malawaszka Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 uuu akumulator? alternator? myslałam, że ów Szatan to Ryjek :roflt: Quote
zerduszko Posted February 1, 2012 Author Posted February 1, 2012 Akumulator na pewno, tylko podczas jazdy co? Czarny Szatan, to moja lux torpeda :D Musze go ożywić. Quote
malawaszka Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 no jak podczas jazdy to chyba znaczy, że się nie ładowałczyli alternator czy jak to się tam nazywa to coś co robi prąd :evil_lol: dwie znawczynie motoryzacji pogadały :lol: Quote
zerduszko Posted February 1, 2012 Author Posted February 1, 2012 Damian mówi, ze dobrze gadasz :lol: Ja się nie znam, wypiłam piątą herbatę, wzięłam gorąca kąpiel i dalej mi zimno. Ryjec jutro będzie wiele godzin sam, zanim się doczłapię jakoś z pracy... Quote
wilczy zew Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 malawaszka napisał(a):myslałam, że ów Szatan to Ryjek :roflt: nie martw się ja też tak pomyślałam :) na rozgrzanie się to herbata z miodem,paskudna w smaku ale skuteczna Quote
Jasza Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Ile zostaje sam? Moje 9 godzin dziennie i codziennie mam stres... Ale radio, światło, rękawiczki ze smakołykami - zawsze - codziennie od pięciu lat. Quote
zerduszko Posted February 2, 2012 Author Posted February 2, 2012 To zależy od dnia, max 9h. Ja jak wracam ze spaceru, to Liz idzie spać jak tylko się napije. Sadie czasem patrzy jak się szykuję. Przebieram się, zbieram rzeczy i wychodzę. A one 9h siedzą bez wycia. Nie zostawiam im nic. Mogą też zostać na całą noc, bez światła. A jak trzeba to i 12h by siedziały. Nie ma problemu, że po pracy wpadam, wyprowadzam na szybki spacer wychodzę znów na kilka godzin. Lizka jak jej wyje coś za uchem, to warczy na delikwenta, bo ją to denerwuje. Najgorsze, że Sadie teraz musi być u mamy, bo ona się do wycia przyłącza. A jak ona wyje, to ja ją słyszę przy windzie :lol: Ryjka i Swissa nie słychać nawet pod drzwiami wejściowymi. Już nie wspomnę, z e dziś musimy jechać do szpitala i jest problem co z Ryjcem.... Quote
zerduszko Posted February 3, 2012 Author Posted February 3, 2012 Sytuacja jest coraz bardziej napięta, jak tak dalej pójdzie to nas wszystkich eksmitują. Radio nie pomaga. Mamy tydzień czasu. Ja jestem załamana. Quote
WATACHA Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 Kurczę nie wiem co Ci doradzić :( Po co Ci dyktafon ? Quote
zerduszko Posted February 3, 2012 Author Posted February 3, 2012 Dyktafon odpowiedziałby mi na pytanie ile on wyje. Quote
WATACHA Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 zerduszko napisał(a):Dyktafon odpowiedziałby mi na pytanie ile on wyje. A nie masz go gdzie zawieść na czas Twojej pracy? Quote
zerduszko Posted February 3, 2012 Author Posted February 3, 2012 W sensie? Jakbym miała płacić za hotel stawkę komercyjną, to już lepiej go dać na stałe do hotelu dogomaniackiego. Quote
WATACHA Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 zerduszko napisał(a):W sensie? Jakbym miała płacić za hotel stawkę komercyjną, to już lepiej go dać na stałe do hotelu dogomaniackiego. Nie, bardziej myślałam o rodzinie, znajomych Quote
WATACHA Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 A może zostaw go na czas pracy u tego pana co to mu go szkoda ;) Quote
zerduszko Posted February 3, 2012 Author Posted February 3, 2012 U rodziców też wszyscy pracują, siostra się uczy. Ja tu innej rodziny nie mam. Mam problem raz na miesiąc znaleźć kogoś do psa jeśli moja mama nie może się zająć - a co dopiero 5 dni w tygodniu na 9h. Każdy ma swoje sprawy, a to tylko pies jest. Tak to z tą pomocą jest. Quote
WATACHA Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 zerduszko napisał(a):U rodziców też wszyscy pracują, siostra się uczy. Ja tu innej rodziny nie mam. Mam problem raz na miesiąc znaleźć kogoś do psa jeśli moja mama nie może się zająć - a co dopiero 5 dni w tygodniu na 9h. Każdy ma swoje sprawy, a to tylko pies jest. Tak to z tą pomocą jest. No to szkoda A nie ma jakichś takich klatek z obiciem nie przepuszczających dźwięku ;)?Muszę taką wynaleźć :) i opatentować Quote
wilczy zew Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 nic mądrego nie przychodzi mi do głowy... Quote
zerduszko Posted February 3, 2012 Author Posted February 3, 2012 WATACHA napisał(a):A nie ma jakichś takich klatek z obiciem nie przepuszczających dźwięku ;)?Muszę taką wynaleźć :) i opatentować Hahaha, ja już myślałam żeby ścianę do sąsiada wyciszyć, ale co zagłuszyłoby całkiem wycie? ;) Quote
WATACHA Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 zerduszko napisał(a):Hahaha, ja już myślałam żeby ścianę do sąsiada wyciszyć, ale co zagłuszyłoby całkiem wycie? ;) Najlepiej jakiegoś budowlańca zapytać.A przez drzwi nie słychać?Tylko przez ścianę ? Quote
zerduszko Posted February 3, 2012 Author Posted February 3, 2012 Przez ściany, sufit, podłogę :D Przez drzwi nie, bo ja ich zamykam z dala od drzwi wejściowych. Mamy niby wyciszoną podłogę, ale to nic nie daje. Quote
WATACHA Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 zerduszko napisał(a):Przez ściany, sufit, podłogę :D Przez drzwi nie, bo ja ich zamykam z dala od drzwi wejściowych. Mamy niby wyciszoną podłogę, ale to nic nie daje. No muszę się przyznać, że tego się nie spodziewałam i nie wiem co napisać ;) Albo już wiem zamknij go w szafie:diabloti: Quote
malawaszka Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 zerduszko napisał(a):Hahaha, ja już myślałam żeby ścianę do sąsiada wyciszyć, ale co zagłuszyłoby całkiem wycie? ;) knebel :loveu: Quote
wilczy zew Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 wyłożenie mieszkania korkiem wyciszy dźwięki Quote
Agucha Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Zobaczcie co znalazłam na portalu rybnickim: Oti to młody, nieduzi psiak. Ma ok. 1,5 roku i waży 10kg. Jest psiakiem przyjaznym i towarzyskim. Zawsze wesoły i uśmiechnięty. Lubi dzieci, dobrze dogaduje się z innymi zwierz etami. Jeta grzeczny i posłuszny. Utrzymuje czystość w domu, nie lubi zostawać sam. Kontakt: 519 186 694 [email protected] :megagrin::megagrin::megagrin: Quote
malawaszka Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 hahahaha zerduszko chciała mu szybko dom znaleźć :evil_lol: Quote
Recommended Posts