Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 116
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Trzymamy trzymamy :) Pokazałam Fazulka mojej mamie, fance jamników. Widać było jak serce jej się kraje. Zawsze słyszałam "dałabyś już spokój z tymi psami, świata nie zbawisz", tak teraz "walczcie o niego, dziewczyny!" :) Dziękuję Fazi :loveu:

Żeby nie zapeszać to nie napiszę jeszcze, że transport biorę na siebie w każdej chwili. Napiszę to później.

Posted

Wczoraj jeszcze dostalam maila od pani wet:

"Fazi miał dziś kąpiel leczniczą i od jutra będzie dostawać antybiotyk. Dałam mu też krople do oczu bo ma straszne zapalenie spojówek. Obejrzałam go dokładnie i chyba jest jednak młodszy niż myślałam- on chyba tylko tak staro wyglądał z powodu zaniedbania. Oczy ma zdrowe, nie ma dużo kamienia na zębach ( ma tylko złamany kieł- i to pewnie po jakieś walce). Uszy były brudne ale bez stanu zapalnego. Kąpieli nie lubi ale jest bardzo, bardzo towarzyski. Oczywiście po jednej kąpieli rewelacji nie będzie ale po kilku napewno."

:)

Posted

Jak tam ten domek w Wawy, może już coś wiadomo?

Dostałam zapytanie na maila z allegro od Pani, która jest zainteresowana naszym jamniorkiem. Pytała, jak dogaduje się z kotami i innymi psami- odpowiedziałam zgodnie z opisem, że psy reagują na Faziego nieprzychylnie, wręcz agresywnie, a reakcji na koty nie znam. Pozwolę sobie wlepić odp

WITAM PONOWNIE!

MOJA SUCZKA JEST SZNAUCERKA MINI BARDZO LAGODNA JEGO I TAK MUSIALA BYM WYKASTROWAC ONA LUBI WSZYSTKIE PSY JEZELI TO ON NIE JEST TA STRONA AGRESYWNA TO MOZE BYLO BY TO MOZLIWE,ALE MAM NIEWIDOMEGO KOTA TEZ MILY,ALE JEDNAK LUBI Z PSEM SIE BAWIC DLATEGO JESLI BYLA BY MOZLIWOSC ZABRAC JAMNIKA DO KOCIARNI... TO BARDZO WAZNE.GDYBY OKAZALO SIE,ZE Z KOTAMI NAWET NATRETNYMI OK TO PRZYJADE NAJPIERW DO NIEGO Z MOJA SUCZKA I SPRAWDZIMY RELACJE NA WSPOLNYM SPACERZE.PROSZE TYLKO O
KONFRONTACJE Z KOTEM I JEDZIEMY.POSTANOWILISMY URATOWAC JAKIEGOS PSA,ZAWSZE MIALAM DROGIE I RASOWE TYLKO KOTA POMAGALAM BIEDNYM.MOZE TO AKURAT BEDZIE ON,A MIAL BY SUPER ZYCIE.MAMY JESZCZE INNYCH KANDYDATOW,ALE SKORO ON W TAKICH OPALACH.POZDRAWIAM SERDECZNIE

Co myślicie? Może warto i ten domek awaryjnie sprawdzić?

Posted

Bonsai napisał(a):
Fazi nie nadaje się do domku z kotami. :( Niestety.

Mozliwe ze daloby sie go nauczyc nie reagowac na koty. Ja np mam jamnisie ktora kocha krolika i sie przytulaja ale ona przyjechala jako szczeniak i od malego byla uczona milosc do peppara.

Posted

deer_1987 napisał(a):
Mozliwe ze daloby sie go nauczyc nie reagowac na koty. Ja np mam jamnisie ktora kocha krolika i sie przytulaja ale ona przyjechala jako szczeniak i od malego byla uczona milosc do peppara.

Tak, tylko to jest już dorosły pies - co innego uczyć od szczeniaka. Lepiej poszukać domku bez kotów, by potem nie było zwrotu...

Natomiast jest rodzina zainteresowana nim z Wrocławia. Chcą w sobotę przyjechać go zobaczyć (i miejmy nadzieję - adoptować). Podobno codziennie dzwonią do schroniska pytać jak się ma.

Posted

Rodzina z Wrocławia podjęła decyzję... Nie mogą się doczekać soboty. :) Fazi zamieszka w domu pod lasem, z rodziną lekarzy, będzie ukochanym jedynakiem. ;)

A, no i ogłoszenie znaleźli na stronie SOS dla jamników. ;)

Posted

Bonsai napisał(a):
Rodzina z Wrocławia podjęła decyzję... Nie mogą się doczekać soboty. :) Fazi zamieszka w domu pod lasem, z rodziną lekarzy, będzie ukochanym jedynakiem. ;)

A, no i ogłoszenie znaleźli na stronie SOS dla jamników. ;)

Dzięki dla mnie takie informacje dają kopa. A są tacy na których obsesyjnie wrecz działa fakt powodzenia SOS DLA JAMNIKÓW. No cóż sa ludzie i taborety.

Z radochą przenosze Faziego do domowych.