Jump to content
Dogomania

*** Milusia już w DS - trzymajmy kciuki! --> dziękujemy wszystkim za pomoc!

Recommended Posts

• Replies 207
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ania shirley napisał(a):
A ona ma jakiś post rozliczeniowy? Ma jakieś pieniądze? Czy dług??

Długów nie ma ,ale jest w domu tymczasowym bezpłatnym .Trzeba troche pomóc ,bo wiadomo ,że piesek kosztuje.Na dzień dzisiejszy trzeba troszke ją odżywic ,zbadać u weterynarza.Sytuacja była podbramkowa ,wydawało sie ,że pies bedzie musiał wrócić do schroniska .Dlatego bardzo dziękuje ,że siostra zgodziła sie przetrzymać sunie ,choc nie jest jej lekko.

Posted

[SIZE="3"]Spokalismy znajomą siostry. Jej synuś chodzi do kiosku wygłaskać Perełkę. Milusia pierwszy raz go widziała i takie całusy rozdawała.

Jasza Twoje pieniązki przekazałam siostrze ,przy świadkach. Dziekuję również Figannie i jej narzeczonemu ,za wspaniałe legowisko ,oliwę z oliwek ,tabletki na flore bakteryjną i karmę. Zostawiła również pieniażki na dokupienie karmy. Dziekuję serdecznie w imieniu siostry.

Posted

Milusia jest jeszcze trochę niepewna i zdystansowana, ale tylko wobec nas - obcych. Do Pani Marysi ciągle się tuli i chce by ją głaskać.

Nie jest agresywna, lubi dzieci:)

Pewne jest to że potrzebuje się wybiegać - jest bardzo ruchliwa!

Nadrabia zaległości i je za dwóch;)

Na ludzi i inne psy na razie nie reaguje jakoś specjalnie, ale będzie to szło w kierunku pozytywnego stosunku do nich niż negatywnego:)

Potrzebuje jeszcze czasu odnośnie załatwiania się i chodzenia na smyczy;)

Posted (edited)

Dzis pierwszy raz Milusia nie zesikała sie w nocy.Małe postępy juz sa.

Siostra była w zoologicznym. Pewna pani dostrzegła chuste ,"szukam domu ".Wzieła nr tel do Marysi ,bo jej znajomi chcieli adoptowac pieska ze schroniska. Zobaczymy ,co z tego wyniknie.

Edited by Javena
Posted

wtatara napisał(a):
a gdzie dostałyście taką chustkę- Zuli też by sie przydała

Ja kupiłam na bazarku . Czasem jak brałam na tymczasy ,to pomyslałam ,ze mi sie przyda,ale niestety .Tz się buntuje,nie chce już żadnych zwierzaków .Jeszcze coś sobie umyslił ,że chyba ma alergie na sierść ,bo ciągle kicha.Naoglądał sie programu w tv.
Mam jeszcze drugą ,to moze Ci wysłać?

Posted

To zdjecie jest po naszym powrocie ze spaceru .Pani była w domu .Tak się do tuliła,jakby miała powiedzieć"Dobrze,ze mnie tu spowrotem przyprowadzili."

Posted (edited)

tekst do ogloszen prosze zmodyfikowac w razie potrzeby

Milusia to młoda ok 2 letnia suczka (mieszaniec jamnika)

Jest wysterylizowana, ma krótki ogonek.

Nadane jej jeszcze w schronisku imię doskonale odzwierciedla jej charakter. Jest bardzo przymilna, łaknie głaskania i tulenia. Nie jest agresywna, na inne pieski reaguje pozytywnie, podobnie jak na dzieci!

Bardzo źle znosiła schroniskowe życie. Od maja 2011 gdy do niego trafiła nie mogła się przystosować. Zaczęła wkładać głowę między graty tak intensywnie że na głowie pojawiły się otarcia i wyłysienia. Teraz sierść ładnie odrasta:)

Obecnie przebywa w domu tymczasowym w Jaworznie. Sunia jest bardzo łagodna i mądra. Szybko się uczy nowych reguł życia poza schroniskiem.
w domu tymczasowym zaprzyjaźniła się z suczką Perełką – bardzo ładnie się razem bawią. Nadaje się do domku gdzie jest już pies.

Milusia potrzebuje odpowiedzialnych opiekunów, którzy nie przysporzą jej już takiego stresu jak ostatnio przeżyła. Ten mądry i miły psiak potrzebuje kochającego opiekuna i trochę czasu by się przystosować.

Edited by Figanna