Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 278
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

narazie ta jedna pani co pytała....i gazeta...

myślę, że trzeba mocno zaciskać kciuki ....za dobry dom i to jak najszybciej...

jak zabieram w soboty na spacer Padusia to Papuś ucieka do budy i wychyla główkę...i patrzy na mnie tymi swoimi ślepakami i się trzęsie chyba z zimna...(patrzy jeżeli coś widzi)...

Posted

Aga_Mazury napisał(a):
serce płacze....jak dzisiaj zabierałam na spacer mojego gagatka....a on biedny się trząsł w tej budzinie....
tak bardzo szukamy domku dla Ciebie

A nie mozna byloby go tez sprobowac wziasc na spacerek? Moze by sie troche ozywil...

Posted

Sabina02 napisał(a):
A nie mozna byloby go tez sprobowac wziasc na spacerek? Moze by sie troche ozywil...

obawiam się, że można by tym zrobić więcej krzywdy niż pożytku...on się nas boi...nie chcę go na siłę wyciągać i ciągnąc na siłę na smyczy...jeszcze ze strachu by mu się coś stało...

Posted

Aga_Mazury napisał(a):
obawiam się, że można by tym zrobić więcej krzywdy niż pożytku...on się nas boi...nie chcę go na siłę wyciągać i ciągnąc na siłę na smyczy...jeszcze ze strachu by mu się coś stało...

Pewnie tak...Wy jestescie na miejscu i wiecie najlepiej...

Posted

Myslę juz nad Ściągnięciem Papusia do Krakowa. Hmmm na razie do hotelu...

Posted

Juz myślimy z kiwi jak by to zorganizować... transport itd..:lol:

Posted

Co z Papusiem? Nie czytałam tematu od początku. Ale może będe miała kogoś chętnego na psiaka. Tylko proszę najwięcej info o piesku. Ile ma lat, czy jest teraz na coś chory, czy boi się czegoś, jaki jest duży, czy jest agresywny w stosunku do psów itp.
Chciałabym wiedzieć o nim możliwie najwięcej. Nie będe zapeszać ale kogoś chyba mam :lol: .

Posted

Ank@ napisał(a):
Co z Papusiem? Nie czytałam tematu od początku. Ale może będe miała kogoś chętnego na psiaka. Tylko proszę najwięcej info o piesku. Ile ma lat, czy jest teraz na coś chory, czy boi się czegoś, jaki jest duży, czy jest agresywny w stosunku do psów itp.
Chciałabym wiedzieć o nim możliwie najwięcej. Nie będe zapeszać ale kogoś chyba mam :lol: .

Wyslalam PM do Aga_Mazury, bo pewnie nie widziala Twojego postu....a mamy iskierke nadziei!

Posted

yyyyyyyyyyyyyyy

Papuś do psów nie jest agresywny, dostał do swojej klatki Padusia psiaka zastraszonego maksymalnie (mojego ulubieńca, ale to tak na marginesie ;) i sta poznałam Papusia), ma około 12 lat, może mniej, może więcej ...tak trudno to ocenić jesli psiak na widok człowieka i otwieranej klatki ucieka do budy. Raz tylko lezał w klatce, w rogu (stąd mamy zdjęcia) i się trząsł. Na jednym oku ma wyraźną zaćmę, drugie jakoś ostatnio wydawało mi się mniej "białe". Jak pisałam już wcześniej rzuconego kawałka kurczaka koło swojej nogi nie mógł znaleźć :shake: więc wzrok i węch...słaby ...nie dał mi się nigdy pogłaskac przez kraty (boi się)...pewnie zbyt wiele dobrego nie zaznał w życiu.
Psiak jest mały (wielkości plus minus jamnikowata...oczywiście inna budowa, ale to tak dla obrazu ...no może lekko większy, ale genralnie maleństwo). Co do chorób...nic mi nie wiadomo. Na nic nie jest leczony.