Jump to content
Dogomania

Fundacja Grey Animals- spragnione miłości i gotowe do zabrania!! Szukają domu...

Recommended Posts

Posted

Nasza najmniejsza sunieczka z sześciorga rodzeństwa nadal szuka domu ! Nasze piękne marzenie o domku pękło, jak bańka mydlana :( Pani się rozmyśliła... Figa jest w tej chwili w DT, ale nie może tam dłużej zostać :( Jeśli nie znajdziemy szybko domku, mała wróci do kojca !

• Replies 962
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A teraz ciut rozweselę wątek podczas zakupów widziałam dzisiaj Waszą dawną podopieczną Anouk była z pańcią na spacerku w pięknych czerwonych szeleczkach mała dama zadowolona i ciut jej się przytyło :D Aż za bardzo ;p

Posted

[quote name='Madzialenos']A teraz ciut rozweselę wątek podczas zakupów widziałam dzisiaj Waszą dawną podopieczną Anouk była z pańcią na spacerku w pięknych czerwonych szeleczkach mała dama zadowolona i ciut jej się przytyło :D Aż za bardzo ;p[/QUOTE]
O, jak fajnie ! Muszę poprosić o zdjęcia ! Ocenimy tę małą nadwagę ;)

Posted

Wybaczcie,że zaśmiecam wątek... ale jeśli nie znajdę nikogo do wizyty przed adopcyjnej dla wielkopsa Bertiego, straci on szansę na dom, a już tak długo czeka :oops:

[FONT=&quot]Berti - wielkopsiak ma szansę na dobry dom w okolicach Nysy... dokładnie w Niwnicy... tj. miejscowość oddalona o ok. 7 km od Nysy i nieco ponad 20km od Prudnika.[/FONT][FONT=&quot]

[/FONT]
[FONT=&quot]Wątek Bertiego:[/FONT][FONT=&quot]
[/FONT]
[FONT=&quot]http://www.dogomania.pl/forum/thread...3#post19709813[/FONT][FONT=&quot]

[/FONT]
[FONT=&quot]Jeśli macie choć jakieś pomysły, podpowiedzi do kogo zwrócić się z prośbą o wizytę- dajcie znać...[/FONT][FONT=&quot]

[/FONT]
[FONT=&quot]Kontakt( na wszelki wypadek, gdyby skrzynka znów była pełna):[/FONT][FONT=&quot]
[/FONT]
[FONT=&quot]506479242[/FONT][FONT=&quot]
[/FONT]
[FONT=&quot][email protected][/FONT]

Posted

[quote name='zuzlikowa']Wybaczcie,że zaśmiecam wątek... ale jeśli nie znajdę nikogo do wizyty przed adopcyjnej dla wielkopsa Bertiego, straci on szansę na dom, a już tak długo czeka :oops:

Berti - wielkopsiak ma szansę na dobry dom w okolicach Nysy... dokładnie w Niwnicy... tj. miejscowość oddalona o ok. 7 km od Nysy i nieco ponad 20km od Prudnika.

Wątek Bertiego:
http://www.dogomania.pl/forum/thread...3#post19709813

Jeśli macie choć jakieś pomysły, podpowiedzi do kogo zwrócić się z prośbą o wizytę- dajcie znać...

Kontakt( na wszelki wypadek, gdyby skrzynka znów była pełna):
506479242
[email protected]

Niestety nie znam nikogo w tej okolicy :( a od nas to kawał drogi.

Posted

[quote name='Poker']Czy od Was ktoś jeździ do Wrocławia? Mam parę anilanowych kołder i frotowych prześcieradeł do oddania.
To super ! Fakt, ze nie jeździmy do Wrocławia zbyt często, ale planujemy wyjazd za tydzień, może dwa, żeby odwiedzić naszych dawnych podopiecznych :) Ewentualnie możemy się skontaktować z paniMysza, czy nie przetrzymałaby dla nas tych rzeczy u siebie :) Znacie się może ?

Posted (edited)

Taka tu cisza...
A ja mam dobre wieści !

Chou -chou, nasz drobiażdżek od staruszki, wyruszyła na podbój Europy ! Spędziła kilka dni w Pradze wraz ze swoją rodzinką. I co Wy na to ?
Nikita opuściła wreszcie kojec i od soboty śpi pod kołderką w super DT u Ewelinaaa. Wbrew naszym obawom, malutka sprawuje się całkiem nieźle, zachowuje czystość i jest grzeczna na spacerkach. Nawet zaczyna już brykać po domu. Mamy nadzieję, że kolejnym etapem tej cudownej metamorfozy, będzie brykanie w jej własnym domu !

Ale to nie koniec dobrych wieści. Wczoraj Aslan został wykastrowany i wyruszył do domu w okolicy Zawiercia. Czekamy na wieści z nowego domu z niecierpliwością !

Edited by szyszunia557
Posted

[quote name='szyszunia557']Taka tu cisza...
A ja mam dobre wieści !

Chou -chou, nasz drobiażdżek od staruszki, wyruszyła na podbój Europy ! Spędziła kilka dni w Pradze wraz ze swoją rodzinką. I co Wy na to ?
Nikita opuściła wreszcie kojec i od soboty śpi pod kołderką w super DT u Ewelinaaa. Wbrew naszym obawom, malutka sprawuje się całkiem nieźle, zachowuje czystość i jest grzeczna na spacerkach. Nawet zaczyna już brykać po domu. Mamy nadzieję, że kolejnym etapem tej cudownej metamorfozy, będzie brykanie w jej własnym domu !
Ale to nie koniec dobrych wieści. Wczoraj Aslan został wykastrowany i wyruszył do domu w okolicy Zawiercia. Czekamy na wieści z nowego domu z niecierpliwością !
Nasze malutkie dziewczynki:multi: jeszcze razem na zdjęciu:lol: Teraz trzymamy kciuki za fajny i dobry domek dla Nikity:multi:

Posted

Wiesci od Nikitki:
Ten maluch wazy ok.5kg jest zdrowa,czysciutka i w dobrej kondycji. Juz dzis zauwazylam ze jej prawdziwy charakter calkowicie sie ujawnil. Na spacerach pedzi do przodu,nie drepta juz za moimi nogami wystraszona i nerwowa. W domu zachowuje 100% czystosc,pozostawiona na pare godzin nie wyrzadza zadnych szkod,nie wyje nie szczeka nie piszczy.Swietnie dogaduje sie z moim psem od czasu do czasu sama zaczepia ja do zabawy. Jak wstaje rano badz wracam do domu Nikitka wskakuje mi na kolana i czeka az ja cala wyglaszcze,skacze merda ogonem jest w pelni zadowolona. Jedynym problemem jest to ze boi sie meszczyzn ucieka kuli sie nie chce byc przez nich dotykana,gdy jest u mnie na kolanach a w tym samym momencie moj brat ja zaczyna glaskac Nikitka zamienia sie w kamien,sztywnieje i czeka az on skonczy. Nie wiem czemu tak jest ;( mam nadzieje ze to minie ;)

Posted

Dzięki Ewelina za wieści od naszego Potworka ! Ta jej "nadwaga" bardzo mnie zdziwiła, bo wygląda na max 4 kg. Cieszę się, że mała robi takie postępy, w tak krótkim czasie. Co do mężczyzn, to ona po prostu ich nie zna ! U babci staruszki przebywała tylko w jej towarzystwie z resztą sfory, nikt tam nie zaglądał do nich. U nas niestety też notoryczny brak męskich wolontariuszy :eviltong:

Posted

Wieści fajne mam !
Pamiętacie naszego Pana Zdziwionego - Ankura ze stada staruszki ?
Oto on zwany teraz Batmanem ;)

Na zdjęciu chyba raczej z Pańciem, sądząc po owłosieniu :eviltong:
Batmana wszyscy kochają i rozpieszczają. Tak mówi o nim Pańcia Patrycja:
"Batmanek jest najukochańszym, najrozumniejszym stworzonkiem na jakie mogliśmy trafić. I myślę, że jest szczęśliwy ;)"
Amen !

A oto kolejny szczęściarz -
Aslan ze swoja Pańcią Anią:

Posted (edited)

Przypominam naszą Figę. W dalszym ciągu przebywa w DT. Jest urocza i rozbrykana. Uczy się czystości i osiaga już znaczne sukcesy w tej dziedzinie. Jest bardzo kontaktowa, lubi dzieci a one za nią szaleją. Podbija serca wszyskich, którzy ją spotkają ... tylko czemu nie może znaleźć domu ? :shake:

Edited by szyszunia557
Posted

Fajne, fajne ! Tylko rozrabiają ile wlezie :diabloti: Domek pisze, że wszystko na wysokości Kawy uległo destrukcji i że łobuz podgryza Pańcię i dziecko, tylko do Pana czuje duży szacunek :eviltong:
Nasza Figa nie lepsza ! Goni koty, kradnie skarpetki, podgryza, i czasem z siku nie zdąży, ale poza tym jest kochana :loveu:

Posted

[quote name='Ewelinaaa']Jak na zlosc,pewnie nie przyjedzie..
ale trzeba myslec pozytywnie! ja szukam ds dla naszej malutkiej nikitki ;)

Hej, pani rzeczywiście była, ale najbardziej spodobał sie jej Maniek :eviltong:
Zobaczymy, czy coś z tego będzie ?
Mam nadzieję, że nasza mała Nikitka będzie mieć szczęście i jak reszta jej stada trafi do super DS. Ewelinaaa masz dobrą ręke do naszych psiaków, więc na pewno szybko coś się znajdzie !