Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Czekamy na miejsce u Biafry, bo ona na pewno miałaby więcej wyczucia i śmiałości, może Leo by jej zaufał, a na pewno Biafra potrafiłaby go ocenić i z nim współdziałać. Być może teraz się to przybliżyło, Leo był w kolejce do niej od dawna. Miałam zapytać, ale ponieważ w ostatnich dniach były u niej trzy śmierci - dwa psy i koń, jeszcze się nie zebrałam. Ale dzisiaj napiszę do niej.

Edited by _gos_
  • Replies 865
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='_gos_']Czekamy na miejsce u Biafry, bo ona na pewno miała by więcej wyczucia i śmiałości, może Leo by jej zaufał, a na pewno Biafra potrafiłaby go ocenić i z nim współdziałać. Być może teraz się to przybliżyło, Leo był w kolejce do niej od dawna. Miałam zapytać, ale ponieważ w ostatnich dniach były u niej trzy śmierci - dwa psy i koń, jeszcze się nie zebrałam. Ale dzisiaj napiszę do niej.[/QUOTE]

Jeśli trafi do Biafry to ja będę wspierać Leona karmą - u Izy miałby raj choć wiem, że to musi być niewyobrażalnie ciężkie dla niej - zajmować się tymi wspaniałymi psami do samego końca...
Ja jestem krótko na dogo, ale pamiętam Borysa, Siwą, Dakotę, Bacę, Nobilesa, Epsona, Adsona, Regę, Mojo - to straszne obciążenie psychiczne

Posted

Sytuacja u Biafry wygląda tak, że Leo musi poczekać aż wyadoptuje się jeszcze jeden pies. Konkretnie duży płowy samiec, Baster, który wcześniej, z braku miejsca, był w innym hotelu, a teraz po odejściu Mojo, Biafra wzięła go do siebie. Myślę, żeby pomóc i Basterowi i tym samym Leo...

Może ktoś mógłby porobić ogłoszenia? Albo wie, kto teraz ma bazarki? Ja mogę wykupić paczkę.
Takie ogłoszenia miał robione jakiś czas temu: http://www.grosik24.pl/pl/ogloszenia-rozne/zwierzeta/baster-psi-stroz-i-wierny-przyjaciel-czlowieka.html,,2:advknt:1293289,c0:vwadv:1293289

Posted

myślę i myślę i z Biafrą myślę nad Leo i ta kaukazką co jest w tym samym schronie co był Leo
(wątek kaukazki - klik)
i wiem, ze Biafrze tez leża na sercu strasznie
bo już dawno tylu telefonów w ciagu dnia nie wymieniłysmy co dzisiaj o kaukazach

wiecie co sobie myslę, bo u Izy jest miejsce ale nie ma miejsca
tzn jest przestrzeń
ale brak konkretnego miejsca
myślicie że udałoby się wspólnymi siłami postawić u Biafry duży, solidny kojec podzielny na dwa żeby i Leo i kaukazka miały miejsce?

teraz nie ma miejsca żadne z nich :(
a żółty pies jest szczerze mówiąć średnio urokliwy a i wiek i zachowanie nie wróżą mu szybkiej adopcji

nie chodzi mi, broń boże, abyśmy tutaj na watku Leo się zrzucali i bam, mamy kojec
nie, chodzi mi o akcję zebrania pieniązków ale rozszerzoną akcję
na fb, różnego rodzaju bazarki na dogo, no cokowielk byleby zaangażowało sie w to więcej osób niż 2-3 sztuki
bo we 2-3 sztuki to możemy sobie nazbierac conajwyżej na dmuchana piłke a nie na porządy kojec

kojec musiałby być porządny bo tereny są jakie sa i jak w 2010 było osuwisko to jeden kojec został dleikatnie rzecz ujmując przeniesiony a dwa kolejne powykrzywiane na wszystkie strony
(co na własne oczka widziałam)

niestety kaukazy to psy sa jakie sa, raczej chętni sie po nie w kolejce nie ustawiaja do adopcji :roll:
no i Biafra jest jaka jest - znaczy ma do nich słabość :diabloti:
i chwała jej za to :loveu:

myślicie, że cos takiego może się udac taka akcja?
mogę napisac do moda o pozwolenie na bazarki na tę okazję
ale myślę, że problemu nie będzie bo wszystko było normalnie jak pan Bóg przykazał na fundację
więc żadna defraudacja nie wchodzi w rachube

myślicie że to może się udać?

Posted

[quote name='evita2000']
Ponawiam pytanie, ile pieniędzy przywłaszczyła Sceptiques, wie ktoś?
gdzies mi migneło że ok 1600 zł

[quote name='evita2000']Byłoby super. Sama mogę stworzyć jakis barek.
napisąłam do moda
to sie może udac ale tak jak pisałam muslielibyśmy się w to zaangażowac w kilkanaście osób conajmniej
bo 2-3 os to oczywiście coś zbiora ale na pewno nie na porządny kojec dzielony dla dwóch kaukazów :roll:

Posted

A czym różniłby się kojec u Pani Grażyny od kojca u Biafry ? Klatka jakakolwiek by była to dla kaukaza rozpacz.
Sama mam kaukazy i wiem, że tego psa się nie ogranicza. Ani łańcuchem, ani kojcem. Moje biegają luzem, w 3,5 tys. metrów. Chyba, że o takim kojcu mowa.

Posted

[quote name='Aska7']A czym różniłby się kojec u Pani Grażyny od kojca u Biafry ? Klatka jakakolwiek by była to dla kaukaza rozpacz.
Sama mam kaukazy i wiem, że tego psa się nie ogranicza. Ani łańcuchem, ani kojcem. Moje biegają luzem, w 3,5 tys. metrów. Chyba, że o takim kojcu mowa.[/QUOTE]

Z kojca Biafry będą mogły wyjść.
Biafra się nie boi kaukazów.
Biafra z nimi współpracuje.
u Biafry kaukazy żyją, nie wegetują.
Poczytaj wątki Bacy i Freda, Mojo, Regi, Siwej i Dakoty, Grandy, Igora

Ale jak Ty masz 3,5 tys metrów, to może znalazloby się miejsce jeszcze dla jednego psa?

Posted (edited)

Nie oczywiście, że nie eutanazja. Najlepsze wyjście jakie widzę to trzymanie ich w innych kojcach, za inne pieniądze u innych osób.
Każdy psi behawiorysta zapewni Cię, że to da im szczęście.

Edited by Aska7
Posted

Tymczasowych rozwiązań dla kaukazów nie ma. Moje są zwożone z różnych schronisk dla mnie, bo je kocham, ale więcej niż czterech mieć nie mogę ( a tyle mam), ale gotowa jestem partycypować w kosztach.
Pod warunkiem, że koszty utrzymania psa będą rozliczane w trybie miesięcznym z przesłaniem skanu kosztów, informacją o stanie psa oraz zapewnieniem, że pies nie jest ograniczony kojcem lub łańcuchem mogę zadeklarować (tu publicznie) kwotę utrzymania w wysokości 200,00 zł. miesięcznie.

Posted (edited)

Obawiam się, że takiej opcji (domu/hotelu), żeby kaukaz chodził ''po wolności'' na stałe nie będzie.
Nikt go nie weźmie z małej klatki, z której nie wyszedł od pół roku i pewnie nie wyjdzie do końca życia bo nikt nie ma czasu/ochoty z nim współpracować, ani nawet na głupią łąkę go wypuścić, żeby po trawie pochodził.

Na zdjęciach ten hotel nie wygląda dobrze - klatka za kilkaset złotych miesięcznie.
Nie byłam tam - opieram się tylko na zdjęciach. i w kosztach takiego życia dla Leo ja nie będę partycypować.
jeśli znajdzie się miejsce u biafry, czy gdziekolwiek indziej, gdzie będzie miał lepiej - ja podtrzymuję propozycję finansowania karmy dla Leo

Edited by mmmonika
Posted

[quote name='Aska7']To szkoda, że kaukaz nie może powiedzieć co woli. Ludzki punkt widzenia bywa ..... zbyt ludzki.[/QUOTE]

ja się nie wypowiem, bo ogólnie moje poglądy na "trzymanie" psów raz użytkowych są dość radykalne i nie chcę wywoływać wojny :p

Posted

[quote name='mmmonika']Na zdjęciach ten hotel nie wygląda dobrze - klatka za kilkaset złotych miesięcznie.
Nie byłam tam - opieram się tylko na zdjęciach. i w kosztach takiego życia dla Leo ja nie będę partycypować.
jeśli znajdzie się miejsce u biafry, czy gdziekolwiek indziej, gdzie będzie miał lepiej - ja podtrzymuję propozycję finansowania karmy dla Leo[/QUOTE]

Warunki u Pani Grażyny widziałaś tylko na zdjęciach ? Tak ?
A byłaś i widziałaś warunki u Biafry ? Czy sprawdzisz inne warunki przed swoją deklaracją ? U kogokolwiek ?

Posted

[quote name='mmmonika']ja się nie wypowiem, bo ogólnie moje poglądy na "trzymanie" psów raz użytkowych są dość radykalne i nie chcę wywoływać wojny :p[/QUOTE]

Pewnie słusznie :). A co to jest rasa użytkowa ? Moje kaukazy nie są użytkowe. Śpią ... przeważnie.
Tam gdzie chcą... dom, garaż, wiatrołap, mega dziura w barwinku ....
Ale nigdy nie w budzie czy kojcu, i listonosza też nie obszczekują ...