Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 165
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziewczyny ustalcie to między sobą - kto, kiedy.
Sprawa wygląda tak - im szybciej będę wiedziała więcej tym lepiej.
Muszę mieć stały kontakt z kimś kto z kolei zna psa bo inaczej nie mogę prowadzić jego adopcji, nie wiedząc co u psa sie dzieje - bo niby jak - mieszkam w woj, śląskim...
Prawda jest taka, że trzeba tego psa wyciągnąc na DT i rozkręcić jego wątek - bo cisza tu straszna.
Jeśli macie kontakty, znajomości na dogo proszę o rozsyłanie wątku i szukanie DT.

Posted

Anita - niestety ja w najbliższym czasie nie będę miała jak zajechać do schronu ..... a niestety dt jest jak na lekarstwo :-( Ja nie znam nikogo kto wziąłby Falko na dt nawet płatny :-( nie mówiąc o darmowym. I jak też ci pisałam - haszczakami nikt się specjalnie nie zajmuje :-(

Posted

Jak już napisałam, w schronie będę dopiero w następnym tygodniu, najprawdopodobniej w sobotę, chyba że uda się wcześniej - dopiero wtedy mogę się dowiedzieć.

Posted

Ok pierwsza wizytka niech będzie obfita w wiadomości, potem naprawdę czasem chodzimy raz w mesiącu...
U Falco wypadałoby czesciej...z uwagi na tą trzustkę ale jak sięnie da to trudno - pewnych rzeczy nie przeskoczymy.
A może jakiś pracownik schroniska jest kumaty? Zagadajcie dziewczyny, ja czasem więcej informacji miałam od pracowników właśnie i z nimi trzymałam kontakt a oni doglądali mi psiaka, robili fotki jak prosiłam - wszystko zależy od ludzi.
Zapomniałam w informacjach które mnie interesują o badaniach - jakieś info od weta, no nie wiem - wyniki jak miał badania - cokolwiek do czego mogłabym zerknąć , podrzucić innemu wetowi.
No i to co najważniejsze - jak on sie czuje...czy wszystko jest ok..
Z DT jest masakra - wiem, bo inaczej zabrałabym go już, choćby na ŚLąsk - tu miałabym go pod kontrolą. Tylko DT (To co miała iśc DOrcia zajęte) i inne miejsca...też niestety... Szukam, pytam ale realia mnie przerażają... A on nie może zostać w schronisku!!!

Posted

Jak rozmawiałam z wetem, to mówił, że obecnie Falco jest całkiem normalny, nie potrzebuje leków czy jakiegoś specjalnego traktowania oprócz diety czyli karmy typu indestigal. dokładnej diagnozy nie pamiętam, ale mysle, że wet może napisać taką opinię - co mu dolega i jakie są zalecenia i rokowania.

Posted (edited)

Podnoszę psiaczka.

Kajusza wiem, że on teraz nie ma leków. Z tą karmą - nie jestem przekonana co do warunków schroniskowych, że na pewno ją dostanie a nie będzie mieszana albo i "zniknie".
Przepraszam, że piszę tak dosadnie ale realia schroniskowe i stosunek pracowników do psów jest mi znany niestety. Czesto pracownicy dorabiają sobie i polega to na tym by jak najmniej dać z siebie i zarobić na czym sietylko da...Są wyjątki co do ludzi pracujących w schroniskach i do samych schronisk oczywiście nie chcę wszystkich wrzucać do jednego worka.

Jeśli jest taka możliwość to trzeba mu zrobić kastrację - to też działa pozytywnie przy schorzeniach trzustki.
Zapytajcie dziewczyny o możliwośc zrobienia w schronisku.

Psiak potrzebuje DT - proszę o intensywne myślenie:)

Edited by nira13
Posted

Anita - ja ciebie rozumiem, i za nikogo ręczyć nie będę ... za długo pracowałam w Sądzie :-D O kastacji porozmawim przy okazji rozmowy z Kierownikiem, jeżeli tylko sa juz środki na te zbiegi to nie będzie robił problemów.

Posted

Witam nowe cioteczki:)
Na razie poczekamy na wieści ze schroniska a potem zobaczymy - może czas przyniesię nam jakieś super rozwiązanie - oby:)
Kajusza dziękuje za checi odwiedzania go w hoteliku:)
No i na górę chłopaczku:)

A i foteczek dużo poproszę takich ładniutkich i duuuużo pychola - bo on ma "chwytiwy" ten pysiorek:)