Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wiem, i wkurza mnie, że cwaniaczki próbują ją obchodzić (wystarczy spojrzeć na treść ogłoszeń). Ale teraz przynajmniej jest prawna podstawa likwidacji takich miejsc i pociągnięcia tych chodofcuw do odpowiedzialności. Jak się takiemu zamknie interes i jeszcze powłóczy trochę po sądach, to wielu takim odechce się tego biznesu. Każda taka zlikwidowana fabryczka to mniejsza "produkcja" wychodząca w świat (i do schronów), tylko najgorzej przetrwać ten okres przejściowy - nagle ogromna ilość psów w typie do umieszczenia w DT.

EDIT: mnie ta czinka spokoju nie daje, ale mamy ni umiem urobić. Kurcze, mam już tyle lat, siwą łepetynę, a muszę sie ze zdaniem mamusi liczyć. No ale to ona siedzi sama z psem w domu przez większą część dnia, a jest niesprawna ruchowo. Gdyby mogła chodzić, to zgodziłaby się napewno.

Posted

z ostatniej chwili:
DT szukają:
- 2 suki w typie japanese chin + 10 ich szczeniąt;
- 1 suka w typie west;
- 3 beagle (2 suki i 1 pies);
- 2 suki pudla;
- 1 suka golden i 1 szczenię;
- 1 suka w typie york;
- 2 suki w typie pekińczyk;
- 1 pies szczenię w typie labradora;
- 1 suka w typie jamnika;
- kilkanaście psów/suk w typie shih-tzu lub maltańczyk (w tym stanie zaniedbania nie można jeszcze rozpoznać)
http://www.blog.niechcianeizapomniane.org/index.php/52-psy-z-pseudohodowli-pod-sieradzem-szukamy-dt/

Posted

[quote name='Anastazja&Aleksander']http://www.youtube.com/watch?v=l7WJ204MzpA dopiero co zamknięto we Wrocławiu pseudo, ale gdzie upychać, blisko pod nosem u byle kogo, kto zrobi dobre wrażenie bo przecie dalej to na pewno psy będą miały źle.
Widziałam film z pseudo -powinni dostawać takie kary żeby wszystkim odechciało się pseudo hodowli -ku przestrodze

Posted

[quote name='Marta666']Głównie na FB: http://www.facebook.com/niechciane?ref=ts

A czemu wszyscy spamują w wątku pisząc"zapisuje"?przecież wystarczy u góry kliknąć "Narzędzia wątku" -> "Subskrybuj ten temat" i wybrać w jaki sposób ma nas informować o nowych postach...
Szkoda,ze tylko na FB.Aaa i dzięki za podpowiedź, nie wiedziałam,będę teraz tak robić;)

Posted

A ja poproszę informację o kudłaczach, jak już coś będzie konkretnego(jakie psiaki zostały i którym nie udało znaleść się domu) to napiszę na swojej stronie internetowej-teraz zamieszczę ogólne info. Czasem się zdarza, że ludzie zaglądają na stronę, ale nie chcą psa kupować z hodowli. Więc wole ich odesłać po psiaki potrzebujące niż, aby na własną ręke brali z pseudo i nakręcali biznes.

Posted

Vicky62 to ja będę kopiować newsy z FB skoro jak wnioskuje nie masz tam konta ;)

z piątku 6.01:

"goldenka, jamniczka, trzy małe shih-tzu i za chwilę też mamusia z trzema szczeniętami trafiły już do pierwszych domów tymczasowych. będziemy organizować kolejne, ale raz jeszcze prosimy o cierpliwość - jest to bardzo trudne logistycznie przedsięwzięcie.niebawem pokażemy też nowe zdjęcia z klinik. zaglądajcie do nas :)"
z soboty 7.01:
trzy kolejne adopcje za nami - młodziutka goldenka i dwie sunie shih-tzu już są w domach tymczasowych!
jutro zajmiemy się kolejną porcją zgłoszeń. odpowiadamy na każdy wysłany mail, a są ich setki (!). obsługę poczty, telefonowanie, przewożenie zwierząt i spotkania z opiekunami dzielimy pomiędzy cztery osoby, mające oprócz tego codzienne obowiązki w fundacji. nie jest to proste, ale nie narzekamy - bo nie ma piękniejszego widoku niż uśmiechnięta rodzina odjeżdżająca z nowym domownikiem :)przy tej okazji dziękujemy wszystkim dobrym duszom, które wysyłają i przywożą karmę do klinik. jesteście fantastyczni!
zdjęcia czekają na obróbkę i wstawienie, ale na ten moment shih-tzu, duuużo shih-tzu :) pojedyncze egzemplarze w typie yorka, westa i labka, dwa pekińczyki. pudelki to drobiażdżki, chyba nawet z interwencyjnych zdjęć to one: http://www.blog.niechcianeizapomniane.org/wp-content/uploads/2012/01/wola-059.jpg