Ewelinaaa Posted October 21, 2012 Posted October 21, 2012 [h=5]A oto wieści z nowego domku Nitki: "Witam powtórnie :) Nikitka już w domu, podróż zniosła spokojnie, parę razy wymiotowała, ale byłam na to przygotowana i ona się tym nie stresowała. W domu, a właściwie na ogrodzie przybiegły wszystkie koty, pooglądali się wszyscy wzajemnie, poobwąchiwali, nie było żadnych objawów agresji z obu stron. W domu mała zjadła pół miseczki mokrej karmy, potem na dwóch łapkach wyprosiła kawałki obiadowego kotleta :). Znowu zwiedzanie ogrodu - siusiu i kupka. Myślę, że zrobiła Pani "dużą robotę" z socjalizacją małej, jak widać dużo spokojniej zniosła teraz zmianę miejsca zamieszkania. Nikitka zdobyła od razu serca wszystkich domowników, teraz ja usiadłam do pisania, a ona śpi za moimi plecami na moim łóżku, oczywiście reaguje na nowe odgłosy domowe, których przecież nie zna. Teraz stoi już przy mnie na dwóch łapkach, oparta o moje kolana i merda ogonkiem, więc nie wiem czy nie chce wyjść. Kończę już, przesyłam swój adres i zdjęcia z nowego miejsca suni :) Pozdrawiam serdecznie"[/h] Quote
szyszunia557 Posted October 21, 2012 Posted October 21, 2012 Ha, ha ! A ja tu właśnie chciałam zabłysnąć i wrzucić zdjęcie ! :lol: Quote
Ewelinaaa Posted October 21, 2012 Posted October 21, 2012 szyszunia557 napisał(a):Ha, ha ! A ja tu właśnie chciałam zabłysnąć i wrzucić zdjęcie ! :lol: Byłam pierwsza! :P A jak się czujesz po spotkaniu z osami? I jak Mucio, czy wszystko w porządku? :) Quote
szyszunia557 Posted October 21, 2012 Posted October 21, 2012 Dzięki wielkie Ewelinaaa za naszą Nikitkę :loveu: Zrobiłaś kawał dobrej roboty !!! Quote
blackgerl Posted October 25, 2012 Posted October 25, 2012 Witajcie cioteczki!właśnie jestemświerzow po wizycie PA u Nikitki w Sieradzu, wiec od razu piszę :)moje wrażenia są bardzo pozytywne. Pani bardzo miła, przez całe życie miałą psy w domu, wiec nie wyobraża sobie życia bez nich. porozmawiałyśmy trochę o tym jak siępowinno zachowywać w określonych sytuacjach, stwierdzam, że Pani Ania ma duże pojęcienaten temat i prawdopodobnie dobrze sobie poradzi z dalszą socjalizacją NIkitki:) Stara jej się ograniczyć nowych stresów, powoli zapoznaje ją z nowym otoczeniem, zwraca bardoz uwagę na to jak pies sie czuje i zachowuje. No i przede wszystkim jest strasznei zakochana w psince:) wiec głasków i kolanek to teraz nikitka bedzie miała pod dostatkiem:) A teraz o Nikitce- w domu jest 5-6 kotów, ktore mieszkają na zewnątrz. Nikita nie ma żadnych problemó z nimi. żadnej agresji ani dąsów. raz tylko kot zaczą wyjadać NIkicie karmę z miski to zaczęła na niego szczekać- wreszcie Pancia miałą możliwość usłyszeć jej głos;) i tyle, kot odszedł i było ok. Jest też mąż Pani Ani, na razie Nikita bardoz sie go boi,ale już po 4 dniach pobytu a nowym domku zrobiłą postępy!! - może już przebywać w tym samym pomieszczeniu co mąż pani Ani, gdy on na nią nie patrzy ;) wcześniej było to niemożliwe. rozmawiałąm też z tym panem i powiedział ze Nikita robi bardoz duże postemy w tej sprawie. On tez jest chętny do stopniowego odpowiedzialnego przyswajania psa do nowej osoby. takze zaobserwowałam ze oboje państwo mają wiedzę jak postępować z takim psiakiem - wiec Nikitka nie mogłą lepiej trafić:)także pies zdrowy, szczęśliwy, wygłaskany, powolutku w swoim tempie oswaja sie z nowym otoczeniem.Ocyzwiście panią Anie zaakceptowała mała od razu i od razu miałą do niej zaufanie:) ku uciesze panci:)jesli macie jakies jeszcze pytania to piszcie.myślę ze Nikitka trafiła do kochającego i dobrego domku. :D:D:D:D Quote
yoshi22 Posted October 25, 2012 Posted October 25, 2012 Jak miło :) Bardzo się cieszę dla Nikitki ! Oby jak najwięcej takich domków...!!! Quote
szyszunia557 Posted October 25, 2012 Posted October 25, 2012 Blackgerl bardzo Ci serdecznie dziękujemy ! Cieszymy się, że nasze opinie, co do domku są zgodne :loveu: Mam tylko jedno pytanie - czy Nikita śpi w łóżeczku :eviltong: Ona jest do tego stworzona ! Quote
szyszunia557 Posted October 25, 2012 Posted October 25, 2012 To nie koniec dobrych wiadomości ! Teraz pozdrowienia od naszej maleńkiej Figi :razz: z jej własnego domku ! Quote
yoshi22 Posted October 25, 2012 Posted October 25, 2012 Maleńkiej Figi?! Toż to kawał psa:D Fajnie, że i jej się udało :) Quote
Poker Posted October 25, 2012 Posted October 25, 2012 Poker napisał(a):Czy ktoś bywa we Wrocławiu i mógłby odebrać ode mnie kołdry, poduszki, koc, ręczniki i bieliznę pościelową i coś jak miski? I co? znacie jakiś termin przyjazdu do Wrocławia? Bardzo sie cieszę z adopcji, oby tak dalej. Quote
szyszunia557 Posted October 26, 2012 Posted October 26, 2012 Poker napisał(a):I co? znacie jakiś termin przyjazdu do Wrocławia? Bardzo sie cieszę z adopcji, oby tak dalej. Niestety w najbliższym czasie nie mamy transporu do Wrocławia :shake: Wielka szkoda, ale na miejscu na pewno ktoś chętnie przygarnie te dary. Quote
szyszunia557 Posted October 26, 2012 Posted October 26, 2012 Mam kolejne wieści z domku Nikity. Pozwolę sobie zacytować: " Witam serdecznie,pisałam już do p. Eweliny o tym jak Nikitka odnajduje się w nowym domu. Mogę tylko potwierdzić, że jest przekochaną sunią. Rzeczywiście jest bardzo płochliwa, boi się obcych, ale na szczęście ja jakoś zdobyłam jej zaufanie od samego początku i w razie widoku obcej osoby na horyzoncie mała sadowi się zaraz koło mnie. Śpi oczywiście ze mną w łóżku, cały dzień chodzi za mną, gdy tylko się gdzieś ruszę.Mąż rozumie jej lęk i czeka aż ona sama przestanie się bać. Jak na razie Nikitka zrobiła postępy - podchodzi do męża i obwąchuje go, a dzisiaj wzięła od niego kawałek kiełbaski :) Myślę, że powolutku nabędzie pewności, że jej nic nie grozi, ale to będzie wymagało dłuższego czasu. Po ogrodzie chodzi ze mną na smyczy, powoli poznaje nowy teren, nowe zapachy. Dzisiaj była p. Ania z wizytą. Bardzo sympatyczna i z fachową wiedzą osoba, poza tym widać, że mądrze kochająca zwierzęta. Tak sobie pomyślałam: szkoda, że takiej wiedzy na temat dzieci nie mają osoby sprawdzające rodziców adopcyjnych. Pozdrawiam serdecznie" I w załączniku zdjęcie Quote
szyszunia557 Posted October 26, 2012 Posted October 26, 2012 Blackgerl jeszcze raz bardzo Ci serdecznie dziękujemy :loveu: za wizytę !!! Quote
szyszunia557 Posted October 26, 2012 Posted October 26, 2012 Blackgerl jeszcze raz bardzo Ci serdecznie dziękujemy :loveu: za wizytę !!! Quote
dexterka Posted October 26, 2012 Posted October 26, 2012 [quote name='szyszunia557']Blackgerl jeszcze raz bardzo Ci serdecznie dziękujemy :loveu: za wizytę !!! a jak wypadła wizyta?? Quote
szyszunia557 Posted October 27, 2012 Posted October 27, 2012 [quote name='dexterka']a jak wypadła wizyta?? Bardzo dobrze ! Opis blackgerl umieściła w poście z 25-10 z godz. 19:09 ;) Quote
blackgerl Posted October 27, 2012 Posted October 27, 2012 no to widzę ze wszystko już opisane:) odnośnie Nikitki miałam jeszcze dodać ze na fotkach wyglada uroczo, ale na ZYWO jest przecudna :) bardzo sie ucieszyłam jak przeczytałam ze od swojego pana wzieła już kiełbaskę! a to dopiero nie cały tydzień:) myśle ze psiak poczuł miłość jaka jest w rodzinie i sprawnie pójdzie jej zaadoptowanie sie w nowym domku:) fakt, mnie bała sie strasznie, ale strałąm jej sie nei denerwować i tylko pozwliłam sobie ukradkiem na nią spoglądać z drugiego końca pokoju i podziwiać jak jej dobrze obok panci :) nikitka ma wszedzie porozkąłdane dla siebie kocyki - na kanapie podobno w łóżeczku też wiec spokojnie, psinka ma sie gdzie wylegiwać i zaznać spokoju:) a co do Figi- to uroczy kawał psiaka:) naprawde szczęściarze ci co ją adoptowali, na fotkach wyglada przeuroczo, a te jej uszka:) p.s. jestem neizmierrnie zadowolona ze mogłam uczestniczzyc w tak pozytywnej wizycie PA. niestety żadko sie takie zdarzają :( jakby jeszcze było coś do zrobienia to jestem chętna ;) Quote
lon_cia Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 Ale tu cisza u naszych Animlsów. Co tam nowego? Jacyś nowi lokatorzy się pojawili? Ewelinaaa skąd Ty takie fajne domki bierzesz dla swoich tymczasów i to w takim tempie:lol: super:multi:, też mam malucha do wydania, ale zainteresowania zero:roll:. Quote
szyszunia557 Posted October 31, 2012 Posted October 31, 2012 A ja mam wieści z nowego domku Figi ! Choć tu zaszła zmiana i Figa nazywa się obecnie Kama :lol: Ciekawe, bo jej siostra spod Wrocławia dostała imię Kawa ! Nasza "maleńka" już w pełni się zadomowiła w nowym domu. Koty ją przyjęły, jak swoja i nawet jedzą z jednej miski :crazyeye: Początki były troszkę trudne, ale już wszystko ok. Kama zachwyciła się śniegim i razem z najmłodsza kotką, która też pierwszy raz w życiu go widziała, szalała, jak opętana. Dziewczynki uwielbiją swoją sunię i kłócą się, która ma ją wyprowadzać. Byle tak dalej :loveu: Quote
szyszunia557 Posted November 5, 2012 Posted November 5, 2012 Moi Drodzy Kochani ! Maniek ma szansę na dom w Krakowie ! Bardzo więc proszę o pomoc w znalezieniu osoby do wizyty PA. Może kogoś znacie ? Ostatnio super poszła nam wizyta w Sieradzu, może i tym razem się uda :cool3: Maniek ślicznie prosi Quote
dexterka Posted November 5, 2012 Posted November 5, 2012 moja droga zaraz Ci kogoś doświadczonego znajdę na pa:) Quote
szyszunia557 Posted November 5, 2012 Posted November 5, 2012 Działamy, działamy :multi: To lubię ! Quote
szyszunia557 Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 Dzięki pomocy dexterki mamy już umówioną wizytę w Krakowie dla Maniusia :multi: Trzymajcie mocno kciuki, żeby było wszystko w porządku ! Quote
Recommended Posts