRYZŁ piłeczkę - tylną stroną żuchwy. i sprawiało mu to dziką przyjemność.
To kolczasta "kocia" piłeczka (o którą z resztą była wojna z Fredką - dobrze, że mam dwie i mogłam obdzielić oboje. ...chociaż zawsze to drugie miało "lepszą" ;-P)
zobaczcie:

[video=youtube;glZN69aB0Dc]http://www.youtube.com/watch?v=glZN69aB0Dc&context=C30bcebbADOEgsToPDskIagIE8-RAtKnri6_EnftIV[/video]

Posted

[quote name='mshume']Gucio robi masaż dziąseł :)[/QUOTE]

właśnie ;-)
i po pierwszym przestrachu i odruchu, żeby mu zabrać zabawkę, z przyjemnością patrzyłam jak z zacięciem godnym lepszej sprawy miętoli tę kolczatkę ;-) ba! nawet później turlał ją i gonił.

Posted

[quote name='m.aleksandrzak']właśnie ;-)
i po pierwszym przestrachu i odruchu, żeby mu zabrać zabawkę, z przyjemnością patrzyłam jak z zacięciem godnym lepszej sprawy miętoli tę kolczatkę ;-) ba! nawet później turlał ją i gonił.[/QUOTE]

Małgosia! Gutek mnie rozwalił:)
To naprawdę rozczulający widok, biorąc pod uwagę jego "mamlaśną" szczękę :)

Posted (edited)

[quote name='G&Ł']witamy
poniżej Maniuś po dzisiejszym ostrzyżeniu :)
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b816b02c00d4ab08.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6cebf1f9ee6ea17d.html

w tej chwili śpi wtulony w nas i jest mu bardzo dobrze :)

wklejam, żeby nie trzeba było po linkach skakać ;-)

Maniek wygląda jak słodki pluszak! prześliczny jest! :-) Pozdrowienia od "brata" Gutka ;-)))

Edited by m.aleksandrzak
fotki
Posted

G&Ł, dzięki za fotki.

boski jest maniek :-).

m.aleksandrzak, ja mam dwie sztuki pogłowia - moją sucz i niechcianego przez nikogo tymczasa - ile razy było tak, że jak zaczynalismy się bawić, to każde spoglądało na zabawkę tego drugiego i trzeba było zamieniać, żeby obydwoje byli zadowoleni - nie zliczę ;-)

Posted

[quote name='mshume']Maniuś wygląda cudnie. Gucio i Maniuś po tuningu wyglądają jak 2 szczeniaki :loveu:[/QUOTE]

Wyjęłaś mi to z ust. Szczenorki jak nic. Halo nowe domki Gucia i Maniusia a moze ja sie załapie do któregoś z Was na taki tuning:diabloti:. Mizianka dla chłopaków.

Posted

O kochana Ty to nawet się nie waż Lali obcinac. Ona jest tak zadbana w tym długim włosie i tak cudna , ze mowy nie ma!:mad::mad::mad:.A moja Ircia to niestety pójdzie pod kosiarkę , mimo , ze staram sie , ma naprawde dobre psie kosmetyki , ale po gonitwach na sniegu ma kołtuny.:cool3:

Posted

[quote name='m.aleksandrzak']

wklejam, żeby nie trzeba było po linkach skakać ;-)

Maniek wygląda jak słodki pluszak! prześliczny jest! :-) Pozdrowienia od "brata" Gutka ;-)))

G&Ł ...
O Jezusie....
Marian wygląda jak pluszowa zabawka ... :)
Napiszcie troszkę więcej, co? Jak się miewa? Jest grzeczny? Jak radzi sobie z jedzeniem?

Posted (edited)

[quote name='Abrakadabra']G&Ł ...
O Jezusie....
Marian wygląda jak pluszowa zabawka ... :)
Napiszcie troszkę więcej, co? Jak się miewa? Jest grzeczny? Jak radzi sobie z jedzeniem?

Cudniasty jest. Ciekawa i ja jestem jak z jedzeniem , bo moja Bezówka tez ma wyrwane prawie wszystkie ząbki , z jednej strony ma przeciąg jak wet to określił, ale suchą malutkie granuleczki wcina rano a wieczorem dostają gotowane i jest do odchudzenia :))A Ty Abra z tym Barfem na kawe to widzę , że się nie wybierzesz do mnie:mad::mad::mad:

Edited by moni12
Posted

Mnie się te krótkie fryzurki bardzo podobają, są też wygodne. Lala ma taki długi płaszcz, że jak biega, to zawsze się przyglądam,czy się o te włosy nie potknie ;)[quote name='moni12']O kochana Ty to nawet się nie waż Lali obcinac. Ona jest tak zadbana w tym długim włosie i tak cudna , ze mowy nie ma!:mad::mad::mad:.A moja Ircia to niestety pójdzie pod kosiarkę , mimo , ze staram sie , ma naprawde dobre psie kosmetyki , ale po gonitwach na sniegu ma kołtuny.:cool3:[/QUOTE]

Posted

[quote name='moni12']A Ty Abra z tym Barfem na kawe to widzę , że się nie wybierzesz do mnie:mad::mad::mad:[/QUOTE]
Wybiorę się, wybiorę :) zobaczysz ! Najpóźniej w kwietniu dojadę, obiecuję !

Ps. Jakieś nowe wiadomości z DS chłopaków?

Posted

WITAMY,

Maniuś miewa sie bardzo dobrze, chyba nawet woli tą krótką fryzurkę, bo tak, jakby szybciej biegał i był bardziej chętny do zabaw (a moze tylko nam sie tak wydaje, bo faktycznie wygląda jak szczeniaczek :) )

z jedzeniem radzi sobie dobrze, choć raczej nie dajemy mu suchego pokarmu ( chyba, ze po wcześniejszym namoczeniu), wsuwa wszystko i ciągle sie dopomina o wiecej ( co widać po kupkach, robi 3 razy dziennie :) )
je także takie psie smakołyki ( pałeczki) i takie ze "świńskiego ucha" chyba tak to sie nazywa (cmoka i ciamka)

jest bardzo towarzyski, zdobył juz serca wszystkich naszych znajomych, rodziny, sąsiadów i pań w sklepie :)
est wielkim pieszczochem, oczywiście ulubione miejsca to kolana, kanapa lub w nocy nasze łóżko :)
jak o coś prosi to staje na dwóch łapkach i potrafi tak wytrzymać zadziwiająco długo...liże też wszystko i wszystkich (chyba okazuje tak zadowolenie :) )

broni domu szczekając przy każdym dzwonku domofonu ( i nie tylko także do swojego odbicia w drzwiach balkonowych, o czym już wcześniej pisałam, czasem także do dźwięków z zewnątrz i telewizora;) )

jakiś czas trochę posikiwał w domu, teraz od kilku dni już mu sie nie zdarzyło ( chyba, ze z radości czasem trochę popuszcza)

za chwile wkleję jeszcze dzisiejsze zdjęcia (niestety tylko linki, bo w domu mam za wolny internet i sie nie ładują)

Posted

Maniek jest przeuroczy :-)

a u nas - calkiem w porządku.
w okolicach 8 marca wybieramy się na szczepienia i rtg mordki.
Posikiwanie, niestety nadal uprawiamy, wiec opaska na noc i na dłuższe spanie jest konieczna.
wczoraj i dziś, mimo regularnych spacerów, zdarzyła sie w domu imponująca kupa. Gutek był wyraźne zaskoczony, że grożę mu palcem i mówię, że brzydko.
no nic, muszę zainwestować w nowe mopy, bo aktualne już proszą o litość ;>
Poza tym apetyt wzorcowy - co więcej, jestem brutalnie poganiana, jeśli nie ugniatam papki wystarczająco sprawnie ;-)))
apetyt na pieszczoty też niewygasający.

oba psiaki dumnie noszą medale za odwagę:

no i wiosna idzie ;-))) (może dlatego szkoda czasu marnować na spacerze na sikanie i kupanie, skoro wokół tyle zapachów i atrakcji...)