Jump to content
Dogomania

*** Milusia już w DS - trzymajmy kciuki! --> dziękujemy wszystkim za pomoc!

Recommended Posts

• Replies 207
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Figanna']na czarne kwiatki umiescilam ja jeszcze w piatek zanim po nia pojechalam.

zdjecia beda w srode, poniewaz w srode sie wybieramy ja odwiedzic:)

na glowie są slady po otarciach, strupki i male powierzchowne ranki -- poniewaz w schronisku wkladala glowe miedzy kraty[/QUOTE]

Jak sie dowiedzialam o sytuacji to nie wierzylam, ze cos takiego moglo sie wydarzyc...baba dala godzine czasu na zabranie pieska. Ten babsztyl jakis nienormalny moim zdaniem.
Czarne Kwiatki to za malo...ale trzeba miec "oko" na Babe. Bedzie probowac adoptowac nowego psiaka, pewnie jamnika...

Posted

Właśnie przed chwilą siostra dzwoniła. Troche niespodzianek, małych koopolek było i raz siku ,ale nie tragicznie.;) Pomimo ,że na polku też sie załatwiła.Bardzo ładnie sie bawią z Perełką .:multi: Stopniowo ,pomału nauczy się wszystkiego. Bardzo się wstydzi ,jak coś zrobi. :oops:Siostra mówi ,że ma taki wzrok ,jakby chciała powiedzieć [FONT="Arial Black"]"przepraszam ,to już ostatni raz" [/FONT]:oops: :)

[SIZE="3"]Szeleczki kupiłam.

[FONT="Arial Black"]Wszystkie ogłoszenia z allegro są wycofane. Nie wiem ,co się dzieje?[/FONT]

Posted (edited)

Jasza napisał(a):
Cześć Milusia, pieniadze zaraz wysyłam, grosiki, ale zawsze coś...

Jasza dziekuję najmocniej
wtatara napisał(a):
jaka kwota za szeleczki

Niecałe 20 zł . Ładne ,czerwone w jakieś łatki czarne.:):)

Edited by Javena
Posted

Figanna napisał(a):
jutro jedziemy z Javeną do Milusi:) będą zdjęcia!

Jedziemy,jedziemy. Dzis tak na chwile wpadłam ,bo zaraz ksiadz mnie odwiedzi . Siedze jak na szpilkach.:):)

Posted (edited)

:oops::oops:dziękuje wszystkim za wpłaty, wiem że ktoś wpłacał Javenie nie pamiętam kto:) Javena uzupełni to dopiszę do 1szego postu:)

z Milusią na pewno trzeba będzie iść do weta, by ją zważyć i odrobaczyć. Z pewnością gruczoły też do wyczyszczenia. Za pierwszym razem niech to zrobi wet, a później ja to mogę robić:):razz:

Edited by Figanna
Posted

Serce mnie zakuło jak to wszystko przeczytałam :( ludzie są podli ... miałam całkiem podobną sytuację, szukałam domu dla MIXA jamnika był bardzo duży, piękny, proporcjonalny ale po prostu jamnik XXL waka jakoś 12-15kg :) , pies był 2 lata w schronisku w Rudzie Śl. zachcieli go ludzie z Wrocławia, psa wziełam do siebie, aby wykąpać go przed podróżą pociagiem, rodzice byli źli, ze znów jakiś pies w domu i to samiec, trzeba było uważać i na naszego psa ;) pies wykąpany, przespał u nas noc, więc rano wsiedliśmy do pociągu który miał prowadzić do nowego lepszego życia.. domz ogrodem, ludzie którzy mieli kiedyś jamnika i co? Na peronie dowiedziałam sie, ze myśleli że będzie mniejszy !! myślałam że eksploduje, ale jak twierdzili może spróbują, więc ja na to że psa im nie oddam ... wróćiłam zalana łzami do domu, rodzice mimo ze psa polubili, byli nim zachwyceni !! to niestety nie dali się przekonać aby u nas został, musiałam psa odwieźć do schroniska na następny dzień, jednak ta historia tak MUSIAŁA się skończyć, pies zaraz w ten sam dzień kiedy go odwiozłam znalazł dom (!!) super.. tutaj też tak będzie !!

Jeśli ktoś wymaga idealnego psa (chociaż takich nie ma ;) ) pachącego, wykąpanego to idzie się do hodowcy ... nie wiem jak można wziąć psa do domu i po kilku godzinach powiedzieć że jest brzydki i go nie chce :/ :/

Posted

łoo to faktycznie tak miało być! ale tu chyba jest dużo takich historii o których można tak powiedzieć! i dobrze, bo to jest bardzo budujące!:)

Ci ludzie okazali się po prostu nieodpowiedzialni - dobrze że tak szybko to wyszło!

najważniejsze że Milusia nie musi siedzieć w schronie - a tego że domek się znajdzie jestem pewna:)

Posted

Jasza napisał(a):
Czekamy zatem na zdjęcia! :-)

Witam wszystkich. Zdjecia zrobimy .Ja już obiad gotuje ,żeby zdążyc nakarmić tż -a, przed pójsciem do pracy.:):)

Figanna ,Twój awaterek ciagle ulega przemianie ,jak widze.

Posted

dam jeszcze znac o której pojedziemy (myślę że ok 14) bo autko mam u mechanika, ale mam nadzieję że szybko to zrobi!

no Figula ma tyle fotek że się nie mogę na jedną zdecydować:) hi

wczoraj Figa się wybiegała ze swoim kolegą chartem afgańskim! super się bawią:) nie chciała iść do domu! a już było przed północą (taki kopciuszek z niej)

Posted

Doszła wpłata od Jaszy [FONT="Arial Black"]20 zł [/FONT].Dziekuje bardzo!:multi::multi:

Figanna napisał(a):
dam jeszcze znac o której pojedziemy (myślę że ok 14) bo autko mam u mechanika, ale mam nadzieję że szybko to zrobi!

no Figula ma tyle fotek że się nie mogę na jedną zdecydować:) hi

wczoraj Figa się wybiegała ze swoim kolegą chartem afgańskim! super się bawią:) nie chciała iść do domu! a już było przed północą (taki kopciuszek z niej)

Dobrze ,ze uciekła przed północą ,bo jeszcze by sie w myszke zamieniła.:evil_lol::evil_lol:

Posted

zaraz będą zdjęcia!! :)

Milusia bardzo przytulaśna, zakochana w Pani Marysi i Perełce:) Broni domku i Pani:) !

Na dzieci reaguje ok:) widać że je lubi - o ile rzecz jasna nie robią krzywdy:)

jest bardzo ruchliwa, ciężko jej zrobić zdjęcie. Domek z ogródkiem jej się marzy!!

Jak na "jamnika" przystało węszy cały czas:) jest bardzo, bardzo czujna