Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

wilczy zew napisał(a):
powiedz więcej

teraz rozumiem co się czuje wydając tymczasa...

Wczoraj zadzwoniła do mnie Pani i bardzo fajnie się domek zapowiadał. Państwo maja samochód zepsuty, pytali czy go dowieziemy - czemu nie, od razu wizyta pa, a zawsze jest problem ze znalezieniem kogoś. Pojechaliśmy dziś, się zestresował gamoń psami z okolicy :lol: bo szczekały. A u nas taki odważny był. Mięliśmy tez Liz ze sobą, więc się ośmielił szybko: tulił i pokazywał jak ładnie siada na komendę, pod warunkiem, że jest żarcie :D W nowym domku nie ma innych zwierząt, ale co najważniejsze Pani pracuje w domu i jest to dom wielorodzinny, a nie wielki blok. Państwo lubią spacery, rozumieją psie potrzeby i bardzo im się podobał. Zostawiłam mu trochę karmy i szarpaczek jeden. Mam nadzieję, ze wszystko będzie ok.

Serce mi pękło na 1000 części, bo taką miałam nadzieję, że go nie będę musiała oddawać :( Ale niestety nie miałabym tu życia... Beznadziejne jest to :( Tak strasznie go kocham...

• Replies 502
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

malawaszka napisał(a):
jeszcze nie wydałaś ;)

co przeżyłam jak zadzwoniłaś z informacją o domku...

zerduszko napisał(a):

Serce mi pękło na 1000 części, bo taką miałam nadzieję, że go nie będę musiała oddawać :( Ale niestety nie miałabym tu życia... Beznadziejne jest to :( Tak strasznie go kocham...

:calus:

Posted

Chyba nawet taki nie wchodzi w grę, bo dziś to już nawet padały pytania czy to czasem Liz nie wyje.... a ona, to jest serio niemowa jak nas nie ma, nawet nie zaszczeka jak ktoś obcy łazi pod drzwiami. Po 3 latach nagle zaczęła wyć. Naprawdę zrobiło się uroczo. Sadie chyba też będzie miała zakaz wstępu. Bez komentarza.

Posted

zerduszko napisał(a):
Sandra, Ty chyba żartujesz z tym następnym?

zerduszko napisał(a):
Chyba nawet taki nie wchodzi w grę, bo dziś to już nawet padały pytania czy to czasem Liz nie wyje.... a ona, to jest serio niemowa jak nas nie ma, nawet nie zaszczeka jak ktoś obcy łazi pod drzwiami. Po 3 latach nagle zaczęła wyć. Naprawdę zrobiło się uroczo. Sadie chyba też będzie miała zakaz wstępu. Bez komentarza.

O siut nie wiedziałam....

Posted

malawaszka napisał(a):
^&*^&*^&*^*^&* same... miłe słowa cisną mi się na usta

Dodam, że gorąco się zrobiło, jak do niektórych dotarło, że to nasz wyje. Jak myśleli, że od innych, to było ok. Teraz jak jakiś pies zaszczeka, to pewnikiem będzie mój.
Saththa napisał(a):
O siut nie wiedziałam....

Pisałam przecież, że jest ciężko i Ryjek ma tydzień czasu.

Posted

zerduszko napisał(a):

Pisałam przecież, że jest ciężko i Ryjek ma tydzień czasu.

owszem pisałaś... ale nie wiedziałam, ze czepiają sie Liz, Sadie, że ogólnie się czepiają o obecnosc psa nie o sam fakt wycia.

Posted

zerduszko napisał(a):
Przez to wycie mam przechlapane i teraz powoli czepiają się już wszystkiego. Wiesz jak jest w blokowisku? Nakręcili się nieco. Teraz jestem pod szczególną obserwacją.

Przerąbane :(

Posted

znam takie czepianie się o wszystko np.: pies naniósł błoto na schody a to błoto z traperów-widać bieżnik;
kiedyś czepiali się o szczekanie psa,moja babcia specjalnie przychodziła słuchać-cisza,nic nie pomagało tłumaczenie,że to nie nasz dopóki palcem nie wskazaliśmy tego szczekającego

Posted

Oj Zerduszko nasze kochane to trudne , ale będzie mu tam dobrze napewno. Sąsiedzi zapomną w końcu. A Ryjek napewno nigdy nie zapomni tego co dla niego zrobiłaś.

Posted

Z Sadie to się śmieje, że do nas będzie miała zakaz. Ona wprawdzie nie wyje, ale jest rozdarta. Szczeka tylko na coś, ewentualnie na coś urojonego :lol: Zawsze jak wraca od mamy, to muszę jej przypomnieć co to znaczy cicho ;) U nas jednak jest więcej odgłosów zza ściany, winda, to jej się stróżowanie wyostrza ;)

Posted

Nie, ja zadzwonię za kilka dni. Mają się odezwać jakby coś było nie tak.

Mój Damian wymyślił o co chodzi z tym wyciem: to Lizka wyje, bo chce wykurzyć kolejne tymczasy :lol: To egoistka ;)