_gos_ Posted July 22, 2012 Author Posted July 22, 2012 Cześć, belu, już idę patrzeć. Miło, że zajrzałaś:-) Quote
_gos_ Posted July 23, 2012 Author Posted July 23, 2012 Zeszła wpłata od toyoty: 20 zł I zakończył się Leosiowy bazar biżuteryjno-kosmetyczny, z którego niedźwiedź ma 386,55 zł Quote
mmmonika Posted July 23, 2012 Posted July 23, 2012 zapraszam na mój drugi bazarek dla Leo i Gerdy http://www.dogomania.pl/forum/threads/229808-Apaszkowy-zawr%C3%B3t-g%C5%82owy-na-kojec-kaukazowy-%29-do-01-08?p=19412406#post19412406 Quote
thinkplando Posted July 27, 2012 Posted July 27, 2012 Witajcie, zgodnie z deklarację wysyłałam deklarację miesięczną.dajcie mi zanć czy doszło - pewnie tak około pon. wieczór lub wtorek będzie na koncie :) pozdrawiam THPD Quote
FLY Posted July 28, 2012 Posted July 28, 2012 z odsprzedanej bransoletki jest 75zł od koji (+5zł wysyłka), od siebie wyrównałam to do 100zł - tyle poszło na konto gos. Proszę potwierdz jak dojdzie na bazarku ( http://www.dogomania.pl/forum/threads/229675-OKAZJA-prze%C5%9Bliczna-bransoletka-od-ang-na-Leo-do-26-07-godz-21 ) coby wszystko było jak należy;) Nie wiem gdzie teraz pieniążki się bardziej przydadzą - na opłacanie dotychczasowego hotelu czy na budowę kojca u Biafry (jeśli to już ostatecznie postanowione?) - proszę dowolnie dysponować, wpłaciłam do gos bo jej nr konta miałam ale mogą pójść na cokolwiek związanego z poprawą bytu Leo:) także proszę o sugestie Quote
Zofija Posted July 28, 2012 Posted July 28, 2012 Mam rodzinę, która chce adoptować kaukaza lub mix kaukaza. Zgadzają sie na wszystkie procedury adopcyjne. Mogę podać maila i telefon jeżeli jest kaukaz gotowy do adopcji. Proszę o kontakt na pw lub maila: [email protected] Quote
toyota Posted July 28, 2012 Posted July 28, 2012 U Biafry na pewno by się jakiś kaukaz znalazł. Quote
Zofija Posted July 29, 2012 Posted July 29, 2012 toyota napisał(a):U Biafry na pewno by się jakiś kaukaz znalazł. ok, piszę do niej na pw, jak mi nie odpisze to trudno. Quote
toyota Posted July 29, 2012 Posted July 29, 2012 Zofija napisał(a):ok, piszę do niej na pw, jak mi nie odpisze to trudno. A może chcesz do niej nr telefonu ? Quote
_gos_ Posted July 30, 2012 Author Posted July 30, 2012 Przepraszam, jestem w rozjazdach i tylko na chwilę. Zeszły wpłaty od FLY: 100zł thinkplando: 30 zł ludwa: 10 zł Dzięki! Mam nadzieję, że wieczorem będę miała możliwość usiąść dłużej. Zofija, odezwę się - kto wie, może nasz Leo zainteresuje tę rodzinę. Quote
toyota Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 Raczej z adopcją Leo byłabym ostrożna. Wolałabym, aby pojechał do tej rodziny kaukaz, który przeszedł przez ręce Biafry i aby dobrała im takiego psa z jakim sobie poradzą. Biafrę już powiadomiłam i ustalenia są w toku. Quote
Zofija Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 toyota napisał(a):A może chcesz do niej nr telefonu ? Dziękuję Ci Toyota. Już Biafra mi odpisała. Ma sunie 2-3 letnią. Poprosiłam ją o maila ze zdjęciami i opisem. Wyślę tym ludziom i jak będą chcieli adoptować wtedy już ich ze sobą skontaktuję-jeszcze raz bardzo Ci dziękuję Quote
FLY Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 morisowa napisał(a): Czyli, żeby sytuacja do końca była rozliczona, to Ewelina powinna opłacić hotelowi zaległości do czerwca włącznie i jeszcze przelać 198 gos do rozliczenia na lipiec. wiem że to dość niewygodny temat, ale chciałabym spytać czy ta sprawa została już wyjaśniona i zakończona? W rozliczeniu z lipca nie widzę takiej wpłaty? (mojej tez nie widzę, ale gos potwierdziła kilka postów wyżej, że JEST więc to tylko kwestia dopisania:) ) Quote
_gos_ Posted August 3, 2012 Author Posted August 3, 2012 (edited) Nie, to nie zostało jeszcze uregulowane. Uzupełnię zaraz pierwszą stronę, żeby była aktualna (we wtorek puściłam przelew hotelowi). Edit: doszła również deklaracja sierpniowa od Anuli: 20 zł. Dzięki:-) Spójrzcie czy się zgadza wszystko, w szczególności wpłaty od ludwy i thinkplando (które były na przełomie lipca i sierpnia) wpisałam do lipca. Tak jest ok, czy to deklaracje sierpniowe? Edited August 3, 2012 by _gos_ Quote
FLY Posted August 3, 2012 Posted August 3, 2012 wychodzi że po opłaceniu sierpnia konto będzie na 0...;/ Quote
_gos_ Posted August 3, 2012 Author Posted August 3, 2012 Leoś odziedziczył jeszcze pół bazarku morisowej po Mojo, więc coś na plus będzie. Ale zdecydowanie nie można być spokojnym. Potrzebne są deklaracje i wsparcie jednorazowe, bazarki. Ja szykuję teraz ciuchowo-butowy. Quote
FLY Posted August 10, 2012 Posted August 10, 2012 Martwię się poważnie o Leo...na wątku cisza a jego sytuacja finansowa jest moim zdaniem bardzo zła. W ciągu kilkunastu dni (po opłaceniu hotelu za sierpień) pies zostanie z zerowym kontem (nie liczę bazarku) i comiesięcznym brakiem 265zł na hotel..!!! Quote
_gos_ Posted August 10, 2012 Author Posted August 10, 2012 Też się martwię. Mam w tych dniach bardzo niewiele czasu i wchodzę rzadziej. Podrzucajcie, proszę, wątek. Może ktoś dorzuci parę złotych stałych deklaracji miśkowi. Quote
Anula Posted August 10, 2012 Posted August 10, 2012 To jest duża suma brakująca.Nie wiem co dalej,w pierwszych postach wątku wyrażałam swoją obawę o finanse ale praktycznie zbyto mnie a więc nie odzywałam się już na ten temat.Może dla Leo szukać innego hoteliku-tańszego,ponieważ nie wiemy jak długo Leo będzie szukał domu.U Biafry też wielka niewiadoma,kiedy Leo by miał trafić do niej. Dogo07 chyba umieściła Leo na FB-może tam prosić o deklaracje.Ja nie dam rady zwiększyć swojej deklaracji,ponieważ sama mam tymczasowiczkę w BDT i mam też inne zobowiązania finansowe. Quote
3 x Posted August 10, 2012 Posted August 10, 2012 [quote name='Anula']To jest duża suma brakująca.Nie wiem co dalej,w pierwszych postach wątku wyrażałam swoją obawę o finanse ale praktycznie zbyto mnie a więc nie odzywałam się już na ten temat.Może dla Leo szukać innego hoteliku-tańszego,ponieważ nie wiemy jak długo Leo będzie szukał domu.U Biafry też wielka niewiadoma,kiedy Leo by miał trafić do niej. Dogo07 chyba umieściła Leo na FB-może tam prosić o deklaracje.Ja nie dam rady zwiększyć swojej deklaracji,ponieważ sama mam tymczasowiczkę w BDT i mam też inne zobowiązania finansowe. jak powstaną nowe kojce na które robimy bazarki i allegra ale cienko wszystko idzie :( bazarki na kojce: Krawawica Gremlina - czekolady i bombonierka merci - klik Ksiązki i filmy - klik i mix różności - bizuteria, kosmetyki, maskotki, różności - klik i allegro: - klik - Quote
Anula Posted August 10, 2012 Posted August 10, 2012 Tak tylko,że jak nawet powstanie nowy kojec u Biafry dla Leo to za hotelowanie psa też trzeba będzie płacić. Quote
FLY Posted August 10, 2012 Posted August 10, 2012 [quote name='Anula']Tak tylko,że jak nawet powstanie nowy kojec u Biafry dla Leo to za hotelowanie psa też trzeba będzie płacić. [quote name='3 x'] (...) nie wiem czy pytacie o koszt kojca jako kojca czy o koszt utrzymania zwierzaka w kojcu koszt kojca jako kojca można wygooglać bez problu, kojec duży porządny to koszt średnio ok 3,5 tys z tym, ze jest to cena "pierwsza lepsza z brzegu" ale mniej więcej tak kształtują się koszty gotowych kojców koszt utrzymania psa w kojcu to koszt jedzenia i weta (...) koszty utrzymania to przede wszystkim zapewnienie jedzenia i opieki weterynaryjnej Myślę że jedzenie+wet wyjdzie zdecydowanie taniej niż te 450zł,aczkolwiek 185 też pewnie nie wystarczy? Quote
_gos_ Posted August 11, 2012 Author Posted August 11, 2012 Do góry misiek. Leo bardzo prosi o wsparcie i nawet najmniejsze deklaracje! Quote
_gos_ Posted August 13, 2012 Author Posted August 13, 2012 (edited) Napisałam (w końcu) tekst ogłoszeniowy. Proszę o uwagi. A ja idę szukać jakiegoś bazarku ogłoszeniowego. -- [B]Pechowy kaukaz Leo prosi o szansę na normalność[/B] Leo to kaukaz w sile wieku, którego nie oszczędziło pieskie życie. Prawdopodobnie został wyrzucony przez właściciela, który uznał, że nie jest mu dłużej potrzebny. Trafił do schroniska, w którym siedział w małym boksie bez możliwości wyjścia na zewnątrz. Obecnie znajduje się w hoteliku, gdzie dochodzi do siebie i czeka na szansę na normalne życie. Leo nie jest już młodzikiem, oceniamy go na 6-7 lat. Ma jednak w sobie wigor i instynkt terytorialny. Za opiekę odpłaci się ochroną domu i podwórka. Będzie dobrym stróżem, który już samą posturą odstraszy nieproszonych gości. Jednocześnie jest psem, który szuka kontaktu z człowiekiem, widać, że zainteresowanie i obecność osób, które zna, sprawiają mu przyjemność. Leo może zamieszkać w budzie, jednak nie zostanie oddany na łańcuch. Kaukazy nie są psami dla każdego. To wspaniałe i dumne zwierzęta, ceniące swoją niezależność oraz mądrość i opanowanie u właściciela. Dlatego Leo będzie dobrym towarzyszem tylko dla osoby znającej specyfikę rasy. Nie nadaje się do domu z małymi dziećmi, kotami i innymi samcami. Toleruje towarzystwo suk. Warunkiem adopcji jest zgoda na wizytę przed i poadopcyjną oraz podpisanie umowy adopcyjnej. Jeśli możesz dać Leo prawdziwy dom, skontaktuj się z wolontariuszką: Tel.: 501-508-632 Mail: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] Edited August 13, 2012 by _gos_ Quote
FLY Posted August 13, 2012 Posted August 13, 2012 Tekst moim zdaniem super napisany,nie ma się czego przyczepić. mogę również wykupić mu pakiet ogłoszeń (na jaki region?)...tylko tak jeszcze się zastanawiam: Czy to już jest moment kiedy można go ogłaszać? Czy jeśli teraz by się zgłosił kandydat chętny do adopcji, z dobrymi warunkami, powiedzmy Leo miałby mieszkać na podwórku, mieć swoją budę,chodzić sobie luzem, mieć codzienny normalny kontakt z opiekunami itd to można go ze spokojem sumienia wydać...? Przepraszam gos że to piszę, nie chce żebyś myślała że szukam dziury w całym i nie chcę żeby miał dom, ale nie daje mi to spokoju.. może morisowa mogłaby się też wypowiedzieć w tej kwestii, co mysli? Z osób na wątku chyba tylko ona miała bezpośredni kontakt z Leo w ostatnim czasie? Quote
Recommended Posts