Ewelinaaa Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 Ona też wagowo do Mutki zbliżona? czy jeszcze mniej? :) A jak na smyczy sobie radzi? Czegoś sie boi, przed czymś ucieka? Jeszcze się zastanowie nad nią, bo myślałam też o suni o imienu Keira. :) Quote
lenka12 Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 Ewelinaaa napisał(a):Ona też wagowo do Mutki zbliżona? czy jeszcze mniej? :) A jak na smyczy sobie radzi? Czegoś sie boi, przed czymś ucieka? Jeszcze się zastanowie nad nią, bo myślałam też o suni o imienu Keira. :) Keira ma już domek stały w Gliwicach:multi: A Nikita jest kruszynka, mniejsza od Mutki i delikatnej budowy. Na smyczce umie chodzić, jest nieufna do obcych, ale jak kogoś pozna i polubi to robi się odważniejsza. Nasza wolontariuszka Kasia dogaduje się z Nią super, chodzą na specery, Nikita jest spuszczana ze smyczy i wraca do Kasi na każde zawołanie, pakuje się na kolanka i domaga przysmaków i głaskania:multi: Szyszunia ma do Nikity też sentyment;) i na pewno jak się zdzwonicie, to opowie Ci o Niej więcej i bardziej fachowo. Pozdrowionka:multi: Quote
szyszunia557 Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 [quote name='Ewelinaaa']Ona też wagowo do Mutki zbliżona? czy jeszcze mniej? :) A jak na smyczy sobie radzi? Czegoś sie boi, przed czymś ucieka? Jeszcze się zastanowie nad nią, bo myślałam też o suni o imienu Keira. :) Nikitka jest naszą najmniejszą sunią, waży do 3 kg. A ja do niej mam ogromny sentyment :diabloti: Przez tego małego potwora zmarzłam, przeziębiłam się, bo ganiałam za nią przez pół niedzieli po polach, żeby ją złapać. Ale to były dawne czasy ! Całkiem sympatyczny z niej potworek :evil_lol: Quote
Ewelinaaa Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 To ja to jeszcze wszystko przemyślę. :) Przypominam jestem PDT. I w razie czego jakbym jechała do was z tą karmą i prześcieradłami zabrałabym ją ze sobą do domu, ale to musze się zastanowić:) Szyszunia557 ja wysłałam na konto fundacji 35zł z bazarku który wiosna utworzyła, powiedz ze czekam na te 3 pary szeleczek od niej! :) Quote
lenka12 Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 [quote name='szyszunia557']Nikitka jest naszą najmniejszą sunią, waży do 3 kg. A ja do niej mam ogromny sentyment :diabloti: Przez tego małego potwora zmarzłam, przeziębiłam się, bo ganiałam za nią przez pół niedzieli po polach, żeby ją złapać. Ale to były dawne czasy ! Całkiem sympatyczny z niej potworek :evil_lol: Potworek to jest nasz Tofik czyli Pituś;) A Nikitka to czarująca, młoda dama:multi: Zaglądnij na wątek Tysona, ktoś pyta o kontakt do adopcji, tylko nie wiem czy konkretnie Tysona czy ogólnie:cool1: Quote
Madzialenos Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 Jak mnie tutaj dawno nie bylo :oops: co tam nowego w świecie Fundacji i nie tylko ? Czy są jakieś psy potrzebujące domu stałego w pierwszej kolejności ? Quote
lenka12 Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 Madzialenos napisał(a):Jak mnie tutaj dawno nie bylo :oops: co tam nowego w świecie Fundacji i nie tylko ? Czy są jakieś psy potrzebujące domu stałego w pierwszej kolejności ? Witaj:multi: Psiaków mamy dużo i oczywiście wszystkie chcą do domków:multi: Mamy jeszcze trzy małe psiaki ze stada od staruszki, Nikita, Tofik i Kubuś, fajnie by było jakby przed zimą znalazły swój kąt w ciepłych domkach. Jest też gładkowłosy, trochę "z urody";)podobny do beagla Eskel, jest młodziutki Jaskier i mogłabym tak wymieniać.... Quote
Madzialenos Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 ok to bym chciała opisy i zdjęcia tych trzech psów ze stada staruszki :) Quote
lenka12 Posted September 3, 2012 Posted September 3, 2012 Madzialenos napisał(a):ok to bym chciała opisy i zdjęcia tych trzech psów ze stada staruszki :) O zdjęcia to trzeba uśmiechnąć się do Szyszuni:lol: A co do opisów, to proszę bardzo:multi:: Nikitka to mikrosunia, ok.3 kg wagi,drobniutka, trochę wystraszona i nieśmiała,ale jak już się do kogoś przekona to dopomaga się głaskania i przysmaczków; Kubuś to pies idealny, dogaduje się ze wszystkimi psiakami i tymi dużymi i małymi, na spacerach puszczony wraca na każde zawołanie, trochę większy od Nikity i chyba Jego jedyną "wadą";)jest to, że potrafi wysoko skakać dopominając się np.o buziaka czy przysmak:multi:; a Tofik to cała historia;) mały,ale np. duże psy uciekają przed nim na budę, bo Tofik tam nie doskoczy:multi:i mają tam spokój, do ludzi pies- cudo:multi:pakuje się na kolanka, patrzy głęboko w oczy i domaga się miziania, tylko nie za bardzo dogaduje się z innymi psiakami, to psiak dla domku bez innych psów,gzie będzie miał człowieka tylko dla siebie. Więcej i badziej fachowo, może opisze Szyszunia:multi: Quote
Ewelinaaa Posted September 3, 2012 Posted September 3, 2012 Miałam dzisiaj rano zapytanie o Tofika :)A jakz kotami? Odpisze jej to co tutaj napisałaś :D Quote
szyszunia557 Posted September 3, 2012 Posted September 3, 2012 (edited) Najprawdopodobniek Tofik trafi do DS w Byczynie już w środę ! Taka oto niespodzianka ! Człowieki wypatrzyli go na naszej stronie, byli u niego w odwiedzinach i Tofik stanął na wysokości zadania, ładnie się zaprezentował i dał się wyprowadzić na spacerek :cool3: więc na razie nie róbcie nikomu nadzieji, bo nasz przystojniak chyba już jedną nogą u siebie ;) Edited September 6, 2012 by szyszunia557 Quote
szyszunia557 Posted September 3, 2012 Posted September 3, 2012 Bardzo pilnie potrzbuję osoby z okolic Zielonej Góry do przeprowadzenia wizyty PA. Pomóżcie kogoś znaleźć ! Chodzi o Suzzy :cool1: Quote
szyszunia557 Posted September 3, 2012 Posted September 3, 2012 [quote name='Madzialenos']ok to bym chciała opisy i zdjęcia tych trzech psów ze stada staruszki :) W związku z powyższym Tofika na razie nie ogłaszamy, bo myślimy pozytywnie i mamy nadzieję, że domek sie nie rozmyśli. Kubuś to prawdziwy psi ideał, ale raczej do spokojnego domu, bez małych wrednych dzieciaków, które będą go nękać :diabloti: Jest zapatrzony w człowieka, bardzo uczuciowy i grzeczny. Ale ze zdjęciami będzie trudno :placz: Quote
lenka12 Posted September 6, 2012 Posted September 6, 2012 Dzień dobry:multi: Będę pierwsza z dobrymi nowinami:multi:Szyszunia na pewno jeszcze o tej porze;)smacznie śpi:lol: Wczoraj nasz mały rozrabiaka Tofik pojechał do nowego domu:multi:, do Byczyny, więc blisko i będziemy Go odwiedzać jak się za Nim stęsknimy;) I jeszcze Chicko został adoptowany:multi:długo czekał na swój domek,ale w końcu ma swoich państwa i cudny dom,gdzie jest rozpieszczany i już powoli staje się mnniej nieśmiały. Quote
szyszunia557 Posted September 6, 2012 Posted September 6, 2012 Madzialenos napisał(a):Jak mnie tutaj dawno nie bylo :oops: co tam nowego w świecie Fundacji i nie tylko ? Czy są jakieś psy potrzebujące domu stałego w pierwszej kolejności ? Myślę jednak, że w najpierwszej kolejności musimy ogłaszać Maxia. Wiecie, że wrócił z nieudanej adopcji :-( Zdjęcia i opis mam i mogę przesłać. Quote
Ewelinaaa Posted September 6, 2012 Posted September 6, 2012 Ja już zrobiłam kila ogłoszeń Maxowi, była jedna osoba zainteresowana, ale z tego co widze to się do was nie odezwała. Czy wiosna może w najblizszym czasie zawita do Opola? Nie dojadę teraz do was, rozkraczył nam się samochód, siedzi u mechanika, koszty naprawy są bardzo duże.. i chyba swoją wizytę u was znów musze przełożyć... Jakby wiosna przyjechała do Opola to przekaże jej te prześcieradła i tą karmę. Przy okazji ona przywiozłaby mi moją paczuszkę bazarkową, albo może ją wysłac jak bedzie miała czas :) Quote
szyszunia557 Posted September 6, 2012 Posted September 6, 2012 (edited) Dzięki Ewelinaaa, ale faktycznie nikt sie o Maxia nie pytał :shake: A on czeka z wytęsknieniem na swój dom Dla osób chętnych do ogłaszania mam gotowce ze zdjęciami, które trzeba tylko wrzucać na stronki. Mam Maxia, Sarę, Garreta, Tysona, Eskela, Inuka, Goye, Suzzy, Kaia na już, resztę "produkuję". W/w psiaki ogłoszone są już na alegratka.pl. więc nie powielajcie, proszę ;) Edited September 6, 2012 by szyszunia557 Quote
szyszunia557 Posted September 6, 2012 Posted September 6, 2012 Ile psów jest w stanie wyprowadzić 1 wolontariuszka :crazyeye: Quote
lenka12 Posted September 7, 2012 Posted September 7, 2012 szyszunia557 napisał(a):Ile psów jest w stanie wyprowadzić 1 wolontariuszka :crazyeye: Jak widać na załączonym obrazku to...dużo;):multi:Ale to są grzeczne;)fundacyjne psiaki, a poza tym wolontariuszka ma w plecaczku i kieszeniach duuuużo psich smakołyków:multi: Quote
szyszunia557 Posted September 13, 2012 Posted September 13, 2012 (edited) Nikt tu nie zagląda, a ja mam takie dobre wieści :multi: Chico zamieszkał w nowym domu ! Długo czekał ale dom jest wspaniały i kochający ! Drugi szczęściarz to Emir ! On czekał całe życie na taka szansę. Pan wziął na jego przywitanie aż 2 tygodnie urlopu ;) Trzeci to Eskel ! Dzisiaj zamieszkał na kanapie w Kluczborku. Rodzina jest zakochana i szczęśliwa. Myślę, że Eskel również :cool3: A pisałam już o Tofiku ?! Jeśli nie - to Tofik jest czwarty !!! Zamieszkał w Byczynie. Edited September 13, 2012 by szyszunia557 Quote
yoshi22 Posted September 13, 2012 Posted September 13, 2012 Jakie wspaniałe wieści!!!! Wszystkim Panom życzę powodzenia w nowych domkach!!! :mdrmed: Quote
szyszunia557 Posted September 13, 2012 Posted September 13, 2012 Tylko czemu żadne Panie nie wybierają się do domu, ja się pytam :mad: Quote
szyszunia557 Posted September 13, 2012 Posted September 13, 2012 Tutaj jedna z Pań, która niedługo opuści smutny kojec i zamieszka w DT: Nikitka Quote
szyszunia557 Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 Pozdrowienia od Eskela z nowego domku : Quote
lenka12 Posted September 20, 2012 Posted September 20, 2012 [quote name='szyszunia557']Pozdrowienia od Eskela z nowego domku : Ale cudny widok:multi: A jeszcze 2 tyg.temu spał w kojcu, w budzie, a teraz łóżeczko:multi:kołderka i słodkie spanko:lol: Quote
Recommended Posts