Mattilu Posted January 12, 2015 Posted January 12, 2015 Naprawde? No to nie wiem co, ale cos co sprawi ze te male lapki nie beda juz musialy dzwigac takiego serdelka... Quote
inka33 Posted January 12, 2015 Posted January 12, 2015 Naprawde? No to nie wiem co, ale cos co sprawi ze te male lapki nie beda juz musialy dzwigac takiego serdelka... Zależy, co służy, a co nie konkretnemu psu, jak sądzę. Np. Bombie light (Brit Premium) nie służył odchudzająco, bo ma za dużo wypełniaczy zbożowych... No i czasem się ludziom wydaje, że skoro "light", to można dać więcej, więc efekt odwrotny (jak z colą light np.) Quote
malagos Posted January 13, 2015 Author Posted January 13, 2015 To jaką karmę polecić? Pewnie na Royala nie będzie stać?... u mnie dostaje rano kilka chrupek, tych od pani, w obiad gotowane mięso z warzywami (marchew, buraczek czerwony). Quote
Nutusia Posted January 13, 2015 Posted January 13, 2015 Trzeba dojść metodą prób i błędów. U nas na Lesia np. bardzo dobrze zadziałał brit ODCHUDZAJĄCY (nie wiem czy to samo co light - było napisane odchudzający w opisie). Dostawał tyle, ile było zapisane dla psa o wadze, którą chcieliśmy otrzymać docelowo (a nie tę, którą osiągnął nadprogramowo ;)) i NIC POZA TYM :) Quote
konfirm31 Posted January 13, 2015 Posted January 13, 2015 U mnie na Eucanubie dla psów z nadwagą, z tym, że Bliss dużo nie przybiera ;). Quote
erka Posted January 13, 2015 Posted January 13, 2015 O, to super, ze już jest jakiś odzew:). Oby coś z tego wyszło. My ogłaszamy niewiele większa sunię już ponad pół roku i żadnego telefonu:(. Quote
malagos Posted January 14, 2015 Author Posted January 14, 2015 Pani miała ustalić jakiś termin przyjazdu i zadzwonić... cisza :( Noculek gania z Arią, wspólnie polują na kota siedzącego za choinką, wspólnie ładują się na łózko, wspólnie wybiegają na dwór, jak tylko otworzę drzwi :) Takie wesołe koleżanki, ruda i czarna. Bardzo przyjemne suczynki :D :P Quote
konfirm31 Posted January 14, 2015 Posted January 14, 2015 Pani miała ustalić jakiś termin przyjazdu i zadzwonić... cisza :( Noculek gania z Arią, wspólnie polują na kota siedzącego za choinką, wspólnie ładują się na łózko, wspólnie wybiegają na dwór, jak tylko otworzę drzwi :) Takie wesołe koleżanki, ruda i czarna. Bardzo przyjemne suczynki :D :P Moje jeszcze nie takie wesołe, ale już koleżanki ;). Lerka już nie szczeka na Bliss. I też są mocno zróżnicowane. Wielkością ;). A już myślałam, że nic mniejszego od Soni mi się nie trafi ;). TZ mówi, że jest jeszcze zwierzę i nazwie "wychuchol" i wszystko jeszcze przed nami ;) Quote
Mazowszanka13 Posted January 14, 2015 Posted January 14, 2015 Pani miała ustalić jakiś termin przyjazdu i zadzwonić... cisza :( Noculek gania z Arią, wspólnie polują na kota siedzącego za choinką, wspólnie ładują się na łózko, wspólnie wybiegają na dwór, jak tylko otworzę drzwi :) Takie wesołe koleżanki, ruda i czarna. Bardzo przyjemne suczynki :D :P To trzeba je zareklamować i wyekspediować w komplecie :) Quote
Mattilu Posted January 14, 2015 Posted January 14, 2015 To trzeba je zareklamować i wyekspediować w komplecie :) To samo pomyslalam :) Quote
malagos Posted January 15, 2015 Author Posted January 15, 2015 Dobry pomysł, ale żeby tylko ktoś zadzwonił, jakiś FAJNY KTOŚ :) Quote
Nutusia Posted January 15, 2015 Posted January 15, 2015 Krysi już wczoraj mówiłam, że mogło być gorzej - mogła trafić na latlerka albo na cziłkę ;) Obstawiamy jednak, że kolejny tymczasowicz będzie... dogiem! :) Quote
inka33 Posted January 15, 2015 Posted January 15, 2015 Moje jeszcze nie takie wesołe, ale już koleżanki ;). Lerka już nie szczeka na Bliss. I też są mocno zróżnicowane. Wielkością ;). A już myślałam, że nic mniejszego od Soni mi się nie trafi ;). TZ mówi, że jest jeszcze zwierzę i nazwie "wychuchol" i wszystko jeszcze przed nami ;) Wolisz pirenejskiego czy ukraińskiego? ;) Jest też polatucha, jest gwiazdonos... ;) To trzeba je zareklamować i wyekspediować w komplecie :) :) Quote
konfirm31 Posted January 15, 2015 Posted January 15, 2015 Krysi już wczoraj mówiłam, że mogło być gorzej - mogła trafić na latlerka albo na cziłkę ;) Obstawiamy jednak, że kolejny tymczasowicz będzie... dogiem! :) No, to chociaż nie będziemy się z TZem bali, że go rozdepczemy ;) Wolisz pirenejskiego czy ukraińskiego? ;) Jest też polatucha, jest gwiazdonos... ;) :) Jasne, że ukraińskiego, bo większy (patrz wyżej ;) ) Quote
malagos Posted January 15, 2015 Author Posted January 15, 2015 Z ukraińskich, to ja barszcz lubię :) Quote
Nutusia Posted January 16, 2015 Posted January 16, 2015 O widzi, malagosie - dzięki! Bo już mnie głowa bolała jaką zupę ugotuję na przyszły tydzień ;) Quote
malagos Posted January 16, 2015 Author Posted January 16, 2015 Schodzę do podziemia ... na niedzielę piekę ciasto i czekam sobie... Quote
konfirm31 Posted January 16, 2015 Posted January 16, 2015 To cicho - sza ;). A...jakie ciasto? Zostawisz kawałek ;)? Quote
Mazowszanka13 Posted January 16, 2015 Posted January 16, 2015 Schodzę do podziemia ... na niedzielę piekę ciasto i czekam sobie... To i my czekamy :) Quote
Nutusia Posted January 16, 2015 Posted January 16, 2015 I ja do czekających dołączam i lepiej nie pisz jakie ciasto ;) Sońce wątas założyłam wreszcie: http://www.dogomania.com/forum/topic/145045-sonia-uroda-mo%C5%BCe-i-przeci%C4%99tna-ale-charakter-anielski/ Quote
malagos Posted January 17, 2015 Author Posted January 17, 2015 Wieczorem plan się jednak zmienił i czekam na Panią Anię ok. 14.00. Gotuje się obiadek :) Quote
konfirm31 Posted January 17, 2015 Posted January 17, 2015 Powodzenia w zajęciach kuchennych i tych innych :). Kciuki zaciśnięte :). A co gotujesz? Ten barszcz ukraiński zaczął za mną chodzic ;). Pewnie go ugotuję po niedzieli :) Quote
malagos Posted January 17, 2015 Author Posted January 17, 2015 Nocka pojechała. Miła pani Ania, dwoje dzieci, syn ma studniówkę, córka studiuje fizjoterapię. No nic, zawsze te rozstania bolą. Wieczorem telefon, inna pani po odejściu 18-leniego pieska szuka takiej suni, jak Nocka.... Quote
konfirm31 Posted January 17, 2015 Posted January 17, 2015 Malagosku, nie martw się :). Będzie dobrze :). Wszystkiego najlepszego dla Nocki :). Quote
Recommended Posts