szyszunia557 Posted September 22, 2012 Posted September 22, 2012 Nasza najmniejsza sunieczka z sześciorga rodzeństwa nadal szuka domu ! Nasze piękne marzenie o domku pękło, jak bańka mydlana :( Pani się rozmyśliła... Figa jest w tej chwili w DT, ale nie może tam dłużej zostać :( Jeśli nie znajdziemy szybko domku, mała wróci do kojca ! Quote
Madzialenos Posted September 22, 2012 Posted September 22, 2012 A teraz ciut rozweselę wątek podczas zakupów widziałam dzisiaj Waszą dawną podopieczną Anouk była z pańcią na spacerku w pięknych czerwonych szeleczkach mała dama zadowolona i ciut jej się przytyło :D Aż za bardzo ;p Quote
szyszunia557 Posted September 22, 2012 Posted September 22, 2012 [quote name='Madzialenos']A teraz ciut rozweselę wątek podczas zakupów widziałam dzisiaj Waszą dawną podopieczną Anouk była z pańcią na spacerku w pięknych czerwonych szeleczkach mała dama zadowolona i ciut jej się przytyło :D Aż za bardzo ;p[/QUOTE] O, jak fajnie ! Muszę poprosić o zdjęcia ! Ocenimy tę małą nadwagę ;) Quote
zuzlikowa Posted September 23, 2012 Posted September 23, 2012 Wybaczcie,że zaśmiecam wątek... ale jeśli nie znajdę nikogo do wizyty przed adopcyjnej dla wielkopsa Bertiego, straci on szansę na dom, a już tak długo czeka :oops: [FONT="]Berti - wielkopsiak ma szansę na dobry dom w okolicach Nysy... dokładnie w Niwnicy... tj. miejscowość oddalona o ok. 7 km od Nysy i nieco ponad 20km od Prudnika.[/FONT][FONT="] [/FONT][FONT="]Wątek Bertiego:[/FONT][FONT="] [/FONT][FONT="]http://www.dogomania.pl/forum/thread...3#post19709813[/FONT][FONT="] [/FONT][FONT="]Jeśli macie choć jakieś pomysły, podpowiedzi do kogo zwrócić się z prośbą o wizytę- dajcie znać...[/FONT][FONT="] [/FONT][FONT="]Kontakt( na wszelki wypadek, gdyby skrzynka znów była pełna):[/FONT][FONT="] [/FONT][FONT="]506479242[/FONT][FONT="] [/FONT][FONT="][email protected][/FONT] Quote
szyszunia557 Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 [quote name='zuzlikowa']Wybaczcie,że zaśmiecam wątek... ale jeśli nie znajdę nikogo do wizyty przed adopcyjnej dla wielkopsa Bertiego, straci on szansę na dom, a już tak długo czeka :oops: Berti - wielkopsiak ma szansę na dobry dom w okolicach Nysy... dokładnie w Niwnicy... tj. miejscowość oddalona o ok. 7 km od Nysy i nieco ponad 20km od Prudnika. Wątek Bertiego: http://www.dogomania.pl/forum/thread...3#post19709813 Jeśli macie choć jakieś pomysły, podpowiedzi do kogo zwrócić się z prośbą o wizytę- dajcie znać... Kontakt( na wszelki wypadek, gdyby skrzynka znów była pełna): 506479242 [email protected] Niestety nie znam nikogo w tej okolicy :( a od nas to kawał drogi. Quote
Poker Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 Czy od Was ktoś jeździ do Wrocławia? Mam parę anilanowych kołder i frotowych prześcieradeł do oddania. Quote
szyszunia557 Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 [quote name='Poker']Czy od Was ktoś jeździ do Wrocławia? Mam parę anilanowych kołder i frotowych prześcieradeł do oddania. To super ! Fakt, ze nie jeździmy do Wrocławia zbyt często, ale planujemy wyjazd za tydzień, może dwa, żeby odwiedzić naszych dawnych podopiecznych :) Ewentualnie możemy się skontaktować z paniMysza, czy nie przetrzymałaby dla nas tych rzeczy u siebie :) Znacie się może ? Quote
szyszunia557 Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 (edited) Taka tu cisza... A ja mam dobre wieści ! Chou -chou, nasz drobiażdżek od staruszki, wyruszyła na podbój Europy ! Spędziła kilka dni w Pradze wraz ze swoją rodzinką. I co Wy na to ? Nikita opuściła wreszcie kojec i od soboty śpi pod kołderką w super DT u Ewelinaaa. Wbrew naszym obawom, malutka sprawuje się całkiem nieźle, zachowuje czystość i jest grzeczna na spacerkach. Nawet zaczyna już brykać po domu. Mamy nadzieję, że kolejnym etapem tej cudownej metamorfozy, będzie brykanie w jej własnym domu ! Ale to nie koniec dobrych wieści. Wczoraj Aslan został wykastrowany i wyruszył do domu w okolicy Zawiercia. Czekamy na wieści z nowego domu z niecierpliwością ! Edited October 2, 2012 by szyszunia557 Quote
lenka12 Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 [quote name='szyszunia557']Taka tu cisza... A ja mam dobre wieści ! Chou -chou, nasz drobiażdżek od staruszki, wyruszyła na podbój Europy ! Spędziła kilka dni w Pradze wraz ze swoją rodzinką. I co Wy na to ? Nikita opuściła wreszcie kojec i od soboty śpi pod kołderką w super DT u Ewelinaaa. Wbrew naszym obawom, malutka sprawuje się całkiem nieźle, zachowuje czystość i jest grzeczna na spacerkach. Nawet zaczyna już brykać po domu. Mamy nadzieję, że kolejnym etapem tej cudownej metamorfozy, będzie brykanie w jej własnym domu ! Ale to nie koniec dobrych wieści. Wczoraj Aslan został wykastrowany i wyruszył do domu w okolicy Zawiercia. Czekamy na wieści z nowego domu z niecierpliwością ! Nasze malutkie dziewczynki:multi: jeszcze razem na zdjęciu:lol: Teraz trzymamy kciuki za fajny i dobry domek dla Nikity:multi: Quote
Ewelinaaa Posted October 3, 2012 Posted October 3, 2012 Wiesci od Nikitki: Ten maluch wazy ok.5kg jest zdrowa,czysciutka i w dobrej kondycji. Juz dzis zauwazylam ze jej prawdziwy charakter calkowicie sie ujawnil. Na spacerach pedzi do przodu,nie drepta juz za moimi nogami wystraszona i nerwowa. W domu zachowuje 100% czystosc,pozostawiona na pare godzin nie wyrzadza zadnych szkod,nie wyje nie szczeka nie piszczy.Swietnie dogaduje sie z moim psem od czasu do czasu sama zaczepia ja do zabawy. Jak wstaje rano badz wracam do domu Nikitka wskakuje mi na kolana i czeka az ja cala wyglaszcze,skacze merda ogonem jest w pelni zadowolona. Jedynym problemem jest to ze boi sie meszczyzn ucieka kuli sie nie chce byc przez nich dotykana,gdy jest u mnie na kolanach a w tym samym momencie moj brat ja zaczyna glaskac Nikitka zamienia sie w kamien,sztywnieje i czeka az on skonczy. Nie wiem czemu tak jest ;( mam nadzieje ze to minie ;) Quote
szyszunia557 Posted October 3, 2012 Posted October 3, 2012 Dzięki Ewelina za wieści od naszego Potworka ! Ta jej "nadwaga" bardzo mnie zdziwiła, bo wygląda na max 4 kg. Cieszę się, że mała robi takie postępy, w tak krótkim czasie. Co do mężczyzn, to ona po prostu ich nie zna ! U babci staruszki przebywała tylko w jej towarzystwie z resztą sfory, nikt tam nie zaglądał do nich. U nas niestety też notoryczny brak męskich wolontariuszy :eviltong: Quote
szyszunia557 Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 Wieści fajne mam ! Pamiętacie naszego Pana Zdziwionego - Ankura ze stada staruszki ? Oto on zwany teraz Batmanem ;) Na zdjęciu chyba raczej z Pańciem, sądząc po owłosieniu :eviltong: Batmana wszyscy kochają i rozpieszczają. Tak mówi o nim Pańcia Patrycja: "Batmanek jest najukochańszym, najrozumniejszym stworzonkiem na jakie mogliśmy trafić. I myślę, że jest szczęśliwy ;)" Amen ! A oto kolejny szczęściarz - Aslan ze swoja Pańcią Anią: Quote
szyszunia557 Posted October 8, 2012 Posted October 8, 2012 (edited) Przypominam naszą Figę. W dalszym ciągu przebywa w DT. Jest urocza i rozbrykana. Uczy się czystości i osiaga już znaczne sukcesy w tej dziedzinie. Jest bardzo kontaktowa, lubi dzieci a one za nią szaleją. Podbija serca wszyskich, którzy ją spotkają ... tylko czemu nie może znaleźć domu ? :shake: Edited October 8, 2012 by szyszunia557 Quote
szyszunia557 Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 A tu niespodzianka ! Pozdrowienia od siostry Figi - Kawy ze Strzegomia: Quote
szyszunia557 Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 Fajne, fajne ! Tylko rozrabiają ile wlezie :diabloti: Domek pisze, że wszystko na wysokości Kawy uległo destrukcji i że łobuz podgryza Pańcię i dziecko, tylko do Pana czuje duży szacunek :eviltong: Nasza Figa nie lepsza ! Goni koty, kradnie skarpetki, podgryza, i czasem z siku nie zdąży, ale poza tym jest kochana :loveu: Quote
szyszunia557 Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 Czekam z niecierpliwością na wiadomość w sprawie domu dla Figi :crazyeye: Trzymajcie kciuki ! Quote
lenka12 Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 [quote name='szyszunia557']Czekam z niecierpliwością na wiadomość w sprawie domu dla Figi :crazyeye: Trzymajcie kciuki ! No to trzymamy mocno:multi: Quote
szyszunia557 Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 Sidzę, jak na szpilkach ! Pani miała przyjechać zobaczyc Suzzy! Nic jeszcze nie wiem :shake: Quote
Ewelinaaa Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 Jak na zlosc,pewnie nie przyjedzie.. ale trzeba myslec pozytywnie! ja szukam ds dla naszej malutkiej nikitki ;) Quote
szyszunia557 Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 [quote name='Ewelinaaa']Jak na zlosc,pewnie nie przyjedzie.. ale trzeba myslec pozytywnie! ja szukam ds dla naszej malutkiej nikitki ;) Hej, pani rzeczywiście była, ale najbardziej spodobał sie jej Maniek :eviltong: Zobaczymy, czy coś z tego będzie ? Mam nadzieję, że nasza mała Nikitka będzie mieć szczęście i jak reszta jej stada trafi do super DS. Ewelinaaa masz dobrą ręke do naszych psiaków, więc na pewno szybko coś się znajdzie ! Quote
Recommended Posts