Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 865
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

z odsprzedanej bransoletki jest 75zł od koji (+5zł wysyłka), od siebie wyrównałam to do 100zł - tyle poszło na konto gos. Proszę potwierdz jak dojdzie na bazarku ( http://www.dogomania.pl/forum/threads/229675-OKAZJA-prze%C5%9Bliczna-bransoletka-od-ang-na-Leo-do-26-07-godz-21 ) coby wszystko było jak należy;)

Nie wiem gdzie teraz pieniążki się bardziej przydadzą - na opłacanie dotychczasowego hotelu czy na budowę kojca u Biafry (jeśli to już ostatecznie postanowione?) - proszę dowolnie dysponować, wpłaciłam do gos bo jej nr konta miałam ale mogą pójść na cokolwiek związanego z poprawą bytu Leo:) także proszę o sugestie

Posted

Przepraszam, jestem w rozjazdach i tylko na chwilę.
Zeszły wpłaty od
FLY: 100zł
thinkplando: 30 zł
ludwa: 10 zł
Dzięki!

Mam nadzieję, że wieczorem będę miała możliwość usiąść dłużej.
Zofija, odezwę się - kto wie, może nasz Leo zainteresuje tę rodzinę.

Posted

Raczej z adopcją Leo byłabym ostrożna. Wolałabym, aby pojechał do tej rodziny kaukaz, który przeszedł przez ręce Biafry i aby dobrała im takiego psa z jakim sobie poradzą. Biafrę już powiadomiłam i ustalenia są w toku.

Posted

toyota napisał(a):
A może chcesz do niej nr telefonu ?

Dziękuję Ci Toyota. Już Biafra mi odpisała. Ma sunie 2-3 letnią. Poprosiłam ją o maila ze zdjęciami i opisem. Wyślę tym ludziom i jak będą chcieli adoptować wtedy już ich ze sobą skontaktuję-jeszcze raz bardzo Ci dziękuję

Posted

morisowa napisał(a):

Czyli, żeby sytuacja do końca była rozliczona, to Ewelina powinna opłacić hotelowi zaległości do czerwca włącznie i jeszcze przelać 198 gos do rozliczenia na lipiec.

wiem że to dość niewygodny temat, ale chciałabym spytać czy ta sprawa została już wyjaśniona i zakończona? W rozliczeniu z lipca nie widzę takiej wpłaty? (mojej tez nie widzę, ale gos potwierdziła kilka postów wyżej, że JEST więc to tylko kwestia dopisania:) )

Posted (edited)

Nie, to nie zostało jeszcze uregulowane.
Uzupełnię zaraz pierwszą stronę, żeby była aktualna (we wtorek puściłam przelew hotelowi).

Edit:
doszła również deklaracja sierpniowa od Anuli: 20 zł. Dzięki:-)

Spójrzcie czy się zgadza wszystko, w szczególności wpłaty od ludwy i thinkplando (które były na przełomie lipca i sierpnia) wpisałam do lipca. Tak jest ok, czy to deklaracje sierpniowe?

Edited by _gos_
Posted

Leoś odziedziczył jeszcze pół bazarku morisowej po Mojo, więc coś na plus będzie.
Ale zdecydowanie nie można być spokojnym.
Potrzebne są deklaracje i wsparcie jednorazowe, bazarki.
Ja szykuję teraz ciuchowo-butowy.

Posted

Martwię się poważnie o Leo...na wątku cisza a jego sytuacja finansowa jest moim zdaniem bardzo zła. W ciągu kilkunastu dni (po opłaceniu hotelu za sierpień) pies zostanie z zerowym kontem (nie liczę bazarku) i comiesięcznym brakiem 265zł na hotel..!!!

Posted

Też się martwię. Mam w tych dniach bardzo niewiele czasu i wchodzę rzadziej. Podrzucajcie, proszę, wątek. Może ktoś dorzuci parę złotych stałych deklaracji miśkowi.

Posted

To jest duża suma brakująca.Nie wiem co dalej,w pierwszych postach wątku wyrażałam swoją obawę o finanse ale praktycznie zbyto mnie a więc nie odzywałam się już na ten temat.Może dla Leo szukać innego hoteliku-tańszego,ponieważ nie wiemy jak długo Leo będzie szukał domu.U Biafry też wielka niewiadoma,kiedy Leo by miał trafić do niej.
Dogo07 chyba umieściła Leo na FB-może tam prosić o deklaracje.Ja nie dam rady zwiększyć swojej deklaracji,ponieważ sama mam tymczasowiczkę w BDT i mam też inne zobowiązania finansowe.

Posted

[quote name='Anula']To jest duża suma brakująca.Nie wiem co dalej,w pierwszych postach wątku wyrażałam swoją obawę o finanse ale praktycznie zbyto mnie a więc nie odzywałam się już na ten temat.Może dla Leo szukać innego hoteliku-tańszego,ponieważ nie wiemy jak długo Leo będzie szukał domu.U Biafry też wielka niewiadoma,kiedy Leo by miał trafić do niej.
Dogo07 chyba umieściła Leo na FB-może tam prosić o deklaracje.Ja nie dam rady zwiększyć swojej deklaracji,ponieważ sama mam tymczasowiczkę w BDT i mam też inne zobowiązania finansowe.
jak powstaną nowe kojce
na które robimy bazarki i allegra
ale cienko wszystko idzie :(

bazarki na kojce:
Krawawica Gremlina - czekolady i bombonierka merci - klik

Ksiązki i filmy - klik

i mix różności - bizuteria, kosmetyki, maskotki, różności - klik

i allegro:
- klik -

Posted

[quote name='Anula']Tak tylko,że jak nawet powstanie nowy kojec u Biafry dla Leo to za hotelowanie psa też trzeba będzie płacić.
[quote name='3 x'] (...)
nie wiem czy pytacie o koszt kojca jako kojca czy o koszt utrzymania zwierzaka w kojcu
koszt kojca jako kojca można wygooglać bez problu, kojec duży porządny to koszt średnio ok 3,5 tys
z tym, ze jest to cena "pierwsza lepsza z brzegu" ale mniej więcej tak kształtują się koszty gotowych kojców

koszt utrzymania psa w kojcu to koszt jedzenia i weta
(...)
koszty utrzymania to przede wszystkim zapewnienie jedzenia i opieki weterynaryjnej

Myślę że jedzenie+wet wyjdzie zdecydowanie taniej niż te 450zł,aczkolwiek 185 też pewnie nie wystarczy?

Posted (edited)

Napisałam (w końcu) tekst ogłoszeniowy.
Proszę o uwagi. A ja idę szukać jakiegoś bazarku ogłoszeniowego.

--
[B]Pechowy kaukaz Leo prosi o szansę na normalność[/B]

Leo to kaukaz w sile wieku, którego nie oszczędziło pieskie życie. Prawdopodobnie został wyrzucony przez właściciela, który uznał, że nie jest mu dłużej potrzebny. Trafił do schroniska, w którym siedział w małym boksie bez możliwości wyjścia na zewnątrz. Obecnie znajduje się w hoteliku, gdzie dochodzi do siebie i czeka na szansę na normalne życie.

Leo nie jest już młodzikiem, oceniamy go na 6-7 lat. Ma jednak w sobie wigor i instynkt terytorialny. Za opiekę odpłaci się ochroną domu i podwórka. Będzie dobrym stróżem, który już samą posturą odstraszy nieproszonych gości. Jednocześnie jest psem, który szuka kontaktu z człowiekiem, widać, że zainteresowanie i obecność osób, które zna, sprawiają mu przyjemność. Leo może zamieszkać w budzie, jednak nie zostanie oddany na łańcuch.

Kaukazy nie są psami dla każdego. To wspaniałe i dumne zwierzęta, ceniące swoją niezależność oraz mądrość i opanowanie u właściciela. Dlatego Leo będzie dobrym towarzyszem tylko dla osoby znającej specyfikę rasy. Nie nadaje się do domu z małymi dziećmi, kotami i innymi samcami. Toleruje towarzystwo suk.

Warunkiem adopcji jest zgoda na wizytę przed i poadopcyjną oraz podpisanie umowy adopcyjnej.

Jeśli możesz dać Leo prawdziwy dom, skontaktuj się z wolontariuszką:
Tel.: 501-508-632
Mail: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]

Edited by _gos_
Posted

Tekst moim zdaniem super napisany,nie ma się czego przyczepić.
mogę również wykupić mu pakiet ogłoszeń (na jaki region?)...tylko tak jeszcze się zastanawiam: Czy to już jest moment kiedy można go ogłaszać? Czy jeśli teraz by się zgłosił kandydat chętny do adopcji, z dobrymi warunkami, powiedzmy Leo miałby mieszkać na podwórku, mieć swoją budę,chodzić sobie luzem, mieć codzienny normalny kontakt z opiekunami itd to można go ze spokojem sumienia wydać...? Przepraszam gos że to piszę, nie chce żebyś myślała że szukam dziury w całym i nie chcę żeby miał dom, ale nie daje mi to spokoju..

może morisowa mogłaby się też wypowiedzieć w tej kwestii, co mysli? Z osób na wątku chyba tylko ona miała bezpośredni kontakt z Leo w ostatnim czasie?